icon

Kedy vás prijali partnerove dospelé deti?

14. aug 2024

Ahojte,

Ktore mate starsieho partnera s uz dospelymi detmi, kedy Vas tie deti prijali alebo opytam sa, ci Vas vobec prijali? Ked nie, po akom case ste sa s tym vysporiadali a prestalo Vas to tazit? Partner ma so svojimi detmi vyborne vztahy, od dcery uz ma aj vnucku, ktoru zboznuje a casto ju chodi strazit. Tak rada by som isla s nim, deti mam rada, ale mam zakaz, nemaju ma radi, neakceptuju moju pritomnost v zivote ich otca a som pre nich vlastne nikto. Partner sa chvilu snazil s tym nieco robit, zlakol sa, ze s nim deti prerusia kontakty, tak to nechal tak. Mna to vnutorne velmi zoziera, trapi ma to. Da sa s tym naucit zit?

Strana
z2
koniarova
14. aug 2024

@lonely66 ona 42, on 55.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
vler
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
vler
14. aug 2024

@lonely66 len som Ti napisala ze autorka uz uviedla svoj vek, ale potom som videla ze niekto iny to uz poznamenal 🙂 takze moj komentar bol zbytocny 🙂

danyelia
14. aug 2024

@lonely66 Ty jej radíš aby ho nechala a vzdala sa zrejme fungujúceho vzťahu s mužom preto, že jeho deti ju nemajú radi? 🤔 Ale veď vzťah je o nich dvoch, nie o nej a jeho deťoch...Veď keď on je s nimi, autorka nech si urobí vlastný program, no predpokladám že s deťmi nie je každý deň 20 hodín. Vždy sa dá urobiť rozumný kompromis...

1andrea111
14. aug 2024

možno je za tým to, že si ten rozvod silno iniciovala.

olimuc
14. aug 2024

Este ma napadlo … ty mas deti? Nemas taky vysoky vek, aby este nemohli mat ne vlastneho surodenca … myslim, ze si este mlada na to aby si sa stavala do role “babky” … jeho deti a jeho rodinu nechaj tak. Nemusia ta mat radi … ani ty ich, vy ako dvojica zit svoj zivot a ked on je s nimi, urob si svoj program. Co sa tyka rozvodu, bola si posledna kvapka … budes vzdy ta zla 🤷🏻‍♀️

autor
14. aug 2024

@lonely66 preco? Spolocne dieta mat nebudeme, on to razne hned od zaciatku odmietal. Nehnutelnost tiez nie, kazdy ma svoj byt. Brat sa nebudeme. Co mi hrozi? Este vacsia ignoracia zo strany jeho deti? To uz hadam ani nie je mozne.

autor
14. aug 2024

@olimuc mam 16 rocneho syna, este jedno dieta som velmi chcela, on to hned v zarodku radikalne stopol s tym, ze dalsie dieta nechce a viac sa o tom bavit nebudeme. Moju tuzbu po dietati pozna, asi sa aj boji, lebo styk mame vzdy s ochranou, na ktorej trva. Dieta nebude, uz sa s tym nejako zmieruvavam, o to viac som chcela byt s tou malickou, mojkat ju, hrat sa s nou.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
danyelia
14. aug 2024

@lonely66 No teraz čítam, že by s ním chcela mať dieťa, no on to odmieta...tak teraz tu jej túžbu po nevlastnej vnučke a veľkej rodine chápem viac. To by u mňa menilo situáciu, ak by som ešte chcela jedno dieťa, pravdepodobne by som s tým mužom nebola. Ale ani nie tak kvôli jeho rodine, ale kvôli neochote mať spoločné dieťa 🙄 Ale tak keď do toho vzťahu išla s tým, že dieťa už nebude 🤷🏼‍♀️

betulinka1
14. aug 2024

@lonely66 Ano to mas pravdu. Ale aj keby sa rozviedol, akceptovala by som partnerov oboch rodicov. Ved doma by som ich nechcela mat kazdy den. Nech si zije kazdy svoj zivot. Je to smutne, ze vlastne deti si to neuvedomujú, ze aj rodic ma pravo zit a o to menej maju s nimi starosti. 😉

lonely66
Odpoveď bola odstránená
danyelia
14. aug 2024

@lonely66 Fúha, tak zasratým sráčom a slabochom by som ho nenazvala...Veď on je tiež medzi dvoma mlynskými kameňmi, keď si musí vybrať medzi želaniami partnerky a vlastnými deťmi a vnučkou. Deti a vnučka sú jeho rodina, jeho krv a partnerka je v podstate cudzia žena. Bolo by ok, keby sa s deťmi nestretával vôbec aby bola partnerka spokojná? Alebo má deti donútiť, aby sa stretávali, aj keď ju nemajú radi? Veď si predstav seba, keby si bola na mieste toho muža alebo jeho dcéry. Ty by si sa vykašľala na svoje deti a vnučku, keby nechceli, aby si k nim chodila so svojím novým mužom? A keby si bola dcéra, nasilu by si vo svojom dome strpela novú ženu svojho muža, ktorú jednoducho nemáš rada a nechceš aby sa hrala s Tvojou malou dcérou? Asi nie. Ideálne, aby sa s tým autorka zmierila alebo si našla nového muža- on sa kvôli nej rodiny nevzdá, čo je pochopiteľné, ani svoje deti neprinúti, aby ju (úprimne) prijali medzi seba...

vilma7
14. aug 2024

Tak dôvod bude asi ten, že si na neho tlačila ohľadom rozvodu, kedy možno deti ešte dúfali, že sa to časom zlepí.
Tiež by som nebola nadšená osobou, ktorá by môjho rodiča tlačila do rozvodu. Aj keď by rodičia už spolu nežili.
Toto ti asi neodpustia nikdy. Žiaľ.

colsami
14. aug 2024

@koniarova tiez si myslim. Ona je vlastne mlada 40tnicka, co je k 30rocnemu dietatu dost blizko na to, aby mu prekazalo ze "o cosi starsia" je nova 'zena-frajerka-partnerka' ich otca. Plus moze zavazit aj fakt, ze ked autorka povedala, hned sa aj rozvadzali, co dovtedy nikto neriesil. (Chapem autorka Tvoje dovody o ich rozvod, ak naozaj mate mat apolocnu buducnost tak je to pochopitelne z Tvojej strany).

A tiez so myslim ze vzhladom na tuto situaciu mi este 1,5 spolocneho roka vobec nepride tak vela, proste nie kazdy sa dokaze hned vysporiadat s novymi partnermi svojich rodicov. Takze dala by som tomu cas, ale lahke to nebude.
Celkovo si myslim ze ked tak tuzis este po druhom, ci to skor ci neskor nebudes partnerovi vycitat, ze sa na to nechcel dat (coz uplne chapem 55 rocneho chlapa co uz ma 30rocne deti, ze nechce mimino).

la_dolce_vita
14. aug 2024

U mna je to nastastie tak, ze synovia s mojim partnerom vychadzaju dobre, comu som rada, ked to tu tak citam.. Ja tiez vychadzam dobre s otcovou druzkou, tykame si vsetci, navstevujeme sa. Mne to pride take neslusne a nezrele sa zatat a ani sa nesnazit spoznat toho partnera. Mrzelo by ma to.. ale mam kamosku, kde novy muz bol aj dovodom rozvodu a casom sa to urovnalo. Chce to asi cas, este ste spolu pomerne kratko. Mna by mrzelo aj to, ze dalsie dieta s nim nehrozi.

milovnickakvetov
14. aug 2024

K problematike sa vyjadriť neviem, dovolím si však otázku. Ak je pre teba druhé dieťa dôležité a veľmi ho chceš, prečo si išla do vzťahu s 55 ročným chlapom? Budme k sebe úprimní, valna väčšina chlapov v takom už o malých deťoch nechce ani počuť. Mala si v každom prípade loviť vo vodách spodnej hranice 40 ročných. Moja veľmi dobrá kamarátka si práve teraz prechádza tiež problémom s dieťaťom, rovnako ma 53 ročného rozvedeneho partnera, ktorý jej hneď na začiatku vzťahu povedal, ze uz ďalšie deti nechce, ona si fandila, ze časom ho presvedčí. Sú spolu 2 roky, ona ma 36 rokov, je bezdetna a po dieťati veľmi túži.

janickacrazy
14. aug 2024

@milovnickakvetov presne, na mieste autorky by som si našla mladšieho chlapa, tak 35-40.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2