icon

Kto by mal zdraviť prvý - ženy či muži?

10. júl 2025

Mám taký menší príklad ..ja mam 40 a jeden bývalý známy má 50 dajme tomu ..ide o to že som mu asi není sympaticka lebo vždy som sa musela prvá zdraviť a prestala som. Jeho reakcia? Huu buu nejaké zahučanie keď ide okolo..žiadna úcta ako k žene? Či to sa mám ja prvá zdraviť? Neee

Strana
z2
simona19871216
12. júl 2025

@anonym_autor to je retard zabuč aj ty keď zabuči on

blondi2
12. júl 2025
@really8

@anonym_autor ak je pod tvoju uroven pozdravit prva 50 rocneho pana a este znameho tak sa robis dolezita

@really8 musím sa autorky zastať. Prečo by mala zdraviť prvá nejakého nevychovaneho chlapa, ktorý iba čaká, kedy ona pozdraví prvá? Ja chodím často von so psom, vždy automaticky zdravím hneď, keď je niekto pred domom a ja ho zbadám prvá, ale nedávno som si uvedomila, že pár chlapov (cca v mojom veku) nie je schopných odzdravit, iba čumia. Tak som si povedala, že ich už zdravit prva nebudem. Koniec koncov som žena a oni majú pozdraviť prví. A nie, nepotrebujem sa robiť dôležitou.

anonym_2af705
Autor odpoveď zmazal
really8
12. júl 2025
@anonym_2af705
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2af705 ak chces vyuzivat moznost anonymu tak asi nie je uplne spravne nechat rovnaku odpoved pod svojim menom. Kazdopadne preco by si mala zdravit? Neviem no. Lebo si vychovana ci? To ze niekto druhy nie je tak a co? Ked sa ti vycuraju pred dvoch zacnes to robit aj ty?

lion777
12. júl 2025
@really8

@anonym_2af705 ak chces vyuzivat moznost anonymu tak asi nie je uplne spravne nechat rovnaku odpoved pod svojim menom. Kazdopadne preco by si mala zdravit? Neviem no. Lebo si vychovana ci? To ze niekto druhy nie je tak a co? Ked sa ti vycuraju pred dvoch zacnes to robit aj ty?

@really8 napr aj z toho hľadiska, že by si hádam mohol myslieť, že by ho chcela. 🤣 Ale veď nemusí, keď nechce. Je to primitiv aj tak.

nyusika
12. júl 2025
@simkima

Co ta po nom 🙂 Je to len nejaky chudak, co si potrebuje hladkat ego takymito vecami. Ignorovala by som.

@simkima zbytočná komunikácia.
Stačiť ignorovať

autor
12. júl 2025
@anonym_2af705
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2af705 presne tak

really8
12. júl 2025

Toto je take slovenske. Ked on nepozdravi tak ani ja, ved tak potom ked on kradne zacnem aj ja....nie proste aby sme sa spravali podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia...jednoducho ked natrafime na debila tak sa inspirujeme jeho spravanim

janamoto78
12. júl 2025

@anonym_autor toto je úplne smiešna diskusia. My bývame v slepej ulici a keď ide ktorýkoľvek sused či suseda, mávame si, usmievame sa a nikto nečaká, či pozdraví prvý chlap, žena, babka či dieťa.. jednoducho pozdrav, pridaj úsmev a hotovo. Možno sa bude cítiť chlapík lepšie. Život je ozaj príliš krátky na takéto “starosti”.

anickabasnicka
12. júl 2025

@really8 normalne zasnu nad touto debatou. taky zdravim automaticky kazdeho, protoze me rodice naucili zdravit, poprosit, podekovat. a je mi jedno, jestli je to male dite,pubertak od vedle nebo soused z druhe strany vesnice. proste nektere lidi zdravim prvni,protoze jsou starsi a nebo jsem prvni,protoze chci byt prvni kdo pozdravi. slusnost je pozdravit,odpovedet je povinnost! ....
@anonym_autor a co kdyz ten soused jen zatina zuby kdyz te potka,aby ti treba nerekl, jaka jsi krava, popripade neco jineho hezkeho.si moc fandis, kdyz si myslis, ze ceka prave jen na to, az ho ty jako prvni pozdravis. moc se resis.

janulka1802
12. júl 2025

Nezdravila by som určite a ešte aby na mňa bučal... to musí byť primitív... Muž má zdraviť ženu. V práci ma všetci nadriadení muži vždy prví zdravia. Je to príjemné pre mňa ako ženu. Ale mám aj mnoho, ktorí nezdravia, mladšia generácia... neriešim. Nemá to význam. S kolegyňami je to buď vzájomné alebo staršej pozdravím vždy prvá.

hellionka
12. júl 2025

Ja mám pravidlo 3krat a dosť … a je mi jedno či to je 60 ročná pani alebo môj šef, či prvá, či posledná. Ale ak sa ten človek nevie ani slušne a nahlas odzdraviť po 3 raze už ignorujem a prvá sa nepozdravim …

caramellka
12. júl 2025

@anonym_autor Nie je úplne jasné z Tvojho príspevku, prečo "si sa mu musela vždy zdravit ako prvá", keďže je medzi vami rozdiel 10 r. To, že na Teba bučí, je u mňa total prejav neslusnosti. Ak má s Tebou problém, normálne je spýtať sa, či sa niečo stalo a pod., bučanie je neskutočné 'sedláctvo". Vždy sa dá jednať slušne a na rovinu, ak má problém v jeho ponímaní....
A čo sa týka vo všeobecnosti zdravenia, ja vždy pozdravím aj pri výťahu ( aj keď som tam ja už stála a niekto prišiel, trápne mi to je, že nevie otvoriť ústa) a väčšinou takí 20 rocní sa tvária, že čo otravujem a nemajú potrebu sa ozdraviť (samozrejme česť výnimkám) a aj na našom poschodí býva mladá rodina s dvomi deťmi, kde chlap mladší do mňa ma vždy ignoruje. Z môjho pohľadu jeho hanba, ja som vychovaná slušne a tak isto moja 10rocna dcéra.

malinoismum
13. júl 2025

Ja zdravím a je mi jedno v akom poradí, keď prehodime rec aj pekný deň poprajem…. Nikdy nevieš komu ho len tak malým gestom môžeš zlepšiť a kráča sa mu ľahšie 🙂 nedviham nos vyššie, ako hlavu 🙂

evkatk
14. júl 2025

Pokiaľ nie je minimálne generačný rozdiel, tak určite muž má zdraviť prvý. Upozornila by som ho poriadnou príučkou a to iba jediným prvým pozdravom: " Bozkávam ujo". Viac by nehučal a obchádzal ťa. Len treba nabrať odvahu a zabojovať proti jeho hrubému ponižovaniu.

Strana
z2