icon

Ľúbili ste sa a aj tak ste sa chceli rozviesť?

juliaryhak
11. júl 2021

Dobrý vecer. Toto riešime s mužom už veľmi dlho. Určite není zlý, myslím že ani ja nie 😀 o problémoch aké máme sa môžem rozpisovať.. každý ich máme v živote nejaké.. ale keď prídete do momentu po 14 rokoch, že toto není smer akým chcete ísť.. že to čo si navzájom dávate tomu druhému nestačí a každý chce ísť v živote úplne iným smerom, inými snami a prioritami. Že už si poviete, že "ľúbiť" je tak "malo". Keď nefunguje komunikácia, porozumenie, zaľúbi, túžby, spoločne sny.. "iba" domácnosť a deti.. rada sa podelím o ďalšie detaily, ak ste niečím podobným prešli.. 😊

Strana
z2
jaskolka
12. júl 2021

Neviem, ale práve tu mam pocit, že sa strašne preháňa ta "emocionálna láska" že teda keď vyprchá eufória, zamilovanosť, tak páry už premýšľajú, že ísť od seba, lebo už to nie je čo bývalo.Mam predsa právo na Lásku, tak rýchlo preč od toho otrepaného, nudného. A teda nájsť si opäť niekoho, kde za žiješ ten pocit, iskru a podobne. Ale aj tam to po čase zovsednie, a co ďalej? Opäť novy pocit lásky, nový chlap? Iste som za rozvod, ak tam sú problémy ako alkohol, týranie, iné závislosti a tak, ale v podstate nemáte žiadne závažne problémy, len skratka ste si zovsedneli. O vztah sa treba starať, láska nie je len pocit. Je to vedome sa rozhodnutie, že s tým človekom chcem byť celý život. Aj keď sa časom začneme nudiť, tak treba popracovať na tom, aby sa nanovo do seba zaľúbili. (dovolenka, oddych, spoločné akcie, program). Sama vravíš, ze ho ľúbiš... Budeš ozaj šťastná, keď už budete od seba a každý sám? A pripadne on si nájde inú, a hoci aj budete spolu bývať, on príde domov od frajerky, vyvonany, spokojný?

jumama
12. júl 2021

@juliaryhak Ja sa spytam inak. Mas nejaky svoj silny konicek, ktory si dala kvoli detom a manzelstvu bokom? Vies sa k tomu vratit, vyhradit si cas len na seba a pre seba a nechat navtedy rodinu bokom? Ak su deti odrastene, prenes na ne nejake zodpovednosti - male denne nakupy, vedia si nachystat olovrat, veceru... ved moze byt radost nachystat veceru aj ockovi, mame sem tam.... a ty sa mozes venovat konicku, najlepsie v skupine a mimo domu. Mas sa s kym stretavat mimo manzelstva - s ludmi v praci, s kamoskami? Stretavaj sa, znovu si vyhrad cas pre seba, aby ta obohacovali aj ini ludia, aby si mala aj ine myslienky ako domacnost, deti, povinnosti. Potom budes mat aj ty co zdielat, bude sa muz zaujimat, co si zazila, co mas nove, lebo naozaj aj nieco nestereotypne zazijes. Budes mu mat co porozpravat aj ine ako o detoch a domacnosti. Nebudes zavisla len na nom, na jeho pochvalach, dostanes pochvaly aj od inych ludi, budes moct aj s inymi ludmi zdielat spolocne zaujmy. Chod trebars na jazykovy kurz, kucharsky, pocitacovy, maliarsky - podla toho, co rada robis, aj tam moze byt nova zaujimava skupina ludi. A to moze v konecnom dosledku zlepsit aj vas vztah. To je to, k comu som dospela v 20 rocnom vzahu, kde si muz velmi rad naplna cas svojimi konickami, roznymi sportami, sutazami a ja na to moc nie som 🙂 Zeny casto maju v sebe viac obetavosti, staraju sa o domacnost, manzela a muzi su zase taki, ze by sa radi racionalne dohodli, ze ty si chod za svojimi konickami, ja za svojimi (ak nemate spolocne) a ak to zena dokaze pochopit a prijat, moze jej to zlepsit vztah, bude si ju muz viac vazit, ze mu umoznuje cas travit tak ako chce, ale naozaj ak chce aj najde naplnenie sama pre seba. Ja som svoje konicky opustila, prave preto, ze som ustupcivy tvor a uz sa mi nechcelo k nim vracat, uz sa mi zdalo, ze som vsetko co som v danej oblasti mohla skusila, nechcelo sa mi vracat k tomu. Bolo to hlavne tvorenie vsetkeho druhu, ale kedze aj s dcerou sme robili strasne vela tvorenicok, uz som akoby vyhorela, uz ma to nenadchyna a nenaplna, este stale si sem tam s dcerou sadneme a malujeme, ale sama nie. A tvorenie je vacsinou individualne, nie je potrebna skupina, mne chybaju novi ludia... lebo my obaja s muzom este aj pracujeme z domu, takze niekedy je to fakt na ponorku. V jednej chvili som si uvedomila, aka som zanedbana a ze som si tak trochu sama na vine, ze iba ustupujem zaujmom dietata a muza, lebo si myslim, ze to treba, ale ved oni to nevyzaduju, ze to ja. Dcera ma kopec moznosti, kruzkov, ktore si vyberie, muz ma svoje konicky a ja sa staram o domacnost. Nepadne ta domacnost nikomu na hlavu, ked si vyhradim cas na seba...

darkswan
12. júl 2021

je strasne naivne si mysliet ako ty, ze budeme rozvedeni a ja uz nebudem viazana k nemu...to je co za blbost, ked ostanete spolu zit tak ako ti pisu baby si niekoho najde a budes uplne na dne z toho...z toho co si napisala, z mojho pohladu nemate vazny problem, je to normalny stav vztahu, neda sa zit v euforickej zamilovanosti navzdy, mas prilis romanticke predstavy a zivot je ovela prozaickejsi...skuste skor zapracovat na vztahu a ty sama na sebe, nie iny ta ma robit stastnou, ty mas byt v prvom rade stastna sama so sebou...netusis co rozvod prinasa a byt sama mama je narocne, ci uz emocionalne alebo financne, dobre si to zvaz

ifava
12. júl 2021

@darkswan presne, akoze myslim, ze mnohe by sme si to priali aby to bolo ako na zaciatku, ale to tak nie je, proste vztah tak prejde do nejakej tej fazy stereotypu a s tym treba ratat.

juliaryhak
autor
12. júl 2021

Mile žienky. zatiaľ vám ďakujem za každú radu a pohľad. musím letieť do prace, večer si ich rada všetky v kľude prečítam a odpoviem. V niektorých veciach ste mi otvorili oci a mám pocit novej nádeje a sily.. tak večer 😉

bekky01
12. júl 2021

Držím sa hesla že ,,pravá láska sa nehľadá ale pravá láska sa buduje,, Keď to nechce jeden tak to nemá zmysel. Ja keď som sa rozvadzala tak som svojho manžela ešte milovala alebo už mal inú.ale bolo v tom podstatne viac než len milenka. Manželstvo je úplne o inom než o láske je to o vzájomných plánoch a rešpektovaní jeden druhého ale každá to pochopíme až časom.

veverickav
12. júl 2021

Toto mi nejak pripomina serial co teraz frci na netflixe Sex/Life.

janickacrazy
12. júl 2021

@juliaryhak ja ti odporúčam kurz od Katka Runa Cesta ženy, myslím, žeby ti veľmi prospel a možno sa potom ani nerozvedies. V prvom rade musíš milovať sama seba, nečakať, že niekto iný ťa urobí šťastnou. Ak máš nejaké svoje sny, túžby, tak ich zrealizuj. Nato manžela nepotrebuješ. My s mužom nemáme absolútne žiadne spoločne záľuby, on miluje autá a motorky, ja knihy a tanec. On chodí do kostola, ja nie som ani pokrstená. Sme ako oheň a voda. Ale ľúbime sa.

Strana
z2