Má význam zakladať rodinu s mužom vo veku 45 rokov?
Ma vyznam zakladat rodinu s muzom ktory ma 45 rokov? a nas momentalny stav je ze deti nechceme, ale ja budem mat 33 a potom uz bude neskoro, ale co ked to olutujem..
Asi by si si mala rozhodnut co chces a co nie.
@anonym_autor na toto Ti nik neodpovie, vieš s kým žiješ a čo sa týka detí, hádam to cudzí ľudia nevedia lepšie.
@anonym_autor no moze byt ze olutujes a bude neskoro, dovod ze nechces mas aky?
V prvom rade rozmýšľaj ci s tým človekom chces mat rodinu, nie len pozerať na jeho vek. Aby tu zas neboli od teba témy typu, bude ma chcieť niekto s deťmi? Partner sa nestará, uz ma svoj vek a chce mať kľud...atď.
Moj nazor je, ze ked o detoch uz teraz do buducna zlahka hmlisto uvazujes, tak ich o par rokov urcite chciet budes.
Tym sa riad.
Partner moze byt super, lebo aktualne splna vsetky tvoje potreby naplno.
Ale ak naozaj je nastaveny, ze on deti nie, tak to treba brat do uvahy vazne.
Urcite si netreba hovorit, ze keby nahodou teraz dieta prislo, tak sa roztopi stastim (stava sa, ale malokedy, skor je to naopak zdroj tazkych partnerskych konfliktov).
Alebo verit, ze ho o par rokov, az dieta zacnes chciet, tiez presvedcis, aby aj on tuzil po spolocnom uzlicku stastia.
Byt tebou, hodim s nim o tomto rec. Ze teraz deti nechces, si s nim v tomto za jedno. Ale citis, ze do buducna by si ich chcela. A co on na to.
No a dufaj, ze nepovie nieco v vagne ako, ze vsak asi aj on a pritom bude tajne planovat, ze ti to potom dajak vyhovori, alebo verit, ze ta ta “blaznivina” dovtedy prejde.
Aby ste obaja nespadli do pasce toho, ze teraz v aktualnom stave si krasne vyhovujete a milujete sa za to, a preto to musi fungovat navzdy a vsetko sa dajak upravi na sukromnu predstavu kazdeho z vas - teda ze ty ho presvedcis na deti a on ze ta presvedci, aby si to hodila za hlavu.
V takychto zavaznych temach treba brat nazor toho druheho na vec vazne. Aj ked to obcas znamena, ze je preto asi rozumnejsie neostat spolu, hoci aktualne si vzajomne krasne vyhovujete.
@anonym_autor muzska genetika az tak nevplyvnuje , skor vek zeny zohrava rolu pri chorobach. a nevidim v tom problem, muzi maju kludne dieta aj 50tke ci v 60tke. hlavne pises ako 23 rocna a nie ako 33 rocna ktora zrejme ani nevie, co v zivote chce.
@anonym_autor muzska genetika az tak nevplyvnuje , skor vek zeny zohrava rolu pri chorobach. a nevidim v tom problem, muzi maju kludne dieta aj 50tke ci v 60tke. hlavne pises ako 23 rocna a nie ako 33 rocna ktora zrejme ani nevie, co v zivote chce.
@anonym_573ca7 aj u muzov plati, ze s vekom rastie pocet spermii s poskodenou DNA a plodia deti s poskodeniami mentalnymi, ci fyzickymi (a vrodenymi chorobami).
To, ze vedia plodit do vyssieho veku, neznamena, ze produkuju automaticky zdrave spermie (aj keby mavali pravidelny sex, aby sa tvorba cerstvych spermii obnovovala). Tak to priroda nezariadila.
Nepreba si nahovarat, ze vsetko, co evolucne ostalo, je automaticky nastavene dobre. Kedysi sa priemerne zilo do 40 rokov, malokto sa dozil viac, a plodit zacalo okolo dvadsiatky a skor. Takze to fungovalo. Ale predlzenie nasej zivotnosti nastalo v poslednych 2 storociach a evolucia takto rychlo nepostupuje.
K tomu rychlo sa meniace faktory zivotneho prostredia (co zariadujeme umelo, svojou cinnostou), co maju na poskodzovanie DNA vplyv.
Takze nie. Obe pohlavia vo vyssom veku maju uz viac haploidnych buniek s poskodenou DNA, a kvoli tomu ta moznost, ze dieta bude dako postihnute, stupa.
Zakladat rodinu si ja predstavujem sa zobrať a mať deti. Obaja vo vasom veku by ste uz presne mali vedieť ako to s deťmi mate.Je najvyssi čas sa rozhodnuť.Mame v rodine pripad.že sa ženil stary mladenec v 53r a bral si 35 r. a hned mali dve deti po sebe . Vyzeraju vsetci spokojni akurat tie deti su z 90 % na mame.on starostuje,ale vsetci sa tesime.ze neostal sam .
On už má svoj kľud a ty si ešte nenaplnila svoje túžby. Ak tvoj chlap deti nechce a ty áno tak tak zhodu nenájdete. On bude vo vzťahu spokojný a tebe budú ubiehať roky bez detí. Ak chceš rodinu treba mať na to partnera, ktorý ju chce tiež.
Tak takto, moj otec mal 45 rokov ked som sa narodila, mamka mala 40. Ocino mal na mojej stuzkovej 63 rokov, vsetci si mysleli, ze je to moj dedko. Vlastne od zakladnej skoly si mysleli, ze po ma vychovavaju stari rodicia - a to rodicia vyzerali naozaj dobre, len jednoducho ten vek neoklames a vidno, ked ma niekto 50 a ked ma 30. Ked som mala 8 rokov, mamina bola dlho v nemocnici a potom na lieceni - hysterektomia - ja som to ako dieta znasala velmi, velmi tazko a stale som plakala, bala som sa, ze o nu pridem. Pocas mojho dospievania rodicom pribudali klasicke problemy iduce s vekom - vysoky tlak, vysoky cholesterol, ale to bolo este stale ok. Chcem podotknut, ze moj otec pracoval do 70tky, mama tiez do 65 rokov. Od cca. mojich 25tich rokov zacinali rodicom zdravotne problemy - otec mal 70 rokov, mamina 65. Takze vo veku, ked som si mala zakladat vlastnu rodinu, som s nimi chodila po lekaroch - infarkt, mozgova cievna prihoda, onkologicke ochorenie a demencia. O rodicov som sa starala do konca. Tesne po 30tke som skoncila ako sirota a dljho som sa z toho spamatavala. Takze tolko moj pribeh.
Pre mňa by to nemalo význam ani v tvojom veku,a už vôbec nie so 45 ročným muzom
Moj manzel ma 43 a zakladame rodinu 😎
Ale my rodinu chceme, tuzime po dietati. Ak ty po nom netuzis, nerob si ho len preto, aby si niekedy nelutovala. Preto sa deti nerobia.
Deti sa nerobia z obavy že potom bude neskoro a ja to olutujem. Ak máš pocit ze ak dieťa nebude do týždňa na ceste tak to nevydržis ak sa nevieš dockat toho byť matkou potom do toho chod. Ale nie takto. Lebo keď to olutujes po pôrode už bude neskoro. Nevnímaj reči ľudi ani tie super rady že urob si dieťa aby si neskôr neľutovala daj si čas a preber si pocity aj svoje možnosti opýtaj sa samej seba čo skutočne chces a či to je dieťa a všetko to s ním spojené a či to chces s týmto partnerom na ďalších najmenej 18 r a uvidíš
Nechcete obaja alebo len on?
@anonym_autor Ty máš čas ešte v pohode aj 7 rokov. On už bude mať po 50-ke potom. Dohodnúť sa, či je striktne proti deťom, alebo nie. Podľa toho sa rozhodnúť. Ale ak ste teraz v stave, že deti nechcete, tak by som ich už neriešila ani v budúcnosti.
Najprv si ujasni, co chces ty. Ked on ma jasno "deti nie" a ty stale "mozno predsalen", uz to je fakt problem... podla toho potom chodte do vztahu... taketo otazky treba mat jasne vydiskutovane a v hlave zrovnane.
V 45 zakladať je relatívne, keďže ty nemusíš vôbec otehotnieť dnes, zajtra ani o rok, možno len o 3.
On môže mať deti aj vo vyššom veku, ty už ako 50.r. Aši neotehotnieš.
Rozhodnúť sa.musite obaja...ale je možné, že o pár rokov ho opustis práve kvôli tomuto.
@anonym_autor nerob si deti len preto, že starneš, ale preto, že ťa budú napĺňať, čo v tvojom prípade nie je.
Kde je napísané, že musíte mať deti? On deti chce? Asi tiež veľmi nie, keď ich nemá ešte.
Chceme, on sa tomu nebrani, ale ja mam stale nejak strach, ale insk deti milujem, len sa citim, ze mozno este nie teraz, ale potom kedy..
Chceme, on sa tomu nebrani, ale ja mam stale nejak strach, ale insk deti milujem, len sa citim, ze mozno este nie teraz, ale potom kedy..
@anonym_autor ako dlho ste spolu?
V 45 zakladať je relatívne, keďže ty nemusíš vôbec otehotnieť dnes, zajtra ani o rok, možno len o 3.
On môže mať deti aj vo vyššom veku, ty už ako 50.r. Aši neotehotnieš.
Rozhodnúť sa.musite obaja...ale je možné, že o pár rokov ho opustis práve kvôli tomuto.
@vilma7 veštica Teodora 🤦
@anonym_autor Ked mas stale podvedome nejaky strach z toho tak mozno necitis ze on je ten pravy. Lebo vek na deti mas uz teda najvyssi teda aspon na prve. Tak ono, keby si bola presvedcena ze je to ten pravy a ze chces s nim zit do konca zivota a mat s nim deti tak asi takyto strach nemas. Si myslim, no, neviem.
@anonym_autor Ked mas stale podvedome nejaky strach z toho tak mozno necitis ze on je ten pravy. Lebo vek na deti mas uz teda najvyssi teda aspon na prve. Tak ono, keby si bola presvedcena ze je to ten pravy a ze chces s nim zit do konca zivota a mat s nim deti tak asi takyto strach nemas. Si myslim, no, neviem.
@silvike uz som mala viackrat pocit, ze tenro je ten pravy a nebol takze neviem
Tak takto, moj otec mal 45 rokov ked som sa narodila, mamka mala 40. Ocino mal na mojej stuzkovej 63 rokov, vsetci si mysleli, ze je to moj dedko. Vlastne od zakladnej skoly si mysleli, ze po ma vychovavaju stari rodicia - a to rodicia vyzerali naozaj dobre, len jednoducho ten vek neoklames a vidno, ked ma niekto 50 a ked ma 30. Ked som mala 8 rokov, mamina bola dlho v nemocnici a potom na lieceni - hysterektomia - ja som to ako dieta znasala velmi, velmi tazko a stale som plakala, bala som sa, ze o nu pridem. Pocas mojho dospievania rodicom pribudali klasicke problemy iduce s vekom - vysoky tlak, vysoky cholesterol, ale to bolo este stale ok. Chcem podotknut, ze moj otec pracoval do 70tky, mama tiez do 65 rokov. Od cca. mojich 25tich rokov zacinali rodicom zdravotne problemy - otec mal 70 rokov, mamina 65. Takze vo veku, ked som si mala zakladat vlastnu rodinu, som s nimi chodila po lekaroch - infarkt, mozgova cievna prihoda, onkologicke ochorenie a demencia. O rodicov som sa starala do konca. Tesne po 30tke som skoncila ako sirota a dljho som sa z toho spamatavala. Takze tolko moj pribeh.
@anonym_42719f to je tak smutné, toto si asi neuvedomuju tí čo odkladajú rodičovstvo po 35
partner má 45 ? ten je na decko starý už teraz.
ty úplne v pohode ešte aj nasledujúcich 5 rokov.
@anonym_42719f Je to smutné, no nie každé dieťa starších rodičov takto skončí.

@anonym_autor nerob si deti, keď ich nechceš, len preto, že potom bude neskoro.. ušetrí ich od toho