Mám sa zmieriť s nesprávnou výchovou muža?
Ahojte, muž sa deťmi ukázal ako nie príliš príkladný otec a muž. Je nezodpovedný, nedá sa s ním na ničom dohodnúť ide si svoje. Psychicky ma veľmi týra. Stále mi opakuje, že ma má na háku. Momentálne som ešte na rodičovskej dovolenke s druhým dieťaťom. Rozhodujem sa, či sa zmieriť s tým, že budú deti pri ňom v striedavke, alebo úplne žiadať styk len pod mojim dohľadom. Jeho vplyv na deti je fatálny, je vulgárny a arogantný.
Ide o to, že mi nemá absolútne kto pomôcť s deťmi okrem neho. Nechcem deti vystavovať zbytočne ďalším stresom. Často bývajú choré a to sme doma :(. Neviem či sa zmieriť s tým, že sa otec bude spolupodieľať na “výchove” alebo sa trápiť s deťmi sama a prísť o zdravie. Deti sú náročné obe vyžadujú pozornosť, plus majú zdrav. problémy.
Ďakujem krásne za rady.
No,ale asi sa zmenil uz po prvom dietati,ze? Naco bolo treba dalsie? No,kazdopadne deti su tu. Ja by som sa rozviedla,striedavka ani nahodou a ked budes mat doma kludne deti,nebudu ani chore a ty mas pokoj tiez
@stanulienkat neuveríš ale dlhé roky - takmer desať.
@petulda333 keď sme mali len jedno dieťa, tváril sa naoko ako milujúci otec a to tak, že som mu to aj ja uverila! ALE! Akonáhle som otehotnela druhý krát, a on musel občas zostať pri dieťati a vziať si voľno, “vysypala sa na mňa kopa hnoja”.
Potrebovala som ako tehotná na rizikovom chodiť na prehliadky, ale on si odmietal si PRE MŇA!? vziať voľno a keď sa aj uvoľnil, rozkázal si kedy to môže byť a ohraničí si koľko max. môžem byť. 2-3 hodiny. Vyvolával mi a naháňal ma ako zdutú kozu, ešte aj v posledné dni pred pôrodom. Ani do nemocnice som nechcela nastúpiť, lebo som sa bála čo bude doma s dieťaťom táto nerva stvárať. Nezaujímalo ho, že musím nastúpiť do nemocnice, lebo sa zhoršil stav a bábätko je vážne ohrozené ( lekár ma poslal), , on musel ísť aj v ten deň do práce. Aj keď som mu vravela, že necítim žiadne pohyby. Slzy mi tiekli potokom čo za … toto je. A od tehu je to takto. V podstate odkedy som nadtúpila na prvú materskú si on “svoju” dovolenku poriadne nebral. A to tiež sk si zobral tak, 1-2 dni za rok aj to, ak som ho uprosila že musím ísť tam a tam. Aj ku gynekológovi ma posielal so starším dieťaťom a navyše na 2p. bez výťahu v rizikovom tehotenstve (samozrejme som opakovane razantne odmietla a pohrozila mu všetkým možným).
Áno, presne takto sa dá vyfarbiť človek a to AJ po rokoch vzťahu. Už nikdy nebudem nikomu veriť. Nikdy.
Nemá nejakú cicu? Lebo mne príde skoro neuveriteľné aby sa pretvaroval roky. Bol milujúci otec a zrazu bum 🤷🏻♀️ alebo psychické problémy? Ťažkosti v práci? Neospravedlňujem ho, ale hľadala by som príčinu, že prečo taký obrat.
@klarolinne ale nebol milujúci, on sa nezmenil, len podmienky sa zmenili pri druhom dieťati, zrazu musel ostať doma s prvým dieťaťom, čo nebol zvyknutý, dlho boli bez detí a autorka predpokladám mu behalo okolo zadku, často sa toto stáva a ukáže sa až pri druhom dieťati, lebo žena zrazu nestíha všetko ako predtým, klasika
@janickacrazy presne tak on sa nezmenil, len sa ukázal okolnosťami aký je…

A co sa mu stalo, ze sa tak zmenil ? Ci pred detmi bol aky ? Nie je z niecoho dlhodobo frustrovany ( blba robota, malo penazi, nebyva tak ako by chcel, malo sexu ? ) Proste len uvazujem, co ho tak zmenilo ? A deti teda lubi ? Ci ani nie ? Asi tak na 5 minut a potom si ide svoje ? Ci skor mu lezu na nervy asi ?