icon

Mám sa zmieriť s nesprávnou výchovou muža?

10. júl 2023

Ahojte, muž sa deťmi ukázal ako nie príliš príkladný otec a muž. Je nezodpovedný, nedá sa s ním na ničom dohodnúť ide si svoje. Psychicky ma veľmi týra. Stále mi opakuje, že ma má na háku. Momentálne som ešte na rodičovskej dovolenke s druhým dieťaťom. Rozhodujem sa, či sa zmieriť s tým, že budú deti pri ňom v striedavke, alebo úplne žiadať styk len pod mojim dohľadom. Jeho vplyv na deti je fatálny, je vulgárny a arogantný.

Ide o to, že mi nemá absolútne kto pomôcť s deťmi okrem neho. Nechcem deti vystavovať zbytočne ďalším stresom. Často bývajú choré a to sme doma :(. Neviem či sa zmieriť s tým, že sa otec bude spolupodieľať na “výchove” alebo sa trápiť s deťmi sama a prísť o zdravie. Deti sú náročné obe vyžadujú pozornosť, plus majú zdrav. problémy.
Ďakujem krásne za rady.

Strana
z2
silvike
10. júl 2023

A co sa mu stalo, ze sa tak zmenil ? Ci pred detmi bol aky ? Nie je z niecoho dlhodobo frustrovany ( blba robota, malo penazi, nebyva tak ako by chcel, malo sexu ? ) Proste len uvazujem, co ho tak zmenilo ? A deti teda lubi ? Ci ani nie ? Asi tak na 5 minut a potom si ide svoje ? Ci skor mu lezu na nervy asi ?

petulda333
10. júl 2023

No,ale asi sa zmenil uz po prvom dietati,ze? Naco bolo treba dalsie? No,kazdopadne deti su tu. Ja by som sa rozviedla,striedavka ani nahodou a ked budes mat doma kludne deti,nebudu ani chore a ty mas pokoj tiez

autor
10. júl 2023

@stanulienkat neuveríš ale dlhé roky - takmer desať.

autor
10. júl 2023

@petulda333 keď sme mali len jedno dieťa, tváril sa naoko ako milujúci otec a to tak, že som mu to aj ja uverila! ALE! Akonáhle som otehotnela druhý krát, a on musel občas zostať pri dieťati a vziať si voľno, “vysypala sa na mňa kopa hnoja”.

Potrebovala som ako tehotná na rizikovom chodiť na prehliadky, ale on si odmietal si PRE MŇA!? vziať voľno a keď sa aj uvoľnil, rozkázal si kedy to môže byť a ohraničí si koľko max. môžem byť. 2-3 hodiny. Vyvolával mi a naháňal ma ako zdutú kozu, ešte aj v posledné dni pred pôrodom. Ani do nemocnice som nechcela nastúpiť, lebo som sa bála čo bude doma s dieťaťom táto nerva stvárať. Nezaujímalo ho, že musím nastúpiť do nemocnice, lebo sa zhoršil stav a bábätko je vážne ohrozené ( lekár ma poslal), , on musel ísť aj v ten deň do práce. Aj keď som mu vravela, že necítim žiadne pohyby. Slzy mi tiekli potokom čo za … toto je. A od tehu je to takto. V podstate odkedy som nadtúpila na prvú materskú si on “svoju” dovolenku poriadne nebral. A to tiež sk si zobral tak, 1-2 dni za rok aj to, ak som ho uprosila že musím ísť tam a tam. Aj ku gynekológovi ma posielal so starším dieťaťom a navyše na 2p. bez výťahu v rizikovom tehotenstve (samozrejme som opakovane razantne odmietla a pohrozila mu všetkým možným).

Áno, presne takto sa dá vyfarbiť človek a to AJ po rokoch vzťahu. Už nikdy nebudem nikomu veriť. Nikdy.

klarolinne
11. júl 2023

Nemá nejakú cicu? Lebo mne príde skoro neuveriteľné aby sa pretvaroval roky. Bol milujúci otec a zrazu bum 🤷🏻‍♀️ alebo psychické problémy? Ťažkosti v práci? Neospravedlňujem ho, ale hľadala by som príčinu, že prečo taký obrat.

janickacrazy
12. júl 2023

@klarolinne ale nebol milujúci, on sa nezmenil, len podmienky sa zmenili pri druhom dieťati, zrazu musel ostať doma s prvým dieťaťom, čo nebol zvyknutý, dlho boli bez detí a autorka predpokladám mu behalo okolo zadku, často sa toto stáva a ukáže sa až pri druhom dieťati, lebo žena zrazu nestíha všetko ako predtým, klasika

autor
12. júl 2023

@janickacrazy presne tak on sa nezmenil, len sa ukázal okolnosťami aký je…

Strana
z2