Mám synovi kúpiť viac darčekov?
Viem, že darčeky nie sú všetko
…aleeee… keďže sa blížia sviatky, postupne kupujeme darčeky. Všetko je v poriadku, iba s partnetom sa nevieme zhodnúť na darčekoch pre dieťa. Máme chlapca (7), na jeho darčeky sme mimuli okolo (1000€), keďže si prial Playstation a mobil. Už chodí do školy, tak sme si povedali, že už je správny čas, mu kúpiť aj niečo iné, než len hračky. No problém je, že nemáme v konečnom dôsledku pre neho žiadnu hračku, od rodiny dostane hry na playko, teda žiadne skutočne hračky nedostane pod stromček. Ja mu ešte chcem kúpiť detské spoločenské hry a nejaké lietadlo na diaľkové ovládanie, pripadne väčšieho plyšaka, lego, nech má aj normálne darčeky, nie iba elektroniku. Lebo mi príde, že v 7 rokoch pod stromčekom mať len 2 menšie krabice s mobilom a playkom je málo, no ale partner sa somnou háda. Jemu príde, že malého veľmi rozmaznávam, a že je zbytočne mu ešte kupovať niečo viac.
Lenže ja si neviem ani prdestaviť, ako bude reagovať, keď naozaj nájde pod stromom 2 menšie krabice. Určite sa poteší, lebo si prial aj playko aj mobil, no ale príde mi to málo pre 7 ročne dieťa. Čo si myslíte? Mám mu kúpiť ešte aj normálne hračky , aj keď partner nesúhlasí?
Dodám, že je zvyknutý mať veľa hračiek pod stromom, od kníh, po autodráhy a interaktívne zvieratká a vždy sa s nimi vyhráme celé prázdniny, neviem si predstaviť, čo budeme robiť s 1 mobilom a playkom celé Vianoce. Určite vyskúšame hry, ale nebudeme sa predsa celé prázdniny hrať virtuálne hry.
@tiezjedna Áno všade je to iné.
Môjmu manželovi vodičák zaplatili, ja som si ho zaplatila sama tak isto aj moja mama.
Ale ja som na to hrdá, že som si bola schopná niečo kúpiť za svoje ako študent.
Tak ste mu mali kupit len to playko. Mobil mu je naco? V skole je zakaz pouzivania mobilov. Do skoly a zo skoly chodi sam? Ak nie, tak hadaj naco asi bude vyuzivat telefon. Ano,kazdu volnu chvilu ho bude drzat v ruke a drtit hry. Ty sa mozes snazit ako len chces,dieta si k tomu cestu najde. Ja mam starsie deti, vidim to doma,vidim to u spoluziakov,kamaratov. Vsetci do jedneho su zrasteni s obrazovkou. A ty to podporujes uz od 1.rocnika🤦♀️ Naco? Aby bol cool, in? Lebo kamarati?
Moj syn prvy krat nedostane na vianoce co chcel. Bude mat 8. Vzdy si prial nieco konkretne (od kedy dokaze prepisat cislo, kreslil jeziskovi cislo modelu lega, aby nedoslo k omylu 😂) A tento rok si zelal lego vlacik s kolajnicami. A to mi prislo za prve drahe a za druhe, asi to neni tak lahko odkladat a nie je tu zatial na to priestor... (mame aj ine vlakove drahy)
Pripravili sme ho na to, ze to mozno nedostane. Ale to sme mu asi vraveli aj v minulosti a vzdy to nakoniec dostal. Takze asi dufa, ze predsa. Verim tomu, ze to sklamanie prezije. Aj to patri k zivotu... dostal predcasne ine lego, co si sam vybral od babky, dostane sopku, ktoru kreslil jeziskovi a knihu.
Pred pol rokom sa mi ale "hadzal o zem", ze nechce mobil, ktory som prenho chcela kvoli monitorovaniu glykemie, kym je v skole. Netusi co je PS. Aj mi to je smiesne. Asi zije v divnej bubline 😅
Uz ziadne darceky, ak toto sa mi uz zda vela.
Otrasna výchova ...ja chápem tvojho partnera .nic viac nekupovať
myslim ze ked ms mobil s playko nic ine ho uz nebude zaujimat.Uz budes iba riesit to, ze vkuse hra. Moja suseda hovorila ze odkedy syn dostal playko tak nerobi nic ine, aj lego ostalo nedotknute co dostal. Takze to mu bohate staci.
Nas ma sice len 6, tiez chodi do skoly, ale mobil nedostane, dostane lego viac ks, nejake kostymi hrdinov a albi knihy. Myslim, ze na mobil ma este cas, ale samozrejme, ako sa vy rozhodnete. On ho ani nepyta. Hry mame v telke nejake, dokupili sme len ovladac na hry za par eur, chvilu to hral, uz to ani nehra.
Mobil by som odložila niekam do skrine a darovala mu ho napríklad na ďalšie narodeniny. Kúpila by som mu nejakú knihu, lego a spoločenskú hru. Má iba 7 rokov, potrebuje sa ešte hrať. Mám 8-rocneho syna, napísal Ježiškovi 3 hračky z Dracika v hodnote asi 40 eur. Mobil nemá, nepotrebuje ho, v škole majú zakázané ich používať. PS máme doma ešte po najstaršom synovi, nikto sa s ním nehrá.
niekto tu pisal o sklamani a ze na vianoce deti maju dostat vsetko. za mna nie. deti obcas musia zazit aj sklamanie a vediet sa s nim vyrovnat aj musia chapat ze nedostanu vzdy uplne vsetko, ze na niektore veci treba chvilu cakat, to vsetko patri k dolezitym veciam v zivote cloveka. treba ich naucit ze nemusia mat vzdy vsetko co maju ini. detom vzdy hovorim ze ak to ma kamos hraj sa s tym u neho on sa tu moze hrat s niecim co nema doma on. tak sme to mali ako deti my.
detom treba vysvetlovat. spnenim vsetkeho co si povedia si rodicia casto robia medvediu sluzbu.
mobil odlozte k narodkam alebo na buduce vianoce. a kup hracku a hru spolocensku.
mam doma 13 rocneho aj 8 rocnu takze nejake skusenosi mam.
Ani som nedocitala. Odpadla som pri 1000€ 😄
To este doplnim, ze darceky za 1000e je velmi prosto prehnane, okolo 100e na kazde dieta je ok, pokial je tam viac darcekov (kedze vieme kolko stoji ak take lego).
A ja som rozmyslala, ci kupime starsiemu lego za 80€ a model auta za 60€😂😅
No nic idem sa hanbit 😬
My za 1000€ nemame pre dve deti(vlastne ani dokopy nie). Nie zeby na to nebolo. Ale pytam sa, naco, preboha naco 🤦♀️
Naco je 7 rocnemu decku mobil za cca 500€?
Keďže diskusia je anonymná, predpokladam, že jediným jej zmyslom je rozpútať debatu a nasrat niektoré mamičky. Admini by už toto konečne mohli zakázať, lebo potom nečudo, že z matiek na MK si robí srandu polovica Slovenska …
Uz toto je prehnane a ty chces este dokupivat dalsie veci...partner ma pravdu...nas 8 rocny dostane spolocensku hru za 35€, knihu za 12€, pyžamo za 11€ a lego mensie za 20€ a uz aj to sa mi zda prehnane
🤦
Podla mna si sa musela absolutne zblaznit nakupit 7 rocnemu dary za 1000 eur.Podla mna je to totalny vychovny fail a tebe by mal manzel odobrat kartu.Sorry, som tvrda ale toto je uplne mimo a este sa tu ides aj stazivat ze ti zakazal nakupit syncekovi hracky.Snivam...
Mne vyvalila oci ta suma,ze 1000 e pre 7 rocneho??? Prepac,ale aj keby zarabame mesacne 20000,tu hranicu by som mala. Za mna to je neskutocne vysoka suma,dostane to,co si aj prial a treba ho aj k tomu ucit. Suhlasim s muzom,ja by som nepristupila ani na dva take drahy,ak uz,tak jeden z nich,ale vy viete. V tomto nadrziavam muzovi vsetkymi 10timi
Mam doma rovesnika tvojho syna a na Vianoce si zelal novu futbalovu loptu a detsku tenisovu raketu. Asi az pri citani tvojho prispevku mi doslo, ze tu vychovu zvladam naozaj dobre.
Kolko teda stal ten mobil a naco ho potrebuje?
Suma je uplne irelevantna, kazdy ma doma iny rozpocet. Ale PS5 si mohol kupit priatel a potom pre syna nejake hry, ktore budu hravat spolu, to by bol darcek primerany veku... mobil nepotrebuje absolutne - minimalne do 10 rokov nie...v skole ho mat nesmu, rodicovsky zamok to uplne oseka, na kruzky a do skoly ho predpokladam vodis...tak na co... to radsej kvalitny tablet, ale tak to je moj nazor... moji tablet vyuzivaju od prvej triedy, skola vyuziva vyukove appky, dostavaju tam aj normalne ulohy, plus jasne aj na hry ci film ked sa cestuje...
Kazdopadne zmente tie darceky a kludne dokup viac, ale fakt ine. Toto na ten vek nepasuje, aj ked si to myslela v style - dat tvojmu dietatu to najlepsie. Ono ten vek prijde, ked budu na rade aj taketo veci. Teraz este nie.
Na dva týždne vianočných prázdnin potrebuje 7- ročné dieťa 20 nových hračiek, lebo inak neprežijete čas voľna? Dieťa si vybralo svojmu mini veku až neprimeraný "luxus", iné už nechce, ale mama stále nechápe a má potrebu rozmaznávať ďalej a ďalej....však kúp mu ešte koňa a nie plyšáka....no rozumný je ten tvoj partner.
Ostatné darčeky sú absolútne zbytočné. Sedieť bude už len
pred monitorom. Tipujem, že už na štedrý večer.
necitam prispevky, je ich vela, ale mam syna o trocha mladsieho a urcite mu nebudem v 7r kupovat ani mobil, ani playko. dostane zrejme viac ks darcekov ako dva (vacsinou sa to nazbiera, kedze aj od rodiny), ale skor by som chcela, aby boli zmysluplne (knihy, spolocenske hry, lego...)
@anonymous87 my ani tolko nie. 3deti ale im prizvukujem. Ze Jezisko nie je podnikatel.
Ze 3darceky.najstarsi 9-rocny chce futbalovy dres, osušku dospelacku-čo najvačšiu. A tretie si nechal ako prekvapenie.
6-rocna saty, sumivu bombu do kupela 😂 a prekvapenie.
Proste ozaj ani nie 50€ na osobu.
Mobil by som vrátila do obchodu, aj tak neviem prečo ste kupovali aj ten. Namiesto neho spoločenskú hru a knižku. Má 7 rokov nie 17, je to ešte malé dieťa, na také veci má času dosť. Ale ja by som teda ani ps nekúpila dieťaťu, možno tak sebe a jemu dovolila občas hrať.
Ženy to fakt? Idete riešiť že kúpila veci za 1000€ čo ste to vy platili??? Je to snáď vec autorky a nepýta si od vás názor na cenu darčekov, niektoré veci proste lacnejšie nekúpiš a tak isto každý druhý komentár ako má na také veci čas, bude sa hrať s tým vaše dieťa alebo dieťa autorky? Niektorým by nezaškodilo zopakovať si čitanie s porozumením. Ako píše každá druhá koľko a za koľko kupujete darčeky tak je to vaša vec ako je vec autorky za koľko ona nakúpila šak napíšem áno ja by som dokupila hračku alebo ja nie a hotovo a nie sa tu do nej navažať koľko minula a na aké hovadiny podľa vás
Za mňa je to v pohode a nevidím nič zle na tom, že ste minuli 1000e. Aj keď si myslím, že 7 rocnemu mobil netreba. Môj má 8 a nikomu nevolá, keď tak cez náš. No a playko nestoji tak 300e? Ale isto dokup aj ostatné veci čo si menovala. Keď si to môžete dovoliť.... Veď predstav si, že si celebrita, tie sa isto tiež nebudu držať limitu 100e 😉
@maryetta tak my sme na sume cca 200€/dieta. Ale tak maju napisane hlavne lego a s tym sa u nas prehraju, kazdy dostane este jednu spolocensku hru, knizku, nejake auticko, oblecko… ale to lego je zroka na rok drahsie 🙄
Pokial si nic ine nezelal okrem mobilu a playka, nedala by som mu. Ak by sa ostatni clenovia rodiny pytali, delegovala by som spolocensku hru, knihu, lego 🙂 tiez mi nepride uplne vhodne mobil pre 7r, ale to je uz na vas 🌷

Náš bude mať 6, dostane korčule, lego a knihu. Možno transformera - to ešte zvážime. Dcéra (16) si želala posteľné prádlo a slúchadlá. Plus kniha - tá je u nás verný priateľ 😉 darčeky pre prváka za tisíc je podľa mňa mega. Že dostane len 2 malé krabice? 🤦🏻♀️ ak nepozná hodnotu týchto darov, je načase mu to vysvetliť. Náš syn vie, že lego stojí veľa peniažkov (a to stojí oveľa menej ako mobil a my netrieme biedu).