icon

Manžel mi nechce dovoliť splniť si sen

14. mar 2025

Spolu sme 15 rokov. Ja mám 35. Približne 6 rokov trenujem na výstup na Mount Everest. Ale narodilo sa nám dieta, ma 3 roky. Buduci rok by som chcela ísť na výstup, ale povedal, že ak tam pojdem, rozvedie sa so mnou. Prisahal mi na svoju babku, že to urobi. Príde vám to fér ? Denne tazko trenujem, mám za sebou rôzne narocne výstupy. A tvrdí, že je to psycho.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
lilope
14. mar 2025

Akurát som videla video kde sa spomína, že výstup stál milión KČ. Máš na to? O nebezpečnosti sa ani nebudem vyjadrovať, lebo to aj tak nepochopíš.

gab1sol
14. mar 2025

Máš fyzicky reálne na to? Máš finančne na to? Tato jeho reakcia prišla jedného dňa z jasného neba alebo o tom diskutujete už dlhšie?

petracandle
14. mar 2025

Neverím tejto téme 😃 výstup stojí tak okolo 100 000 €, takže dosť pochybujem, že na to máš 😃 to si môžu dovoliť len milionári alebo profi horolezci, ktorí si zohnali sponzorov

janickacrazy
Autor odpoveď zmazal
sovica
14. mar 2025

@heminepa Tento tvoj komentár ma pobavil a je najlepší v diskusii: "Ja som sa zo srandy pytala manzela, ci by ma pustil a ten blb, ze by isiel so mnou"🙈😂 No, máš super manžela. Aj ti dopraje a ešte je to z lásky k tebe ochotný aj s tebou zdieľať👍

heminepa
Autor odpoveď zmazal
sovica
14. mar 2025

@petracandle To máš odkiaľ takú blbosť?🙈 Poplatok za výstup na Mount Everest stojí cca
14 000€. Áno, aj to je dosť, ale autorka si na to asi tých 6 rokov šetrí, predpokladám. A jasné, treba pripočítať ešte letenky, výbavu, tak povedzme 20 000€ max? A to som už asi aj prehnala.

petracandle
14. mar 2025

@sovica sama si blbosť 😉 ja sa na rozdiel od teba význam. Po prvé - poplatky išli hore!
Po druhé musíš so zaplatiť aj letenky
Po štvrté ubytovanie!
Po piate- zaplatiť poplatok agentúre!
Po šieste - výbava. Tam jej nestačí bunda z Tesca ako tebe a rôzne nástroje
Naozaj sa vyšplháš na túto sumu

petracandle
14. mar 2025

@heminepa jaj nie prepáč, len 80 000 😉

autor
14. mar 2025

@petracandle never. Nacenili mi to na 45000€ s tým. Že kombinézu budem mat šitú na mieru.

autor
14. mar 2025

@gab1sol áno po finančnej stránke som si na to našetrila, je to moj sen od 15ky. A fyzicky zatial premyslam, či mozno ešte rok nepockat, ale som v kontakte s ľudmi ktorý sú z odboru a vedeli by ma pripravit na 100%. Moj plán bol taky, že pojdem na Himaláje o 4 mesiace skôr a budem trénovať aj tam

mamaaja82
14. mar 2025

Sen za 45 litrov,s obrovskym rizikom,ze sa nevratis ale blazon je manzel,ze ta nechce pustit.🤦‍♀️Nie si normalna.

autor
14. mar 2025

@mamaaja82 45 je len Everest, ak pojdem skôr tak ešte cca +- 20

petracandle
14. mar 2025

A cez akú agentúru milý anonym 😉

buberova
14. mar 2025

Celé to nie je dobrý nápad

mamaaja82
14. mar 2025

Stale plati co som napisala.Ale naco ti bolo dieta?ani neodpovedaj.

sovica
14. mar 2025

@petracandle, tak trochu som googlila:
https://www.aktuality.sk/clanok/G2Vu5x9/poplato...
Letenka do Nepálu sa dá kúpiť od 900€ vyššie, podľa toho, aké budeš mať šťastie a aká je sezóna.
Áno, vybavenie asi nie je lacná záležitosť, ale autorka sa už vyjadrila. Aj keď až s takou závratnou sumou som ozaj nepočítala.

terezkaarthuramax
14. mar 2025

A co ta reklama s tou Luciou JAničovou? Tiež mala dieťa a ešte s nim.bola sama a na ewerest vystupila. Co je na tom sebecké?

autor
14. mar 2025

@terezkaarthuramax presne! Aspoň jeden pozitívny komentár

dianaana
14. mar 2025

Boze ste hnusne. Keby to chcel chlap tak by to bolo ok?
Denne trenuje a ma za sebou viacere narocne vystupy. Tak asi vie ci na to ma alebo nie. Nikde nie je napisane ze sa jej tam musi nieco stat.

nikiki29
14. mar 2025

Veď sa spytaj muža, čo mu tak vadí. On je tiež horolezec, tak možno ti dá konštruktívnu kritiku. Možno tvoj tréning nepovažuje za dostatočný a boji sa že neprídeš naspäť. Aj keď dnes s pomocou šerpov by som sa až tak nebála. No low cost agentúra má aj low služby. Na to treba myslieť. A koľko 6k 7k vrcholov si už zdolala? Mozno by si podľa muža mala počkať… alebo niečo zmeniť. A možno sa boji že on sa nedokáže postarať o dieťa. Ved sa s ním porozprávaj že kde je problém … možno si to po jeho názore aj ty sama prehodnotíš.

autor
14. mar 2025

@nikiki29 ma nazor, že aj mala chyba ma môže stat zivot a že stačí mierna zmena počasia a mozme tam zomriet všetci

petracandle
14. mar 2025

@dianaana áno slniečko, aj keby ide chlap je to nezodpovedné 😉 tam nejde len o to či na to má kondične (prinajhoršom by ju Šerpovia vyniesli ak si zaplatí), ale aj o počasie, ktoré nikto absolútne neovplyvní a môže zamrznúť, padne lavína...

petracandle
14. mar 2025

@sovica Toľko stoja možno teraz, ale v máji keď je sezóna lezenia to bude aj 3násobok, extrémnu nadváhu batožiny keďže bude brať niekoľko kufrov s vybavením, a stále nepočítaš s transportom na miesto odkiaľ sa robia výstupy k základnému táboru..

astronaut321
14. mar 2025

Pozri sa, každý kto nemá IQ hojdacieho koníka si vie dať do googlu pomer koľko ľudí chcelo výjsť a koľko vyšlo. Takže sú tri možnosti:
1. Nevážiš si život
2. Si blbá ako tágo
3. Kombinácia

heminepa
Autor odpoveď zmazal
nikiki29
14. mar 2025

Tak v tom má manžel pravdu. A napriek tomu tam chodia ľudia ako na klavír. Lebo za peniaze ťa tam nejaký šerpa vynesie aj na chrbte. Mnoho ľudí príde to základného tábora bez šlapania, vrtuľníkom. Ale to nebude výlet za 45k. Skúste spolu nájsť nejakú agentúru, ktorá ma dobre recenzie, úspešnosť, väčšiu podporu a služby napr. meteorológa a možno manžel uvidí, že pre svoje bezpečie robíš všetko. A výstupom na ďalšie 6k 7k si len zlepšiš šance. Neviem koľko si ich teda už vyšla ale… Trénuj. A raz tam budeš stáť.

autor
14. mar 2025

@astronaut321 za rok 2024 tam zomrelo 9 ľudí. Koľko ľudí zomrie pri dopravnej nehode za rok?

petracandle
14. mar 2025

@nikiki29 žiadny človek, ktorý chce ísť na vrchol by nešiel do základného tábora vrtulníkom! To by znamenalo žiadnu postupnú aklimatizáciu a bum embólia, opuch mozgu či iné