icon

Manžel nerešpektuje potrebu odpočinku cez víkend

8. dec 2024

Ja uz neviem ako manzelovi vysvetlit, nech ma necha pospat hodinu aspon cez vikend. Odkedy mame male dieta po 2r nevyspatia som zacala mat od vycerpania tetaniu. Ja ho prosim, nech ma necha aspon jeden den cez vikend v posteli, pretoze citim,ked to na mna ide. Ale on to otoci na seba,ze ci si myslim,ze on unaveny nie je a bla bla. Ani za frasa si neda vysvetlit,ze to nutne potrebujem. Chyta ma zúfalstvo.

januska12323
8. dec 2024

Ja nechápem prečo ho necháš spať, pošli za ním dieťa, keď sa nechce dohodnúť nebude spať nikto. Ideálne keby si sa hneď ráno vypravila aj z domu, nech vidí ako sa dá oddychovať pri dieťati.

simsalabim
8. dec 2024

My s manzelom sme mali od narodenia dohodnu, ue jeden den vikendu on, druhy ja. Neda sa s nim takto dohodnut?

minesasubu
8. dec 2024

Manžel vstava cez tyždeň o 5 do práce , takže cez vikend ho nechavam vyspať ale , v poslednych vikendoch sa to nedá , syn pyta o 4-5 mlieko a niekedy zaspi do 7-7:30 ale potom už chce vstavať , zatial sme spolu v izbe vsetci takže syn zobudi oboch, niekedy zoberiem syna do obyvačky a manžel spi/ leži
tento vikend oba dni ho zobral on a ja som ležala
keď syn vstaval o 5-6 proste som si lahla do obyvačky a on sa hral alebo pozeral tv , poobede som si chodila a nim pospať
teraz sa nedá lebo cez den už nespi ( spankova regresia )
takzě si chod pospať cez deň a manžel keď to nechape tak to je dosť smutné a inak pomoha doma s dieťatom lebo toto sa mi tiež nezdá nejak
muž ktorý sa stará chape aj potreby matky že si potrebuje oddychnuť

petamich
8. dec 2024

Od narodenia dietata mame dohodu jeden den jeden/druhy den druhy. Este aj kym som kojila, tak s nim dokonca spal on v noci a len mi ho nosil na kojenie. Ano chapem, ze moze mat pocit, ze aj on si potrebuje oddychnut ale to aj ty, to ze nechodis do prace, neznamena, ze nepracujes. Tvoje pracovne hodiny su tipujem este dlhsie ako jeho 🤷‍♀️

cimage
8. dec 2024

Isla by som k mame/kamoske na tyzden. Urcite by ti pomohli a nechali ta vyspat. Co s muzom? Je to strasny sebec. Este popripade mu to dieta na tyzden nechat, nech si uvedomi co je to za hardcore lietat okolo dietata a domacnosti.

ivangeline
8. dec 2024

Ja svojho budim. 🙂 :D ... ale bie je pekne, ze dlhodobo ignoruhe, ze si potrebujes pospat. Vies, dieta ma uz tie 2r, proste by som ho zavrela do izby s nim a lahla si inde.

nifnea
8. dec 2024

Aj ja mam takeho sebca, nasa prva bola extremny nespavec, nespala ani v noci nai cez den, manzel dosiel z prace soal, vikedny spal, co som sa ho ja naprosila aby asp 1 den cez vikedn ma nechal, druhy moze on, neslo, nikdy k nej nevstal, potom som ho prosila aspn 1 den v mesiaci, neslo, vlastne u neho nikdy nic neslo..a je tomu doteraz, vikendy on si pospava aj do 10hod lebo sak on chodi do prace.mimochodom ja tiez chodim do prace. Ale darmo zo sebcom nikdy nepochodis.

maciatkolulu
8. dec 2024

To máš nejako extrémne náročné dieťa,čo nespí v noci? Inak mi to kolabovanie príde reálne cez. Neviem, o ktorej vstáva muž do práce,nevieme ,či ti spi dieťa poobede. Rozhodne,si ale vieš ty doma s dieťaťom ľahšie oddýchnuť,ako niekto v práci. Je to doma extra psychická záťaž. To je jasne. Ale pokiaľ to máš takto,tak dieťa daj do jaslí. Ty do roboty,budete na rovnakej úrovni. A víkendy si budete striedať. Takto muž si myslí,že proste si doma,máš čas na oddych. Deti zvyknú naozaj dlho vstávať skoro ráno,najmä cez víkendy,to vedia vycítiť. Takže treba dohodu,ak to nezaberie,máš smolu,ty vieš,čo si si brala. A neviem,či ako rozvedenej by si to mala ľahšie. Takže treba používať rozum. Ja si pamätám ako som 1.a dúfam,že posledný x cítila bolesť z nedostatku spánku. Bola som s 2.mesacnou dcérou 3.tyzdne v nemocnici. Posteľ som mala na druhom oddelení. 3.tyzdne som spala s hlavou v medziach postieľky. Prežila som. Pokiaľ máš zdravé dieťa. Tak proste spi s ním. Aj v noci. Raz to skončí a predpis aj celý víkend. Neboj.

maciatkolulu
8. dec 2024

@nifnea píšeš vaša prvá,tak si si spravila so sebcom ďalšie dieta/deti a si s tým v pohode. Tak potom fajn,nie?

ibrunova
8. dec 2024

Povedala by som mu, že príde ku nám každý víkend moja mama, aby mi s dieťaťom pomohla a nechala ma pospať 😁

aurora33
8. dec 2024

To čo za dementa máš za muža? Ved sa dohodnite. Jeden deň si pospis ty a druhý deň on.

slavomira236
8. dec 2024

Moje deti manzel je mimo cez vikend si vstali same uz po 2rokoch pohrali sa vzali si jogurt najedli sa. Mna budili ked chceli ranajky..ked boli babetka vstavala som ja. Ked je muz doma spim aj do 10tej nikdy ma nebudi.

svetlonos
8. dec 2024

@lenkakravcova
ale tu píšeš uplne odveci Lenka! Haló ona ma tetanu! A keď dieťa spi v dvoch rokoch par hodin - hmm nas druhy ked je chorý, spi viac ako hodinu poobede, uz od roka ma len jeden denný spánok. Ma 1,5 roka, co bude v dvoch rokoch netuším.
Muzikál chudák robi, tak nech si poradenská chúďatko hej??
Ona hovorí o 1 hodine týždenne, nie ze ma prebrať celú dimacnost aj keď polku kludne môže, robia to bežné zamestnane zeny matky! Ale chlap je z bavlny, ze?
Moj je ráno protivny ako čert, ked sa zobudí v tej rem fáze ci ktorej. To som aj ja, keď ma zobidi chore dieta 3x za dve hodiny. Slak ma ide trafiť, takže mam pochopenie aj ja voci nemu. Ale v tyzdni vezie obe deti do skolky, jasli aj ich vyzdvihne o 15:00, cesta z prace 40 minut autom. Takže doprava si doma na PC zvyšok.
Keby mam problém, tak zdravy rozum nepusti a vstane. S pindanim ale musel by.
Ci ty keď si chorá tak pan tvorstva si aj tak pohára, lebo ved chodi do prace?
Minule ma to poobede odpálili na 4 hodiny, "opatroval moje deti" ako to potom zo srandy nazval, nech sa vyspím.
Véd to nejde mat len jednostranný respekt a súcit!

svetlonos
8. dec 2024

@slavomira236
oni si v dvoch rokoch sami vzali a zjedli pekne jogurt???
Keby napíšeš, ze nachystaný chlieb ci bábovku ok ale jogurt? Hmmm si mala ine super deti. U nas by bol pekne rozmazane kade tade 🫣.

lujza123
8. dec 2024

Nevysvetľuj, od 5 ráno ako vstanete robte taký rachot ze sa nevyspi ani on…

Ináč ja som si musela všetky takéto veci doslova vydupať u môjho ex, aby ma nechal jeden deň vyspať, aby postrážil bábätko a mohla som ist cvičiť 2-3x do týždňa, raz za mesiac s kamoškami von, aby dieťa občas prebalil, staral sa on ked som bola chora ….

Totálne sa mi zhnusil jeho prístupom k rodičovstvu, neznášam takýchto chlapov. Veľmi chcu dieťa a potom ked už je na svete tak skutek utek … Ich definícia otcovstva je len sa vysemenit a potom sa chváliť fotkami na fb, úbožiaci. …

Pre mňa bolo taketo správanie začiatok konca a mohol si potom sypať popol na hlavu koľko len chcel, takéto veci proste v partnerstve neodpúšťam, fakt ja by som bola schopná skôr odpustiť neveru ako to ze ma muž ignoruje ked ho najviac potrebujem. A ze ignoruje vlastne dieťa. Chudáčik jeden unavenucky co chodí do prace, lebo ty si očividne šunky doma váľaš, 6 dni funguješ s minimom spánku a jemu by z riti ubudlo keby 1 deň vstane on

nifnea
8. dec 2024

@maciatkolulu zial napriek antike som otehotnela, mala som to poistene lebo nechcela som uz s nim..prosim bez utokov nabuduce

lenkakravcova
8. dec 2024

@svetlonos Ja mám tiež, aj migrénu s aurou - píšem preto z vlastných skúseností (aj keď ti to pride odveci, ale funguje to).

lujza123
8. dec 2024

Autorka, bohužiaľ takúto skúsenosť ma veľa žien, aj ja. Podľa mňa je to obrovský problem ktorý treba riešiť hneď, nezametať pod koberec a netvárit sa ze prežijem, pospím si poobede, lebo sa to iba nabaľuje. Vztah kde sa všetko točí iba okolo potrieb a pohodlia jedného nefunguje, skôr či neskôr to začne škrípať vo všetkých rovinách.
Hlavne prosimta ani nerozmýšľaj nad súrodencom kým si nedáte veci do poriadku, čím viac deti tým väčšia pasca pre teba

ivka13q
Odpoveď bola odstránená
natalka13
8. dec 2024

@ivka13q a on pri tej "vyrobe" nebol ze?🙈

enmery
8. dec 2024

@ivka13q Ani on, keď chce vylihovať😉

simsalabim
8. dec 2024

@ivka13q no to je fakt skvely argument 🙈 Na sposob nemala si ist do prace busom, neminula by si peniaze na listok….

darmasiswa
8. dec 2024

spi spolu s dietatom aj pocas celeho dna aj pocas noci (ja som si myslela, ze sa uz tiez nikdy nevyspism, a tak som vyuzila kazdy spanok dietata, ze som spala spolu s nim, nastastie som dlho dojcila, takze v noci ani cez den som nemusela chystat flasky , a usetrilo to cas)

autor
8. dec 2024

@darmasiswa tak to mas celkom fajn,mne na obed uz nespi,takze nemozem si pospat 🥲

autor
8. dec 2024

@simsalabim riadne pripeceny nazor ma pani I.

autor
8. dec 2024

@lujza123 neboj sa, nad surodencom ani neuvazujem. Ak to bude takto dalej, tak budem mat jedinacika. Mrzi ma,ze si na tom ako ja. Je to naprd.

autor
8. dec 2024

@januska12323 posielam,dieta ho taha za nohu ,vola 10x a on povie,ze chce spat a otoci sa na druhy bok

autor
8. dec 2024

@lujza123 takze ty si sa nakoniec rozviedla? Ani sa necudujem, to takto donekonečna nejde.

koniarova
8. dec 2024

Neverím,že toto je váš jediný problém. Držím palce. Ťažko sa s takýmto typom chlapa dohaduje.

autor
8. dec 2024

@maciatkolulu v noci sa budi tak 2-3x, ale okrem tetanie mam problem so srdcom, takze nevladzem ako ostatni zdravi ludia,ani keby som chcela. No, neviem co som si brala, aj ked sme spolu sto rokov, neviem ci sa clovek meni casom a okolnostami, ci sa len v inej situacii vyfarbi, no, jasle som zvazovala, o tom ani pocut, ani o opatrovatelke, ani ked sa znama ponukla na strazenie