icon

Manžel nezvláda rozchod a vyhráža sa samovraždou

kolomanko123
27. jún 2023

Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu. S manželom sme spolu 10 rokov mame spolu syna 8r. Z prveho vztahu mam dceru 13r. Medzi muzom a mnou je 12rocny rozdiel ja som mladsia. Teraz je monentalne ZŤP ma kardoistimulator a lieci sa na zlyhavanie srdca. Ale uz to snim nevidrzim uz psychycky ma tyra ,stale ma podozrieva že ho podvadzam , nemôžem sa obliekat ako chcem ani sa upravit ,kamaratki vôbedz on rozhoduje o peniazoch on berie moju vyplatu musim si od neho pytat kazde euro. Telefonaty kazdu hodinu a ked nahodou nezdvihnem tak uz som ho podviedla. Ja uz som isla aj k advokatke že požiadam o rozvod ale on ma nechce opustiť a hovorí že on bezomňa nechce žit že sa radšej zabije. A teraz sne spolu doma ale neviem čo robit ja uz snim nechcem žit ale veĺmi sa bojím že si niečo urobí alebo dostane infarkt. Poraďte čo mám robiť?

kolomanko123
autor
27. jún 2023

A invalidny mu neschvalili lebo nemal dostatok odrobenych rokov v dôchodkovom poistení

heleninamama
27. jún 2023

@kolomanko123 Ja neviem aký problém vlastne riešiš. Veď ho výhoď, on sa zabije a je to vybavené. Môžete spokojne žiť.

klarolinne
27. jún 2023

Nehnuteľnost je tvojej mamy. Zajtra na úrad zrušiť, trvalý pobyt fešákovi a vybavené. Kam by si preboha išla 🤦🏻‍♀️

cacianka
27. jún 2023

@elizabet173 to som napísala aj ja, treba využiť kym autorke nepripadne podiel na dome, alebo sa môže vzdať dedičstva a celý dom sa napíše na matku. a tá ho konečne vyrazí, ale ešte dnes.

rorino
27. jún 2023

@kolomanko123 prečítala som len pár komentárov,ale on je psychicky chorý, aj k nebudeš brať ohľad na seba,zničí ťa a ďalší v poradí bude syn,aspoň na neho ber ohľad,keď nie na seba

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kolomanko123
autor
27. jún 2023

@elizabet173 dakujem vsetkim za odpovede a rady zajtra zajdem za advokatkou a zacnem to riesit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maranco
27. jún 2023

@kolomanko123 platobnú kartu si môžeš zmeniť PIN a vypnúť bezkontaktné platby
tak ju bude treba zasunúť a zadávať PIN, takže ak ti zoberie kartu nezaplatí/nevyberie ňou nič, lebo nebude vedieť PIN.

Aký má zmysel živiť dospelého nezamestnaného agresívneho alkoholika?
Keď ťa bije netutlaj to, to nie je hanba vybehnúť s krikom o pomoc aj v noci k susedom.
Mohla by si podať na polícii aj oznámenie naňho, za to čo ti robí, psychicky aj fyzicky vydiera/týra, aj matka by mala ísť dosvedčiť, že bil tvojho otca. Proste sa bojíš o svoj život, keď si vypije a vyhráža sa. Každú hodinu ťa kontroluje a musíš mu hlásiť kde si.
Zbieraj si dôkazy, nahrávaj si zvuk čo vykrikuje.

Keď je alkoholik na liečenie môže ísť dobrovoľne, ale ak sa vyhráža samovraždou (je obava že si svojím konaním niečo urobí) alebo vás bije možno mu to nariadi súd, alebo ho asi môžu na čas dať na psychiatriu kým zistia čo je sním.
Za tých 5 rokov ťa už iste zdeptal, že to týranie nevnímaš a ospravedlňuješ že "si ho vyprovokovala".
V škole nič nepostrehli na správaní detí čo sa deje doma?
Nedávaj mu už žiadne peniaze aby nemal na chlast.

kolomanko123
autor
28. jún 2023

@maranco tak dcera uz plakala aj v skole gvoli jeho nadavkam a dievcata ktore snou chodia to tiez poculi

cacianka
28. jún 2023

@kolomanko123 vidíš, je to smutné že sa ti dcéra takto trápi, zastaviť to možeš iba ty a tvoja mama, tak ako sme ti radili.
ale aj toto aspoň môžeš využiť - pri podaní trestného oznámenia za psychické, fyzické a ekonomické týranie, požiadaj aj školu o posudok , aj to ti pomôže.

domkakvet
28. jún 2023

@kolomanko123 ved prave a az prilis daleko, ja by som vzhladom k jeho spravaniu nerobila radikalny krok, najskor si vybav peniaze, nech ti vrati kartu, vybav mu invalidny dochodok, teda ak ma na to narok, ak ti odmietne dat peniaze vyuzi situaciu a vtedy to ukonci, ak ti da peniaze postupne sa osamostatnuj nech si zvyka bez teba a potom to ukoncit.

simca06022011
28. jún 2023

@domkakvet určite a co ešte? On ma rodinu, nech mu vybavujú a dávajú. Ona nie je povinná jeho veci riešiť nijakým spôsobom a ešte sa nechať terorizovat a deti tiež

domkakvet
28. jún 2023

@simca06022011 tak ja by som sa to tiez bala urobit zo dna na den a este po takom dlhom case, asi nechce zit s pocitom mat niekoho na svedomy.

ema22270
28. jún 2023

@kolomanko123 nehnevaj sa na mna, nie nemusela si to znasat, ked bil tvojho otca pred tebou. Volala by som policiu, okamzite. A vyhodila ho z bytu. Nech si urobi, co chce. Toto je extrem. A na to sa pozeraju, tvoje deti? Vies, ake to bude mat nasledky do buducna? Pre teba a tvoje deti na psychike?

ema22270
28. jún 2023

@kolomanko123 a ani nema prijem a on ti berie výplatu? Zena prosiiim ta, nenechaj sa znicit. 🙄

kolomanko123
autor
29. jún 2023

@elizabet173 nemam kam ist mama byva v podnajme v izbovom tak s dvoma deťmi sa nie veľmi pomestime.

kolomanko123
autor
29. jún 2023

@domkakvet to že ja som to trpela len gvoli tomu aby si nieco nespravil lebo už raz ked som ho nechala tak si podrezal žily a operovali mu ruku. Vtedy som čakala syna len som nevedela že som tehotná. Je to ťažké nechcem snim už byť už nevládzem . Jeho rodina o tom už vie a presviedčajú ma aby som mu dala poslednú šancu zmeniť sa a keď sa nezmení tak je jeho vec . Ale ja už neverim že sa zmení tak ako hovorili aj ostatne tu na koniku.

jj298
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
29. jún 2023

@jj298 nerieš gramatiku preboha, tá žena potrebuje podporu, nie kritiku momentálne

mk22
29. jún 2023

@kolomanko123
Ako prvý krok okamžite zmeň posielanie výplaty.
Bud si vytvor nivy účet, alebo novú kartu.. Ty si co nesvojprávna ze nevieš hospodáriť so svojimi peniazmi?
Tak ty pracuješ a on ti vydeluje tvoje peniaze? Aby si nemohla zo svojej mzdy kúpiť veci svojej dcére?

momi1_1
29. jún 2023

@mk22 celé toto je tak zlé. Už viac sa podľa mňa nedá zmanipulovať. Všetko porušiť, vziať si čo jej patrí a hajde proste čo najdalej

domkakvet
29. jún 2023

@kolomanko123 je dobre ze vie o tom aj jeho rodina.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cacianka
30. jún 2023

Kruci, tak tvoja mama býva v podnájme a v jej dome sa vyvaluje hento hovado ozrate ?!
Vy dve ste nesvojpravne či čo?

som_realistka
30. jún 2023

@kolomanko123 haló, co sa deje, píšeš, že dom patrí tvojej mame, a ty nemáš kam ísť, lebo mama býva v podnájme a ku nej sa s dvomi deťmi nezmestite? To fakt? Ak je dom tvojej mamy, si hus, že si ho ešte nevyhodila. Berie ti kartu? Bud ju zablokuj v aplikácii alebo cez hotline, dialóg čokoľvek. Zobuď sa a nenechaj sa terorizovat. Nezabije sa, a ak sa aj o niečo pokúsi, tak len demonštratívne. Moja teta mala takéhoto blbca, a nakoniec mu povedala, že iba sľubuje a skutek utek.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kolomanko123
autor
5. júl 2023

@elizabet173 ešte otec je na Lv. Mama nebola v liste zapísaná. Ešte nebolo dedičské ale otec nechal závet v ktorom nechal dom mne ako jedinej dcére. Tak teraz neviem ako to je

alexnina777
5. júl 2023

@kolomanko123 Je to asi tak že čakáte na dedičské konanie, ktoré ešte neprebehlo..potom budeš ty výhradný vlastník domu a budeš mu mocť zrušiť trvalý
pobyt…to ale nič nemení na veci že už včera bolo neskoro aby si riešila jeho vyhodenie z domu… bankomat. karta, zverenie deti do starostlivosti sebe, a oznám jeho rodine že s ním končiš, že nezničíš život vlastným deťom..už ti bolo všetko poradené, pri každom incidente ktorý vystrojí volaj políciu

luccija
5. júl 2023

@kolomanko123 žena drž sa a pre svoje dobro a dobro deti ho vyhod a dotiahni veci do konca Si mladá žena môže Ta čakať ešte pekný život.
Keď sa bude vyhrážať samovraždou zavolaj sanitku, policajtov je chorý a všetkých vás zničí.Deti Ti utečú z domu, alebo si niečo spravia, keď ho nevyhodis.Skus kontaktovať aj organizácie pre týrané ženy neboj sa pomoci, poradia, dodajú Ti silu poradia psychológa a iné rady...
Nič mu never nikdy sa nezmení!