icon

Manžel sa hanbí za moju prácu

15. júl 2025

Dobry den. Mala som takú vaznu výmenu názorov s manzelom. Ide o to, že naskytla sa mi možnosť práce predavačky v Coop jednote. Ale on na mňa začal kričať, že som chudera chudobna, keď toto vezmem. Že či chcem s babami starými robiť. Urazilo ma to.

Mam dve deti som pol roka nezamestnana, mam vš a 29 rokov. Naozaj je robiť takú pracu hanba?

Strana
z5
yasina
15. júl 2025

No ten ti teda dobre dal...kvalitne ta urazil..hanba nie je praca.. Ale si mlada a mas vs.. Co tak robit nieco kvalifikovanejsie.
Na jednotu ti staci zs

spongebob1
15. júl 2025
@nyusika

@kiki68 verim.
a ja budem vzdy tvrdit, ze byt tak dlho doma s detmi je zenam iba na skodu, vazne...

@nyusika Zenam na skodu, ale nie matkam.

dorizzz
15. júl 2025
@zuzana76

Tiez si myslim, ze tam stastna nebudes, naozaj robi kolektiv vela. Nie je to hanba, ale nie je to pre zenu s VS vzdelanim. Keby to bola tvoja vlastna predajna a podnikas, ok, ale myslim, ze tu stastna nebudes. Okrem toho, naozaj v zivotopise potom ziadne terno a ak by si chcela nieco lepsie, mozno budes uz odpisana.

@zuzana76 uvedomujete si tu niektoré že VŠ vzdelanie je v dnešnej dobe už niečo, čím zamestnávateľa neohúrite? Mám spolužiačky trojkárky štvorkárky na základke čo si porobili vysoké školy a nie sú to práve nejaké výnimočne inteligentné osoby, obyčajné ženy, priemerné. Dnes vysokoškolské vzdelanie neznamená, že je človek lepší ako druhí, a že nejaká práca je pre ženu s VŠ vzdelaním podradná. Takých vysokoškolsky vzdelaných chrlia dnes školy tisíce, to už dávno nie je záruka, že sa človek bude mať v živote lepšie, alebo že nebude musieť robiť aj prácu, na ktorú stačí aj maturita.
Toto inak tu je brutal, sú témy kde žena napíše, že má vysokú školu ale nevie si nájsť prácu, zvozia ju pod čiernu zem, že je hnida čo vyciciava muža, systém, ako sa jej musia skladať pracujúci na dávky, posielajú ju robiť hocičo hocikam, a tuto napíšete žene, že práca predavačky je pre ňu podradná. To sa vidí len na modrom koni toto fakt.

nyusika
15. júl 2025
@spongebob1

@nyusika Zenam na skodu, ale nie matkam.

@spongebob1 do kameňa vytesat tento vysoko logický výrok 😁😁😁😁

bielasovicka
15. júl 2025

@anonym_autor nie, nie je to hanba. Hanba by bola keby si nechcela robiť vôbec. Ved predavačky sú dôležité. Kam by ľudia chodili nakúpiť keby ich nebolo?

spongebob1
15. júl 2025
@nyusika

@spongebob1 do kameňa vytesat tento vysoko logický výrok 😁😁😁😁

@nyusika Ja nepovazujem 6 rokov doma s detmi za zabity cas. To vacsinou povedia muzi a zeny, ktore nemaju deti. Co tej pracujucej zene uslo? Peniaze?

zmrzlinka2021
15. júl 2025
@negymama

@zmrzlinka2021 som nevedela, ze zrovna praca v jednote je az taky strasny bilag. ci aj ine potravinove retazce?

@negymama to bolo v úvodzovkách. Proste praca vo výrobe a pod

jamidea
15. júl 2025

@anonym_autor sorry, toco za blbca mas? Nie, ze by bol rad, ze nie si lenivec lenivy, ale ta dehonestuje. On je dufam aspon generalny riaditel, ak sa tak sprava

anonym_bfa78e
15. júl 2025

@anonym_autor och autorka... Niečo podobné som zažila ale nebol to môj manžel a moja situácia bola iná.

Mala som priateľa, už niekoľko rokov sme boli spolu vtedy. Ja som bola akurát študentkou na vš - prvý stupeň bc.
V tej dobe som už mala aj končiť školu ale doma sme mali veľmi zlú finančnú situáciu, ja som sa nepriživovala na rodičoch ale brigádovala som, mala som aj 2-3 brigády no a vtedy v tej situácii to jeden čas vyzeralo tak že v obchodíku v ktorom som brigádovala sa naskytla možnosť na trvalý pracovný pomer a ja som aj zvažovala že to vezmem aby som mala viacej financií a pomohla rodičom s tým, že vysokú si nejak poriešim aby som si dorobila aj druhý stupeň popritom.

Môj ex priateľ bol z bežnej rodiny ale ekonomickú situáciu mali dobrú, rodičia ho podporovali počas celého štúdia aj finančne, platili mu privát aby nebol na internáte atď. A keď som mu povedala o mojej situácii že možno vezmem ten Job v obchode aby som viac zarobila než na brigáde a pomohla doma našim, tak to boli pohľady... Aj to jeho správanie a ten jeho postoj aký zaujal bol taký ako keby som bola preňho obyčajná nula lebo budem robiť predavačku. Nemusel mi nič konkrétne hovoriť. Z jeho postoja som to cítila že som nula lebo by som bola predavačkou na nejaký čas. Jasné že som ti nechcela robiť do konca života. Nakoniec sa situácia vyriešila a nemusela som tu prácu vziať.

Nebudem tu rozpisovať litánie okolo toho už ale zapísalo sa to do mojej mysle tak, že by som sa bála vôbec takú prácu vziať a robiť predavačku. Nie preto žeby som pohŕdala týmto zamestnaním, ale ten pocit že som nula a to pohŕdanie od chlapa . Nikto o tom nevie, odohráva sa to len v mojom vnútri a viem že je to len moja psychika, ale presne on to spôsobil tým svojim postojom.

Z reakcie tvojho muža mi je zle

zuzana76
15. júl 2025
@dorizzz

@zuzana76 uvedomujete si tu niektoré že VŠ vzdelanie je v dnešnej dobe už niečo, čím zamestnávateľa neohúrite? Mám spolužiačky trojkárky štvorkárky na základke čo si porobili vysoké školy a nie sú to práve nejaké výnimočne inteligentné osoby, obyčajné ženy, priemerné. Dnes vysokoškolské vzdelanie neznamená, že je človek lepší ako druhí, a že nejaká práca je pre ženu s VŠ vzdelaním podradná. Takých vysokoškolsky vzdelaných chrlia dnes školy tisíce, to už dávno nie je záruka, že sa človek bude mať v živote lepšie, alebo že nebude musieť robiť aj prácu, na ktorú stačí aj maturita.
Toto inak tu je brutal, sú témy kde žena napíše, že má vysokú školu ale nevie si nájsť prácu, zvozia ju pod čiernu zem, že je hnida čo vyciciava muža, systém, ako sa jej musia skladať pracujúci na dávky, posielajú ju robiť hocičo hocikam, a tuto napíšete žene, že práca predavačky je pre ňu podradná. To sa vidí len na modrom koni toto fakt.

@dorizzz to, ze si dnes urobi niekto nejaku VS samozrejme, ze nic neznamena, ale mnohe zeny absolvovali tazke VS, podla mna aj lesnictvo nepatri k tym lahkym skolam, to nie je socialna praca a spol. Je tu vela zien, co studovali este, ked VS nemal kazdy a skoncili aj narocne vysoke skoly. Ten, kto si nerobil VS kvoli titulu, ale studoval so zanietenim, si urcite zasluzi pracovnu poziciu podla svojich schopnosti a talentov.

zuzana76
15. júl 2025
@dorizzz

@dorizzz na niektore pozicie sa VS vzdelanie stale vyzaduje, takze ano, ohurime, ak nas potrebuju.

lubmar
15. júl 2025

Urcite tu pracu vezmi,nie je to nic podradne ani zahanbujuce. Mam kamarátku učiteľku,ktora poobede a cez vikendy pracuje v lidli, nakolko potrebuje peniaze. A zrovna sa snazi zamestnat v jednote,lebo tam je to udajne menej hekticke. Stretava tam svojich ziakov,ich rodicov a nehanbi sa za to.Hanbit by sa mala vlada a tento stat,ktory neumoznuje slusne zit pracujucim ludom,s hocijakou manualnou pracou, nemyslim IT ckarov,lekarov,pravnikov.Nemozu byt vsetci len na tychto poziciach,stat musi mat aj manualne zamestnania. A je hanbou,ze pracujuci clovek,cely rok bez PNky, OCR a pod. po zaplateni hypoteky a povinnych poplatkov doslova zivori.Nemoze si dovolit dovolenku, obed v restauracii,akvapark,nic. Osamela matka s detmi musi hladat dalsi prijem aby zabezpecila aspon zakladny standart pre svoju rodinu. Toto je hanbou tohto statu.

zmrzlinka2021
15. júl 2025
@dorizzz

@dorizzz vs neohuris ak máš v hlave prázdno. Ak však máš kvalitné vzdelanie, páli ti to, dokážeš sa veľmi vysoko vyšvihnúť

nyusika
15. júl 2025
@spongebob1

@nyusika Ja nepovazujem 6 rokov doma s detmi za zabity cas. To vacsinou povedia muzi a zeny, ktore nemaju deti. Co tej pracujucej zene uslo? Peniaze?

@spongebob1 nevieš čítať ?
Nenapísala som, že je to zabitý čas.
Napísala som, že to ženám neprospieva - mentálne. To je fakt.
Nespochybňujem, že to prispieva deťom...ale ani o tom nie som stopercentne presvedčená.
Vacsinetto prospieva.
Pokiaľ bola žena jednoduchá už pred rodičovskou, tak žiadna zmena - úroveň bez peremén

martinkatinka
15. júl 2025

A co za VS mas? Lebo teda nie so vsetkym sa vies dobre uplatnit.

mirka0677
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor praveze manzel povedal , že radšej žiadna praca ako takato, že keď neviem nič normálne robit, mam sedieť doma na balkone

@anonym_autor nedávno som počúvala rozhovor s nejakou personalistkou. Že lepšie v životopise vyzerá, keď má človek ( žena po materskej) v životopise hoci aj "podradnejsie" zamestnania nezodpovedajuce jej vzdelaniu, ako roky bez práce. Na pohovore v pohode vysvetlis, že tú prácu si vzala, čo ja viem, kvôli výhodnejšiemu prác.casu, s ohľadom na malé deti, alebo preto, že v tvojej profesii v blízkom okolí, kam si maximálne kvôli deťom mohla dochádzať, ponuky v tvojej profesii neboli, a tak podobne.
Neviem, prečo tvoj manžel má dojem, že v jednote pracuje nejaká spodina... Proste by som tú prácu vzala, ak by som mala pocit, že ozaj nie je pre mňa, popri Tom si hľadala niečo "lepšie". A neviem, kde bývaš ale je jasné, že nie všade sa dá využiť tvoje vzdelanie v lesníckej škole ( tak aby si nemusela ďaleko dochádzať) a nie všade čakajú na ženy po materskej voľné miesta v štátnej správe alebo v kanceláriách.

orisker
15. júl 2025

Rozhovor v dielni pred koncom smeny:
"Hej mladý, Ty si tu na zaškolení a my o chvíľu budeme končiť.
V kúte je metla, pozametaj dielňu."
"Ale pán vedúci smeny, veď ja som inžinier, absolvent vysokej školy!"
"Bože, ďalší inžinier. No nič, tak ja Ti to najprv predvediem!"

iwesska
15. júl 2025

Vyborne jej tu radite - radsej homeoffice ako Jednotu. A co by asi tak s lesnictvom na HO robila?? Bude online sadit stromceky, lovit medvede, ci??🤔 Hlavne ked nema pracovne skusenosti,to znamena,ze nevedia,co od nej mozu ocakavat ako od cloveka,ale rovno jej daju 100% HO. Tak urciteee...

spongebob1
15. júl 2025
@nyusika

@spongebob1 nevieš čítať ?
Nenapísala som, že je to zabitý čas.
Napísala som, že to ženám neprospieva - mentálne. To je fakt.
Nespochybňujem, že to prispieva deťom...ale ani o tom nie som stopercentne presvedčená.
Vacsinetto prospieva.
Pokiaľ bola žena jednoduchá už pred rodičovskou, tak žiadna zmena - úroveň bez peremén

@nyusika Ty si asi na materskej nebola, lebo aj pocas nej sa moze zena vzdelavat, ucit jazyky, atd. Nechapem, preco takto usudzujes.

nelili1978
15. júl 2025

@anonym_autor veď to nie je na stalo . platy tam nie sú ktovie aké, ale lepšie ako nic

nyusika
15. júl 2025
@spongebob1

@nyusika Ty si asi na materskej nebola, lebo aj pocas nej sa moze zena vzdelavat, ucit jazyky, atd. Nechapem, preco takto usudzujes.

@spongebob1 keď sa vzdeláva, niečo robí pre seba. To je v poriadku.
Ešte nejaké otázky ?

alesto
15. júl 2025

Ja už sa nestačím čudovať, čo za témy tu čítam. Hanba je byť predavačka, v ďalšej diskusii je hanba byť chyžná, upratovačka, .. kto spraví toľko kanálov pre tých ľudí, ktorí nimi majú chodiť? Veď tu je hanba skoro všetko. Akurát neviem, kto všetkým tým superhrdinom a superhrdinkám s perfektnou prácou (min. nonstop HO, plat 5500€) - za ktorú sa, samozrejme, netreba hanbiť, - utrie zadky v starobe, pichne infúziu, pochová/spopolní, lebo myslím, že aj tieto povolania sú hanba, no nie? 🤦

anonym_c4dc26
15. júl 2025

Neviem. Mne to pride ze ma o tebe nejaku mienku a mysli si ze toto proste nie je pre teba. Ano zle to odprezentoval ale…osobne tiez na partnera mam nejake naroky. Moj ex ked stratil pracu tak sedel dlho doma chcel ist robit bars aj do skladu co som mu tiez zamietla ze sa tam zbytocne so svojim potencialom zaserie a dodrbka si cv. Nakoniec si nasiel pracu kde velmi rychlo karierne postupoval a zarabal nadstadradne. Ine je ked chybaju peniaze, ale ked ti takto povedal zrejme to neni vas pripad.

maya_hi
16. júl 2025

@anonym_autor nie je to hanba. A keď tak pozerám na komentáre je mi z toho zle. Asi aj preto máme toľko nezamestnaných ktorí vyciciavajú systém. Každá práca je pre spoločnosť dôležitá (teda okrem poisťovákov a finančných analytikov 😅). Nikto nehovorí, že to máš robiť do konca života 😏

alenka58
16. júl 2025

to čo máš za úbožiaka doma

elenk_25
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5