Manžel stále uprednostňuje kamarátov pred rodinou?
Ahojte,
ja teda neviem,či sa teraz vo mne prejavujú tehotenské hormóny a som len prehnane citlivá alebo reagujem normálne. Proste ma mrzí a trápi, že napr. dnes keď je sobota,voľny deň a môžme niečo podniknúť spolu tak on ide jednému kamarátovi na kávu,potom ide ďalšiemu Povie,že ide len na chvíľu a hodiny ho niet. Potom hrá hry na PC a večer zas zmizne kamarátovi. Ja samozrejme som doma lebo máme dieťa, ktoré samé nechať nemôžem. Je mi smutno,už som si aj poplakala. Nie, dohovor nepomôže. On sa ma síce opýta, či môže ísť,ale čo mám dospelému chlapovi zakázať? To on musí sám prísť na to.Alebo fakt treba chlapom zakazovať? Ja nechodím nikam,keď som chodila tak s tým bol problém a teraz s bruchom sa mi naozaj nechce flákať sa. Mám pocit,že on nedokáže so mnou vydržať doma a radšej pobehuje🤷♀️. Preháňam alebo je normálne, že mi to vadí?
Myslim ze by si mohla popracovat na komunikacii a sebaucte. Ked raz chces byt s nim a chces jeho pozornosť tak mu to povedz. Chapem, ze je asi extrovert takze ho bavia viac veci von kde su ludia a to je teraz komplikovanejsie ale nie nemozne. Dopredu mu povedz nech nieco vymysli na vikend.
Ine by bolo ak by ti to vlastne vyhovovalo a riesis to len z takeho toho takto by to nemalo byt.
Si mu sadla na lep. Precitaj, co si napisala, ze ste sa rozpravali, dohodli, ze to zmenite a k tomu si spravite dalsie dieta. Tak uz nemusi ani ziarlit, lebo tehotna a potom s dvoma detmi sa nikam nepohnes a a on si moze zit tak, ako pred tym.
No, dal to na pana.
@mk1111111111 hej hej sikovniček je to 😀 a ak bude ona niečo hundrat, tak sadne s deckom za pc a môže s ním tráviť čas. Venuje sa? Venuje! A potom môže ísť ku kamosovi na kavu. Špekulant jeden 😀😅
Nie zakazovať, ale ako dospelý človek treba vykomunikovat ako si predstavujeme trávenie voľného času.. keď to neurobíš, tak takéto soboty nedele budú bežné a ty budeš sama.s dieťaťom..
Úprimne mňa by z toho porazilo, ja mám doma našťastie introverta ktorý rád trávi čas s rodinou a každy voľný deň ideme niekam mimo domu.. lenže my sme spolu už dlhé dlhé roky, nemám problém mu povedať čokoľvek čo očakávam, alebo čo má nasere a tak isto on mne.. jednoducho o všetkom sa treba otvorene dohadovať a nemlcat a čakať že druhému docvakne..
Máš doma extroverta ,nie rodinne založeného to vieš už od začiatku ,že ho doma neudržíš.Doma bude nešťastný a nasilu ,vekom to bude ešte horšie .A nielen kamoš kašle na ženu ale aj ten tvoj .Čudujem sa ,že si s ním išla do druhého dieťaťa ..
no pripravuje ta asi na to, co ta caka, ked bude doma stale placuce dieta....
Moj muz miluje sediet doma. Za cely cas co byvame spolu sme mali stastie na super susedov. Takze to u nas casto vyzera cez vikendy tak, ze on si robi v zahrade, a proste caka, kym niekto vyjde von a uz kavickuju, daju si podvecer pivko, vytiahnu gril. Pre mna je to zbytocny den, nechcem sediet doma cely den. A dookola sa na tom dotahujeme, ale mna napriklad nebavi ho furt tahat niekde. Takze vacsinou idem sama s dietatom. Tiez som tehotna. Ale teda sme spolu cez desat rokov, a zvykla som si. Nie sme uplne kompatibilni, ale vyvazuje to inymi plusmi. A ked sa vyberie niekde za kamosmi, nemam problem mu napchat dieta a ja si robim vlastny program
Nie nasilu. Vysvetlit mu to, ze presne ako tu pises. Ved sme spolu ani neni a chyba mi to. Pritúliť sa, precitat prvému dietatu rozpravku, venovat sa rodine, prejst sa. Ide o to, ze budes mat za chvilu dve deti a jeho pristup sa nezmeni.
@miadi pretože som bola mesiac vkuse chorá a nechcem sa už znovu nakaziť od niekoho nezodpovedneho kto ide do kina chorý. Teraz je tu hrozne veľa ľudí chorých, chodím len do prace a domov,žiadne nakupy.Aspon pokiaľ neprejde toto obdobie
@0silvia0 tak zrovna si neviem predstaviť s bruchom ísť do podniku na drink aj keď nealko. S kamoškou sme si chodili sadnúť a to už vhodné nie je teraz.
@aurora33 jeho kamarát kašle na ženu uplne,to je extrém úplný. On s nou nikam nejde,nespraví nič pre ňu atď. Taky extrém doma nemám našťastie.
To čo je za venovanie sa dieťaťu, že sadne a hrá s ním na počítači hry? Toto považuješ za normálne venovanie sa dieťaťu? Koľko rokov ma syn? A co s nim ešte robí okrem hrania sa na počítači?
@aurora33 teraz hraju hry lebo to je momentálne nové, inak hravame spolu spoločenské hry,hravaju sa s autami,traktomi, vojacikmi,brava ho na ryby,kosia spolu, cez teplejšie obdobie sme stále vonku a niečo sa robi,aj na ryby sme chodili všetci spolu,vybehneme hocikedy niekam spoločne,teraz akurát ja nechcem moc chodiť lebo som bola dlho chorá a je to dosť záťaž, mala som dosť bolesti brucha a maternice tak radšej nejdem nikam kde je veľa ludi. Naozaj jediný problém je to,že mu nedôjde,že keď celý deň nie sme spolu tak večer by mohol byt doma. Ja si na tom dosť zakladám a chlapom to je asi jedno🤣.Milenke nechodí,chodí určite len tým pár kamošom co ma v dedine
@lukbe sú partaci, robia spolu takmer všetko,spoločenské hry, kosenie,traktor,bicykel, prechádzky, na ryby chodia, keď je teplejšie tak syn je stále vonku s nim a pomáha mu,aj do prace okolo domu a zahrady ho zapriahne. Obaja sme zástancami toho, aby dieťa trávilo detstvo vonku s kamarátmi,hned ako sa dá organizujeme opekacky grilovacky u nás alebo u kamosov.Vela času trávime vonku keď je na to počasie
Tak písala si hry na pc. Ja sa drzim len toho čo si ty napísala. A nemusíš zovšeobecňovať, môjmu by doplo e keď nie sme spolu cez deň tak aspoň večer ma ostať doma. To že tvoj taký nie je, je len tvoj problém. Asi mu to budeš musieť povedať polopate.
@sense že je dospely a sám by mal vedieť, či to je ok. Keby mu poviem, ze nikam nejdes tak by nešiel lenže ja chcem aby na to prišiel sám a teda je mu jasné,že keď prídem domov z pôrodnice tak tak ľahko nikam nepôjde 🤣 možno to chce dovtedy využiť
@egonsk to zas by som mu krivdila, pri prvom pomáhal naozaj skvele,v noci k nemu vstaval , robil mlieko,prebaloval takže pomoc z jeho strany veľká.Samozrejme chodil do práce atď,ja na pomoc ohľadom domácnosti a dieťaťom nemôžem povedať nič zlé. Problém je len ten, že mu nedopne keď celý deň nie je so mnou aby bol doma aspoň večer
Tak vidíš ty mu nič nepovieš, resp povieš ze je dospelý tak spravil podľa seba.
Takže ideálny partner by bol taký, čo vie čítať myšlienky..
tak nakoniec to ani az take zle nie je.. chodievate spolu aj von, aj na veceru, aj na vylety.. len teraz zrovna, ked si tehu a nikam nechces, tak on neobsedi a tebe to vadi.. tak ja by som sa skusila nesustredit na to, ako ti vadi, ze nesedi s tebou doma a dopriala mu tie kavy s kamosmi a ja si zatial spravila nejaky program sama doma.. ved ked chodis do roboty, skolopovinne dieta, urcite si ako tehu aj dost unavena, mne by stacilo si sadnut s cajom a knizkou, alebo si pustit film.. ani chlap by mi nechybal, aby musel byt stale pri mne 😀 .. plus by som mu povedala, aby to obmedzil na nejaku normalnu mieru, nie ze este po polnoci nie je doma.. to by som mu uz kludne aj 'zakazala'
a este zlepsit tu komunikaciu.. nebat sa ho pytat, co si mysli, ako co berie.. ze mu nevidis do hlavy? ved na to prave je ta komunikacia, aby si mu tam mohla nazriet.. inak dlhorocni dobri partneri si uz podla mna bezne do hlavy vidia 😀
Tak nakoniec si ho aj obhájila aký je super. Ako sa stará. No.. vlastne len na teba kašle. Keď mu to nepovieš z mosta do prostá, haló aj ja existujem, tak budeš žiť taký život aký si spravíš.
Nebude on narkoman?
Podľa mňa sa on doma s tebou nudí.
Čo má robiť?
Von ísť nechceš, hrať hry celý deň alebo pozerať TV?
Alebo čo konkrétne ty zvykneš robiť doma na byte?
To by asi ani mňa nebavilo, resp to viem robiť aj sama.
Keď máte čas a môžete ísť vonku, tak choďte. Tehotenstvo nie je choroba. Cukrárne existujú, mekáč existuje 🤣 a aj rôzne parky pre deti či len tak výlet autom niekam sadnúť do altánku v lese. Možností je dosť. To, že nikam nechceš ísť spôsobuje to, že on ide ku kamošom. Je to zaživnejsie než sedieť doma s tehotnou ženou ktorá nechce nič robiť (a možno sa len sťažuje) 😄
K tej vete, že ,, Keby mu poviem, ze nikam nejdes tak by nešiel lenže ja chcem aby na to prišiel sám a teda je mu jasné,že keď prídem domov z pôrodnice tak tak ľahko nikam nepôjde 🤣 možno to chce dovtedy využiť”
akože mám dosť. To čo máte za vzťah? Ty mu nevieš nič narovinu povedať. On si teda chodí spokojne po kamosovi, Ved ty si ticho, neprotestujes. Alebo si to nadbehuje, Ved potom teda nepojde. Alebo si to len ty myslíš že nepojde. Teším sa na ďalšiu tému co napíšeš: ,,manžel po pôrode druhého dieťaťa chodí po návštevách rovnako ako pred pôrodom. Čo mám robiť? “
Keď sa ťa pýta a ty povieš áno, tak je jasné, že nemá ako vedieť, že tebe to vadí.. tak mu odpovedz, že dnes by si rada bola s ním predtým než ide ku kamarátovi.. a nie až keď sa vráti..mne toto tiež robil no sú to jeho kamaráti a mne je jedno co si o mne myslia.. keď bol dlho volala som mu a keď nedvíhal tak som volala kým nezdvihol.. keď sa to aj tak opakovalo tak som mu začala robiť to isté.. nevracat sa domov, nedvihat a rýchlo to pochopil.. teraz chodí menej často a dohodne sa vždy skôr aj so mnou aj s kamarátmi.. a tak ako ja keď idem von tak to mám vždy dohodnuté dopredu tak aj on.. aj sa dohodneme kedy príde približne domov.. to isté robím aj ja keď náhodou idem von a ak mám meškať tak mu napíšem správu..
Skus vymysliet nejaky spolocny program, ktory mu do predu oznamis, napriklad mu povies, ze v sobotu pojdete na spolocny obed do restauracie.
@ivangeline nie 🤣

A keď sa ta opýtať ci môže ísť ku kamošovi, ty mu povieš co?
Mňa sa tiež môj pýta a keď nechcem aby nešiel lebo chcem niečo ja tak mu poviem áno vadí mi to lebo som chcela ísť tam a tam. Alebo chcela som. Aby sme. Strávili čas spolu. A nie, nemyslím si ze mu niečo zakazujem.