icon

Manželove podporovanie rodičov peniazmi ničí naše manželstvo

17. feb 2025

Dobrý deň a pekný pondelok prajem,

ani neviem,preco sem pisem,asi potrebujem pochopenie a podporu alebo vediet Vas nazor.
mam manzela,sme spolu zobrati rok a pol.Problem je s financiami.Obaja zarobime celkom fajn,mohlo by byt lepsie ale nemozme si stazovat.Manzel samorejme zarobi viacej ako ja (o nejakych 800€).
A teraz pride problem,ktory ma sere.Pravidelne dotuje rodičov s peniazmi na niečo a začina mi to vadiť.Obhajuje to,ze rodicia su dochodci,maju este hypoteku a potrebuju vypomoct.Jeho oca si chodi este privyrabat po robotach,tak si myslim sa nemaju vobec zle.
Chodia 2x za rok na dovolenku k moru na 10-14dni.A nie hociaku dovolenku.Popri tom si vybehnu este na nejake predlzene vikendy 3-4x za rok.Takze su velmi aktivni a uzivaju si zivot.
No a moj muz im prispieva na veci,ktore potrebuju poriešit.Nebudem menovat,na ake veci,napisem len sumy,ktore ma napadaju za posledneho roka (dnes 650€,minuly tyzden 250€ a 40€,v decembri 300€,v oktobri 200€...).Teraz sa dohodol so surodencami,ze kazdy mesiac im budu posielať na účet 100-150€.

Hadame sa kvoli tomu v poslednej dobe velmi casto.Pri tej poslednej sume650€ som mu povedala,ze dobre,ked on da rodicom,ja dam mojej mame,ktora je vdova,dochodkyna a sama sa stara o platby v domacnosti 1000€ do obalky.A ze pri kazdej vacsej sume,ktoru da rodicom,tak ja dam svojej mame.Nedaj to na sebe najskor znat ale nepacilo sa mu to.ze strasne vela penazi za jeden mesiac a ze on co zarobi pojde na nasu hypoteku,pre svokrovcov a pre mamu tento mesiac.tak sme sa dohodli,ze ja dam mame peniaze buduci mesiac.Moja mama,ako ju poznam,nebude chcet peniaze od nas,povie,ze my potrebujeme,aby sme si ich nechali.Svokrovci si ich ale zoberu bez ostychu.
Minuly rok sme cely rok riesili umele opladnenie,pretoze sa nam nedarilo prirodzene.Obaja mame okolo 40tky.Teraz som tehotna a budem rodit v lete.Ja ked som chcela novy kocik,ktory sme este nekupili,bol to problem,ze zoberieme si od svagrinej,aby sme usetrili,nakoniec ,ked som mu to vykricala,ze na nas setri,pristupil na novy ale samozrejme chce kupit lacny a nie kvalitny.
Na konci leta som chcela ist na dovolenku k moru,ze to bol pre nas velmi tazky rok,ze ju potrebujeme obaja,nechcel ist,vraj sme mali velke vydavky s IVF,ze setrime,tak sme nesli.
Pride vam toto normalne?Ja ked nieco od neho chcem doma (byvame na byte) trvá mu to kým to urobí,na rodičovskom dome robí stále niečo,pomáha,čo je treba.A aj to,keď chcem ,aby priŠiel od nich aspoň v Čase,keď ja chodím z roboty (snaži sa už,predtým to bol problém).Zaléží mi na tom,pretože aspoň vtedy ho vidím normálnejsˇie,kedže je zmenár.

Ospravedlňujem sa za dlhý príspevok,no kratšie sa to nedalo.

pekný deň Vám prajem a Ďakujem za Váš názor k môjmu problému.

Strana
z4
andrejka1974
17. feb 2025

Normálne to nie je ani ja ani môj muž sme nikdy nedávali peniaze rodičom je to nezodpovedne od tvojho muža som zvedavá čo spraví keď ty dáš svojej mame peniaze a čo keby si skúsila dať jej Skorej ako on dá svojim však jej dať dve tri stovky pred ním čo urobí možno sa spamätá a prestane robiť kraviny

gazpalm
17. feb 2025

Tak toto je pre mna nepochopitelne ..mne skor rodicia a aj svokra peniaze tlacia , ked nepovolim , daju vnucatam ...su to mladi ludia 60 tnici , pracuju...rada im kupim , donesiem ...ale v zivote nechceli peniaze a ked chceli nieco kupit ...tlacia mi 2 nasobok sumy ..ze detom ...??? Ja neznasam toto ...ale teda radsej nez to, co musis zazivat ty...

zanka777
17. feb 2025

Toto by bolo pre mňa ok jedine v prípade že by jeho rodičia boli chudobnejší a naozaj by nemali peniažky nazvyš tak že im chce pomôcť čo sa týka nájmu liekov a bežných veci lebo by chcel aby mali dôstojný život trošku na dôchodku.... Ale nie aby som ja dotovala rodičov ktorí sa majú fajn a ešte sú chodia hore dole po výletoch a dovolenkách a seba ukracujem tým pádom.... Celé divné

ina2405
17. feb 2025

To tu bolo pred mesiacom.Čo chceš iné počuť? Málo ti tam ľudia popísali?

luccys
17. feb 2025

@ina2405 Zazrak sa zatial neudial...

julish
17. feb 2025

Ze vam odoprel dovolenku, to by som sa hnevala. S kocikom ma ale pravdu, vyhodene peniaze do vzduchu

rozculena
17. feb 2025

načo sem opakovane vypisuješ to isté,čo si myslíš,že potom tvoj muž prestane dotovať svojich rodičov?

cacianka
17. feb 2025

Daj peniaze aj tvojej mame, keď on tak aj ty. Všetko si zapisuj.
S mamou sa dohodni, že keď nepotrebuje, viem že si písala v minulej téme že je skromná a nechce, že použije len čo treba a ostatné odloží pre teba. Len sa neprezradte. Rob to , kým sa rozhodneš odísť. Budeš mať malú rezervu. Lebo neverím že sa len tak zmení, možno. Ale mám tušenie že rodičom dopraje, ale dieťa budeš musieť živiť iba ty, aj všetko platiť, lebo on minie na rodičov, na dieťa mu bude ľúto - všetko mu bude drahé, zbytočné. Naozaj si tvor rezervu, a čo najviac, zober z účtu, schovaj. Radili sme ti aj rozhovor so svojrovcami, skús to. Nech to praskne čím skôr, lebo takáto agonia nikomu nepomôže, iba sa z toho tým viac potvrdí pravidlo, ktoré nebudú chcieť zmeniť..
Maximálne nepochodíš, a budeš zvažovať rozvod, alebo trkne celú rodinu a zmenia to.

olympus
17. feb 2025

Ešte môžeš dúfať,že svokrovci peniaze odmietnú,keď sa vám narodí bábätko,že budete to potrebovať viac ako oni.Alebo skôr sa tvoj manžel bude musieť viac obracať nakoľko materská a rodičovský nieje žiadna sláva.... Že to uvidí,ale prikláňam sa ženám,že sa dohodni s mamou,aby ti/vám odkladala.Určite si šetrná po mame a viem,že ťa to dosť hnevá.Teraz si užívaj tehotenstvo,sú dôležitejšie veci ako € a svokrovci. Sú naozaj horšie situácie v živote....

mnamko
18. feb 2025

Normálne ísť za svokrovcami a vyjasniť si to,nezabudaj ze po pol roku na materskej sa vam zníži rozpočet a kočiar by som si kúpila nový,veď dostaneš pôrodné,

ema22270
18. feb 2025

Ja by som tiez asi isla za svokrovcami alebo by som im napisala list uprimne zo srdca, nie nahnevany, ale aka je vasa situacia a ze ich nemozeme kazdy mesiac podporovat stovkami eur. Ze je to jednoducho nerealne, kedze nemate ani na novy kociar.

qetka
18. feb 2025

ked ti vravi, ze ci mas malo, ze mas pristup k uctu a mas si kupit co potrebujes, tak asi jedine zobrat kartu a kupit kocik asi chces a tak pokracovat.
Ako si to predstavuje ked pojdes na rodicak? Ved to bude velky vypadok prijmu, o tomto ste sa nebavili ako to mieni riesit potom?
Svokrovcom da tie peniaze len tak do ruky? Nedalo by sa pri tom nejak jedmne ozvat, aby pochopili, ze vam to velmi narusa rozpocet a aj vztahy medzi vami dvoma?
Mozno ziju v tom, ze mate penazi kolko chcete a mozete rozhadzovat 🤷‍♀️

ema22270
21. feb 2025

Ja si myslim, ze nie je ani realne to co ti tu radia, ze mas ty odlozit pre svoju mamu take iste peniazky, lebo to by ste asi ani nemali tolko. To je ten problem, ze pre jeho rodicov sa peniaze vzdy najdu, aj na ukor vas, ale keby si ty mala svojej mamine rovnako dat, tak nemate ani z coho zit predpokladam.

gabu_lienka
21. feb 2025

@ema22270 ja by som tolko isto dala mame a este tolko isto poslala na ucet pre dieta 👍 a ked nebude z coho zit, moze ist na oplatku pytat muz od rodicov. Mozno by sa spamatal, ze uz ma svoju rodinu, ktoru treba v prvom rade financovat

mima1988m
21. feb 2025

Urcite, uplne presne tu istu sumu hned davat aj tvojej mame, s tym ze spocitas aj spetne.
Ja by som cudzie dovolenky nedotovalana ukor deti a mojich rodicov.
Az ma nadvyhlo zo stolicky.

ema22270
21. feb 2025

@gabu_lienka no to by isto tak bolo, ze im by ani na stravu nezostalo, je to strasna situacia a neviem co toho muza k tomy vedie. Je to celkom zvlastne.

autor
25. feb 2025

@qetka povedal mi,ked sme sa pohadali,ze ked mi to tak strasne vadi,kam on dava peniaze,ze chce pomoct rodicom (pravidelne),tak,ze si rozdelime ucty.ze on bude platit hypo a energie a ja stravu.hovorim,ze z rodicaku??on,ze mi bude prispievat.hovorim,toto ked urobis,odchadzam...on chodi do roboty,berie si nadcasy,aby zarobil viac,na ukor toho sme my dvaja spolu menej a peniaze bude dava t rodicom,aby im pomahal??ja som za,pomoct raz za cas ale toto??uz som povedala,odteraz pri takychto situaciach aj ja rovnym dielom nasim.chce sa mi z toho vsetkeho grcat....a este ma oznacil za mamonarku

autor
25. feb 2025

@ema22270 no tento mesiac,ak dam rovnym dielom aj ja,zostaneme na nule - ak teda vobec

kaktusik007
25. feb 2025

daj rovnym dielom. Ak mu neblikne uz toto ---- tak potom uz nic a nestracaj s nim cas, nema to zmysel.

resp. navrh na sud a vyzivne na dieta ked sa narodi a aj na teba ako manzelku... ale - chces to riesit sudne a zit s nim?

ema22270
25. feb 2025

To je mi jasne a je to naozaj na zamyslenie k comu je taky vztah..

Strana
z4