icon

Máte partnera s iným sociálnym statusom?

Včera o 15:19

Ahojte, trošku sa tu roztrhlo vrece so zoznamkami, tak sa opýtam ja, svoju skúsenosť.

Badoo a Tinder u mňa.

Som tam aktívna mesiac. Mám 41 rokov, nehľadám si manžela, ani otca svojich detí, ani nepotrebujem ísť k mužovi bývať, alebo sa nechať vydržíavať. Hľadám skôr rovnocenného partnera. Pracujem na strednej manažérskej pozícii so záberom pre SK,CZ,HU. Nezarábam desaťtisíce, ale ani priemernú mzdu. Som sama sebe pánom...

A ja neviem, čo sa to stalo, ale tam sú všetci muži - skladník, operátor vo výrobe, elektrikár, živnostník - stavbár, automechanik apd. Vážim si prácu všetkých ľudí, ale ja si celkom neviem predstaviť, že by toto mohlo fungovať. Môj bývalý partner bol na manaž. pozícii v segmente HoReCa.

Fungujú vám takéto partnerstvá? Keď ste obaja z iných svetov?
Mám hlavu otvorenú, nejdem nikoho diskriminovať, snažím sa si to predstaviť.

Strana
z6
anonym_ca3dde
•
Dnes o 13:24

ja Ta chapem, mam 40+ a deti v striedavke, s tym rozdielom, ze mi je momentalne velmi dobre single už rok a pol a nehladam ani sex, ani vztah, na zoznamkach som bola 2 dni zo zvedavosti. Minule leto ma oslovil jeden na "ulici", ci nejdem na kavu, mala som asi naladu a suhlasila som, s tym, ze ok pokecame, bol autobusar v MHD, fakt z mojej strany sme nemali o com... Toto leto ma na ine rande prehovorila znama, robotnik, cigaretky, pivo a mne povedal, ze ma obdivuje, lebo rozpravam ako profesorka...ach, nakoniec som ho musela zablokovat, lebo sa totalne namotal. Zial intelektovo absolutne nic.

anonym_215ee8
•
Dnes o 17:36
@anonym_9914d9

@anonym_autor aby si nebola prekvapená, že niektorí z nich zarábajú viac ako ty

@anonym_9914d9 Niektorí sú fajn a majú prehľad, ale s väčšinou nie je reč. Bývajú jednoducho jednoduchší a často hra aj ego

anonym_9914d9
•
Dnes o 17:41
@anonym_215ee8

@anonym_9914d9 Niektorí sú fajn a majú prehľad, ale s väčšinou nie je reč. Bývajú jednoducho jednoduchší a často hra aj ego

@anonym_215ee8 snáď nechceš tvrdiť, že medzi vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi nie sú aj tí duchom a intelektom chudobnejší. To je také zovseobecnovanie tvrdiť, že vysoká škola je zárukou vyššieho intelektu a širšieho rozhladu. Koľkokrát sa mi stalo,že sa mi skoro mozog zavaril, keď som sa snažila tomu vysokoškolsky vzdelanemu človeku vysvetliť úplne základnú vec. A vlastne načo sa rozpisovať- pozri sa do parlamentu a slovenského show biznisu a je ti jasne, ze vysoká škola nič nezaručuje.

anonym_9a851e
•
Dnes o 18:56

@anonym_autor záleží hlavne na ľuďoch. Každé z povolaní, ktoré si napísala môže robiť aj vysokoškolsky vzdelaný rozhľadený, citlivý muž...
Mám manžela remeselníka, ja mám VŠ aj doktorát a áno, funguje nám to už viac než 20 rokov. Máme spolu deti, ktoré sú už na hranici dospelosti. Jedno študuje na VŠ, druhý ide smerom remesla. A je to tak v poriadku. Idú si za svojím snom.
Zamestnanie nie je to hlavné. Ale to, že si rozumieme, máme spoločné záujmy, priateľov, je nám spolu dobre. Manžel má prečítané množstvo kníh, viac než ja a to som knihomoľ.
Nevadia mi ani špinavé montérky - úprimne radšej periem tie, než sa starať o košele a oblek.
No narovinu, pre mojich rodičov to bolo spočiatku tak trochu sklamanie a ja úprimne doteraz nerozumiem prečo - prečo by mal mať remeselník v monterkách pre niekoho nižšiu hodnotu než chlapík v saku s kufríkom ? Dôležité je to, čo máme vo vnútri.

zuzu11166
•
Dnes o 19:08
@anonym_autor

@anonym_9914d9 tu nejde úplne o príjem. Viem koľko zarobí stavbár v Nemecku, aj zvárač v Nemecku, neboj. Ale ide o to, že sú to trošku dva iné svety podľa mňa. Nemala som nikdy takýto vzťah, preto neviem.

@anonym_autor ale ani inteligencia sa nemeria vzdelaním!!!
Takze aj "obycajny clovek" si moze rozumeť s vysokoskolsky vzdelanou zenou

nevelyn
•
Dnes o 19:54
@anonym_21258e

@anonym_b17906 Ja to vidím aj už rozvedených žien, aj u tejto autorky témy. Nechcú plnohodnotný vzťah ale len niekoho na trávenie voľného času. Celé zle..

@anonym_21258e realita je, ze ked si niekoho v tomto veku najdu, tak ta osoba uz ma tiez deti, casto napr. v striedavej starostlivosti. Casto je nemozne co i len zostahovat sa spolu, pze pracuju daleko, deti si nerozumeju, maju skoly daleko od seba alebo potrebuju vela detskych izieb. A rozvedeni ludia uz nechcu riskovat znovu spolocny majetok. Tak potom zostava len spolocne travenie casu a spolocne chodenie na dovolenky (i s detmi jedneho alebo druheho). Vztah je prakticky mozny az vtedy, az vyletia z hniezda.

slovakboy
•
Dnes o 20:46

@anonym_autor ja by som sa nebál na tvojom mieste muža z inej branže ani ak by robil viac manuálnu prácu ako manažérsku. Ty máš momentálne len nejakú obmedzenú predstavu a môžu v tom byt aj predsudky (nemyslím v zlom slova zmysle). Na predsudky v hľadaní partnera máš právo. No možno budeš prijemne prekvapená, že šikovný živnostník je schopnejší ako manažér v korporáte. Ty nepotrebuješ do partnerstva manažéra, lekára, biznismena. Ty potrebuješ muža čo sa POSTARÁ. V tom slove je všetko. Ešte za socializmu mama poznala lekárku, ktorá mala za muža robotníka murára. Fungovalo im to. Lenže to nebol murár čo chodil do krčmy a správal sa ako vidlák. Taká je predstava a ja keď som posledne videl murárov ako murujú a ako sa medzi sebou rozprávajú, vôbec sa nedivím. Ak ti záleží na určitom spoločenskom statuse partnera, máš na to právo a nechoď do vzťahu s niekym, kto by ho nemal podľa tvojich predstáv.

anonym_4e5441
•
Dnes o 21:15
@anonym_be4130

muži čo zarábajú ako ty hľadajú omnoho mladšie partnerky. o teba bude mať záujem muž vo veku 50+ čo už je skôr na nižších pozíciách. Nevyskúšaš - nevieš.

@anonym_be4130 Moj mladsi muz ma strasne chcel, ked som mala 38 rokov, v 41 si ma zobral za zenu. Ja som mala vynikajucu pracu a on este lepsiu, on sa uz pohybuje v medzinarodnych diplomatickych kruhoch. Tak pomlc o tom, ze 40-tnicky chcu max. 50-tnici a starsi. Ak zena vyzera dobre a ma to v hlave aj v zivote upratane, moze si z chlapov vyberat v ktoromkolvek veku. A castokrat aj o nieco mladsich ;)

anonym_4e5441
•
Dnes o 21:23

@anonym_autor Ahoj. Nie, nedokazala by som si predstavit vztah s takym chlapom. Je mi to luto povedat, ale drviva vacsina z nich ma jednoduchsie zmyslanie. Myslim, ze moj partner by mal byt aspon gymnazista alebo mat obchodnu akademiu, aby sme si rozumeli. Pocas zivota som zistila, ze na obdobnom vzdelani zalezi, u ucnovkarov priemyslovkarov to proste bolo citit, ze su jednoduchsi. Navyse vo vztahu zo mna zacali mat casom komplexy a urazat ma, aby sa vysvihli. Takze ja som sa za 20 rokov vztahov zacala dvihat latku kvoli skusenostiam. A vydala som sa za muza s najvyssim vzdelanim a najlukrativnejsou skolou. A nejde o keho peniaze, mam svoje a svoju dobru pracu, ale o tu inteligenciu...asi som sapiosexualna 😁 A to nie je hanba 😉

anonym_4e5441
•
Dnes o 21:26
@anonym_714979

Áno, mám takého muža. A milujem ho najviac na svete. Ale tak ty hľadáš úplne iný typ muža, ako ja mám. Musíš sa zmieriť s tým, že ak nájdeš taký typ ako hľadáš ty, tak na prvom mieste pre neho nebudeš nikdy.

@anonym_714979 Tak toto je riadna blbost 🤣 Ja som sa v 41 r. vydala za velmi uspesneho muza, dokonca mladsieho a som definitivne jeho priorita 👍 Skade mate taketo predsudky, ze uspesni a vzdelani muzi sa o svoju partnerku nezaujimaju?

Strana
z6