icon

Môže žena nájsť muža so starými hodnotami?

4. mar 2025

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať na pohľad na vec. Mám 27 rokov a pred vyše ako polrokom som sa rozišla s priateľom, ktorý bol starší a nechcem už muža s takým výrazným vekovým rozdielom. Mala som pri ňom nadštandartný život, dal mi auto, platil nájom, dovolenky, výlety, drahšie oblečenie proste mala som sa ako kráľovná. Jednoducho som mala všetko čo som chcela. Bol moja emocionálna podpora, najlepší kamarát, moje všetko, riešil všetky moje problémy ale bolo medzi nami 30 rokov. V určitom čase mi to vyhovovalo, ale chcem raz rodinu a tak... Ide o to, že som bola odvtedy na pár rande a ja som zhrozená z tých chlapov, ja som presne ten typ jemnej kvetinky v ženskej energii, aj keď mám prácu, vdaka ktorej som sebestačná, študovala som Vš v zahraničí, nestratím sa v živote. Ja by som chcela niekoho, ku komu sa môžem pritúliť a síce v práci som dôležitý šéf čo rieši problémy, doma chcem byť tá nežná, zraniteľná osôbka.. Budem úprimná, ja sa odmietam hádať pre financie a platiť všetko na polovicu, túžim po chlapovi, ktorý bude mať schopnosť sa postarať a bude v tej mužskej energii.. Ja na oplátku, sa budem oňho tiež starať, variť, upratovať a tak 🙂 ... Len mám pocit, že takíto chlapi tu už niesu v tejto generácii, že takí boli presne v generácii môjho ex.. Dám ako príklad, jeden, s ktorým som sa stretla 3x mi povedal otvorene, že nerozumie, prečo mi môj ex kupoval oblečenie, či si neviem sama, že on by to nerobil, pritom situácia bola taká, že som vtedy niečo veľmi chcela ale prišlo mi to zbytočné, lebo som podobnú vec mala doma a on mi to objednal ako prekvapenie a tak.. Myslíte, že sa nájde chlap, ktorý by tieto kritéria splnal?

bonboniera
4. mar 2025

@denkabemommy aj keby bola zlatokopka, dobre pre ňu 😄

denkabemommy
4. mar 2025

@bonboniera rozhodne áno, čo si budeme klamať, ešte som nikoho smutného na Maldivách nevidela 🤣

bonboniera
4. mar 2025

@denkabemommy budem na to myslieť keď budem zajtra vstávať do roboty 😅🥲

bu_bu_bubak
5. mar 2025

"Budem úprimná, ja sa odmietam hádať pre financie a platiť všetko na polovicu, túžim po chlapovi, ktorý bude mať schopnosť sa postarať a bude v tej mužskej energii.. Ja na oplátku, sa budem oňho tiež starať, variť, upratovať a tak 🙂"

Nuz ten tvoj ex je aj z generacie patriarchatu kedy tato partnerska dynamika fungovala. Dnes v dobe emancipacie a rovnocennosti pohlavi je uz toto skor prezitok nez standard.

V moslimskej kulture tato dynamika funguje. Ty budes doma za kvetinku a chlap sa o teba bude starat, ale nemyslim si, ze sa ti to bude pacit.

Dnes su muzi aj zeny vedeni k samostatnosti a upratat, navarit, vyprat ci pozehlit si myslim zvladne kazdy schopnejsi chlap ak ho to mamka doma naucila.

Urcite najdes chlapa podla svojich poziadaviek, ale myslim, ze mnoho muzov radsej mavne rukou ako mat toto doma.

Ak vsetko co spominas zvladnem v domacnosti aj sam tak naco mi je spolubyvajuci ktoreho mam zivit? Ja nepodpichujem, len sa slusne pytam.

alkoholik
5. mar 2025

Zaujimave citanie na wc. Nechapem len jednej ci dvom veciam:
- mate vlastny byt ( bez hypo asi v BA )
- auto
- dobru pracu ( asi aj dobre zarobite minimalka to teda nebude)
A stale mate potrebu si hladat poviem to slusne " partnera" ktory ma omnoho viac a bude vas dotovat.
Co vas ktomu zenie??? Strach, ci co si pomyslia druhy?
Zial to co si prosite na aliexprese si neobjednate.
Mate len 2 moznosti: vratit sa k deduskovi alebo si najst partnera nie pre € ale pre lasku a otca svojich deti.

zuzanockamt
5. mar 2025

Hľadaj vo vyššej vekovej kategórii. Ideálne sa vráť k svojmu predchádzajúcemu sponzorovi. Generácia dnešných mužov nemá problém sa postarať o seba a svoju domácnosť. Nemusia si preto doma živiť slúžku. Radšej tie peniaze investujú inde. Ale veľa šťastia pri hľadaní. Keby som bola matka takéhoto mladého muža, tak sa s ním poriadne porozprávam, že kde nechal zdravý rozum, keď živí a dotuje len tak ďalšieho dospelého človeka v domácnosti.

autor
5. mar 2025

@zuzanockamt k tym komentárom celkovo, pokiaľ by bol schopný sa podielať na domácich prácach na tých 50% tak ok, ale ja osobne poznám asi 3 páry z celého okolia a rodiny a tam rátam aj mojich rodicov co moja mama sa má královsky a my celá rodina tiež vdaka otcovi (diki tati), a ostatne zeny sú ako slúžky doslovne, že chodia do práce na plný úvazok, platia tú polovicu vo všetkom a ešte sa starajú o domácnost, deti a nakupujú. A z tohto mám strach… a nedajboze si pánko este nájde milenku co sa tiez stalo😄 lebo zena sa o seba nestara pritom všetkom 🙂

lenkakravcova
5. mar 2025

Ja neviem..ale muž, ktorý hradí a financuje celú svoju rodinu nebude chcieť robiť domáce práce 50:50. Lebo načo? Aký to má pre neho prínos, že všetko platí, keď naspäť nedostane služby v podobnej hodnote, ktoré mu to vyvážia?
Zase treba rozmýšľať realisticky a snažiť sa aj o určitú spravodlivosť. Buď všetko 50:50. Alebo si rozdeliť práce na mužské (financie) a ženské (domácnosť mimo ťažkých veci na dvore, vonku). Ak by mal muž aj zarábať aj robiť za sebou, tak načo mu budeš?

@bu_bu_bubak v islame žena nie je na okrasu. Je tu rozdelenie úloh tak, aby ani jeden nemal veľa povinností a zodpovednosti. Jeden robí jedno, druhý druhé (a môže sa rodina dohodnúť aj na 50:50, ale väčšina si volí ten tradičný štýl).

autor
5. mar 2025

@lenkakravcova
Preeeeboha, point mojho komentáru bol že AK SA BUDE NAOZAJ PODIELAT 50% NA DOMACICH PRÁCACH TAK MÔŽME ÍSŤ NA POLOVICU. Len som dodala, že, realita z môjho okolia je žialbohu iná.

stanulienkat
5. mar 2025

Aj podla mna hladas len sponzora, lebo si naucena tak zit. Cim ta neodsudzujem. Len nechapem ako moze mat taketo zmyslanie vzdelana, sebestacna zena. Ved ty si mala byt hrda, co si dosiahla a ze sa vies sama krasne zabezpecit. Ty sa chces stylizovat do ulohy zienky domacej, ktora slepičí doma a necha sa vydrziavat.

mamina7070
5. mar 2025

mne to pride ze len hladas niekoho komu by si sa zavesila na krk (financne aj emocionalne) tak ako predtym rodicom

janababana
5. mar 2025

Cim dalej citam komentare od autorky, tym viac mi pride, ze sama nevie co chce. Alebo este pravdepodobnejsi scenar: dalsi troll, aby tu bolo popisanych par stran, opat s temou bez hlavy paty.

zuzanockamt
5. mar 2025

@stanulienkat Ak by bola taká vzdelaná, úspešná ako píše, tak by nerozmýšľala týmto spôsobom. To ťa proste nepustí.

lenkakravcova
5. mar 2025

@autorka Som ťa teda pochopila nesprávne. Vďaka za upresnenie.

@stanulienkat trochu som nepochopila, že prečo píšeš, že ju neodsudzuješ ale zároveň celý tvoj komentár vyzerá ako keby si odsudzovala ženy, ktoré sú v domácnosti. 🫡

stanulienkat
5. mar 2025

@lenkakravcova nie je tam odsudzovanie, len konstatovanie. V 21. storoci maju zeny zvacsa uz ine ambicie ako robit domaci spotrebic muzovi.

sense
5. mar 2025

@stanulienkat tiež si to myslím. Neverím že úspešná sebestačná žena s kariérou , čo autorka podľa mňa až tak nebude (keďže byt dali rodičia, predpokladám že aj tu zahraničnú skolu zafinancovali rodičia, ktorá sama o sebe nevypovedá o úspešnosti, frajer kúpil auto) sa nepostaví zrazu do roli žienky domácej, ktorá bude stáť doma pri hrncoch a robiť upratovačku.
A to že chodí ku kadernícke , cvičí a maľuje sa nie je v dnešnej dobe tiež nič výnimočné.

lucia245
5. mar 2025

Áno, to čo opisujes, muži v ženskej energií, je veľkým problémom dnešnej doby. A tiež opačne, samozrejme.
A to, čo hľadáš, bude ťažké nájsť, nie však nemožné. Navyše, táto téma sa začína čoraz viac otvárať v spolocnosti. Sú aj mužskí kouči, jednoducho sú muži, ktorí sami chcú zmenu. Nevzdávaj to. Môžem ti poradiť aj skupinu, kde nájdeš pochopenie žien a tvojho postoja.

dominikamacakova
5. mar 2025

@basulaak ale ona nechce nikoho kto bude popri nej budovať kariéru, ona chce už teraz úspešného 30 ročného podnikateľa, alebo dediča, ktorý ju bude dotovať za to, že ona uprace. Len takí, keď už, chcú 20 ročné...Ale prajem jej to 🙏

lenkakravcova
5. mar 2025

@stanulienkat presne znovu urážka.. akože akoby ženy, ktoré sú v domácnosti a mali podelené práce, boli takmer na nič, spodina, prizivníčky, spotrebiče. 🤣 V takom prípade je ale aj muž len bankomat alebo peňaženka, ak to takto chceš znižovať.

Nechápem tomu typu komentárov od tzv liberálov (ktorí majú slobody plné ústa, ale len keď ide o nich samých). Však keď si spokojná v práci, tak buď. Nejaká iná žena môže byť spokojná doma. Ak má na to možnosti (lebo tie na to treba mať) ako vhodného partnera, ktorý to vidí rovnako, tak aký je s tým problém? Aj v 21.storočí, aj neskôr. Veď toto nesúvisí so storočím ale so slobodným rozhodnutím, kde je žene lepšie. Ak si za slobodnú voľbu, tak prečo takto ponižovať ženy, ktoré sa slobodne rozhodnúť byť v domácnosti? Aj keby tam neboli prstom, teba do toho nič.

orisker
5. mar 2025

Hmmm, akoby som počul partnerku jedného môjho priateľa. Ona tiež máva také chvíle, keď túži po tom, aby bola viac napĺňaná jej ženská stránka, aby mohla viac vyzdvihnúť svoju ženskosť, aby sa mala ku komu pritúliť a byť tou zraniteľnou osôbkou, chce aby sa chlap postaral a bol v tej mužskej energii...
Kamošovi na to vtedy najlepšie zaberá to, keď si ju vypočuje a potom jej s účasťou v hlase povie: "A nechcela by si si radšej niečo pekné kúpiť?"

rorino
Autor odpoveď zmazal
rorino
5. mar 2025

@martinkatinka asi si nechcel robiť vnúčatá😉

ovaaa
5. mar 2025

Si sebecká 0, ktorá hľadá sponzora a z vlastného vrecka nechce dať nič. Vychvaľuješ sa VŠ a dobrou prácou avšak do spoločného rozpočtu s partnerom nie si ochotná dať nič.Tvoje peniaze sú tvoje a partnerove vaše, iná vychcanosť a ľutujem ktokoľvek bude s tebou. Ty máš kritériá dúfam, že aj adepti ich budú mať na teba. Pri prvom probléme napr strata práce, choroba , úraz budeš od neho utekať, to mi bude láska.....mamonárka.

rorino
5. mar 2025

@denkabemommy 😂😂👍👏

rorino
5. mar 2025

@janababana aj ja mám taký pocit,lebo čím viac komentov od nej tým je to primitivnejsie a moc priehladne.....

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
miroslava21
5. mar 2025

A co si ochotna financovat ty v spolocnom zivote s muzom? Si sebestacna, tak by ti nemal robit problem platit nejaky spolocny zivotny naklad aj ty. Napr. strava, vylety, auto, naklady na byvanie atd. Co z toho? Ale nebavme sa, ze obcas zaplatis, ale seriozne pravidelne platenie. Alebo zarobene peniaze niekam spolocne investovat, alebo zafinancovat aj napr nejaku dovolenku. Ci len ocakavas od muza vsetko plat ty, investuj ty, a ja budem za peknu kvetinku co ukaze to bude mat. A vyplata bude len a len tvoja, jeho peniaze budu vase 🤭

autor
5. mar 2025

@miroslava21 ako som písala nemám problém ísť na polovicu, keby mi pomáha a podiela sa na chode domácnosti, naozaj 50%. 🙂 ale zatial co som stretla mi to prislo ze podme na polovicu, on nieco urobi raz za cas ale vacsina varenia a upratovania by bolo na mne a toto naozaj nie😂

autor
5. mar 2025

@dominikamacakova ja nechcem žiadneho 30ka, zas prekrucate😂to vam tu ide vo velkom ako som si všimla v roznych diskusiách😁

macatt
5. mar 2025

Ja takých čo sa dobre vydali poznám naozaj dosť.. chce bazén, dostane bazén, chce diamantové náušnice, má ich na narodeniny..
Dovolenka 4x do roka, svoju výplatu má ako vreckové na vzdelávanie, rôzne kurzy a kadernička atď, všetko ostatné je v réžii manžela, nepustí ju ani natankovať samú, všetko má manžel pod palcom..
A zasa na druhej strane varenie, domácnosť, deti je výlučne na nej..
V pohode to funguje, hlavne chlap nemá čas špekulovať, lebo ona ho zamestnáva a obťažuje, že nemajú minerálku, že sa jej vyliala smotana v aute a treba auto vytepovať a stále treba niečo deťom..
V zime ju nenechá ani šoférovať a všade ju vozi, čaká ju u kozmetičky..
Ona mu akurát prinesie obed do práce, keď sa zdržal a je hladný..
A funguje to😊
Ja to tak nemám a mať nebudem, ja si všetko viem urobiť sama a nezniesla by som, aby mi bol niekto takto v pätách a robil okolo mňa zbytočný cirkus, že som minula benzín a natankovať mi musí on🫣