Návštevy u mamy
Ahojte, len tak zo zaujímavostí sa chcem opýtať ako často chodíte na návštevu ku svojej mame ked bývate v rovnakom meste a máte dieťa.
Ja som sa od mamy odsťahovala pred 3 rokmi a kým som nemala dieťa tak som u nej trávila každé pracovné voľno a tým som teda vlastne zanedbavala svoju domácnosť. Mama si na to nejak zvykla a teraz chce aby sme stále keď je muž v robote chodili k nej aj s dieťaťom, a to je tak 3-4 krát do tyzdna. Keď jej poviem že neprídem lebo aj doma niečo musím porobit tak je urazená. Raz sme išli s kamoškou a malým von tak sa tiež urazila že či je kamarátka prednejšia jak ona. Minule vonku celý deň lialo a ona že mám prísť a po ceste ešte kúpiť toto a hento. Ako s malým babom sa mám trepat po daždi do obchodu a ku nej. A ja nemám auto takže by som musela ísť MHDčkou. Aj teraz ma volala ku nej, pritom sme tam boli v utorok. Keď som odmietla tak začala že jak dlho už malého nevidela a že ju nemám rada. Keď jej poviem že sa mi fakt nechce tak som pre ňu lenivá.
Ako aby bolo jasné, ja jej nemám problém spraviť nákup a doma poupratovať. Ja ju chápem že je sama, kamarátky ku nej neviem prečo nechodia,tak chce aby sme prišli my. Ale nie stále sa to u mňa dá.
@226lenka Je to tvoj život akože ja bývam z rodičmi aj so svokrovcami v tej istej dedine a nechodím denne k nim k rodičom 1x za týždeň a ak je mama s mojimi deťmi cez týždeň nonstop kým sme z mužom v práci tak cez víkend ani nejdem aby si mama odýchla od detí.Kým som bola na rodičovskej dovolenke chodievala som takmer denne ale proste deti chodia do školy už mi do práce a proste máme aj doma svoju záhradu zvieratá a domácnosť čiže je čo robiť a nikdy ma mama citovo preto nevydierala 🙂.Moja mama má rada svj kľud otec chodí na 10dňovky pracovať tka býva sama väčšinou súrodenci sú tiež preč so svojimi rodinami.
Povedala by som jej, že budem chodiť raz do týždňa, raz môže prísť ona a raz môžme ísť spolu von. Vopred to s ňou dohodla (dohodla je asi silné slovo, keďže súhlasiť zrejme nebude). Ale trvala by som na tom a nedala sa zatiahnuť do hádok a citového vydierania. Keď sa jej nechce prísť, jej vec, ale vyčítať ti to nemusí. Aj pre jej zdravie je dôležité, aby neostala stále zatvorená v byte, skús jej to aj takto vysvetliť. Onedlho už bude odkázaná na starostlivosť iných, pri takomto prístupe.
Ďakujem za odpovede dievčatá, už som naozaj myslela že ja som tá zlá ktorá sa na mamu vykašľala a nepríde ku nej keď si to ona praje
@226lenka to nie je tvoj problém, že tvoja mama nevie zmysluplne využívať svoj život. Sedieť, kňučať, citovo vydierať a sedieť na gauči a hrať hry na mobile, no ďakujem pekne. Keď chce takto márniť svoj život, nech do tohoto levelu nezaťahuje teba. To tam máš prísť a sedieť na gauči a kukať ako ona hrá debilné hry?
Akoby si o mojej svokre rozpravala - ona byva o 3 ulice dalej, cize peso jej tempom je u nas do 15 min. My byvame v rodinnom dome a ona caka, ze decka k nej budu kazdy den do bytovky chodit na navstevu...za cele prazdniny u nas bola zatial iba raz...aj ked ju zavolame vzdy ma milion vyhovoriek ale potom muzovi do telefonu kydne ako bola smutna sama...tak jej muz povedal, ze nevie co chce a vybavene...mimochodom s mojou mamou byvame v jednom dvore a cez skolsky rok sa mi tiez stane, ze ku nej nejdem aj 2-3 dni lebo proste popri robote, uceni s deckami a vsetkych ostatnych povinnostiach nemam cas...ty mas male dieta v kociku, jej sa MHDckou jednoduchsie docestuje za tebou...
@226lenka no my sme s mamou dosť spojené momentalne zase bývame spolu 🤗 ale keď som bývala pri manželovi tak sme boli spolu kazdy deň ale s tým že mi pomáhala aj variť aj upratať a myslím že tak to je správne 🙂 predsa len byť sama na MD bez kontaktu s ľuďmi je o hubu 🤦
@226lenka maminke jednoducho vysvetlí,že nebudeš každú voľnú chvíľu u nej,musí pochopiť,že máš rodinu,ona si len možno musí zvyknúť,že si jej nie stále za ritou,a určite jej nerob stále nákupy,keď o to žiada,veď dôchodok nie je choroba,bude nútená ísť medzi ľudí😉držím palce,ja chodím k máme raz za týždeň aj to nie vždy,keď nevydá,nevydá🤷
@barbora19911 keď si bývala s manželom, mama ti chodila denne pomáhať variť a upratovať? Tak toto si ja osobne myslím, že vôbec nie je správne.
@0silvia0 u nás to je normálne aj mojej mamke mamka pomáhala my sme proste taká rodina čo drží pri sebe a pomáha si 😊 či už finančne alebo takto a som za to veľmi vďačná ..kazdemu samozrejme vyhovuje niečo iné 🙂
@elizabet173 no tak ja kamošky s dieťaťom nemám ..a na ihriskách sa nerada zoznamujem alebo dám do reči 🙂 ...a moje kamošky sú v práci ..manžel je tiež v práci tak trávim čas s mamkou
@elizabet173 tak každý ako je zvyknutý my sme proste rodina čo drží pri sebe a je to u nás normálne ano u iných možno nieje ...a plus je na dôchodku tak je to normálne že pomáha dcére...aj jej otec a mamka čiže môj dedko do svojej 93 normálne nám varil vozil nás všade proste tak to zaviedol vo svojej rodine tak tak to aj pokračuje u nás naďalej 🙂
@elizabet173 keď to bude treba prečo nie veď sme rodina ..a čo by som ja robila cez ten deň keby som nemala pomôcť svojej jedinej dcére 😃 veď deň je predsa dlhý ..stihnem ísť aj do fitka aj sa starat o seba aj by som išla pomôcť dcére
@elizabet173 ale to jedlo je aj pre ňu predsa my varíme spolu a tak sa neunavi ani jedna ani druhá a môžme sa venovať dcére ...je ešte maličká takze sama by som to nedala 🙂
@barbora19911 nuz poviem ti pravdu, moja mama aj svokra su nam napomocne, ale mna by hanba fackovala, keby mi mama chodila varit a upratovat. Ked pomahaju, tak inac ako v kuchyni a so zehlickou. Ked chceme stravit spolu cas, tak inde ako pri sporaku
@viestta joj no nejdem sa hrať na žiadnu žienku super matku 😃 ...proste bývame spolu máme spoločné financie tak je jasné že budeme všetko robiť spolu aj variť a upratovať je to jej slobodná voľba 🙃 nikto ju do toho nenúti ..proste u nás to je normálne ešte raz sa opakujem aj mojej mamky mamka si pomáhali tak ako pomáha mne teraz 🙃
@barbora19911 aha, takže bývate v jednej domácnosti, to je iné, že ste nonstop pod jednou strechou, takže ty s mužom a dieťaťom bývate u mamy. Ale skôr by som povedala, že ty pomáhaš jej, keď ona je u seba doma vo vlastnom.
@barbora19911 tak to je ine, ked zdielate jednu kuchynu dve, tri generacie
@0silvia0 nie u mamy zdedili sme obidve dom po starých rodičoch v tomto dome kde bývame som sa aj ja narodila ..máme 3 poschodovy generačny dom takže 3 trojizbové byty v jednom dome 🙂
@viestta nie mama ma svoju kuchyňu a ja svoju 🙂 ale je na dôchodku tak príde s radosťou ku mne hore 🙂

@226lenka raz týždenne, ale ja už mám teenegerku.Tvoja mama vydiera ty máš svoju rodinu, kamarátky, alebo len tak budeš doma.Nie je dobre, že sa tak uvaznila doma raz týždenne nech príde ona, raz ty, alebo viac x ako Ti vyhovuje aj chodíte spolu von či ste len u nej?
Čo by robila, keby si bývala v zahraničí?
Chápem, že jej je doma dlho niektorým ľuďom uškodí, keď zostanú na dôchodku musí si nájsť zábavu knihy, kamarátku cokolvek asi žila len pre prácu a teba.