icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

minenkak
17. sep 2023

@katkami123 ona len to isté že mužovi to nevadí a podľa rodiny sa má starať ona ,lebo švagriná nevie variť,ja tieto ženy nechápem a potom po rokoch vyletia a všetci sa budú čudovať čo sa jej stalo veď toľké roky bola ticho a spokojná a ona sa potom zas bude čudovať prečo bude za tu blbu

ibrunova
17. sep 2023

Ešte jedna možnosť. Keď budú čakať pred vchodom, tak vojdite dnu, povedz, že ťa bolí hlava a ľahni si,zavri sa do spálne..
Ale pointa je, že musíš najprv sa porozprávať s mužom, že toto treba zmeniť.

zltalienka
17. sep 2023

Autorka: Ty máš v prvom rade problém s manželom. Naučte sa spolu komunikovať a riešiť aj takéto situácie skôr než budete mať deti.

brigelka
17. sep 2023

Autorka, a nenapadlo ťa, že by si im prekorenila alebo presolila ich jedlo? Alebo aj deťom. A tváriť sa urazene, že zrazu im nechutí. A koľká škoda vyhodiť jedlo, že mali by to dojest. A na záver do kávy preháňadlo. Nech sa dos..ú na ceste domov.

baja812
17. sep 2023

@sashabb úprimne toto si neviem predstaviť 🤣🙈

asod
17. sep 2023

@ivanaks To je prilis otvorene vyjadrenie. Da sa to povedat aj slusnou formou.
Chapem, ked sa to uz opakuje, clovek sa tazsie ovlada.
Ja by som zacala konverzaciu tym, ze som pocula o jednej znamej, aky problem má. Stale k nej chodi neohlasena navsteva v case obeda a vecere.Ved to patri k zakladnym pravidlam slusnosti, ze nepojdem na navstevu v case obeda a vecere. To je jednoducho nevychovanost az drzost.
Ked sa nepouci Vasa navsteva, ale sa zahlasi telefonicky, bud nezdvihnete tefon, alebo poviete, ze uz mate program aby prepacili.

0silvia0
17. sep 2023

Ved debata dokola o tom istom. Daj aspon teda jedalnicek na tyzden, nech sa inspirujeme. Ake polievky a ake hlavne jedlo maju u muzovej rodinky najvacsi uspech?

fergiea
17. sep 2023

Co som si všimla, v niektorých rodinách to tak funguje, návštevy na dennej báze, aj neohlasene, akokeby spolu žili skratka všetci 😁 vidím to v mojom okolí... tak asi si len stanoviť hranice aj s mužom, aj s rodinou. Inak to nepôjde. Takto žiť, asi by ma slak trafil 👀

vanilka83
17. sep 2023

Počuj ved to je normálne šikana a očividne aj pre teba veľmi nemila návšteva ,na ktorú sa nikto neteší a ty ich ešte trpis od 16-21?! To je sebatyrania!normálne s nimi preruste akékoľvek kontakty je jasne,ze chodia k vám v čase jedla lebo vedia, ze dobre varis a ze ich vždy pohostis ,je to od nich svinstvo a vypočítavosť a s takýmto chovanim by som v živote nemala žiadnych priateľov,neudržujte s nimi žiadne kontakty a keď budu volať povedz ze práve sexujete, ze sa to nehodí 🤣

simca06022011
17. sep 2023

2x do týždňa? :D áno neotvorila by som. A ak ti istí, tak povedala ze nemám čas... alebo vezmite sa proste v tom momente a choďte z domu. Toto urobiť párkrát a prejde ich to.
Ak sú nechápavi na rovinu povedať ako sa veci majú. A návštevy nech si dohaduju vopred

triss83
17. sep 2023

Nuž, budeš sa musieť vážne porozprávať s manželom a on si ich bude musieť upratať. Taktiež po finančnej stránke, to musí byť pre váš rodinný rozpočet zaťažujúce. Musíte spolu potiahnuť a nastaviť si pravidlá. Musíš začať od neho, inak to sama nedáš, musí začať vnímať tento dvojitý meter, samozrejme mínus vo financiách a veľký mínus vo vašom vzťahu. Tiež som mala takýchto buranov v mužovej rodine. Začali sme spolu žiť v prenájme a jeho rodinka, sa k nám takto nominovala skoro denne. Tiež za týmto účelom dobre sa najesť, napiť. Ešte som nebola doma z práce a už boli na dvore 🤦. Vrcholom bola oslava mojej 30, keď sa dovalili ráno o 10.00 ja s mužom v robote, nič nachystané.... ostali sedieť so synom v obývačke a velice sa čudovali, že kde sme 🤦? Nuž v robote oslava je poobede o 16.00!
K nám chodili na 10 miestom aute, tiež očakávali full servis. Robila som presne to, čo ty, výhovorky, choroba, keď nebol muž doma, vypla som zvonček, vypla som telefón a nepustila ich, pár x som zobrala bundu a fakt som odišla, nech si ich muž obskakuje.
Mužovi sa postupne, začali otvárať oči, no prešli sme si v tomto prípade riadnymi nezhodami. Postupne pochopil a videl tiež dvojitý meter, keď sme prišli k ním uvarili kávu, chipsy a vybavené. Taktiež financie, pár x som mu povedala, že nemám, nenakúpila som do zásoby, jednoducho som to začínala ignorovať. Videl, že chytám nervy, keď vidím tlupu vystupovať z auta 🤦. Bude ťa to stáť veľa nervov, no musíš začať od neho a on nech si ich rieši.

lizatko1009
17. sep 2023

@helen_167 asi si sa zmylila s adresovanim

kikushaa
17. sep 2023

Btw @autorka dnes neboli na obede/veceri? 🤣

katkami123
17. sep 2023

Narodí sa Vam to očakávané vnúča, kde novorodenec ma svoj režim a zo začiatku ma aj 3 spánky za deň, potom dva, oni sa dovalia od 16:00-20:00, zobudia ti ho, ešte opindaju, že nemáš navarené, ty nevyspaná, kruhy pod očami… budeš tíšiť plačúce dieťa jednou rukou a rýchlo im navarit druhou rukou. A pomedzi to ešte aj vonku kočíkovať, aj ho na večer okúpať, kým ti voda na polievku zovrie.

Čo im nepovieš, že nabudúce od nich tiež očakávaš na návšteve 2 chody vareného jedla a nie chipsy a kavu. A nedostaneš od nich, tak by mali vždy už iba chipsy a kavu. Pripadne naložila sebe a mužovi a im nič nedala a povedala, ze ste navarili iba pre seba, oni ani nedali dopredu vedieť, že prídu. Budú u vás dlho - tak im povedz a to uz nemáte nič iné dnes na praci? Lebo my áno. Tvoj problém je nedostatok asertivity. Len si nechávate veci stupňovať.

mathob
17. sep 2023

Nastavenie hraníc... prečítaj si diskusie o nevyziadanych návštevách keď sa vám narodí bábo, a to bude, keď si to nenastavite teraz, viem o čom hovorím, prešli sme si tým ... A chlap mi povedal, že som mala byť raznejsia, čiže je možné, že ani ten tvoj to nechápe, a asi ani nepochopí,keď pofrfles a aj tak urobíš...jasné, že mu to vyhovuje má navarené a ešte aj bracha pri sebe, by ma zaujímalo ako by sa tváril, kebyže sa takto nasackuje aj tvoja rodina k vám hocikedy... Či by to bolo tiež tak pohoda jazz? Nech k vám chodí aj tvoja sestra, brat a nech mu okupujú chladnicku, gauč a wc furt a uvidíš čo bude hovoriť 🙈

katkami123
17. sep 2023

@mathob
Chlap je ticho, lebo on sedí, to ona maká, varí… jemu je dobre. No, príde dieťa a dotyčná len bude nadávať, keď chlap naučený na takýto servis, variť by mal aj on, všetko na polovicu, lebo pri deťoch už nebude stíhať. Stačí, keď príde menšia choroba a koniec…
Ktovie či by sa chlap neozval, keby tak chodila jej rodina a on by musel variť a obskakovať ich.

mathob
17. sep 2023

@katkami123 súhlas, že je ticho lebo maka ona, a ani o súkromie neprichádza lebo veď je to jeho brat... Kamoška to vysvetlila mužovi až tak, že si nasackovala aj ona mamu. Môjmu napríklad nevadilo, že jeho rodina prišla hocikedy, a keď došla kamoška a ležala u nás na gauči tak bol celý nesvoj, že to je jeho gauč 🙈😂

ivanaks
18. sep 2023

@asod Nie, chodenie okolo horúcej kaše ešte nikdy žiaden problém nevyriešilo. Tí neželaní návštevníci si to vypočujú, možno ešte aj pritakajú a budú chodiť ďalej, lebo ich sa to predsa netýka. Buď to povedať narovinu (a počítať s ohováraním, výčitkami, urazenými príbuznými a pod.), alebo to znášať ďalej. Viem, o čom hovorím. Moja sestra riešila rovnaký problém s jednou vychcanou známou s 3 deckami. Keď sa jej nechcelo variť, nanosila sa s celou rodinou k nej, dokonca to šlo tak ďaleko, že u nich slávili Vianoce, meniny, narodeniny, hody a až sa tam nanosili cez prázdniny aj na viac dní (dokázali tam byť aj 3 týždne a za ten čas ani raz nekúpili aspoň chleba!!!). Sestra bola z toho vynervovaná - hostila cudziu ženskú s rodinou za vlastné, žiadne letmé náznaky a obkľuky nepomáhali (ani zatajovanie - oni boli schopní tam stáť pred domom aj celý deň!!!!, ani vychystanie sa na rýchly výlet - šli s nimi!!!!!). Jediné, čo pomohlo - priamo a do očí im povedať, koniec, ak chcete, príďte, ale jediné pohostenie bude voda z vodovodu a aj to potom dodržať. A čuduj sa svete, ono to ZABRALO. Odvtedy sa dotyčná zastaví sporadicky a okrem detí donesie aj kúsok torty a pod. A nie, nie je to sestre žiadna rodina, len dobrá (skôr dobre vychcaná) kamarátka...

karolina196
18. sep 2023

@babulkomale Tak ja nevravim,ze aj taki nie su,ale toto vyzieranie je extrem.My mame nieco podobne v rodine a tiez som bola z toho niekedy vytocena,ale toto je fakt extrem,ked sa niekto neohlasene nasackuje domov a vyslovene cakaju,aby sa mohli nazrat.Ale ja uz som pisala,ze chyba nie je v navsteve,ale v nich samych,ze toto vobec dopustia.Rodina nerodina,brat nebrat,rodicia nerodicia,hocikoho by som poslala do prdele,kebyze mi robia toto pravidelne.A svojmu chlapovi by som povedala pa pa,zavolaj ked odidu."Urcite" by som vyvarala pre nich niekolkokrat do tyzdna..By mi muselo dobre hrabat.🤦‍♀️

karolina196
18. sep 2023

@autor A este nieco.To,ze pridu neohlasene je jedna vec,ale vysedavat u vas cca 4hodiny je uz dalsia vec.Toto je najvacsia drzost aka moze byt.Pokial nerobite nejake posedenie,oslavu,tak taketo niekolkohodinove sedenie u vas je naozaj este vacsia drzost ako to,ze sa neohlasili vopred.Ked si ty neurobis s tym poriadok,tak uz nikto a budes toto znasat dalej,tomu ver.

elenka.k
18. sep 2023

Veď im neotvor dvere, alebo aj zahlásia, že prídu, tak im proste povedz, dobre, ale nech prídu kolo 20:00 hod./ kým sa vy navečeriate / A ak aj prídu proste im neotvor dvere....

elenka.k
18. sep 2023

@kikushaa 😀

mircalla
18. sep 2023

Nemam takeho navstevy. Ja sama to nerobim a netolerujem. Vzdy sa treba vopred dohodnut

ibrunova
18. sep 2023

@elenka.k prečítaj si odpovede v diskusii.. Sú to svokrovci a mužovi nevadí, že chodia.

kvetinka75
18. sep 2023

nečítala som celú diskusiu ale ty nevieš povedať ľuďom ktorí sú ešte aj z rodiny, že ti ich časté návštevy a ešte neohlásené nevyhovujú? Jednoducho poviem dovi dopo a hotovo. To akože vyrazia dvere a budú u vás?

elenka.k
18. sep 2023

@ibrunova ČO?? dík za upozornenie, autorka hore sa nezmienila o tom,
tak autorka, privítaj ich s vetou, čo ste k nám priniesli?

lizatko1009
18. sep 2023

@ibrunova nie, sú to :jeho brat s manželkou a deťmi a plus svokrovci ale hlavne brat

hipollita
18. sep 2023

Skus to spravit tak, ze maj vzdy nakupeny chlieb a nejake veci k tomu a ked budete mat ist vecerat, tak vy s muzom si dajte normalne jedlo a im ponukni len ten chlieb. Vyhovoris sa, ze nemas viac navarene a nechces im davat zvysky zo vcera kedze navstevu si neocakavala..A takto ta ani nebudu moct ohovarat, ze si im nic nedala/ani ze si nemala navarene…Lebo navarene si mala, len nie zrovna pre necakanu navstevu :D

alkapoiuy
18. sep 2023

Áno, je to manželovi rodina a on to nevidí aj, keď poviem veď ja si poradím, len nech sú oni šťastní. Svokra nevarí a prídu najesť k nám.

aaadkaaa
18. sep 2023

Autorka, poviem ti tajomstvo. Je uplne jedno, ako velmi sa ty budes snazit, ci im budes davat 2 chody, ci prihodis aj dezert alebo im das obschnute keksiky. Ked budu chciet ohovarat ta, dovod si najdu...ver mi, zazila som...nech som sa snazila sebeviac, vzdy som bola len leniva atd ... lebo ma proste mali z nejakeho mne neznameho dovodu v zuboch... ja som sa mohla aj zodrat a prd z toho...tak som s tym sekla....ked som leniva, tak som leniva, nie? Tak naco cokolvek robit? Ohovarat budu tak ci tak, akurat ja uz nie som ustvana a zrobena 🙂 takze na cele ich hostenie sa mo,es vykaslat a hlavne si uprac manzela 🙂