icon

Nečakaný rozchod

4. aug 2025

Ahojte, potrebujem to zo seba dostat a poradit. Pred par dnami prisiel za mnou partner ze sa po 3 rokoch chce rozist a ja som skoro odpadla. Nikdy ani naznak toho nebol- zeby povedal, ze to co i len zvazuje, mame rocnu dceru, vravel, ze budeme spolu navzdy. Po rozhovore, kde som ho prosila o cas na zlepsenie vztahu, mame nakoniec rozchod ale spim u neho aby dcera bola doma vo svojom a v podstate fungujeme ako predtym, len o vela chladnejsie, len spim v inej izbe a este poziadavka od neho bola nech sa nepodvadzame a o par tyzdnov ak vsetko pojde dobre mozeme vztah znova nanovo zacat. Ale neviem ci tomu verim. Mozno mi len dava cas na spracovanie vsetkeho lebo som to tazko zobrala a teraz mam velmi velmi tazke dni. Neviem co bude, mala by som sa sustredit na zachranovanie vztahu ale ja mam polovicu cas panicke zachvaty ze co s nami bude a pol casu placem ze sa to rozpadlo. Dovod na rozchod je ze sa hadame casto. Ze to zacalo ked sme zacali s IVF procesom. Ano pichala som si hormony a nezvladala som to dobre, a potom som mala vysoko rizikove tehotenstvo od zaciatku kvoli hematomom a potom sa pridala preklamsia. Teraz mame nasu prvu dceru a nespala som rok. Do toho hned po skonceni materskej - ano 6 mesiacov som nastupila naspat do prace, nakolko partner odmieta platit moj dom v BA - hypoteku a vsetku reziu, takze som nemala na vyber. Dom prenajat nemozem, lebo ako som chcela a ano mala som zaujemcov, ale 2 dni na to ako sa "prenajal" sa so mnou rozisiel a potrebujem ho ako zalohu. Byvat tam sama nechcem, bojim sa, je to velky dom a dcera tam nikdy nebyvala dlhodobo. Mame opatrovatelku ale ta viac nechodi ako chodi takze to tu popri praci lepime ako sa da. Rano vstanem upratujem, potom pracujem tazko a do toho asistujem opatrovatelke a po praci starostlivost o dceru a domacnost, mame este velkeho psa, ktoreho si nepomojka muz ako je rok dlhy tak aj okolo toho lietam aby tu nebol chudak sam. Ja som pod strasnym stresom a nemam od nikoho pomoc ani od rodiny, od ktorej som ju prosila, vsetci mi povedali, ze si to mam sama vyriesit. Moj muz takto neuvazuje - nechape co mu vravim, ked toto opisujem.

Hadame sa casto aj za hluposti podla mna a toto su veci, ktore vadia mne. Partner v domacnosti vobec nepomaha, od kedy je so mnou nenavaril, nezapol pracku, umyvacku riadu, neutrel podlahu proste nic. O dceru sa zaujima denne ale nestara sa hlbkovo - doktorov, prikrmy, program dietatu robim ja. On zapne telku a je na mobile. Este ked napr poviem, ze podme dieta okupat, tak mi povie, ze jemu sa nechce on je unaveny. Nepracuje - uz asi 3 krat ho za rok a pol vyhodili. Nevinim ho za nic, povedala som ze mu pozicam alebo dam peniaze ked potrebuje, ale on mna este vini za to, ze ked sme spolu on plati vacsinu jedla, aj ked prispievam aj ja. Reziu nehnutelnosti kazdy plati sam za svoje - kazdy mame svoju aj ked jemu jeho nasli, vybrali a zaplatili rodicia, len teraz si uz plati splatky sam. Ja som si na svoju roku setrila a makala - mrzi ma, ze mam pocit, ze ma nedocenuje. Tie hadky zacinaju tak sprosto - ze poviem muzovi: umy dcere pohar, a on ho nechce umyt saponatom ale mydlom na ruky splechnut a oplachnut pod vodou. Ja poviem, ze to nie je dostatocne a on uz pokracuje aka som nenormalna a uz to ide. Ja sa snazim teraz na nic nereagovat a vo vsetkom suhlasit, a ze prisiel po rozchode hned aj z 20 velkymi vecami co chce menit, ale uprimne je to narocne. On sa teraz chce uzdravovat, nechce byt v toxickom vztahu co nechcem ani ja a planuje si dovolenky a same pivka s kamaratmi a hobby ako sucast uzdravenia ale podla mna ziadne uzdravenie vztahu neprebieha ako som ja navrhovala, ze tak podme na rande podme sa venovat jeden druhemu. Ja len chcem stastnu rodinu ale ako keby chapem, ze to je narocne a nie je to len rozpravkove a ten rozchod ma strasne zneistil. Aky mate na to nazor?

babajaga
4. aug 2025

Ako pisali zeny,naco ti je?Vsak robis vsetko sama,vy sa nedelite o domacnost,netvorite par..ty to vediet,robis sama a on ti este pridava starost navyse.Uz si mala byt odtial prec.Apropo..naisto je v tom ina zena,manipuluje ta,aby mal slobodu.

subartic
4. aug 2025
@anonym_autor

Ja som hlavne na pokraji nervoveho zrutenia, cely den sa staram o dieta, domacnost, psa a hlavne mam hrozne narocnu pracu, aj teraz by som mala robit ale ako ked sa toto deje? Potrebujem minimalne pomoct a ked idem za nim tak mi na jednej strane povie ze mi pomoze a popritom na mna krici, skace mi do reci ze ani vetu neviem dopovedat aj 10 krat a robi take komenty, ze komunikacia uz u nas nema vyznam, sak sme sa rozisli, respekt u nas nebude po rozchode...
No proste tazko takto fungovat. Idem dneska za rodicmi a poviem im co sa stalo. Potrebujem pomoct a nejako najst smer lebo mam pocit ze uz len tak kricim do prazdna.

@anonym_autor ty potrebuješ normálne jednu facku aby si precitla. Spamätaj sa žena, žiješ s debilom čo ta manipuluje a robí si s tebou čo chce. Zbaľ sa , odíď k rodičom a potom do svojho domu .

betulinka1
4. aug 2025

@anonym_autor ty nemas chalapa uz davno. Toto nie ja partner. A on ti zoberie dieta 🤣🤣🤣🤣🤣 sa musim zasmiat. Prosim ta najdi si pravnika, dajte predbezne opatrenie na zverenie dietata tebe + zatial zakladne vyzivne a riadny na navrh na sud. Odsťahuj sa do domu, Skus vybavit jasle aspon na 4 hodiny denne. Ak nie, tak normalnu pani, co ti pride k dietatu. To si zahrnieš do vyzivneho v navrhu vo veci samej. Ukludni sa. Dietatu presťahovanie nic nespravi. Stahovalal som sa s 1,5 rocnym. Neviem ci to nejako zasadne postrehol. Hned ti bude lepsie. Pomoc aj tak nemas, naco sa na neho vobec kukas, iba mas z toho panické ataky. Je to debil, uz len preto, ze ta nechal pracovat. Takeho debila si mala kopnúť do riti hned.

mk22
4. aug 2025
@subartic

@anonym_autor ty potrebuješ normálne jednu facku aby si precitla. Spamätaj sa žena, žiješ s debilom čo ta manipuluje a robí si s tebou čo chce. Zbaľ sa , odíď k rodičom a potom do svojho domu .

@subartic niekedy rozmýšľam ze com tie ženy rozmýšľajú.
Tu chlap sa rozišiel, robí z nej hlúpu handru.. ma kde ist,ma pracu a ona caka??
Mu ukazuje co? Aká je hlúpa,naivná.. vydrží znesie všetko..?? Chlap sa bavi a smeje..
Držať sa takého idiota?

babajaga
4. aug 2025
@mk22

@subartic niekedy rozmýšľam ze com tie ženy rozmýšľajú.
Tu chlap sa rozišiel, robí z nej hlúpu handru.. ma kde ist,ma pracu a ona caka??
Mu ukazuje co? Aká je hlúpa,naivná.. vydrží znesie všetko..?? Chlap sa bavi a smeje..
Držať sa takého idiota?

@mk22 aj keby sa nerozisiel,naco je chlap,co nepomoze,neda sa nan spolahnut.

mk22
4. aug 2025
@babajaga

@mk22 aj keby sa nerozisiel,naco je chlap,co nepomoze,neda sa nan spolahnut.

@babajaga ved sa jej tu pýtajú naco sa ho drží ako kliest.

milanemila
4. aug 2025

Kazdym tvojim dalsim komentarom sa z neho vykluje vacsi a vacsi luuuzer 🤦🏼‍♀️

1ivanka1
Autor odpoveď zmazal
ahhola
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor nic mu nedavaj, ten ti da na decko tak dvacku, v alimentich... Mysli na seba a dceru, ty si skutocna❓❓❓neblazni, ten sa rozgemblil, alebo rozkurvil, hybaj od neho a uz mu na ❗nic❗ nereaguj, ten vie, ako na teba... 😨

som_realistka
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor no moja, vyplazila by som mu jazyk a este dnes vecer ei ustlala vo svojom dome, pises, ze ho nemas kvoli nemu prenajaty. Za tie peniaze, by som si predlatila opatrovatelku s jemu poslala ucet za vsetky domace prace, debilovi. To ti daval peniaze na setrenie, ci di setrila ty a on to chapa ako ze setrite spoku? Nema na ten ucet pristup?

simca06022011
4. aug 2025

"...poziadavka od neho bola nech sa nepodvadzame a o par tyzdnov ak vsetko pojde dobre mozeme vztah znova nanovo zacat " = akoze PROSIM???
precitala som len zaciatok diskusie ale = mas svoj dom v ba a s takymto luzrom sa zapodievas, je to nezrely nedospely muz. Ktory nevie co chce. Ty mimochodm tiez dospej, mas doma a sama tam nebudes lebo sa bojis??? hallooo... pracujes, zarabas, mas dom.. tak tahaj do toho domu. Ked tak si najdi podla jeho velkosti niekoho do podnajmu do jednej izby. Alebo ho predaj alebo ho prenajmi a najdi si nieco "kde sa menej budes bat".
Fakt nezabijaj cas s citovymi hrami a vyjednavackami s chlapcekom. Dospely chlap riesi sprostosti a cez den cumi na telku... no hadam ma vysoky prijem a velke uspory.. ale mam pocit ze nie... ber to ako poucenie, niektorym chlapom inak nie je inej pomoci ako studena sprcha.

anonym_4e4c4d
4. aug 2025

Ty mu len ziadne peniaze nedavaj! Porodila si mu dieta, mal sa on o teba a dieta postarat to prve obdobie, pracujes od malinkeho veku dcerky, on sa nepostara, musi chodit opatrovatelka a ty to vykryvas pocas prace, domacnost len ty… kks, nech ta ani nenapadne. Za to co si sa namuklovala, keby mal niekoho zaplatit by sa nedoplatil. Nemin na neho uz ani cent. A davaj bacha, aby o to zverenie dietata nepoziadal prvy podla mna, ale to skor s niekym kto sa vyzna treba prebrat. Zober k rodicom vsetky cennosti svoje, ak tam mas nejake peniaze svoje tak to tiez. A uz s nim ani neprehovor. Lebo jemu je to uplne jedno. Ked bude vidiet, ze ty si v pohode, usmiata, ze ho mas v pazi, ze sa s nim nevadis, bude velmi prekvapeny este. Ale ty musis zmenit svoje spravanie k nemu, pretoze hadky, dohovaranie a argumentacia nemaju absolutne zmysel. Ziadny

liv1
4. aug 2025

Ale samozrejme mu nehovor ze mu tie peniaze nedas a tiez aby nemal niekde v sms konverzaciu na tuto temu.

simca06022011
4. aug 2025

a ako pisu, urcite mu nic ty neplat... ty si si ho neadoptovala, cim si vsetkym presla, aj kvoli dietatu aj jemu? on mal byt ten co sa stara o teba a nie ze nebude platit a hobby si riesi...

anonym_e54d6d
4. aug 2025

Toto ani nemoze byt pravda. Mne to nevychadza casovo - cize ste 3r spolu dieta ma +6m - dajme tomu 8-9m +9m tehotenstvo to je uz 18m a vy ste za 18 stihli randit, prist na to, ze mate problemy s otehotnenim - to ste asi skusali otehotniet od prveho rande. Prejst cez ivf a hned po otehotneni si zistila, ze si cely proces presla s clovekom, ktory vlastne za to ani nestal.
No ale dajme tomu, ze niekto s tvojou kapacitou postarat sa sama o seba a o dieta, sa stara este aj o lenivca co hnije na gauci a natrca paprcu o vreckove a ty mu to vreckove poslusne vyplacas a este sa bojis co bude s tebou ked on odide??? Toto je velmi slaby namet na knihu, uff to sa neda tomu verit ani keby sa velmi chcelo

simca06022011
4. aug 2025
@anonym_e54d6d

Toto ani nemoze byt pravda. Mne to nevychadza casovo - cize ste 3r spolu dieta ma +6m - dajme tomu 8-9m +9m tehotenstvo to je uz 18m a vy ste za 18 stihli randit, prist na to, ze mate problemy s otehotnenim - to ste asi skusali otehotniet od prveho rande. Prejst cez ivf a hned po otehotneni si zistila, ze si cely proces presla s clovekom, ktory vlastne za to ani nestal.
No ale dajme tomu, ze niekto s tvojou kapacitou postarat sa sama o seba a o dieta, sa stara este aj o lenivca co hnije na gauci a natrca paprcu o vreckove a ty mu to vreckove poslusne vyplacas a este sa bojis co bude s tebou ked on odide??? Toto je velmi slaby namet na knihu, uff to sa neda tomu verit ani keby sa velmi chcelo

@anonym_e54d6d nevieme kolko ma rokov, mozno sa poponahlali🙂

bystrozraky
4. aug 2025

Podľa mňa on len skúša, čo si môže k tebe dovoliť, a používa na vydieranie tvoju lásku k nemu a tvoju situáciu. Môže byť, že sa ten blb cíti odstrčený a urazený kvôli zmenenej dynamike vo vašom vzťahu, kvôli rizikovému tehotenstvu, strate zamestnania a vyvršuje si to na tebe. Daj mu poriadny kopanec do zadku (nemyslím doslovne). Ak si myslíš, že všetko pripravíš a dáš mu ešte jednu šancu, tak to presne on bude pokladať ako porážku a poriadne ti to spočíta. Preto si to dobre rozmysli. No naozaj zle, ale sama si urči, kde sú tvoje hranice, tak aby ti bolo príjemne a nebola z toho na nervy. A ak nevidíš perspektívu, tak vieš, čo robiť.

laila22
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor v Tom vzťahu je toxický jedine on. Hnilý, nezodpovedný ch.j. Zbal kufre a choď do BA. Takého debila k životu nepotrebuješ. S ničím nepomáha, vyvoláva hádky.. Budeš mať kľud a menej roboty v domácnosti.

anonym_e54d6d
4. aug 2025
@simca06022011

@anonym_e54d6d nevieme kolko ma rokov, mozno sa poponahlali🙂

@simca06022011 toto by ziadna zena co ma trochu ucty a sebalasky nedovolila. Vzdy som si myslela, ze na zaciatok ivf musi aspon nejaky rok skusat prirodzene a proces je troaku zdlhavejsi, ale dajme tomu, ze po prvom rande na to skocili snazili sa mesiac dva a hned videli, ze maju problemy s oplodnenim - aj tak podla odpovedi je to troll

autor
4. aug 2025
@anonym_e54d6d

@simca06022011 toto by ziadna zena co ma trochu ucty a sebalasky nedovolila. Vzdy som si myslela, ze na zaciatok ivf musi aspon nejaky rok skusat prirodzene a proces je troaku zdlhavejsi, ale dajme tomu, ze po prvom rande na to skocili snazili sa mesiac dva a hned videli, ze maju problemy s oplodnenim - aj tak podla odpovedi je to troll

@anonym_e54d6d tak pardon ale ja urcite nie som trol. A to ze este v tejto situacii aku mam si niekto zo mna robi srandu mi naozaj nepomaha.

ahhola
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e54d6d tak pardon ale ja urcite nie som trol. A to ze este v tejto situacii aku mam si niekto zo mna robi srandu mi naozaj nepomaha.

@anonym_autor co robi milasek, cumi do mobilu, tv, dranka looove, ci vsetko naraz⁉️

anonym_e54d6d
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no to si vystacis ty sama

caramellka
4. aug 2025
@anonym_e54d6d

@anonym_e54d6d Autorka píše, že majú ročnú dcéru, čo môže byť napr. aj 14 mes. a keďže sú 3 roky spolu a ako píšeš, ak odpočítame 9 mes. tehotenstva a ak dovtedy už stihli zistiť (predpokladám po niekoľkých "neúspešných" mesiacoch), že tam možno bude nejaký problém s otehotnením, potom absolvovať všetky vyšetrenia a následne aj IVF, tiež sa mi to časovo akosi nezdá...

autor
4. aug 2025
@caramellka

@anonym_e54d6d Autorka píše, že majú ročnú dcéru, čo môže byť napr. aj 14 mes. a keďže sú 3 roky spolu a ako píšeš, ak odpočítame 9 mes. tehotenstva a ak dovtedy už stihli zistiť (predpokladám po niekoľkých "neúspešných" mesiacoch), že tam možno bude nejaký problém s otehotnením, potom absolvovať všetky vyšetrenia a následne aj IVF, tiež sa mi to časovo akosi nezdá...

@caramellka Teraz sa citim ako ked partnerovi nieco vysvetlujem a tiez mi hovori, ze ho manipulujem. Tu pisem co sa mi deje, a ludia pisu ze klamem. Dcera ma 11 mesiacov, preto pisem ze ma rok pre jednoduchost. Ano ponahlali sme sa do dietata. Ja len dufam, ze ked vy budete niekde prosit o pomoc uplne zniceny niekto vas neoznaci za klamarov, lebo to je to posledne co potrebujem. Ide dneska za rodicmi sa poradit ak to niekoho este zaujima...

linda117
4. aug 2025

@anonym_autor ja som vo vacsine pripadov toho nazoru ze vztah sa da zachranit a ma sa na nom pracovat, ale z toho co si pisala mam pocit ze by vam s malou bolo lepsie bez neho... nie vzdy je najlepsia moznost drzat rodinu pokope. Vezmi si ze okrem toho ako sa chova k tebe dava aj zly priklad malinkej. Krd to takto pojde dalej a podrastie, bude si mysliet ze to je normalne ze sa tak muzi spravaju a aj ona si takeho bude hladat... ja by som vyuzila to, ze mas svoje byvanie a odisla by som. Ak sa zmeni, ak sa da dokopy, najde si pracu, zacne sa spravat ako zodpovedny muz tak mozno si k sebe najdete cestu, a ak nie tak nie

anonym_e54d6d
4. aug 2025
@anonym_autor

@caramellka Teraz sa citim ako ked partnerovi nieco vysvetlujem a tiez mi hovori, ze ho manipulujem. Tu pisem co sa mi deje, a ludia pisu ze klamem. Dcera ma 11 mesiacov, preto pisem ze ma rok pre jednoduchost. Ano ponahlali sme sa do dietata. Ja len dufam, ze ked vy budete niekde prosit o pomoc uplne zniceny niekto vas neoznaci za klamarov, lebo to je to posledne co potrebujem. Ide dneska za rodicmi sa poradit ak to niekoho este zaujima...

@anonym_autor a aku radu chces este pocut??? Ako ho pobozkas na čielko, chlapec sa zobudi, najde si robotu, zacne ti pomahat v domacnosti o dieta sa starat a teba na rukach nosit a peniaze ti vrati plus aj nejaky urok prida. Staci ho fakt len potriet ochcanou plienkou aby si mu zotrela to pocarovanie co sa ho tieto posledne 2-3 roky držalo.
Zeny ti tu pisu uz 3 strany, ze ak si schopna sa o seba postarat, mas kde byvat na co este potrebujes doma darmozraca co ta depta???? Co este potrebujes pocut???

maminkadeticiek
4. aug 2025

Toto je vtipna diskusia.Najlepsie ako zacinas svoj prispevok ze to prislo z cista jasna,nikdy ani len naznak toho ze by sa chcel rozist.A potom na 10 cm textu rozpisane ze vas vztah je jeden velky fail uz vyse roka.
Mala by si ho pobalit,asi tolko.
Aj jeho nahly pohovor.Je ti verim jasne,ze je v tom ina zena,ze?

caramellka
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, neoznačila som Ťa za klamárku, len som napísala, že sa mi to časovo akosi nezdá. To je všetko.
Mimo toho sa môžem len prikloniť k tomu, čo Ti tu už baby napísali - prosím, váž si samu seba a dcérku, odíď do svojho domu, alebo ho prenajmi/predaj a Ty chod s dcérkou do bytu. Včera bolo neskoro, podľa toho čo píšeš. Určite nepracuj na "vzťahu" s tým nevyzretym, sebeckým a nezodpovedným chlapom, prosím, sama musíš vidieť, že Ťa len ťahá ku dnu a využíva a manipuluje. Urob to pre seba a pre svoje dievčatko...
Ak budeš mať ešte oporu v rodine a pomôžu Ti napríklad s malou, máš úplne vyhraté. "Dnes" sa Ti to možno nezdá, ale "zajtra" uvidíš, ako neskutočne sa Ti uľaví bez neho, ver mi. Si sebestačná šikovná žena, ktorá sa vie postarať o seba, aj o dieťa. Hlavu hore, čakajú vás s dcérkou lepšie zajtrajšky. Drž sa...
(A to Ti píšem aj z vlastnej skúsenosti, nie nejaké frázy.)

anonym_722a5e
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor 😂🙈 ty si strateny pripad, ja proste nemam slov 🙈. Takze namiesto rozchodu si si TOTO neschopne individum chcela vziat a reves, lebo rozdrbal peniaze na svatbu a uz nad nou neuvazuje 😂. Skoda slov...

mamaaja82
4. aug 2025

Vies co ako ta citam dalej,ty si ho plne zasluzis.Neschopna si az to boli uz si mala byt davno prec,vybavene vyzivne a dieta zverene tebe.Ten chlap je cisty magor a ty si na nom z pre mna uplne nepochopitelnych dovodov zavisla,si cisty masochista.Chudak dieta v tomto vyrastat.Mater slaboch otec uplne na hovno...🤦‍♀️Moja dcera keby sa spravala ako ty prefackam ju nech sa spamata,nastastie to nie je potrebne.