Nečakaný rozchod
Ahojte, potrebujem to zo seba dostat a poradit. Pred par dnami prisiel za mnou partner ze sa po 3 rokoch chce rozist a ja som skoro odpadla. Nikdy ani naznak toho nebol- zeby povedal, ze to co i len zvazuje, mame rocnu dceru, vravel, ze budeme spolu navzdy. Po rozhovore, kde som ho prosila o cas na zlepsenie vztahu, mame nakoniec rozchod ale spim u neho aby dcera bola doma vo svojom a v podstate fungujeme ako predtym, len o vela chladnejsie, len spim v inej izbe a este poziadavka od neho bola nech sa nepodvadzame a o par tyzdnov ak vsetko pojde dobre mozeme vztah znova nanovo zacat. Ale neviem ci tomu verim. Mozno mi len dava cas na spracovanie vsetkeho lebo som to tazko zobrala a teraz mam velmi velmi tazke dni. Neviem co bude, mala by som sa sustredit na zachranovanie vztahu ale ja mam polovicu cas panicke zachvaty ze co s nami bude a pol casu placem ze sa to rozpadlo. Dovod na rozchod je ze sa hadame casto. Ze to zacalo ked sme zacali s IVF procesom. Ano pichala som si hormony a nezvladala som to dobre, a potom som mala vysoko rizikove tehotenstvo od zaciatku kvoli hematomom a potom sa pridala preklamsia. Teraz mame nasu prvu dceru a nespala som rok. Do toho hned po skonceni materskej - ano 6 mesiacov som nastupila naspat do prace, nakolko partner odmieta platit moj dom v BA - hypoteku a vsetku reziu, takze som nemala na vyber. Dom prenajat nemozem, lebo ako som chcela a ano mala som zaujemcov, ale 2 dni na to ako sa "prenajal" sa so mnou rozisiel a potrebujem ho ako zalohu. Byvat tam sama nechcem, bojim sa, je to velky dom a dcera tam nikdy nebyvala dlhodobo. Mame opatrovatelku ale ta viac nechodi ako chodi takze to tu popri praci lepime ako sa da. Rano vstanem upratujem, potom pracujem tazko a do toho asistujem opatrovatelke a po praci starostlivost o dceru a domacnost, mame este velkeho psa, ktoreho si nepomojka muz ako je rok dlhy tak aj okolo toho lietam aby tu nebol chudak sam. Ja som pod strasnym stresom a nemam od nikoho pomoc ani od rodiny, od ktorej som ju prosila, vsetci mi povedali, ze si to mam sama vyriesit. Moj muz takto neuvazuje - nechape co mu vravim, ked toto opisujem.
Hadame sa casto aj za hluposti podla mna a toto su veci, ktore vadia mne. Partner v domacnosti vobec nepomaha, od kedy je so mnou nenavaril, nezapol pracku, umyvacku riadu, neutrel podlahu proste nic. O dceru sa zaujima denne ale nestara sa hlbkovo - doktorov, prikrmy, program dietatu robim ja. On zapne telku a je na mobile. Este ked napr poviem, ze podme dieta okupat, tak mi povie, ze jemu sa nechce on je unaveny. Nepracuje - uz asi 3 krat ho za rok a pol vyhodili. Nevinim ho za nic, povedala som ze mu pozicam alebo dam peniaze ked potrebuje, ale on mna este vini za to, ze ked sme spolu on plati vacsinu jedla, aj ked prispievam aj ja. Reziu nehnutelnosti kazdy plati sam za svoje - kazdy mame svoju aj ked jemu jeho nasli, vybrali a zaplatili rodicia, len teraz si uz plati splatky sam. Ja som si na svoju roku setrila a makala - mrzi ma, ze mam pocit, ze ma nedocenuje. Tie hadky zacinaju tak sprosto - ze poviem muzovi: umy dcere pohar, a on ho nechce umyt saponatom ale mydlom na ruky splechnut a oplachnut pod vodou. Ja poviem, ze to nie je dostatocne a on uz pokracuje aka som nenormalna a uz to ide. Ja sa snazim teraz na nic nereagovat a vo vsetkom suhlasit, a ze prisiel po rozchode hned aj z 20 velkymi vecami co chce menit, ale uprimne je to narocne. On sa teraz chce uzdravovat, nechce byt v toxickom vztahu co nechcem ani ja a planuje si dovolenky a same pivka s kamaratmi a hobby ako sucast uzdravenia ale podla mna ziadne uzdravenie vztahu neprebieha ako som ja navrhovala, ze tak podme na rande podme sa venovat jeden druhemu. Ja len chcem stastnu rodinu ale ako keby chapem, ze to je narocne a nie je to len rozpravkove a ten rozchod ma strasne zneistil. Aky mate na to nazor?
Vies co ako ta citam dalej,ty si ho plne zasluzis.Neschopna si az to boli uz si mala byt davno prec,vybavene vyzivne a dieta zverene tebe.Ten chlap je cisty magor a ty si na nom z pre mna uplne nepochopitelnych dovodov zavisla,si cisty masochista.Chudak dieta v tomto vyrastat.Mater slaboch otec uplne na hovno...🤦♀️Moja dcera keby sa spravala ako ty prefackam ju nech sa spamata,nastastie to nie je potrebne.
@mamaaja82 a je ti teraz lepsie? 🤦♀️
@anonym_autor vy nie ste ani zobrati tak co ta tak drží pri ňom? Ale aj tak je to ďalšia zbytočná téma, už ti tu radili všeličo, hlavne aby si odišla, a ešte máš aj kde, ale nie, ty sa dokonca chceš zaňho vydať. Aj tak tu nikoho nepočúvas, tak načo táto téma? Acch
Veľmi ti prajem aby sa ti otvorili oči a videla si to čo my tu a aby si nabrala sily a šla het .. máš kam máš za čo a to nemá ani štvrtina žien čo som tu čítala omnoho ťažšie prípady .
Máš zázemie ty ho nepotrebuješ a že by ti zobral malú ? Po dvoch dňoch by ti ju doniesol len aby si si ju vzala . Držím ti palce autorka
@anonym_autor a ty bývaš u exfrajera alebo ako to máte?
Nerozumiem len jednej vecí prečo si túžila po potomstve s takým chlapom , a teraz ešte nejaké chudatka embryá "čakajú" v mrazáku či ích vôbec ešte niekto niekedy použije. Inak každému vadí keď mu niekto hovorí ako má žiť a čo ma ako robiť .
Toxický vo vašom vzťahu je len on. Je to mamánek a ešte k tomu lenivec. Úprimne sa ti čudujem,že si ty nenechala jeho. Je to manipulátor,ktorý sa snaží teba presvedčiť ,že za všetko môžeš ty a on z toho chce vyjsť ako hrdina. Čo očakávaš od neho? On je človek,ktorý sa nezmení. Bude stále takýto aký aj bol. Ale tým,že mu ustupuješ a pristupuješ na jeho podmienky hlúpe,mu ukazuješ slabosť. Dcéru ti nevezme,na to by museli byť vážne dôvody. O to sa neboj. Maximálne bude žiadať o striedavú starostlivosť ,aby ti nemusel platiť výživné. To sa deje teraz často a veľa otcov aj z môjho okolia to urobilo. Či je to dobré pre dieťa? To rozhodne nie. Tie deti vystrájajú a zvládať ich je ťažké.
@anonym_autor veď si to prečítaj ešte raz . To vážne ťa toto mrzí že sa chce rozísť veď ja mať takého chlapa tak utekám ... Máš krásnu zdravú dcéru a môžeš mať ešte úžasný život s milujúcimi manželom ktorý ťa pochopí podrží bude ti pomáhať a deliť sa o krásny život... Ver mi teraz to vidíš čierne ale keď čítam aká si šikovná len tá depta to že chce ísť od teba nech ide ale ty sa musíš odstrihnúť ale navždy nastaviť si hranice ciele a pôjde to ...držím palce😉
Autorka, čo povedali rodičia?
Uz chapem preco ludia pisu ze klamem a vymyslam si to.... prave som si po sebe precitala, ze co sa dialo len za vcera vecer a normalne sa som sa rozrevala, ze toto je skutocny zivot a co je najhorsie, ze toto je moj zivot... co som kopu urobila, to netusim, ale asi som dostala karmu za 15 serialovych vrahov....
@anonym_autor daj si volno najblizsie dni, ak sa da a odid. Zavolaj rodicom, aby po teba prisli. A nekomunikuj s nim. Len vecne a prakticke veci ohladom dietata. Bude to tazke, citis voci sebe nepravost a aj pravom, ale musis to ndchat bokom. Aby si konecne zacala racionalne uvazovat.
Drz sa
@anonym_autor daj si volno najblizsie dni, ak sa da a odid. Zavolaj rodicom, aby po teba prisli. A nekomunikuj s nim. Len vecne a prakticke veci ohladom dietata. Bude to tazke, citis voci sebe nepravost a aj pravom, ale musis to ndchat bokom. Aby si konecne zacala racionalne uvazovat.
Drz sa
@stanislavicenka Tento tyzden si nemozem dat volno, mame deadline v praci do konca tyzdna a to ma rovno vyhodia ked to spravit, ale dnes uz ides za nasimi hned. Buduci tyzden si davam rovno dovolenku.
@anonym_autor pozri vcera predvčerom,od založenia témy tu máš 99perc rovnakých ofpovedi, aby si odišla.
Na co čakáš? Dobrovoľne zostavas a tieto výstupy kt ti robí si co,užívaš?
Nerozumiem,keby si sa predvčerom vzala, odišla prec,včerajšiu hadku nezazijes.
Bud to chceš riešiť, alebo nie.
Zostávas tam dobrovoľne.. véd predbehni chuja, zbal zakl veci a odid.
Co chceš čítať? Uráža ta ze si myslia ze si troll? Lebo jedna rozumná žena by už bola davno prec!! Máš rodičov, mas svoje bývanie a ty sa tam držíš a poslušne znášas jeho urážky.
@anonym_autor co potrebuješ zariadiť dom na 100perc?
Dokážeš fungovat aj v jednej izbe oststne nerieš.
Auto je koho?
Roducia vedia? Véd tvoj problem nevznikol v deň založenia témy, uz to mali davno vedieť.
A neverím ze ked odpíšeš sit, ta nevezmu na par dni.
V práci si vybav dovolenku a ries prakt veci.
Oslov si právnika. Požiadaj o zverenie,proste niečo rob.
Prepáč, ale mala by si mať niekoho okolo seba, čo by ti dal facku, aby si sa prebrala.
Ak sa to stane a ty raz budeš čítať toto, tak nebudeš veriť tomu, čo si písala.
Máš v sebe oveľa viac sily, ako toto. Nie je NIČ (áno, milé trpiace ženy, NIČ) pozitívne na tom, že vydržíš v takomto vzťahu kôli rodine. Ženy, čo zo seba urobili boxovacie vrece pre muža sa tým často utešujú, akoby to bolo niečo pozitívne - koľko toho oni vydržali... Gratulujem za taký život, fakt.
Nie, nie je ružové byť rozvedená/rozídená. Ten život už tak nejak nikdy nie je úplne normálny. A nesie so sebou svoje vlastné problémy z rozpadu rodiny vyplývajúce. A nehovorím, že rozchod s rozvod je riešenie prvého problému. Ale ak si dáš na misky váh takéto partnerstvo a to, čo môžeš mať, je to jednoznačné.
Ale to by si potrebovala to prebudenie.
Vybav pre malu jasle na 4hod denne, nemyslim si, ze to vyjde viac ako nespolahliva opatrovatelka. Myslim, ze vsetko ostatne zeny uz napisali, ja by som to este doplnila o dobre planovanie najblizsich tyzdnov - pises, ze dom nemas dozariadovany, ale to by som ozaj nebrala ako showstopper. Vela veci sa da vyriesit za pochodu a hlavne nepotrebujes mat vsetko tip-top hned - radsej by som mesiace spavala na zemi ako vedla takeho chrapuna, akym je tvoj partner. Uvedom si, ze zdravie mas len jedno a teraz sa musis snazit hlavne kvoli dcere, ktora vnima viac, ako si myslis. Dopaze, ved si silna emancipovana zena, nemyslim si, ze zivotom bez hentakej parodie cloveka o nieco prides, skor naopak. Zelam ti, nech sa co najskor das psychicky aj fyzicky dokopy, byt tebou, tak sa toho vystupenia z "komfortnej" zony tak nebojim ;) (komfortnej jebv uvodzovkach, lebo v tvojom aktualnom zivote vela komfortu asi nemas)
Co su zac jeho rodicia, co im mohol na teba navykladat, on by si nejak polepsil z tvojho majetku, on ho do vztahu doniesil menej a stari vidia, ze by si tym ochodom polepsil❓⁉️ty mikromanazmentujes, ako by povedal sulik, vytyc si priority,
1.odchod
2.odchod
3.odchod
Ked si vcera fukal bobenko u starych ty si mohla zbalit vasich 5 svestek a zavolat taxik, na taxana este naskrabes, nie?
Viem, ze si este k blbeckovi zahackovana💔, ale on vas vzrah rozbil na padrt a ked to este niekedy zlepite, uz to bude len polepena haraburda.
Joooj, dam stovku za dialog chruno a jeho autori zo vcera😅😂🤲
A načo ti je toto doma? Senec, lenivec, nemá správnu vzťah k tebe ani k dieťaťu a činu hádže na teba. Takto chcela žiť? V takomto vzťahu vychovávať dcéru? Veď keď sa rozhodnete, tebe sa uľaví, ubudne to práce a po čase, keď najhoršia bolesť prejde (lebo bolieť to bude) sa budeš sama sebe diviť, že si s ním vydržala. Pozbieraj v sebe silu a skončí to, skôr ako ťa opustí on (a k tomu sa schyľuje), to by ťa bolelo viac.
Držím palce, želám pokojný život s milovaným dieťaťom.
Uz chapem preco ludia pisu ze klamem a vymyslam si to.... prave som si po sebe precitala, ze co sa dialo len za vcera vecer a normalne sa som sa rozrevala, ze toto je skutocny zivot a co je najhorsie, ze toto je moj zivot... co som kopu urobila, to netusim, ale asi som dostala karmu za 15 serialovych vrahov....
@anonym_autor mna celkom zaijimala téma,ale prečo su všetky tvoje odpovede zmazané? Takto ma to nebavi čítať 😑
Mila autorka, @anonym_autor , velmi ma mrzi, ze si sa ocitla v takejto situacii. Aj ked ti to teraz nemusi tak pripadat, ale tvoja situacia je riesitelna a uz onedlho mozes zit ovela sppkojnejsi a naplnenejsi zivot. Mas zdrave dietatko, mas pracu a vlastne byvanie, to je uzasne! A obdivujem ta, ako to vsetko zvladas❤️ Musis byt nesmierne silna zena.
Na partnera si nemala stastie. To sa stava a nejednej z nas. Len to tu na MK niekedy tak nevyzera. Niekedy z diskusii a komentarov vyplyva, ze ziadnej inej by sa toto nemohlo stat. Never, koooolko zien osobne poznam s podobnymi pribehmi (len vacsinou nemaju kam ist a su na materskej alebo zeny v domacnosti).
Bolo by dobre, ak by ti vedeli ti rodicia pomoct. Ak nie, skus si najst pomoc aj inde - mozno nejakeho terapeuta, ktory ti pomoze zorientovat sa v tak tazkej situacii a prejst nou co mozno najviac bezpecne.
Dom mas v/pri Ba, budes asi niekde zo zapadneho Svk. Ja som z Nr, ak by som ti vedela nejako pomoct, vyvencit ta na kave 🙂 , cokolvek, daj vediet.
Drzim ti palce🍀
@anonym_autor noooo, potrebuješ ho vôbec k životu s dcérkou, keď väčšinu tahas ty? Viac budeš chýbať potom ty jemu, ako on tebe.
On sa chce uzdravovať...... omg a z čoho, že ho.no robí?
Este sa veci zhorsili, uz vidim, ked som si povedala, ze sa sustredim len na dieta, ked o mna nema zaujem, ze je paranoidny a psychicky labilny. Pride opravar tak ja si sem volam ludi aby som ho manipulovala... pytam sa ho ze a ako a on, ze nevie, ale o tom cital, ze to je forma manipulacie. No preskocilo mu uplne, uz sa s nim ani bavit nemozem, lebo doslova vsetko ho dostava do stavu kedy hodiny ma uraza...
Bola som u rodicov, pomoc mi poskytnu kolko bude treba, dneska idem chystat dom a na urad prace a muza som zaukolovala, ze nech obvola jasle ktore som ja vybrala uz davno. Zajtra chcem riesit auto a potom cim skor utekat.
Este sa veci zhorsili, uz vidim, ked som si povedala, ze sa sustredim len na dieta, ked o mna nema zaujem, ze je paranoidny a psychicky labilny. Pride opravar tak ja si sem volam ludi aby som ho manipulovala... pytam sa ho ze a ako a on, ze nevie, ale o tom cital, ze to je forma manipulacie. No preskocilo mu uplne, uz sa s nim ani bavit nemozem, lebo doslova vsetko ho dostava do stavu kedy hodiny ma uraza...
Bola som u rodicov, pomoc mi poskytnu kolko bude treba, dneska idem chystat dom a na urad prace a muza som zaukolovala, ze nech obvola jasle ktore som ja vybrala uz davno. Zajtra chcem riesit auto a potom cim skor utekat.
@anonym_autor vyborny plan. Priprav si dom, pozries dieta a uvidis bude ti dobre. Nebudes riesit debilka a celkovo budes citit slobodu. Ale bolo by fajn, keby si mala nejaku kamosku, ktorej mozes zavolat a pokecat, ked ti bude tazko. Alebo psychologicku. Ale podla mna si na dobrej ceste k slobode.
@anonym_autor vdaka, ze si sa ozvala, nie je lahke zdielat svoje nestastie a bolest, v kazdom pripade, on si uz vybral, az ho teda nechyta nejaka schiza, ci paranoja, tak o tyzden, ked budes v bezpeci prec od neho, daj echo svokrovcom, nech sa postaraju o jeho dusevne zdravie, ked mu tak dobre😅radili doteraz, ze ty skoro o to svoje prisla... Good luck, baby🍀🍀🍀a vybehnite niekam k moru... ⛱️⛱️⛱️
@anonym_autor vdaka, ze si sa ozvala, nie je lahke zdielat svoje nestastie a bolest, v kazdom pripade, on si uz vybral, az ho teda nechyta nejaka schiza, ci paranoja, tak o tyzden, ked budes v bezpeci prec od neho, daj echo svokrovcom, nech sa postaraju o jeho dusevne zdravie, ked mu tak dobre😅radili doteraz, ze ty skoro o to svoje prisla... Good luck, baby🍀🍀🍀a vybehnite niekam k moru... ⛱️⛱️⛱️
@ahhola Vypytal si peniaze povedal ze od toho neupusti a zmizol von, nepovedal kam a uz je hodiny prec. Lebo on si musi oddychnut, nezamestnany. Co mam na to povedat? Ja sa po praci venujem dietatu a este vecer musim dorabat. Ale on je ten, ktory si potrebuje oddychnut od vztahu. Ja som presvedcena, ze sa len chcel zbavit zodpovednosti a aby sa citil lepsie ze opusta a vyhadzuje 11 mesacne dieta z bytu tak to zvalil na mna, ze ja som ta zla, tak sa aspon nemusi citit on ako slaboch. Aj vcera... od 5 do 1 rana bol prec.
@ahhola Vypytal si peniaze povedal ze od toho neupusti a zmizol von, nepovedal kam a uz je hodiny prec. Lebo on si musi oddychnut, nezamestnany. Co mam na to povedat? Ja sa po praci venujem dietatu a este vecer musim dorabat. Ale on je ten, ktory si potrebuje oddychnut od vztahu. Ja som presvedcena, ze sa len chcel zbavit zodpovednosti a aby sa citil lepsie ze opusta a vyhadzuje 11 mesacne dieta z bytu tak to zvalil na mna, ze ja som ta zla, tak sa aspon nemusi citit on ako slaboch. Aj vcera... od 5 do 1 rana bol prec.
@anonym_autor on v niecom ide... Este budu rodicovci prekvapkani, komu to drzali stranu🌠

Ved mu davaj vyzivne chudacikovi,on nemusi.Ved je bez prace,za vsetko nesies vinu ty,ale prakticky ma aj pravdu,lebo keby si odisla aj s malou uz by si nebola vinna ty.Ty si nechavas po tvojej hlave a hrdosti skakat do 2m vysky,tvoje sebavedomie dupe a udupe ho pod zem.
Sa uz konecne schop,a ked sa vrati,pocitam tvoje auto tak sa zober a chod do svojho domu.Dietatu je jedno kde je hlavne,ze je s mamou.A ani slzu,tento chlap nestoji ani za 1 myslienku,nieto este slzy.Tak sup,sup pracovat na novom zdravom a krasnom zivote s malou,tak ti to vsetko vrati.Ked odides vrati to dobrom,ale ak neodides mala ti to vrati v zlom.Uvidis to.Drzim moc palce,aby sa rozhodla pre ten krasnejsi svet a zivot,uz len kvoli malej to urob.