icon

Nechcem ostať v spoločnej domácnosti s manželom

83lenka83
30. máj 2021

Ahojte, neviem čo ďalej so životom. Chcem aj nechcem Zotrvať v spoločnej domácnosti s manželom, niekedy je to fakt veľmi ťažké, vie ma neskutočne ranit ako napriklad dnes, mam narodky, všetko nachystané na oslavu a do toho on zapoti "bolo ti to treba?" A ja som mu odpovedala, že rok som nikde nebola a chcela som sa vidieť s kamoškami a ešte som dodala, že som to mohla poriesit ako on po minulé roky a zaplatiť si raut . Na to mi on odpovedal, že keď neviem používať cudzie slová tak nech sa nestrapnujem. Samozrejme, ze som si to vyhľadala na google a slovo raut som pouzila správne a ked som ho tým konfrontovala tak sa mi začal posmievat, že presne toto chcel docieliť a, ze on je šťuka v rybníku a ja som kapor, ktorého musí popohnat aby sa rozhybal. Veľakrát ma uraža a vysmieva sa mi, on ma VŠ ja len strednú . Neustále mi vykrikuje, že je všetko jeho, a nech si zaplatím so svojho (som na rodičaku) a pritom viem, že nechce aby som išla do prace. Ešte aj v tomto mi dáva podmienky, že musím zarobiť aspon 1500€ v čistom aby sa to oplatilo. Ja som mu už minule povedala, že mu kašlem na hlavu a on na to, že pôsobím lacno a preto o mňa majú záujem len indvidua, to mi odpovedal keď som mu povedala, že by som chcela zažiť lásku, rešpekt od partnera.

komplikovana
30. máj 2021

vsetko najlepsie k narodeninam 🌹 Mozno sa ti s rokom naviac, otvara aj nova prilezitost, poznat svoju hodnotu, stat si za svojim a hlavne sa stat nezavislou. Manzelia by sa mali respektovat a nie ponizovat. Ak citis, ze to nie je to, co od zivota cakas, urob si plan, ako z toho von. Jemu nemusis hovorit nic. Neber si jeho slove velmi k srdcu, to co hovori su hluposti. On ta potrebuje mat pod kontrolou a vsetko to tak obaluje do tych kecov. Zavana to manipulaciou. Lebo nie si dieta aby si ho posluchala na slovo co povie, ale Rovnocenny partner.
AK by bolo treba, precitaj si:
https://www.postoj.sk/77286/nik-vam-neda-peciat...
Na konci clanku je zoznam casti, ktore uz vysli, mozno v niecom pomozu.

0silvia0
30. máj 2021

@saraxyz ako to u vas pokracovalo dalej? Rozisli ste sa?

vendulka80
30. máj 2021

Asi nemas zázemie a velmi na vyber, ako bolo uz spomenute, nie si ani uplne rozhodnutá odísť. Tak potom zostava uz len jedine. Rebelovat. Otocit svoj zivot a dat seba na prve miesto. A začať strapnovat jeho. Je to strasne zit takto kto z koho. Ale pokial si ty nedupnes tak on ta psychicky zlikviduje. A samozrejme deti postve proti tebe. Začala by som si ho nahravat. Pomalicky zbierať dôkazy a ked to bude najmenej cakat, poslať ho do riti. On si aj tak mysli, ze si neschopna a bez neho neprežijes. A dari sa mu presvedčiť v tom aj teba kedze googlis, ci si použila správne slovo...Aj keby si mala 4 tituly, je to hnusný manipulátor. Musis sa obrniť, zmenit myslenie a nabrať silu. A ked budes na vrchole, kopnúť ho do riti.

lvula
30. máj 2021

Boze ja to nechápem. Taka krásna žena a nechá sa tak ponizovat od nejakeho zakomplexovaneho uboziaka? Mas len jeden život, nepremarni ho s takym blbcom. Si s nim šťastná? Je toto to, co od života a manželstva ocakavas? Mas na viac, nez strácať cas s takym primitivom....
A všetko najlepšie 🌷

mondolina
30. máj 2021

@lvula
krása nie je všetko....keď druhá strana nedodržiava vo vzťahu rešpekt.
@83lenka83
mňa by zaujímalo ako si na tom po finančnej stránke....ste manželia, takže polovica majetku po rozvode by bola tvoja?

stanulienkat
30. máj 2021

Vsetko najlepsie prajem. Uz vies,preco nechcel 10 rokov aby si pracovala? Keby si bola samostatna,nezavisla,sebavedoma, tak by si nemohol k tebe tolkoto dovolovat. Ma ta v hrsti. Nemas nic nasetrene, ziadne zadne vratka. Preto sa cudujem mnohym zenam, ze na to nepridu skor, preco manzel nechce, aby zena pracovala.

saraxyz
30. máj 2021

@0silvia0 po istom dlhšom čase som ho zobrala späť v domnení, že sa zmenil a to ešte bol len psychický teror. Tam už som bola vinná za všetko. Bola s bez práce,bez peňazí a dá sa povedať závislá na ňom. Ale raz som nabrala odvahu a povedala som dosť a povedala som mu pá pá. Až vtedy som zistila že som dlhé roky žila s manipulátorom. No kopec srandy. Dodnes mi to nedokázal odpustiť a má sklony so mnou manipulovať. Ale už sa mu to nepodari😉

derdia
30. máj 2021

@83lenka83 ahoj tak uplne jednoducho, on ta nema za nic. Ja byt na tvojom mieste, krasne pobalim svestky, a bez vysvetlenia si idem zit svoj zivot, niekam kde by sa ku mne takto nik nespraval. Prepac raz sa budes velmi na seba hnevat ze si si to od neho nechala, a uz to nikomu nedovolis... Viem podla seba😔

dada125
30. máj 2021

Takže. Obyčajný blb je ten tvoj manžel. Ja mám VS a nikdy som nemala potrebu to dávať niekomu najavo a ešte nie niekomu, koho milujem. Len individuum má o teba záujem? A on je potom čo? Och ja viem, že to nie je ľahké, ale tento vzťah ťa položí na lopatky. Pošli ho do riti ..

retatka
30. máj 2021

Pripominaš mi otroka ,pod nadvládou šéfa.Už to ,že si pristúpila na jeho hru ,že nepôjdeš do prace ,bola prvá chyba .Ako si toto psychické tyranie mohla vydržať dlhé roky ...však už zrejme nemáš kúsok sebavedomia,hodnoty,sebalasky v sebe .On si chodí 3 týždne po Las Vegas ,bez rodiny ?A čo je on slobodný mladenec ?!Akoze sorry ,čo si niektorí ženatí muži dovolia a ženy akceptujú .Obávam sa,že nebudeš mat silu po toľkých rokoch sa mu vzoprieť,trápenie pôjde ďalej až ťa zničí úplne .Alebo ďalšia možnosť,že naberieš ešte poslednú štipky tvojej sily a vzoprieš sa mu a vezmeš svoj život do svojich rúk ,tak aby si ty a deti boli šťastne a nie tento ,,frajer,,čo ťa ovláda.Držim palce ,zaslúžiš si byt šťastná !

renirv
30. máj 2021

Spravila by som vsetko pre to, aby som sa od neho dostala co najdalej. Len ta vyuziva a dava ti pocitit, ze si proste nikto. To si ziadna zena vo vztahu podla mna nezasluzi, uz toho bolo dost a zasluzis si byt stastna

0kristina0
30. máj 2021

Tu velmi absentuje ucta. Je to chudak

marca12
30. máj 2021

@83lenka83 fuuu no po precitani mi ostal sanka padnuta a nenachadzam slov. Ze posobis lacno,to zaklincoval cele. Je to obycajny uboziak naduty,zakomplexovany chudak. Nespoliehaj sa v zivote na chlapa,ten ti stastie nedonesie. Kazda chceme zazit lasku a respekt,ale pokial sa same nedame dokopy,tak naozaj budeme len magorov pritahovat. Ked si budes samu seba vazit,byt spokojna so sebou,nekalkulovat,nestrojit sa,potom pride chlap,ktory si ta bude vazit.Cim skor odides od tohto,tym skor sa das dokopy.

janinah
30. máj 2021

Blahoželám k sviatku.Napíšem trochu iný pohľad.Šťastné manželstvá fungujú inak.Bolo mi ťa ľúto za tvoje dnešné narodeninové dopoludnie.U nás sme s manželom sledovali sv.omšu v tv držiac sa za ruky.Potom som šla variť a len som si povzdychla,dokelu,ryžu nemám,bude tarhoňa.Blízky obchod mali zatvárať o 10 minút.Manžel ležal na gauči a učil sa španielčinu,má svalovicu po včerajšej záhrade.Do dvoch minút bol vonku,stihol obchod ,doniesol ryžu,ruže pre mňa aj koláč,aby som nemusela piecť,ruka ma bolí.ALE nemyslím,že ho mám len tak,zadarmo.Modlím sa za neho každý deň aj za naše manželstvo.Pochopila som ,že aj ty si veriaca,tak toto je cesta,ak chceš ešte niečo zachraňovať .Ani u nás to nebolo vždy ideálne pre manželov workoholizmus,ale zvládli sme to,S Bohom sa to dá.Nechoď hlavou proti múru,podobrotky zájdeš ďalej.Z praktických rád tu podporujem tých,ktorí radia sa zamestnať.Budeš mať úplne iný sociálny život aj dáke "svoje" peniaze.Keby si mala záujem,môžeme popísať cez IP.

deti95060810
30. máj 2021

ako malé deti na ihrisku... Ty sa hmeď urazíš a on to len využije... Možno by som na tvojom mieste vyhľadala psychol. popr. iného odborníka, aby mi poradil ako mám reagovať v takýchto situaciach...

pribinak
30. máj 2021

@83lenka83 sľub sama sebe že len čo to menšie dieťa nastúpi do MS, ideš do prace a pán manžel ti nebude do toho kecat
Bez ohľadu koľko zarobíš.

number19
30. máj 2021

@83lenka83 Si 10 rokov doma, lebo on nechce aby si robila. Mas 19 mes dieta.(A 8r.) On je mizerny partner, narcisticky manilpulator, ktory ta pomaly psychicky nici. 8 rocny syn prebera jeho formy spravania voci teba. Zle, zle, zle.

Neviem ake su moznosti tam kde zijes. Ale! 18mes dieta do jasli a ty niekde zacat s polovicnym uvazkom. 20 hodin tyzdenne by na zaciatok bolo dobre.

Ja som 15 mes dceru dala do skolky a zaroven som 4x tyzdenne robila (20hod tyzdenne). Mala v skolke od 9-13, popoludnajsi spanok uz doma. 1xtyzdenne sme mali babbysitter (kvoli chorobam malej) a piatky som mala volno. Takze som travila vela casu s malou ale zaroven som bola sebestacna. Moj manzel ale nikdy nebol manipulator a bol otvoreny voci akejkolvek alternative, financne sme moj prijem nikdy nepotrebovali.
Ale ja by som nikdy, nikdy nezostala tak dlho doma, len sa starajuc o deti. A do roboty som sla kvoli sebe a moje dieta na tom nic nestratilo, ze bolo 4 hodinky s inymi detmi.
Ak sa da, cim skor do roboty a potom uvidis ako sa situacia vyvinie
Vsetko najlepsie k narodkam.

number19
30. máj 2021

@83lenka83 A este len dodatok.
Su chlapy ktori docenia zenu/matku v domacnosti a takyto model fungovania rodiny im vyhovuje, ale ten tvoj mi taky nepripada. A tlaci ta do situacie, ktoru teraz evidentne nechutne zneuziva.
Takze len jednina sanca, ist pracovat a najlepsie by bolo keby si ho na to pripravila tak, aby to nevyvolalo este vacsie trenice medzi vami.
Nekomentujem jeho poznamku o tom ze vyzeras lacno. Ved ste zobrati, tak potom s kym sa akoze ocenil? Zhadzovanm teba, zhadzuje seba. 🙄

misickaa4
30. máj 2021

@83lenka83 takyto bol vzdy? Inak Vam vsetko ostatne klape? O dieta sa stara?

mamutka
30. máj 2021

Rady o jasliach a práci sú síce super, ale v tomto prípade to skôr povedie k urazkam, že je otrasná matka, lebo odstrkuje dieťa od seba a ide sa niekam ku... t a pod. Proste úbohý kreten. Treba aj s tým počítať. No riešiť to treba, už teraz je hodne neskoro, hold výber partnera bol veľmi zlý a treba sa zatat a zbaviť sa ho. Hentaky kreten si nezaslúži ženu ktora sa mu o všetko stará

83lenka83
autor
30. máj 2021

@mondolina ano ale keby som mu mala vziať polovicu "jeho" majetku tak to by nedovolil, on by to už určite nejako zariadil.

zuzubb007
30. máj 2021

Naozaj nevies co? Tak len tak dalej bud za obycajnu handru za co ta tvoj muz ma, inac milenku nema lebo takto sa nesprava normalny chlap

83lenka83
autor
30. máj 2021

@misickaa4 k detom sa sprava pekne ale venuje sa im iba ak má náladu.

0silvia0
30. máj 2021

@saraxyz takze si nakoniec zvladla rozvod? Super, ako dlho ste boli spolu?

0silvia0
30. máj 2021

@83lenka83 asi sa ti tieto reakcie dobre necitaju, ake mas pri tomto vsetkom teraz pocity?
Co planujes?

bluka2
30. máj 2021

Je to chobot, rada ho prenechaj nejakej s VŠ, aj keď ja by som ho nechcela ani keby mal PhD 💩

marcellka32
30. máj 2021

1. Všetko najlepšie k narodeninám
2. Píšeš, že nedokážeš takto žiť ešte ďalších 30 rokov...tých rokov bude viac aj 50 (si mladá)
3. Jeho slová by som brala jedným uchom dnu a druhým von, ak máš ešte svoju hrdosť a máš kam ísť (k rodičom), tak ho bez hádok opusti, kým nájdeš prácu a podnájom...on neprežije to, keď sa potichu zbalis a odídeš, lebo jeho vyživuje to, že ťa môže urážať a ponižovať vo všetkom, ignoruj ho
4. Už dnes choď na profesiu, napíš si CV, zverejni ho zamestnavatelom, prípadne popozeraj ponuky, prace je dosť (a je úplne jedno koľko zarobis, to len tvoj manžel má s tým problém)

bluka2
30. máj 2021

Čo tam po majetku, ide o tvoje psychické zdravie

bluka2
30. máj 2021

PS: prečítaj si niečo o narcizme a naplanuj tichý odchod

0silvia0
30. máj 2021

@marcellka32
@bluka2 ved s nim ma deti, male deti, aj keby ho opustila hned zajtra, docinenia cez deti s nim bude mat este dlho dlho... Ale ono to stoji pustit sa do boja😔, len to bude tazke...