Nerozumeli sme si vo vzťahu, v preklade slova platenie.
Skusim napisat co som zazil v mojom ukoncenom vztahu, a zaujima ma vas nazor. Spoznal som ju na internete, krasnu zenu Ukrajinku. Stretli sme sa po dvoch dnoch na prvom rande a ked som ju videl nazivo, zamiloval som sa po usi. Ona mi od zaciatku dala snad vsetko, jej bozky ma hriali, objimat ju bolo nadherne, drzat ju v naruci, ako ma opina stehnami, vzrusujce. Milovanie sialene, romanticke až divoke. Nastahovala sa ku mne po dvoch mesiacoch s tym, ze som bol presvedceny, ze je to laska ako hrom. Nastahovala sa ku mne s dvoma detmi vo veku 5 a 8 rokov. Po asi pol roku zacali prve nezhody a dovodom bola chyba komunikacie ci" preklade". V slovencine slova znamenaju inak ako v jej jazyku. Stali sme pri pokladni. "No ved uz zaplat, ponahlame sa". Boli sme v restauracii, kabelku s penazenkou nechavala schvalne v aute. Bolo treba nieco surne kupit, uhradit ci opravit, cakala na mna. Bolo treba natankovat, mal som ist ja. Chyba v preklade vznikala iba pri slove platenie a peniaze. Ostatne slova nadalej fungovali fajn. Nas vztah sa po dvoch rokoch dostal do bodu, ze som jej dal na vyber. Bud ma zruinuje a moje nasetrene uspory sa minu hned, alebo budeme zit standardne a vydavky platit spolocne a jej zivot bude stastny i nadalej. Pracovala, dostavala tiez svoju vyplatu, no brala to skor ako svoju rezervu, ak by sa musela vratit, alebo ak by ostala sama. Pametam si este nas posledny spolocny den, Deti chceli na veceru pizzu a dal som jej tym poslednu sancu. Pizza-man prisiel a poslala otvorit mna, nemala peniaze pripravene, nereagovala na to. Tak som pizzu vyplatil, deti sa najedli a povedal som. "Zbalte sa postupne. Vybrala si si moznost zruinovat ma namiesto stastneho zivota, tak koncime"... Bum... a bol koniec... Ano, poviete si, som zly, som hlupy, som necitlivy, alebo ze nie som muz, ked chcem od zeny, aby sa podielala na chode domacnosti a jej detoch. Poviete to, lebo je toto zenske forum. Ale povedzte mi niektora... co ine som mal urobit, ak som neurobil dobre?
@anonym_52e777
Nemyslím, že sa za 500 eur mesačne dá plne uživiť ženu a 2 deti, teda neviem, nás už len jedlo stojí viac a tiež sme 4-členná domácnosť. Takže úplne neverím tomu, že ona neplatila nič.
@sss777 500€ mesačne navyše oproti rokom bez nej.
Uplne normalne, skor minimalne naklady na dalsie 3 osoby, mal si dobry sex, mohol si mat aj zly alebo ziaden sex... Takze si obstal z financnej stranky vynikajuco. Mohol si si ju nechat, manzelka ta vyjde viac
Bože, chlape! Ako sa do teba pustili.
Ja ti fandím. Tu ide o princíp. Je iné, keď sú spoločné peniaze v manzelstve, kde (vo väčšine prípadov) nie sú moje alebo tvoje. Ale jej postoj je jednoznačný: nevážila si ťa ani na toľko, aby ťa pozvala na kávu, či koláč. A v tom je zakopaný pes. Aj maličkosť by zotrela ostré hrany, pretože by si videl, že sa snaží. Ona sa očividne ani nesnažila snažiť...
@anonym_autor ber to ako ponaučenie.Sorry tvoja chyba, že si v stave zamilovanosti nepovedal, že xy eur mesačne ti má prispievať na energie, nájom.Zila v podnájme, takže vedela o koľko si prilepší, keď sa nasťahuje k tebe.
Ty si mlčal a ona tiež.Nedal si žiadne pravidlá.Teraz ta čo hnevá, že ostatní hovoria, že ťa využila?no využila.Mojej kamarátky synovec si našiel v 30 r veľkú prvú lásku Ukrajinku nedostudovanu právnicku.Vsetci si mysleli, že tu dokonci školu šikovná ambiciózna mladšia od neho.On celý šťastný akú má frajerku dovtedy býval doma.Uz majú dieťa, lebo nechce mať deti neskoro škola v nedohľadne už plánuje druhé.Dovolenky, voľný čas trávia aj s jej rodičmi, takže ma na krku celú familiu platí a platí postaral sa o bývanie jej rodičom vybavil prácu.Bud rad, že ty si dopadol iba takto.Mal si klapky na očiach hormóny zamilovanosti ti zastrelí zdravý úsudok
@anonym_autor Podľa mňa si neurobil chybu v tom, že si chcel, aby sa partnerka podieľala na spoločných výdavkoch. Chyba možno bola skôr v tom, že ste tento problém nevyriešili skôr a jasne si nenastavili pravidlá fungovania domácnosti.
Ak pracovala a mala vlastný príjem, je úplne legitímne očakávať určitú mieru spoluúčasti, najmä keď ste spolu žili. Zároveň však prišla do vzťahu s dvoma deťmi, takže bolo potrebné otvorene si povedať, ktoré výdavky sú spoločné, ktoré patria jej a ktoré si ochotný niesť ty.
Nemyslím si, že si „zlý muž“. Skôr ste mali úplne odlišnú predstavu o tom, ako má partnerstvo a spoločné financie fungovať. A keď sa v tomto zásadne nezhodnete, niekedy je rozchod naozaj lepšie riešenie než vzájomná frustrácia.
Takto ja poznám veľa ukrajiniek z prace a co mi vraveli u nich je to viac menej bežné, že výplata ženy je pre ňu a muž sa má o ňu starať.
Keby som nevidela nieco podobne u znameho, mozno mam iny nazor. Tam sa paradnica z Ukrajiny prilepila na chlapa, ktory si dlho nevedel najst priatelku. Milostiva si uziva vyhody jeho domu, jeho penazi, varenia, starostlivosti. Chalanisko je zatial slepy, snad mu oci otvori klesajuce cislo na ucte.
@anonym_autor 12.000 EUR za dva roky? To je 500€ za mesiac. Veď toľko a možno aj viac by ťa stala každá 4 členná rodina. Ja tiež všetko doma platím a manželka si kupuje len oblečenie a šetri si niečo. Obcas nejaký nákup keď ho robí len ona. Ale je pravda, že ja viac zarábam. Nezruinuje ma to. Myslím, že keď si bol doteraz sám, bol si škovaný, aké výdavky sú so ženou a dvoma deťmi. Lenže ono to tak je. Keď už tak ste sa mali dohodnúť, mal si o tom s ňou hovorit a povedať, že niektoré veci bude platiť ona.
@anonym_f41068 Ale mne nejde o Hadzanie spiny na ich narody, mne ide cisto o vec, ktora sa udiala mne, a niekto ma lutuje a niekto sa smeje ze ako som dopadol.
@anonym_autor stávajú sa aj horšie veci ...to je proste život
@anonym_autor čo ti šibe? Veď každá domácnosť funguje spoločne, každý niečo zaplatí, kúpi, daruje. Vôbec si myslím nič zle o tebe. Skôr naopak, že si rozumný človek, ktorý to myslel dobre, našiel si lásku, síce s deťmi, ale stále mám pocit, že si to myslel dobre. A áno, zruinovala by ťa časom, zbalila sa a odišla. A ako to dopadlo, vzala veci , deti, položila kľúče od dverí a odišla?
@anonym_autor co ine si mal urobit? Porozpravat sa s nou! V kazdom vztahu je prevelmi dolezita komunikacia.
Ked sa nenaucis komunikovat, ani Tvoj dalsi vztah nedopadne lepsie.
@anonym_autor djeváčka matrioška balalajka máješ dengy? Nimáješ ruble? Nu pogodí!
Emocionálnu stránku vášho vzťahu nehodnotím, lebo tú ženu nepoznám, ale 500 € mesačne je naozaj nič, sotva to pokryje základné výdavky pre rodinu. Mne to pripadá, že si ty ju dva roky využíval na spestrenie dňa a potom si ju zo dňa na deň vykopol s deťmi z bytu. Hádam nájde niekoho menej lakomého a deti nezažijú ďalšie zbytočné traumy.
@anonym_autor 12.000 EUR za dva roky? To je 500€ za mesiac. Veď toľko a možno aj viac by ťa stala každá 4 členná rodina. Ja tiež všetko doma platím a manželka si kupuje len oblečenie a šetri si niečo. Obcas nejaký nákup keď ho robí len ona. Ale je pravda, že ja viac zarábam. Nezruinuje ma to. Myslím, že keď si bol doteraz sám, bol si škovaný, aké výdavky sú so ženou a dvoma deťmi. Lenže ono to tak je. Keď už tak ste sa mali dohodnúť, mal si o tom s ňou hovorit a povedať, že niektoré veci bude platiť ona.
@slovakboy Aj viac, oveľa viac... Čo bude autor hovoriť, keď si spraví vlastné deti...
ja nieosm ziadna zlatokopka..ale moj ex tiez platil vylety a jedla vonkunielen mne ale aj mojmu dietatu ... nebyvalis me spolu takze u mna som zas platila ja . tiez platilo polovicu za moje dieta ked sa islo na dovolenku ... nie nechcela som -ale on na tom trval... zas nekupoval drahe dary a ani nic-ale vraj ak by neplatil necitil by sa ako chlap ... teraz sme ostali kamosi- kedze dcera si nanho zvykla a aj on na nu - a stale ak niekam ideme zaplati .. nema problem ju vozit na kruzok a podobne ... 500 mesacne ked ste byvali spolu ako 3 clenna rofina nieje az tak vela... a iste sa starala o domacnost ... varila prala ci? kazdy niecim prispel .. ak sa ti nepacilo-mal si to stopnut hned na zaciatku
Toto je vymyslena tema. Zena sa tu berie ako tovar, ktory sa pouzije a nasledne odkopne, lebo "vela stoji". V pribehu chybaju emocie a komplexnost vztahov. Cloveka nejde len tak odkopnut lebo ho vela stoji, nie je to vec. A presne o tom nas autor presvieca, plus kopec dalsich nelogickosti, v ktorych sa zamotava. Modry konik sa zmenil, realni ludia tu uz malokedy pisu, vsetko len trollovia
@anonym_autor lepšie si ani nemohol urobiť. Zrejme potrebovala len sponzora ktorý ju a jej deti bude živit.
Tvoja ex ta chce naspat, ozvi sa jej.. Asi sa jej tiež nedarí zohnať sponzora
@anonym_e613f9 Ja som skoro odpadol , ale mas pravdu , je to ona.
Čo si čakal od Ukrajinky?
Ak vztah preratavas na peniaze, tak sa jej ani necudujem. Mam skusenost, ze su to prave muzi, ktori vo vztahoch velmi kalkuluju. Casto su muzi tie skutocne zlatokopky. Blbe Slovenky si nechaju s*at na hlavu, Ukrajinky si aspon uvedomuju svoju hodnotu. Milujuci muz nema problem zaplatit v restike a zene by zniesol aj modre z neba. A naopak, milujuca zena sa postara o teplo domova a vselico ine, co vie do vztahu priniest len zenska energia.
Kalkulujuci muz si zasluzi kalkulujucu zenu. Co by ta stal ten sex? Co by ta stala vypomoc v domacnosti? Nehovorim o nehe, bozkoch a laske, ktorych hodnota sa vypocitat neda. Uz len ten sex by ta vysiel na stovky eur a tato, narozdiel od prostitutky, zaroven nespala s desiatkami muzov naraz. Ona nerozumela slovu platit? Ty si mozno nerozumel reci jej kmena. Mnohe Ukrajinky su vypocitave, na peniaze, no vyrastaju v tom, ze muz sa ma postarat…
Nechcem ta vsak nepravom obvinit, ostre reci bokom. Mozno si ju cely cas miloval a postupne si pochopil, ze ona ta len vyuziva a z jej strany bola vsetko hra. V tom pripade si poskodeny ty a dobre, ze si sa s nou rozisiel. Len ten styl, akym si napisal prispevok, mi vyznieva zvlastne. Akoby si tu zenu nemiloval, len bol nou opantany a neskor ti uz zacala vadit. Peniaze vsak lutovat nemusis. Nepekne povedane: ak ste mali pravidelny sex, len ten by ta tolko vysiel…
@anonym_e759a1 sex je pre teba výmenný obchod? Pre mňa teda nie. Ja si ho užívam.
Z tvojich prispevkov mi pride , ze si lakomec. Pizza pre jej deti bola posledna kvapka, povedal si si , ze sa nedas zruinovat.Spominas dokonca vydavky za vodu a elektrinu..myslim,ze je normalne mysliet na zadne vratka , ked ostala sama s dvomi detmi.asi chcela mat aku taku rezervu. Zda sa ti 500 eur vela ? Popritom si mal navarene a oprate a domacnost fungovala.
@anonym_59a814 ona predovšetkým varila, prala sebe a svojim deťom. Nemyslím, že bol na to autor odkázaný.
@anonym_f41068 tych 500 euro mi vychadza , ze ich raz za cas niekam vzal a nieco kupil.a neviem, ohladom toho ako si delili domace prace nikde nespomina. Mal vydavky plus 500 eur mesacne. Rata do toho aj vodu , elektrinu a asi nakupy.
@anonym_59a8 V tých 500 eurách podľa mna nie sú výdavky za bývanie a spol.
@anonym_59a8 V tých 500 eurách podľa mna nie sú výdavky za bývanie a spol.
@anonym_d1d405 ja si tiež myslím, že tých 500€ je mimo bežných nákladov, čisto navyše, lebo to by bolo živorenie pri dvoch deťoch.
Tiež som mala kamarátku, krásnu so synom, ktorá sa takto premotala a nikdy nepracovala, každý chlap bol najskor nadšený, chodili po dovolenkách, keď sa minuli peniaze tak sa posunula ďalej..
Syn už je dospelý a ona vraj teraz pracuje, ubudlo z tej krásy, ale mala luxusný život naozaj, iba sa často sťahovala😆
Takže ani táto mamička nebude živoriť, posunie sa, nech je deťom dobre, ani moc na výber nemá, keď ju autor vyhodil
Emocionálnu stránku vášho vzťahu nehodnotím, lebo tú ženu nepoznám, ale 500 € mesačne je naozaj nič, sotva to pokryje základné výdavky pre rodinu. Mne to pripadá, že si ty ju dva roky využíval na spestrenie dňa a potom si ju zo dňa na deň vykopol s deťmi z bytu. Hádam nájde niekoho menej lakomého a deti nezažijú ďalšie zbytočné traumy.
@anonym_32e881 ty si teda riadne mimo. V prvom rade využívala ona jeho.
A chúďatka deti urcite trpia. Ze maju matku k...u.
@anonym_e613f9 Ja som skoro odpadol , ale mas pravdu , je to ona.
@anonym_autor A ako to teda je, mala jedno dieťa, či dve? Nasťahovala sa po dvoch mesiacoch alebo ako píše tvoja ex - po roku?
@anonym_autor A ako to teda je, mala jedno dieťa, či dve? Nasťahovala sa po dvoch mesiacoch alebo ako píše tvoja ex - po roku?
@anonym_10bd2d určite ex nepovedal pravdu že ju tam mal už po 2 mesiacoch, to bola milosrdná lož😁
Je mi luto tych deti.Zase sa im zrutila nejaka stabilita,pokoj,istota.Oni za to nemozu.Ale zvysok ak bol naozaj takto tak si urobil spravne rozhodnutie.

Tvoja ex ta chce naspat, ozvi sa jej.. Asi sa jej tiež nedarí zohnať sponzora
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/dat-sancu-partnerovi-ktory-ma-vymenil-za-inu/#post-90516555