Nezhody ohľadom návštev u snúbenca
Dobry den,
Nastahovala som sa k snubencovi do jeho bytu,ma garsonku a momentalne si hladame nieco vacsie...ide ale o to ze mame nezhody co sa tyka jeho navstev...priatel si casto pozyva na navstevy svojich kamaratov, s niektorymi si aj ja rozumiem a su super ale ini maju aj fakt blbe reci...dokonca jeden chcel v byte prespat lebo sa viac opil...je mi to velmi blbe lebo ked ma takuto navstevu tak ja musim sediet s nimi resp snazim sa byt v meste lebo ved co tam mam s nimi robit ale ked ide uz o prespatie je mi velmi trapne spat v jednej izbe s cudzim chlapom, snubencovi to pride ok, co si o tom myslite
Určite by som to neakceptovala, takéto ožieracké návštevy vôbec, nie ešte aby niekto prespával.
Ano, v garsonke je to velmi obmedzujuce. Však nech idu chlastat von.
Že to je niečo čo by ste si mali určite vydiskutovať ešte pred tým ako pôjdete do niečoho spoločného… chápem, že v garsónke je to o to horšie, že nemáš kam zaliezť, ale vyhrá to nebude ani v trojizbáku, byť zavretá v izbe, lebo priateľ má návštevy, v ktorých prítomnosti sa cítiš nepríjemne resp. je to častejšie ako by podľa teba bolo vhodné… aj keď hostím rada, mam rada aj svoj kľud a nechcela by som mať doma každý víkend niekoho, aj keby to boli moji najlepší kamoši…
a snubenec ma kolko rokov? ze organizuje taketo opijase? :D mne by to tiez vadilo, neviem, ako casto mavate navstevy, ale urcite by mi vadilo si casto robit nahradny program a byt mimo domu kvoli tomu a spat s cudzim clovekom v jednej izbe..
Odsťahovala by som sa od snúbenca kým by sme nenašli niečo väčšie a nevyriešili čo v budúcnosti s takýmito návštevami
@crazy_cat_lady obaja mame 33...on to vnima ako normalne ze ked niekde potrebuje u nas resp teda u neho prespat ze treba pomoct...lenze on vobec neberie do uvahy to ze mne je to neprijemne...cize neviem ci to ma zmysel lebo ano toto moze pokracovat aj vo vacsom byte ak by sme mali
Presťahovať sa čím skôr do spoločného, kde tvoje slovo bude mať váhu.
Mohol by byť tolerantnejsi, ale stále je to jeho byt.
@gejb ano toto si uvedomujem i ked mu platim najom atd...ale vravim aj v spolocnom sa obavam ze bude argumentovat ze polka je jeho a teda ma na to pravo...ja s navstevami problem nemam ale tak niekedy je to velmi obmedzujuce
Pošleš ich chlastat von a kamošov nech potom posadí na taxík. V tomto ťažko radiť. Ja by som to povolila len naozaj raz za čas keby bola výnimočná udalosť a kamoš z ďaleka..
Pomôcť treba, ale pod pomocou v núdzi si predstavujem, napríklad, že sa kamoš v noci vymkne a nevie zohnať zámočníka alebo je z iného mesta a o 4 ráno mu letí lietadlo, tak sa potrebuje niekde zložiť (možno hlúpe príklady, ale nič lepšie mi rýchlo nenapadá 😀), nie že sa ožerie tak, že nevie dostať domov a nevie kedy sa patrí odísť... ak u mňa partner žije, beriem to ako náš byt, kde aj on má rovnaké práva ako ja, bezohľadu na to, že mi byt patrí... ak to snúbenec nevidí čo je problém, neuvidí to ani v spoločnom... to chce proste rozhovor a hľadať kompromis, dať si nejaké pravidlá...
To 33 rocny este nie je vybureny, este sa potrebuje s kamosmi opijat? To by mi blikala kontrolka.
V garzónke organizovať " opiáše ", s prespaním niekoho, vo veku 33.
Majn got 🙈
@autorka co znamena, ze potrebuje prespat? lebo to by som pochopila napriklad raz za pol roka, ked pride kamos z cudzieho mesta a nechce platit hotel na jednu noc, ze ho necham po dohode s partnerom u nas prespat. konzultuje on vobec taketo veci s tebou? lebo najom platite obaja, takze to nie je len o tom, ze on si tam vodi navstevy a robi opijase, ale o tom, ze tam zijes aj ty, rovnako platis, takze aj ty by si mala mat k tomu nejake slovo.. ako casto sa toto deje?
nehovoriac o tom, ze v 33och by mal mat ine zaujmy, ako organizovat chlastacky s kamaratmi
nerozumiem autorke
si s nim dobrovolne , dalej z jeho priatelmi si rozumies dobre...
tak kde je problem?
@crazy_cat_lady nie je to tak casto...max raz za par mesiacov...no on sa ma spyta ci som s tym ok ze ten a ten prespi u nas a ja mu poviem ze nie lebo sa necitim v pohode spat s cudzim chlapom v jednej izbe a praktivky sa vzdy kvoli tomu pohadame...nikdy mi nepovie ze je to jeho byt ze sa mam prisposobit ale skor mi vravi ze on to ma takto rad a mam to respektovat lebo je to uplne v pohode
no, tak to uz je na tebe, ako sa k tomu postavis. mne by to vadilo. zvlast, ked mate garzonku. zrejme sa o nezmeni, ani keby ste isli do vacsieho bytu. tam akurat bude mat lepsi argument, ze uz ti to nemoze tak vadit, lebo napriklad kamarat bude moct spat sam v izbe..
@crazy_cat_lady ved ano toho sa obavam...akoze na jednej strane by to bola lepsia moznost ako s nim spat v jednej izbe sle ked si aj zalozime rodinu tak neviem ci deti odpraceme a vystahujeme ich len aby bola izba k dispozicii...je mi to velmi cudne
Takže povieš, že s tým nie si v pohode a on ho aj tak dovlečie a ubytuje a ty sa odpraceš do mesta?
@princkrason kde je problém... že jeden to preženie s alkoholom a ostáva spať u kámoša... a garzónka.
doplo? tiež by mi robil problém spať v jednej miestnosti s cudzím chlapom... pripitým.
ty vieš čo mu v noci prebehne hlavou?
Sodoma Gomora, Cecilie-e-e
Sprava sa ako 15 rocny. To sa v jeho veku potrebuje opijat s kamaratmi? To bude zodpovedny jedinec. Uz vidim ako prebaluje a stara sa o dieta. Radsej buchne dverami a pojde za kamosmi.
Ja by som sa zamyslela, ci takeho snubenca vobec chcem … Vase problemy zneju primerane na cerstvych 20tnikov. … Nemyslim, ze tvoj snubenec je pripraveny na “usporiadany” rodinny zivot … este mas sancu sa nad tym zamysliet … ked budes neskor vyplakavat, ze sa zmenil po svadbe alebo po porode … nezmenil len ty si zalaskovana a tlacis na pilu
Spolocne byvanie ma tu vyhodu, ze sa prejavia aj take veci ktore by sa pri oddelenom byvani neodhalili. No a potom treba taku vec riesit. Ked sa to vyriesit neda a je to clekom zasadny rozpor v nastaveni a nazoroch tak dalsie spolocne byvanie ani nerieste. Bud rada, ze si toto objavila vcas a mas moznost to riesit. Ako to vyresis je uz iba a len na tebe, ale vedz, ze mas svoju konfortnu a intimnu zonu, ktoru by ti nemal nikto narusovat. A ja mam pocit, ze ju nenarusuju navstevy ale ten, kto nechce akceptovat tvoj narok na sukromie a vola navstevy aj ked sa necitis prijemne.
Hľadáte si nieco vacsie a idete si to prenajať alebo kupovat? Ak prenajať, tak Ok ale ak kupovat tak isto nie. Ked sa chcu ist opíjať, nech idu von a nie k vam do bytu. A ked vyjadris svoj nazor a je z toho hadka, Akoze prepac ale 33 rocny by mal mat uz viac rozumu ako sa chodit opíjať. Mne by svietili vsetky kontrolky a dala by som sama sebe taku rocnu lehotu na rozmyslenie, ci Ano ci nie.
"On to ma takto rad a mam to respektovat lebo je to uplne v pohode" - preklad do normalnej reci: ty mas byt s tym v pohode, lebo on to tak chce a povazuje to za normalne. Na tvojom nazore alebo pocitoch vobec nezalezi, lebo mlady pan si mysli, ze ked on povedal ze je to ok, tak je to ok. Cerneve kontrolky blikaju....
Ked si ta nastahoval k sebe, ste partneri, mal by sa aj tak spravat a respektovat tvoje poziadavky. Uz to nie je ako na volnej nohe sam a ked chce pri tom zostat tak jednoducho konec. Takto by sa teda nemal spravat snubenec, s ktorym chces zit, mat mozno rodinu. Nieco vytvorit. Alebo je to party ozieracky typ co sa bude tackat s kamosmi? Premysli si to
Toto by ste si mali naozaj vydiskutovat skôr, ako budete riešiť spoločne a väčšie bývanie. Klasická návšteva raz za čas je úplne v pohode, ale takéto "ožran party" sa nerobia v dome, kde sa býva. Ty prispeješ na zariadovanie spoločného bývania, tešíš sa z toho, a opitý kamarát sa nad ránom zobudí, nebude vedieť kde je, grcne ti za gauč, netrafi do záchodu... no ďakujem. A byt zatvorená v druhej izbe, lebo on ma party, ozaj nie. Ako my mame poschodový dom, a v časti v ktorej nebývame mame "spolocensku miestnost" -biliard, šipky, gauč, tv...chlapovi kamoši boli pár krát hrať biliard. Ok nemala som s tým problém, spravila som im aj občerstvenie a tak. Niektorý tam ostali aj spat, to mi nevadilo, keďže je to oddelené od bývania aj osobitný vchod. Chlap vie, že po akcii si všetko upratuje, aby to bolo tak, ako ma byt, a do obývacej časti nevkroči ani noha. Naposledy to jeden kamarát prehnal s alkoholom a rozbil dvere. Ja keď som doletela k nim, tak party okamžite skončila a všetci odišli. Do dvoch dni kamarát doniesol nové dvere, a už ich u nás nechcem vidieť. Chlap s tým bol úplne v pohode.
aco potom ked pridu deti , tak toto by som od zaciatku netolerovala, može to nabrat ine rozmery a spád
Takto sa podľa môjho názoru 33 ročný človek správať nemá. V pohode by bolo, ak by šiel napr každý druhý piatok s kamošmi na pivo, ale toto že pozývať ich do mini garzonky, aby sa tam opili a ostali na noc. Toto sa robilo, keď mal človek 20 nie 33 a snúbenicu.

Vadilo by mi, že môj snúbenec organizuje také návštevy, kde sa pripijú a to, že spíte v jednej izbe nie je ok...