icon

Očakávania vs. realita: sklamanie zo zásnubného prsteňa

Dnes o 06:30

Ani po roku sa neviem zmierit s tym, ze za moj zasnubny prsten po 7 rokoch minul rovnakych 200 eur ako mesacne minie za svoje cigarety. Ked mi ho pri zasnubach daval, este povedal ze usetril lebo mu nukali prsten za 700-900 eur. Po konfrontacii povedal ze to tak nebral a nevedel co tieto veci stoja. Kamen zacal vypadavat do mesiaca. Prsten potreboval zmensenie. Ked som zistila cenu, tak som mu ho vratila. Kupoval ho v zahranici takze reklamovat ho neviem. Aj keby podla mna by toto mal riesit chlap. Do roka s nim nic nespravil. Prekladal ho len v skrini ked si chcel vybrat veci. Vzdy tak rozmyslam preco sa mi muselo stat toto.

Strana
z3
katkaseiner
Dnes o 06:32

tvoj problem asi nebude s prstenom, ale s chlapom, vsak?

rachel36a
Dnes o 06:37

Môj je so zirkónom a stal 125€. Nevidim na tom nič zlé. Pokiaľ ho žena dostane z lásky, tak je jedno ci stal 700€, 200€, alebo je za 10€ z chir.ocele. ide o ten symbol, a nie cenu.

anonym_ff3a91
Dnes o 06:38

Moj stal 150. No a? Mate ine problemy evidentne.

anonym_1bf3c1
Dnes o 06:39
@katkaseiner

tvoj problem asi nebude s prstenom, ale s chlapom, vsak?

@katkaseiner a ešte s peniazmi. Prsteň má byť znak lásky, nie peňazí.

2691
Dnes o 06:41

@anonym_autor už že sa zosobášili?

autor
Dnes o 06:41
@rachel36a

Môj je so zirkónom a stal 125€. Nevidim na tom nič zlé. Pokiaľ ho žena dostane z lásky, tak je jedno ci stal 700€, 200€, alebo je za 10€ z chir.ocele. ide o ten symbol, a nie cenu.

@rachel36a nemam problem s cenou. Mam problem s tym ze rovnaku sumu mesacne splachne do zachoda. A zrovna zasnubak je vec na cely zivot. Na drahych daroch si nepotrpim. Ak by bol student alebo by sme boli spolu pol roka, bola by som stastna ako blcha. Od chlapa v produktivnom veku co sa tvari ako podnikatel som ocakavala viac. Minimalne kvalitou.

moonlight1210
Dnes o 06:42

@anonym_autor ma takyto pristup aj k dalsim veciam, na ktorych tebe zalezi?

Lebo ak ano, toto je uz len okata odpoved na to, ako to medzi vami bude. A cim dlhsie budte spolu, tym horsie to bude. Toto sa nezmeni tak, ze jedneho rana sa on uvedomi a zmeni. Ak ano, tak zvycajne nachvilu a zas padne so starych zvykov.

Ak ta inak vie podrzat, pomoze ti, zalezi mu na tebe, nema problem urobit veci pre teba, prsten by som neriesila.

anonym_50bf86
Dnes o 06:44

Veď je to muž tvojho života, či?

autor
Dnes o 06:46
@moonlight1210

@anonym_autor ma takyto pristup aj k dalsim veciam, na ktorych tebe zalezi?

Lebo ak ano, toto je uz len okata odpoved na to, ako to medzi vami bude. A cim dlhsie budte spolu, tym horsie to bude. Toto sa nezmeni tak, ze jedneho rana sa on uvedomi a zmeni. Ak ano, tak zvycajne nachvilu a zas padne so starych zvykov.

Ak ta inak vie podrzat, pomoze ti, zalezi mu na tebe, nema problem urobit veci pre teba, prsten by som neriesila.

@moonlight1210 dakujem za normalnu reakciu.

janinah
Dnes o 06:48

Tych splachnutych peňazi za cigarety bude este oveľa viac.Zalezi ako velmi budu chybat v domacom rozpočte a nakolko ty budeš do neho rypať. On neprestane fajcit a ty neprestanes rypať. A opravy prstena sa od neho nedočkaš...lebo dg chlap nepusti.Napiš si na papier jeho plusy aj minusy a uvidis.ci o nejaky prsten vobec stojiš. Cenu by som absolutne neriešila.

ivik4
Dnes o 06:48

Ja mam sice aj vazne problemy ale v kludiku by ma nasralo aj to co Teba..
No a co 🙃
Nedal si zalezat

rachel36a
Dnes o 06:49
@anonym_autor

@rachel36a nemam problem s cenou. Mam problem s tym ze rovnaku sumu mesacne splachne do zachoda. A zrovna zasnubak je vec na cely zivot. Na drahych daroch si nepotrpim. Ak by bol student alebo by sme boli spolu pol roka, bola by som stastna ako blcha. Od chlapa v produktivnom veku co sa tvari ako podnikatel som ocakavala viac. Minimalne kvalitou.

@anonym_autor keď myslíš...moj muz v tej dobe tiež fajčil, a tiež asi prefajcil viac ako stal prsteň...ale v tom nie je pointa...ak si mu to takto povykrikovala, tak sa ani nedivím, že nemá chuť riešiť opravu/výmenu prsteňa. A keďže je to už rok co mi leží v skrini, tak uz asi nemá chuť ani riešiť svadbu. Je smutné, že riesis cenu niečoho, čo bolo kupované z lásky pre teba.

autor
Dnes o 06:50
@ivik4

Ja mam sice aj vazne problemy ale v kludiku by ma nasralo aj to co Teba..
No a co 🙃
Nedal si zalezat

@ivik4 dakujem. Toto je to co riesim.

anonym_07a4bc
Dnes o 06:51

čakala si viac.
aspoň vidíš ako ťa ma na háku.

autor
Dnes o 06:51
@rachel36a

@anonym_autor keď myslíš...moj muz v tej dobe tiež fajčil, a tiež asi prefajcil viac ako stal prsteň...ale v tom nie je pointa...ak si mu to takto povykrikovala, tak sa ani nedivím, že nemá chuť riešiť opravu/výmenu prsteňa. A keďže je to už rok co mi leží v skrini, tak uz asi nemá chuť ani riešiť svadbu. Je smutné, že riesis cenu niečoho, čo bolo kupované z lásky pre teba.

@rachel36a ja som nechcela prsten v tisickach co prefajcil. Ja som si chcela povedat ze trosku posetril a nebol to prvoplan. Aj keby je to rok po 30 eur. Alebo aspon nech pri tej ziadosti si da zalezat

anonym_90ea44
Dnes o 06:52

Obidvaja ste divny,ze usetril ti ani vraviet nemal a ty si na co chcela vediet cenu.Opravit to isto budu vediet v hociktorom zlatnictve.A vävsinou tu zeny radia,vybrat si prsten sama.Chlap ma o starost menej a aj ty.Vyhli by ste sa tejto situacii.

domkakvet
Dnes o 06:52

@anonym_autor toto asi nebude jediny problem vo vasom vztahu, tak pouvazuj este o svadbe.

anonym_4cffe3
Dnes o 06:55
@anonym_autor

@anonym_autor ten zásnubák vo Vašom prípafe práveže asi nie je na celý život 😉

autor
Dnes o 06:55
@anonym_90ea44

Obidvaja ste divny,ze usetril ti ani vraviet nemal a ty si na co chcela vediet cenu.Opravit to isto budu vediet v hociktorom zlatnictve.A vävsinou tu zeny radia,vybrat si prsten sama.Chlap ma o starost menej a aj ty.Vyhli by ste sa tejto situacii.

@anonym_90ea44 ved prave. Kazda zena si chce mysliet ze jej prsten stal vela aj keby to tak nebolo. Cenu som nechcela vediet. Blok bol medzi dokladmi na uctovnictvo ktore mu spracovavam. Len oprava, zmensenie ma vyjde na polovicu hodnoty prstena.... O zasnubach som sa chcela bavit vraj mam cakat. Podla neho ma prsten vyberat chlap. Nechcel ani pocut ze ma nejaku predstavu

anonym_8bda53
Dnes o 07:09
@anonym_autor

@anonym_autor a napriek tomu si este stale s nim ked vies, ze ten prsten len preklada. Prsten nebude vas najvacsi problem, ale ty este stale chces svadbu... Co na to napisat? Len, ze dobre ti tak, sama si si vybrala, nepridelil ti ho narodny vybor

anonym_439c17
Dnes o 07:10
@anonym_autor

@anonym_90ea44 ved prave. Kazda zena si chce mysliet ze jej prsten stal vela aj keby to tak nebolo. Cenu som nechcela vediet. Blok bol medzi dokladmi na uctovnictvo ktore mu spracovavam. Len oprava, zmensenie ma vyjde na polovicu hodnoty prstena.... O zasnubach som sa chcela bavit vraj mam cakat. Podla neho ma prsten vyberat chlap. Nechcel ani pocut ze ma nejaku predstavu

@anonym_autor cim viac o nom pises, tym viac sa cudujem, ze si ho chces zobrat za muza..

anonym_37c0e9
Dnes o 07:13

Si divná, hľadáš si závislého fajčiara čo mesačne prefajčí 200€, tam na prvom mieste bude cigareta až tak niekde ty.
Ten prsteň bol len na zalepenie tvojich úst aby mal pokoj a nemyslí to s tebou vážne, po 7 rokoch zásnub by si už bola dávno jeho manželka ak by vedel čo od života chce a bol si istý že ty si jeho pravá s ktorou chce ostať do konca života.

biba_18
Dnes o 07:15

a k čomu je zásnubný prsteň, za mňa vyhodené prachy 😏

doriiis
Dnes o 07:30

No a základná otazka: Načo si s takýmto ? Veď musí smrdieť strašne s vyhadzuje peniaze von oknom

anonym_555f6b
Dnes o 07:53
@anonym_autor

@anonym_autor prsteň si mu vrátila už sa s ním len rozísť. Obaja máte rozdielne priority, a keď máš takéto úvahy pred manželstvom vzťah nemá podľa mňa význam a dlho nevydrží.

anonym_a2e364
Dnes o 07:57

Ja som si na tom naozaj nezakladala, dokonca som nesúhlasila aby mi partner kupoval drahý, no on je takpovediac stará škola a povedal, že on by sa hanbil dať mi lacný a veľmi mu na Tom záleží. Kúpil za cca 1300 e s pravým kameňom a nosím ho už 2 roky a je stále rovnaký. Ja si myslím, že chlapovi by na Tom záležať malo, ak mu záleží na jeho budúcej žene. Veď sa nejedná o milióny preboha

anonym_0be973
Dnes o 08:10

@anonym_autor tie cigarety a peniaze čo spláchne do záchoda.. snáď nebudeš v budúcnosti ľutovať svoj výber 🙏🙏🙏môj otec tak celý život fajčí do vzduchu a v minulosti mi ako dieťaťu/pubertiačke nevedeli dať ani na oblečenie alebo nejaké iné veci, napríklad aj na autobus do školy, lebo by neostalo na cigarety. Ja osobne by som si fajčiara nevybrala ale pokiaľ on na to má financie a v budúcnosti vám nebude nič chýbať a tebe nevadí ten smrad, tak budiš.... Nejde o peniaze že koľko stál ten snubný prsteň ak ti ho dal z lásky.. ale už len z princípu ako sa tešil že ušetril+ tie peniaze čo vie zbytočne prefajcit... Porozmýšľaj ešte

anonym_98ed21
Dnes o 08:14

Nasla vraj podnikatela a stazuje sa, ze peniaze z neho nepadaju .. :D To bude nejaky podnikatel z Temu, na drahsi prsten hladaj dalej.

selest
Dnes o 08:27

Podla mna su dolezitejsie tvoje pocity z tvojho partnera nez prsten. A ocividne mas pocit ze mu na tebe nezalezi ci uz tym ze hodnota prstena je taka ako hodnota cohokolvek co bezne mesacne minie, ale aj tym ze sa s tebou nebavi o veciach kt su pre teba dolezite a sprava sa sposobom ze na tvojom nazore nezalezi alebo prosto on rozhodne. Ze mas byt rada za to co ti dava a neriesit hluposti. Lenze pre teba su to dolezite veci. A to by mal partner vediet. Myslim si ze prsten je v tom vztahu len velmi mala cast toho co ta trapi. V dobrom vztahu kde viem aku mam pre partnera hodnotu mozem dostat aj ten najlacnejsi prsten..

akodoma
Dnes o 08:27

@anonym_autor Len jednoduchá poznámka. Ak niekto fajčí a nič s tým aktívne nerobí, tak to bude 200€(a inflačne viac) každý mesiac počas celého spoločného života .. a tým pádom (možno) bude chýbať na iné veci. Všeobecne akákoľvek závislosť, ktorá človeku (podľa jeho súkromného vlastného a subjektívneho názoru) pomáha žiť je nebezpečný signál, že ten človek má v živote väčšie problémy. Nechcem každého fajčiara hádzať do jedného vreca, ale štatisťicky sa mi to potvrdilo neraz.

Strana
z3