Odchod od manžela
ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
@veronika33
@ema22270
@juliet86
@kukuk29 Ďakujem baby❤
Tiez drzim palce, nech to vyjde aj s novou pracou a nech ste nadalej spokojni.
Autorka napíš ako sa ti darí. Veľmi sme ti držali palce. Snáď tá naša energia pomáha.
Veru, je cas pred nastupom do skoly, radi si precitame, ako sa dari.
@hedviga2
@majka99999 Ahojte, tak už to mám za sebou-súd nás konečne rozviedol, deti zverili do starostlivosti mne, on ich môže vidieť 1x mesačne za mojej prítomnosti, tak som spokojná. Dokonca to vyzerá tak, že BSM sa vyrovná mimosúdne, čo by bolo super. Len jeho rodina mi robí zo života peklo, všetkému som na vine ja a teraz sa ukázalo, ako sa celé roky pretvarovali a že ma odjakživa neznášali. Tieto týždne boli dosť náročné a aby toho nebolo málo, ostala som bez práce, lebo som bola v skúšobnej dobe a veľa som vymeškávala kvôli súdom a úradom..Tak môžem začať hľadať odznova..Ale som rada, že túto životnú etapu už mám ukončenú a môžem hľadieť do budúcnosti a veriť, že nás čakajú lepšie časy. Ďakujem vám baby za podporu, veľmi mi to pomohlo a teraz, keď si to spätne čítam, tak tomu ani nemôžem uveriť, akú dlhú a náročnú cestu som za tých pár mesiacov prešla a teraz sú zo mňa aj detí úplne iní ľudia. Ďakujem za všetky vaše myšlienky na nás, vaše milé slová, rady, povzbudenia, veľmi si to vážim a ešte raz ĎAKUJEM
Už si urobila prvé kroky pre svoj lepší nový život (žiadosť o rozvod, nájdenÿ podnájom, pre deti zmena školy…), toto je posledný krôčik. Si odvážna, ale bolo načase, s dôverou sa pozeraj do budúcnosti, zozadu už nie ! Prajem všetko dobré 😘
Si úžasná a silná žena!
Ano, aj ja som presvedčená, že vás iný život zmení. Budete pozerat a cítiť, prežívať slnečné dni a nie zamračene, plné negatívna. Neboj prácu si nájdeš, trochu sa uskromníte v začiatkoch. Veľmi som ťa obdivovala a obdivujem. Prajem vám všetko podľa predstáv a vášho želania. Ale napriek všetkému hmotnému je dôležité vaše zdravie. Ďakujeme za správu.
Všetko dobré želám tebe aj deťom, veľa síl, zdravia, nech sa darí. Všetci dúfame,že už len lepšie bude.
v celkovom kontexte úžasná správa , konečne. aj to stretávanie je super kompromis.
na jeho rodinu sa vyser, a ked ťa budú otravovať, pošli ich do 3P , pekne natvrdo, nech vidia že si nedáš brnkať po nose.
Držím palce s novou prácou, teraz to už bude lepšie, lebo sa psychicky vyrovnáš ešte viac a to ti pomôže aj v pracovnej oblasti. Ešte ťa čaká BSM , aj to verím že ustojíš, a nedáš sa ojebabrať- pre prospech detí.
Veľa síl, šťastia a pohody tebe aj deťom 🍀
Toto sa tak super číta. Veľmi vám to prajem nech sa máte už len dobre. Zaslúžiš si to aj ty a aj deti. Kiež by bolo viac žien tak silných ako ty. Krásny život vám prajem ❤️❤️❤️
Držím palce a hlavne želám veľa zdravíčka a šťastia v hľadaní novej práce, verím že všetko už bude len o.k.
Si velkym vzorom.Pre deti, pre zeny.... Velmi vam prajem nech ste spokojni a stastni.A nech si najdes aj novu pracu rychlo.
Ďakujeme❤
gratulujem. otvaraj sampansoe. vdaka tvojej sile to pre deti dopadlo najlepsie ako mohlom taku mamu levicu by si zasluzilo prialo kazde dieta
Držím palce ✊🍀
Ahoj autorka, ak este obcas prides na MK 🙂 ako sa vam po roku dari?
Toto všetci radili mojej tete že má urobiť, tak ako ty. Celé roky jej to všetci hovorili. Ale ona ho tak milovala že s ním ostala. A on po dvadsiatich rokoch prestal piť. Z jedného dňa na druhý, začal mať problém s pečeňou a odvtedy nepije. Ani nealko pivo si nedá. Už je to asi šesť sedem rokov čo sa alkoholu nedotkol. ...nikdy nevieš...
@hopsas poznám podobný prípad, že osoba prestala kvôli jej zdravotným problémom zo dňa na deň. Za mňa je to do plaču že kvôli rodine neprestali, ale sebecky kvôli sebe áno.
@jakubrianka no presne, kvoli rodine detom neprestali, ale ked uz maju velke zdravotne problemy, vtedy sa zlaknu a prestanu, vtedy to je uz jednoduche...
@hopsas tiez dost smutne, ze kvoli rodine neprestal, ale ked mu ide o krk, co uz musel vediet aj predtym, ze pecen z alkoholu nekvitne ako jarna luka. To znamema, ze pil lebo chcel, jasne, je tam aj zavislost, ale keby chcel, prestane. Aj moj otec prestal fajcit, ked som chodila na VS, kvoli peniazom. A odvtedy 20 r. fajci dalej.
Ahoj autorka, ubehol uz rok, ako sa mate? Vysvedcenie, ex sa stretava, polepsil sa? Co jeho rodina? Idete na dovolenku? Mas pracu?
Ahojte baby, napíšem takto hromadne. Ani som si neuvedomila, že prešiel už takmer rok, odkedy som tu písala naposledy. A udialo sa toho toľko, že by ma ani vo sne nenapadlo, ako to napokon celé dopadne.
Na začiatok chcem napísať, že sa máme skvelo. Žijeme úplne iný život a nikdy nebudem ľutovať, že sme vtedy odišli.
Našla som si úplne super prácu, v ktorej som max. spokojná a mám super plat, takže konečne nemusíme rátať každé euro.
Ex manžel dopadol zle..Nechcem to rozoberať do detailov, ale riadne si to pos..al a teraz sedí..Takže už pár mesiacov máme od neho pokoj, deti s ním už nič nechcú mať.
Ja som sa úplne odstrihla od jeho rodiny a len ľutujem, že som to neurobila skôr.
Jasné, že podľa nich za to môžem ja, ako chudáčik dopadol..
Spoločný dom sa predal a nedávno sme s deťmi odišli z podnájmu a presťahovali sa do vlastného bytu. Je maličký a v pôvodnom stave, ale je len náš a som strašne šťastná, že to takto vyšlo. Nehovoriac o tom, koľko ušetrím na nájomnom a nemusím sa strachovať o bývanie.
Opäť sme prešli obrovský kus cesty a keď si to tu tak čítam, tak sa mi ani nechce veriť, že som to všetko prežila a zvládla. Posledných pár mesiacov bolo náročných, ale verím, že bude už len dobre.
@hopsas ja viem, že nikdy v živote by som si nezničila ďalších 20 rokov s ožranom, mal dosť času sa zmeniť. A nemilovala by som človeka, ktorý mi ničí život..
Úžasné, veľmi a teším. Veru som na teba párkrát myslela a dúfala, že raz si od teba prečítam niečo podobné.
Autorka klobuk dole pred tebou, si super zena a nech sa Vam len dari 😇😇😇.
Paradna zmena, drzim palce. Som rada, ze vam to dobre dopadlo.
Žena - si top.👍👍👍

super ze sa vam dari 🙏🙏🙏 silna zena 💪