icon

Odchod od manžela

29. aug 2022

Dobrý večer. Nemám sa s kým poradiť a rada by som si vypočula názory iných, keďže sa už sama v sebe nevyznám. Som vydatá 3 roky a máme 2 krásne detičky (4m. a 21 m.). Manžel mi s deťmi pomáha , ale v našom vzťahu to škrípe, resp.je ticho. Vôbec sa nezaujíma ako sa mám, či som šťastná ( nie som, opakovane som mu hovorila ,že sa chcem odsťahovať od svokrovcov , aby sme mali svoje súkromie a pokoj) , nemáme žiadne spoločné záujmy, plany do budúcna. On žije len pre svoje záujmy, druhým vo veľkom pomáha a doma ho nič nezaujíma. Ak ho v niečom napomeniem, tak vôbec nereaguje, ako by som nič nepovedala. Mna to nesmierne ničí. Som zavreta doma pomaly 2 roky, v malej dedine, kde nemám žiadne kamarátky, s detmi nemám kde chodiť na ihrisko, prvé čo ráno počujem je svokra ako kričí na svokra... Je mi z toho veľmi smutno a zvažujem , že odídem aj s deťmi od muža.Aj keď nemám kam ísť. Čo by ste robili na mojom mieste?

katuskamala1
30. aug 2022

@derdia no tak ked hovorím ze komunikacia tak hadam je jasne, ze tym myslim ze efektivna, kde obaja pocuvaju toho druhého a je zalozena na respekte i prijati, a z takej nasledne vedu i vystupy tak hadam jej nebudem radit komunikaciu ktora je proste na prd 🙈🤣.

karolinakr
30. aug 2022

Zas vezmi si na druhú stranu,keď sa odstahujes na 3 mesiace tak sa rozkyve a aspoň začne počúvať čo vravíš a robiť malé ústupky .Ak sa úrazi a vyčiarkne zo života potom ťa zrejme až tak nelubil a nebral vážne.Krcma a kamaráti nemôžu byť priorita pred manželkou a deťmi predsa

karolinakr
30. aug 2022

Sa odstahuj a zjednávaj, nejaký kompromis,čo vám obom vyhovuje..nech sa ti viac venuje,vlastné bývanie nie ďaleko od jeho bydliska,alebo ja neviem..nemusíte sa rozísť definitívne,ale asi si už zúfalá,keď so 4 mesačným babom uvažuješ o odchode To sa boja ženy aj s oveľa väčšími detmi

anuss
30. aug 2022

Milá mamina, deti sú dosť vyčerpávajúca záležitosť 😉 ja som po 2 povedala, že beeežím do roboty - vydala som sa do malej dedinky na opačný koniec republiky, kde žije 40 ľudí. Ale bývali sme sami. Na môjho zabralo sa porozprávať - v inom prostredí na pobyte/dovolenke pri fľaši vínka. Pre neho sa veľa nezmenilo - pre teba všetko možno na 200%. Šoféruješ? Máš niečo pri čom si vyvetráš hlavu? Vieš, každý si je strojcom svojho šťastia 🙃. Držím prsty 🤗

triomama
31. aug 2022

To,aké ma záujmy a že budete bývať u svokry v nejakej dedine si musela vedieť,aj akú má povahu....Neviem čo ti máme poradiť,ale ak je na mamu naviazaný aj na "krčmu" 🙈 tak zbal deti a choď ak máš kam.Buď sa spamätá,alebo nie.Iná možnosť nie je.

dooomca
31. aug 2022

Podobné som si zažila a už nie sme spolu. City ochladli, iba sme sa potom hádali atď. Teraz mám nového partnera a tiež majú dva domy s jedným pozemkom a deprimuje má to riadne. Od nového roka si chceme riešiť byt. Vôbec nie je dobre bývať so svokrovcami, stále po mne zazeraju, von ani nechcem ísť, lebo sú tam oni, tak som stále zavretá alebo s deťmi behám po meste. Ak chces niečo bližšie poradiť, pomôcť kľudne napíš správu, lebo to je na dlhšie🙂

mircalla
31. aug 2022

Nuz poviem to asi drsne. Zobrala si si dedinskeho trula. Aspon na moj vkus. On je spokojnucky, automaticky ocakava, ze budes aj ty. Kamosi, dedina, krcma, rodicovsky dom - tym jeho kolajnicky skoncili. Ine naroky, ine ocakavania. Porozpravat sa urcite stoji za to. Budem pesimista, nic sa nezmeni a ty sa budes dusit cim dalej viac a viac....PS: Byvanie so svokrovcami. Nikdy nepochopim, preco to niekto robi. Mozno si predstav, ze takto budes zit cely zivot, ktory ti utecie ani nevies ako....Samozrejme si musela vediet, co coho ides, ala kazdy robime chyby

rachelkk
31. aug 2022

A kam by si chodila s dvomi malými deťmi keď nemáš kam ísť ? 🤔😳 .. toto zmýšľanie ja nechápem .písať na modry koník. Veď doma sa musíte porozprávať , doma to zmeniť ...

mircalla
31. aug 2022

@rachelkk Vsak pisala, ze ma nasetrene a ma kam ist, mala predtym dobru pracu. Nie kazda zena je financne zavisla od manzela.....

zemiakovysalat
1. sep 2022

@babydesire moju matku taketo byvanie zničili roky... Babka umrela a 3 roky nato vážne ochorela.... nikdy by som tak nebývala...

aurora33
1. sep 2022

Autorka ty mi prídeš ako taká domáca puťka a tvoj muž taký typicky truľo, kde ho položíš tam ostane. Hlavne že ma kamarátov a krcmu. Ja by som sa v takomto vzťahu netrápila. Škodíš sama sebe a aj deťom.

euka210
1. sep 2022

No a ako ste teda travili cas ked ste spolu chodili? Ved ste nieco museli robit? My napr.radi chodime do prirody ci si vecer spolu nieco pekne pozrieme. To bolo pred 13.r a aj teraz, aj ked on sa venuje praci okolo domu a ja bola pri detoch, ked boli male. Ked nemate nejake spolocne zaujmy, tak to je zle...horsie ako svokrovci...aj ja byvam u svokr., ale svokra je uplne v poho, svokor bol alkoholik, tak ten sa hadal. Treba sa porozpravat co vlastne chcete, co chce on, co Ty, ako to citis Ty, ako on...treba otvorenu diskusiu. Moze byt aj problem byvanie u svokrovcov, ale zaklad vyriesit najprv vas dvoch. Za 3r sa predsa clovek zrazu nezmeni...

hendikep
1. sep 2022

tak odid a uvidis ako zareaguje… ved nemusis hned podavat papiere o rozvod, urcite tak pochopi ze to myslis vazne a zacne s tym nieco robit… ak nie aspon budes vediet na com si 🤷‍♀️

silvike
1. sep 2022

@jaskolka Uplne presne vystihnute👍Akoby som ja o sebe pisala. Uplne do bodky si vystihla ako sa ja citim uz 6 rokov :/ Len s tym rozdielom ze moj muz odist z rodnej obce nechce a neplanuje:/ A tak sa medzi nami stale prehlbuje priepast 😔 Nie je to dobre takto. Este ze tvoj mal dost rozumu a pochopenia pre Teba s tvoje pocity.

nika_17
1. sep 2022

Nie,nie je

eeffka
1. sep 2022

Nechapem naco sa nastahujete na valal a potom sa trapite na poschodi, mam takych susedov. Vraj tam byvaju 4r, nepoznaju nikoho a nikto ich. Ja som kupila s muzom haraburdu staru, chodime ju prerabat a poznam pol dediny. Ako? Tak ze ked idu tetky z dediny z kostola prihovorim sa, oni nam, z vedlajsiebo domu... ich brat, bratova zena, zenina svokra.... feriho bratranec a vedia kto sme. V nasej dedine je NIC, len kostol a potraviny. A normalne som som rozmyslala ze pojdeme s muzom dakedy do kostola, to ma nezaujima, ale potom popletkovat 😁. Tomu sa hovori rozlicny pristup.

any_soj
1. sep 2022

Odporúčam prečítať tento clanok. https://dennikstandard.sk/76642/pribeh-mareka-m... Píše to kamarátka o svojej rodine, manželovi, rozhovor s nim. Tiež riešil a pomáhal kade tade mimo rodiny. Ak vás to osloví, mohli by ste s nimi aj pokecať, ak chcete - dám kontakt. A pozrela by som si film Manželstva z tlakového hrnca.

veronikastrickova
1. sep 2022

Odid a uvidis, ci sa uvedomi a pojde za vami, alebo mu zato stat nebudete.

stanulienkat
1. sep 2022

@euka210 pytas sa ako travili predtym cas? Nuz,ked su spolu 3 roky a maju 2 rocne dieta, tak sa asi ani nemali kedy spoznavat. Teraz je uz neskoro plakat.

petkavka
1. sep 2022

Ja by som dala zasadnu otazku? Brali ste sa z lasky? Ak ano- tak treba zabojovat.
Zaklad je: spokojnost nemozes ziadat od manzela- Tu si musis vybojovat sama. Takze sup sup sa zamysliet, co ti robi radost a zacni makat Sama na sebe. Manzel s tym fakt nema NIC spolicne. Kukni na kruzky pre maminky s detmi, zahlas SA na kurzy tancovania- strazenie si zariad(babka,studentka), obed si daj 2x do tyzdna doniest. 1x do tyzdna zober deti na vylet dakam. Oznam manzelovi, ze vam zajednavas tyzdenny pobyt precelu rodinu- nech si vezme dovolenku, ze to potrebujes....Moznosti je Vela. Ale si dospela samostatna Zena a NIE manzelov privesok. Ako priklad poviem- ja chodim s dcerkou lyzovat. Manzel Nas zavezie na zjazdovku, obuje nam lyziarky, skontroluje viazanie, kupi listky ......no a IDE do auta za pocitac 🙂 🙂 🙂 ...tak daj vediet, co si vymyslela, ze by ti prinieslo radost

zuzanalila20
1. sep 2022

Mňa zaujal ten krik svokry na svokra. V rodinnom prostredí, kde svokrovci na seba denne hulákajú a manžel uteká za kamošmi a do krčmy by som určite s dvoma malými deťmi odmietla žiť.
Manžel ti s deťmi nepomáha, on je otec. Nemá ti čo pomáhať, má sa normálne starať o deti, tiež bol pri ich produkcii.
Pre väčšinu žien tu, ako vidím podľa komentárov, je to extrémny prístup, ale ja by som šla na "dovolenku", prípadne niekam do krátkodobého prenájmu. Vyskúšala by som, či je moja nespokojnosť ozaj spôsobená prostredím, ktoré mi nevyhovuje, alebo je to rovnaká tragédia aj v meste a mám teda nejaký vnútorný problém. Ono so 4mesačným a ledva 2ročným sa ťažko tvorí čas len pre seba. Každopádne manžel ti má byť schopný povedať aspoň toľko, že ho mrzí, že si nešťastná, a navrhnúť ti nejaký časový plán. Napríklad- v poriadku, vydržíme ešte rok, zatiaľ skúsim byť s deťmi a tebou najviac, ako sa dá. Zatiaľ skús porozmýšľať, kde by si chcela žiť. -No ale ak je tvoj manžel prikovaný ku rodnej dedine, tak veľa možností nevidím. Držím palce 💛

filipka250
1. sep 2022

@autorka toto je take slovenske...aaaaa vsak ma nebije, neoziera sa, nemam vlastne dovod odist, su aj horsi.
Potom deti vyrastu, roky ubehnu a ty zistis, ze si prezila nestastny, nenaplneny zivot. Toto chces?

pink_lady
1. sep 2022

@any_soj škoda, že platený článok ...

katkaa85
1. sep 2022

Toto nie je na rozchod, ale na rozhovor. Išla som bývať tiež na dedinu, z mesta, dosť ďaleko. Nepoznala som tam nikoho okrem partnera. Ale spoznala som. Postupne. Aj svokrovci u nás bývali, lebo sa sťahovali, do toho hneď aj švagor, lebo sa rozvádzať, dokonca aj švagrov dospelý syn, ktorý ešte nemal vlastné bývanie. Malo to byť na polroka, boli z toho skoro 3, do toho som otehotnela, porodila a do všetkého sa starali… bola to čistá ponorka. Ale! S malou som chodila na prechádzky, spoznala kopu nových ľudí, ktorých nepoznal v dedine ani moj muž. To je základ - aj v cudzom prostredí si vytvoriť nejaké nové putá, aby to prostredie už nebolo viac cudzie. Lebo muž bude chodiť do práce a ty sa scvokneš pri dvoch deťoch zavretá doma so svokrovcami.
Svokrovci sa odsťahovali, žijeme uz sami. Ale podarilo sa im kúpiť pozemok hneď vedľa nás, takze sme susedia. Každopádne je to lepšie ako byť v jednom dome spolu, takže skús to riešiť s mužom, že chápeš, že chce byť nablízku rodičom, ale to môže byť aj inde v tej istej dedine…

leskovael
Autor odpoveď zmazal
dadka_bb
1. sep 2022

Jeeezis to ako ja .tiez som sa z lasky na zaciatku odstahovala do pi*iriti za mužom do diery. Kde on mal krcmy, kamošov, rodicov. A ja sama zavreta rok s dcerou doma. Ale vytriezvela som a odchod do mojho rodneho mesta. A muz isiel so mnou. Proste najdi byvanie,odid. Nieco si naplanuj, vysnivaj. Prehodnot si to. Ja tu nemam ziadne babky tety atd.na deti som sama. Ci by si to osamostatnena aj zvladla ,ak ti teraz trebars svokra vari, strazi deti atd. No pouvazuj...😊 nevieme radit ked nepozname okolnosti dalsie

alienkami
1. sep 2022

Možno by pomohol šok. Skús sa s ním porozprávať a ak opäť nebude duchom prítomný, resp. ťa bude ignorovať, tak ho okríkni, či doňho máš dačo hodiť aby ťa konečne počúval. Ak nepomôže, zbalila by som veci a šla by som niekam na týždeň dva - hoci k rodičom na návštevu. Nič by som mu nepovedala, len by vás večer po práci nenašiel doma. Nedvíhala by som telefón, neodpisovala. Nech sa podusí... Potom sa možno bude chcieť konečne porozprávať a bude aj počúvať.

annie34
1. sep 2022

Ahoj prečítala som si a stotožňujem sa v niektorých veciach čo píšeš...mám mmt podobne obdobie...a u nás to trvá už dva roky ..veru dva ..boli situácie kedy som odišla ale vždy som prišla ... problémom môjho manžela je že somnou nechce komunikovať...vôbec... neriesi či sa trápim či som šťastná alebo nie som.... tiež je spokojný stým čo on robí kde chodí ...a je to ťažké.. veľmi...lebo myslím že u len to že sa somnou nechce rozprávať akokoľvek komunikovať tak to viazne....sama to nedokážem zachrániť.... čo by som poradila ..fuu..skús možno prísť k vašim na pár dní..prejsť si hlavou mnohé veci ..a presne ako vyššie niekto pisal..neozvat sa mu . ignorácia ( ikeď mne to nikdy poriadne nešlo). My máme síce len jedno dieťa ale aj tak .vždy ma to ťahalo domov .vieš doma je doma..aj dieťa tu má všetko čo potrebuje..tiež bývame so svokrovcami a sme spolu 3 roky manželia...kludn ak chces napíš mi súkromnú správu...možno si aj ja dám poradiť a vyrozpráva sa človek..ale držím palce silno nech sa akokoľvek rozhodneš 🙂

dracica12344
1. sep 2022

@derdia súhlasím. Komunikácia ok. Ale ak ťa komunikácia je o tom že jedna strana hovorí stále to isté dookola a druhá ju ani neberie vazne a po čase jej vyčíta že prečo nič nepovedala a pritom hovorila x-krát. Tak je to o ničom.

vinkel
1. sep 2022

Ja by som hneď zamestnala svokra a muža aby postavili pre deti ihrisko - hojdačky, smykalka, pieskovisko a tak aby bol tam tieň. Vyrovnať časť záhrady aby mohol tam byt bazénik pre deti.