icon

Odchod od partnera krok po kroku

25. apr 2022

Ženy, ktoré ste si tým prešli, raďte. Po mnohých rokoch som sa odhodlala k rozchodu. Máme spolu deti. Kde začať? Zabezpečiť bývanie, povedať o tom blízkym, deťom. Kde hľadať pomoc, podporu? Situácia je už neúnosná. Navonok vyzerá všetko ok, myslím, že mi ťažko niekto uverí, čo sa deje doma. Chystať sa potajomky? Povedať mu to, nepovedať?

Strana
z2
samanta44
27. apr 2022

Radšej zaplať dačo pravnicke aby bolo všetko ok nech ti poradí aký je postup ohľadne zákonov .bude v riti tvoj ako si na všetko pripravená

elysiacik
27. apr 2022

@samanta44 tak by som to spravila aj ja. Ako fakt by som si dala záležať na tom, aby som bola na neho pripravená, nech vidí, že aj ja som niečoho schopná a nebudem len tak na všetko pritakávať

autor
28. apr 2022

@samanta44
@elysiacik Presne, treba sa pripraviť.

dadis
28. apr 2022

Myslim si, ze uz sa pripravuje na tvoj odchod (bud je to medzi vami velmi zle alebo si niekoho nasiel). Robi vsetko preto, aby si s nim stratila trpezlivost (s tym autom, peniaze a pod) a odisla a robi si podu, aby dostal deti do striedavej (lekar, ucitel, vystupenia) a striedavu asi aj dostane. Nestoji ti za to, proti tej striedavke bojovat. Vybavuj si hypoteku, rataj do buducna s tym, ze vyzivne nebudes dostavat. Alebo, ak aj ano, tak v striedavke byva minimalne. Ale neboj, aj naklady na deti budu o 1/2 mensie, takze to zvladnes. Ries si potajme byvanie, nenechavaj sa vyprovokovat, rozculit, nenechaj sa vtiahnut do hadok. Mas ciel, tvoje byvanie, na to sa sustred, na to davaj co najviac svoje peniaze.

autor
28. apr 2022

@dadis Tento tvoj popis sadol ako riť na šerbeľ. Dlho som si to nechcela priznať. Pripravuje sa na môj odchod. Tá striedavka sa mi nepáči, myslím, že to nieje pre deti vhodné. A áno musím sa zamerať na zabezpečenie bývania a nie na riešenie vzťahu. Pokiaľ nedá návrh na moje vysťahovanie ani sa nepohnem. Zatiaľ budem šetriť čo sa dá. A snažiť sa doma vychádzať čo najlepšie. Nesmie mať podozrenie, že niečo chystám. Ďakujem za tento pohľad.

dadis
28. apr 2022

Ono teraz striedavu odklepnu skoro vzdy, ked otec chce, aj ked s tym mama nesuhlasi. Pozeraju na dobro deti, aby boli s oboma rodicmi.

autor
29. apr 2022

@dadis Rozumiem. Samozrejme chcem, aby boli deti s oboma rodičmi. Nepáči sa mi predstava, týždeň tu, týždeň tam. To je podľa mňa nešťastné riešenie. Radšej nech ostanú doma a so mnou byť neobmedzene. Dokonca si myslím, že ak si partner niekoho nájde (alebo už má) a budu spolu pekne vychádzať, je to určite lepšie ako keď sa majú pozerať na nás, ako sa ledva pozdravíme. Čo ma mrzí je, že mi to nevie povedať.

cacianka
29. apr 2022

Cítiť že ideš na to riešenie s rozumom a chladnou hlavou, to je naj. Ako už pár rokov radím, prelustruj všetky papiere čo doma nájdeš, jeho pracovné a platové zmluvy, výpisy z banky, podstatné dokumenty, aby si mala rehlad o jeho príjmoch, keby veľmi streckoval s výživným a platbami deťom.
Byt si zatiaľ hľadaj, pozeraj, plánuj, financie, ale všetko tak aby ani netušil. Skús radšej 2i, aby mali aj deti miesto, nevzdaj sa aby zostali výlučne u neho,lebo aj keby si mala akékoľvek najlepšie úmysly, tak budeš nahnusnejsia špina aj tak
( viď ako si robí PR už teraz, hra sa na 🥇otca roka, všade sa vopchá a náročky ťa zhadzuje ako si neschopna už teraz. Narob si aj ty fotky s deťmi do albumu, každy prd spoločný, ale bez neho. Kakavko a telka, nákupy, hry, varenie, objatia, výlety, kupko, zmrzlina...susedov pes .....). Použiješ v čase núdze.
Drž sa 🍀🍀🍀

dadis
29. apr 2022

Ked sa od nuch odstahujes, uz to nikdy nebude ako predtym. Viem, syn byval rok s otcom, pred mesiacom sa po roku vratil byvat ku mne. To sa neda opisat, ako ti to dieta chyba. Ano, racionalne som si to vedela zdovodnit, ze ma tam klud od sestry, vlastu izbu, novy pocitac, byva len 200m odo mna, ale materinske city su materinske city 🤷‍♀️. (nastastie on to rovnako citil, ze mu chybam a chcel sa vratit). To ozaj radsej tu striedavku. Ak budu deti vacsie, vedia si samy povedat, ze im striedava vobec nevyhovuje. Ako moje deti. Maju skoro 13 a 15 a striedavu odmietaju absolutne, dokonca aj striedanie po roku, odmietaju aj alternativu, ze sa pri nich budeme striedat v byte..

autor
1. máj 2022

@cacianka Toto je moja najväčšia dilema. Či povedať, že si pripravujem plán B. Pripadám si ako klamárka. Na druhej strane tiež sa k nášmu vzťahu postavil tak, že stále počítal s rozchodom.

autor
1. máj 2022

@dadis Pre deti je to najhoršie. Nemôžu za to, že rodičia neustáli vzťah a zmení sa im kopec vecí. Pripadám si ako sebec.

pbra40
1. máj 2022

Uz som to niekde pisala, skopcim to aj sem. Mozno ti nejake body z toho padnu vhod sa lepsie pripravit na odchod:
-zhromazdit na jedno miesto (najlepsie mimo bydliska, napr. U rodicov) rodny list dietata, sobasny list, tvoje a dcerine pasy a doklady
- prefotit si jeho pracovnu zmluvu s vyskou platu, pripadne vytlacit vypisy z uctu, kde mu chodi vyplata. Najlepsie 2 roky spatne
- neviem ako ste s majetkom, ak je napr jeho nehnutelnost, tak si pripravit doklady k hypoteke (splatky splatene pocas manzelstva)
- ak si finacnovala nieco, co je v jeho vlastnictve (prerabka), tak ucty o plateni tej prerabky
- ak sa chces rozviest, ist na urad a vybavit si zverenie dietata do starostlivosti
- zrusit ho ako disponenta na ucet
- ak je nehnutelnost nahodou tvoja (pred manzelstvom), tak prehlasit vsetky energie na teba
ak mas zivotnu poistku, pripadne nejake sporenie pre teba ci dceru, tak ubezpecit sa, ze su na tvoje meno
- rodinne pridavky a platby z Upsvar presmerovat na tvoj ucet
- telefonny operator
- a este by som si aj zmenila vsade hesla (internetbanking, gmail, telefon, modrykonik 😉, )
A este ma asi aj nieco napadne 😉 drzim palce

cacianka
1. máj 2022

Ja som prežila, tiež som za pravdu a riešenie, ale život a mrte príbehov v okolí a hlavne tu na MK, mi potvrdilo, že ty môžeš byť čestná a úprimná, o to viac ťa ten druhý podrazí. Rieš diskrétne, veď mu neklames lebo sa nepýta. Nie ste ani manželia,on sa zachoval a chová tak ako len ty vieš, tak prečo sa hrať na tú najcestnejsiu. Vieš ako sa hovorí "urob psovi dobre, osere ti plot". Ak sa zdôveriť niekomu, tak iba 300% opatrne a dôveryhodne.

cacianka
1. máj 2022

@pbra40 takéto kroky a aj iné, radim niekoľko rokov aj ja, z vlastnej aj získanej skúsenosti.
Až na to že oni nie sú manželia, ostatné platí.
Tuším by sme to mali spísať a dať vytesat do kameňa pre všetky ženy ktoré musia riešiť nezodpovedných/ toxických chlapov

pbra40
1. máj 2022

@cacianka tiez som to zial prezila.
Mamicka mi davno hovorila, ze maj vzdy peniaze bokom, o ktorych muz nevie. A teda, tato rezerva ma dost zachranila.
Ked je hojno, treba mysliet na to, ze to raz byt uz nemusi.

cacianka
1. máj 2022

@pbra40 mne to neporadil nikto, a preto som dopadla ....
To pre moju čestnosť. Tak teraz radím ja iným, aby nedopadli takto

autor
2. máj 2022

@cacianka Urob psovi dobre, oserie ti plot. 😃 Prispôsobila som si prácu, aby som sa stihla starať o deti a mal si možnosť budovať kariéru. Výsledok ja obyčajná práca s nízkym platom, on dobrá práca a dobrý plat. Všetok majetok a peniaze jeho. Naozaj najvyšší čas si uvedomiť, že s fér prístupom dopadnem zle. Už som si dala vypočítať hypo, začala v realitke hľadať byt. Bola som sa poradiť so súrodencami, prisľúbili pomoc. Je to oslobodzujúci pocit. Pred detmi už nezastávam jeho správanie. Stále je mi ťažké si pripustiť, že som dovolila, aby sa takto ku mne choval.

autor
2. máj 2022

@pbra40 Pekne zhrnuté, ďakujem. Určite si z toho niečo odnesiem.

simonahra
2. máj 2022

neboooj, vsetko zvladnes a je super, ze mas okolo seba ludi, ktori su ochotni ti proste pomoct. to je velmi dobre. drzim palceky

cacianka
2. máj 2022

Veľmi rozumne ideš 👍👍👍

autor
2. máj 2022

@simonahra Ďakujem. Veľmi mi pomáhajú rady a skúsenosti žien, čo si tým prešli.

autor
2. máj 2022

@cacianka Ďakujem. Snažím sa rozmýšľať hlavou 😃

Strana
z2