Odmietnutá žiadosť o ruku
Baby, poradte...mam priatela s ktorym sme rok spolu, este spolu nebyvame, kazdy mame vlastny byt..jeho mama mala narodky a robila v restike oslavu pre celu rodinu no a priatel ma tam poziadal o ruku...bola som v soku, uplne som to necakala ...nevedela som povedat ano bohuzial...cela rpdina tam a aj ludia v restike...zmohla som sa lem na to ze je cudne ziadat priatelku o ruku na oslave jeho mami...ostalo ticho ...najsmutnejsie je ze viem preco to urobil lebo jeho mama mu stale vycita ze nebude mat zenu a deti ze roky mu idu a on to urobil aby ju potesil a nieco si dokazal...velmi ho lubim ale po roku sa na zasnuby este necitim...teraz nevieme ako dalej vo vztahu...myslite ze som mala povedat ano a potom sa s nim v sukromi porozpravat?
za mna vobec nie je problem v tom ze to bolo po roku, ani v tom ako to urobil ale v tom ze ty vas vztah vnimas inak a uprimne myslim si ze toto buducnost nema.
pozri mozes s niekym chodit 10, 15, 20 rokov a na 32 mu svihne a nespoznas ho. x milion pribehov tu je takych.
ano treba poznat cloveka ale zas nesli ste mat svadbu. len zasnuby. tym nehovorim ze si mala povedat ano ked to tak necitis. len ze mozno si pripustit co naozaj citis.
prechodeny vztah tiez nie je ziadne terno.
inak su tu desiatky pribehov ako zili sme spolu 15 rokov vsetko idealne a drb .... zili sme spolu 30 rokov a .... proste neexistuje zaruka v nicom.
necitis sa na svadbu nie kvoli svadbe ale s nim aj ked si to nechces asi priznat teraz.
uprimne ten prvy rok byva taky oblacikovy ze partneri v tazkej zamilovanosti by do toho proste sli. a ked uz teraz si nie si ista nebudes si ani o dva roky.
(inak asi som divna ale bolo by pre mna totalne divne keby sa ma najprv spytal ci ma moze poziadat o ruku. uplne by to stratilo caro, to fakt niekto predtym robi?)
@domkakvet Vidíš, toto je zaujímavý bod. Vlastne to je taký vzťah-nevzťah, normálne by mali túžiť byť spolu čo najviac. Práca je viac než milovaný človek? (Mne to pripadá ako také obojstranné "staromládenectvo". Každý má už vlastný byt, vlastný život, a na spoločné budovanie vzťahu a rodiny už nevydalo...)
Podľa mňa to nemá perspektívu, a to nedorozumenie s požiadaním o ruku je toho ďalším príznakom...
@hellionka a ty vies ako ze preco to on urobil? to je autorkina domnienka. vobec to nemuselo byt preto. to ze ona to usudila lebo ocividne ani potencionalnu svokru nemusi este neznamena ze to tak z jeho strany bolo.
Poviem Ti, aj moj byvaly ma takto poziadal o ruku, so snubnym prstenom, pekne pod vianocnym stromcekom, v pritomnosti jeho mamy, sestry. Ja som povedala ano, ale nebola som vnutorne s tym uplne stotoznena. Potom sme uz aj pomaly zacali planovat aka bude vyzdoba na svadbe...ale....vo mne furt daco nahlodavalo, nemala som tu istotu, ze je to ono, ze on je ten pravy. Tak, po cca roku sme to zabalili, rozisla som sa s nim. Proste, citila som, ze s nim nie. Ty si to zrejme tiez tak citila, ze svadbu zatial nie, tak si to rovno povedala. Priatel bol asi sklamany, jeho mama asi tiez. No, co uz, stava sa. Na to je ta otazka. Bud ano, alebo nie.
Vo vasom veku sa cudujem,ze spolu este nebyvate. Mna by nebavilo taketo chodenie,ze kvoli praci na seba nemate cas. V tom by vam pomohlo spolocne byvanie. Podla mna po roku ziadost o ruku nie je priskoro. Za ten rok ho uz musis poznat aspon natolko,ze vies,ze s nim chces byt. Poziadal ta nestastne,no umysel mal dobry. Niekto oceni taketo poziadanie. Niekto to ma radaej v sukromi. No uz sa stalo. Treba vztah posunut dalej
Nechapem, vsak splocne byvanie vobec nie je nejaky nutny krok pred zasnubami. Cloveka, ak s nim travis dostatok casu, poznas aj po cca roku dvoch a vnimas ho aky je to charakter, aku ma povahu a skratka vies ho proste spoznat aj bez spolocneho byvania.
Odmietnuť si mohla ale už asi vieš, že si nezvolila vhodné slová. Na druhej strane, prvé čo ťa napadne je to najsprávnejšie. To ti na tom asi viac vadilo ako to že je to priskoro. Keby so urobil diskrétne alebo na výlete na romantické miesto, možno by si povedala áno. Ale zas: Ak by ste sa mali radi tak je jedno či ťa požiada na oslave jeho mamy alebo na fronte v zákope. Netvrdim že sa nemáte radi, ale je to ozaj uponáhľané. Mala si povedať: “milujem ťa ale ešte je to priskoro a nechcem byť pod tlakom.
Škoda že vám to teraz kazí vzťah. Mali by ste ďalej spolu chodiť a robiť si dobre navzájom. Miluješ ho tak mu to povedz. Zabudnite na trapas. Je to úplne nepodstatné.
Nemusíte spolu žiť pred svadbou. Nestretávate sa cez víkend? Nechodíte spolu na výlet? Ani na dovolenku? Máte každý svoj byt. Prečo nie ste spolu aspoň týždeň?
Chcel ťa prekvapiť pred rodinou. Ty si ho odmietla. Nie je tam láska až taká silná, aby ste boli spolu navždy. To musíš cítiť srdcom, že k sebe patríte. Nie bývanie.
Takato ziadost je pre mna totalny redflag s chlap by v mojich ociach klesol na dno kebyze toto urobi
on ťa nepožiadal,lebo to chcel on,ale aby spravil radosť mamičke.
A tak to bude asi zo všetkým,vždy bude podstatná mamička.......nie ty
Ja raz nerozumiem co mate s tou radostou pre mamicku. A nenapadlo vas, ze sa len jednoducho o tu radostnu udalost ( zjavne iba pre neho) chcel podelit so svojimi blizkymi? Autorka stale len omliela ja, ja, ja. To vas vobec nenapada ON a jeho radost? Muz je v tomto ablosulne nepodstatny? Co citi on je druhorade? Hlavne aby to bolo podla predstav zeny? To fakt?
Jednoducho to takto citil a on don kopla jak do psa....lebo opat....JA
ja si myslim, že zas je chore na niečo hovoriť áno, ked chcem povedať nie a vydierať ho tým, že všetci sa pozerajú..žiadost o ruku neni garantovaná a nikto nemá "povinnosť" povedat len tu jednu spravnu odpoveď..do manželstva sa ide dobrovoĺne a nie preto, že strýko si to želá
pokial si to slušne a nahlas zdôvodnila, a neutiekla jak splašené kura..
chlapi vidíte túto diskusiu? hor sa požiadat partnerky o ruku, všetky ženy tvrdia, že odmietnut muža je poníženie a každá musi povedať áno..dnes mate šťastný deň a spravte to hlavne na štadióne, čo ma tisic ĺudí, aby nemohla ani utiecť...
@beata_k ked sme sa o tom rozpravali tak povedal ze chcel urobit nieco za co bude jeho mama hrdna na neho lebo mu to furt vyhadzovala na oci a ze mu to prislo ta oslava najprv ako dobry napad ako jej urpbit radost a ze nech to vsetci vidia..takze vidis on to aj priznal ze to bolo kvoli matke a nie kvoli mne,on sa vobec nezamyslal nad tym ako ja sa budem citit a konieckoncov vie o mne ze nemam rada oslavy a poziadal ma prave tam
@beata_k a teraz ťa tu ukrižujú.Milá autorka:Nie nespravil to kôli mamičke (je to smiešne ,ako niektore pohŕdaju parnerovov mamou ,aj keď väčšina z vás matkami je),len verejne ukázal svoj zámer ,že chce aby bola viac ,ako len frajerka ( posunul vzťah dalej) a o tom posúvaní tu je toho napísaného.Tiež si myslím ,že o požiadaní o ruku, sa vopred neinformuje.
@bruno1 pozri moj koment vyssie,sam mi to povedal z3 to tak bolo
a keby to nebolo tam, i tak by si povedala nie? on už bude mat čoskoro 40, asi nema tolko času sa len vodit za ručičky
ak ho nechceš, tak sa s nim rozid a neťahaj ho za nos, nech si najde nejakú do manželstva
@karolinakr ano vtedy ano...o 2 tyzdne ideme napr do pariza na vyrocie...toto mi pride ako lepsia prilezitost nez narodky jeho mami...ja ho za nos netaham ale tak aj on by mal byt so mnou preto lebo to chce on a nie ze ho jeho mama do toho nuti
Dobre tak chcel AJ ju potesit. To je take zle? Ja chapem, ze to nebolo podla tvojich predstav, ale pred vsetkymi tresnut taku somarinu? Uz len ako to tu niekto pisal...z ludskeho hladiska ho tak ponizit? Mas 30 hadam vies, ze po oslave by ste nesli na urad sa brat. Radsej to ukonci. To uz nikdy nebude dobre. Do jeho rodiny nezapadnes nikdy. Vzdy tam budes cierna ovca, ktora ho tak strapnila.
V tom Paríži to môžeš teraz skúsiť Ty ,veď máme 21. storočie,len prsten musíš ,rýchlo zohnáť ,teraz predávaju aj také že sa dá s nim platit ,ako s kartou.NESRANDUJEM.👍
No je neviem žiadosť o ruku ešte nič neznamená. Nie je to žiadny záväzok je to len gesto. A jeden šperk navyše. Ok cítila si to tak ale naozaj si z neho urobila debila a vôbec, mohol ťa požiadať o ruku lebo ťa ľúbi a proste to chcel urobiť pred všetkými nemuselo to mať nič spoločné s tým o mame.
ja si myslim, že je uplne nemiestne šikanovat niekoho, lebo povedal nie...no neviem, keby takto ma niekto nutil vydieraním, tak just poviem nie ...je velmi zle nutit človeka isť proti sebe kvôli tlaku okolia, davova psychoza, kolektiv robi niečo zle, ale aj ty musiš, lebo si čierna ovca a ideš proti sebe ..toto sa môže veĺmi vypomstiť takéto rady..
dá sa aj neutrálne odpovedať - vyriešime si to inokedy; preberieme, zatiaĺ si ten prsteň schovaj, ked bude lepšia priležitost, sami dvaja, pozhovárame sa atď. ..na vikende v Pariži, to je romantické atď..
..
@3petka neviem ci si citala moje komentare ale on mi to priamo povedal ze chcel potesit mamu cize to bolo cele o nej a pre nu
@beata_k nemyslim ze som tresla somarinu...bola to pravda...nebolo to vhodne ked sa gratuluje nejakemu clovelu a on tam ziada o ruku mna...keby to boli moje narodky ok...vies len ja som si s nim vedela zivot predstavit ale teraz mi blika kontrolka ze vlastne on bude robit aj v nasom vztahu tak aby mamu potesil
Takže predpokladám, že sa teraz rozidete, keďže si ho odmietla. Ved to je jasné. No ja by som ta už nechcela, kebyže ma takto verejne odmietnes.ale to som ja, ty sa rozhodni ako chceš.
No a dalsia dolezita vec je ze toto ti buduca svojra nikdy neodpusti. Takto ublizit jej syncekovi kt ju chcel potesit. Pokazila si jej narodeniny odmietla jej super syna…. Myslim ze u nej si skoncila
@juliacenc lenze ja som nezila a ani nezijem a ani nikdy zit nebudem s jeho matkou...vztah je o 2ludoch ktori si musia vyhovovat

… tak on Ťa požiada o ruku na mamičkine narodeniny pred celou rodinou, aby ona bola spokojná a ešte Ty si ho strápnila? Veď ten chlapec Ťa tam normalne pred všetkými využil. Chcel aby mamka mala na narodky radosť … Dievča veľmi dobre si urobila, že si nepodľahla tlaku a povedala priamo, čo cítiš. Nikdy by som neklamala, neslubovala a potom nerušila zásnuby keď to tak necítim iba preto, aby to nebol trapas alebo hanba. Zachovala si sa veľmi dospelo a charakterne. Prosím Ť určite nemaj výčitky. Ak sa máte radi ustojíte to úplne v pohode. Veď sama teraz uvidis aký pevný je Váš vzťah. Držím
palce 💙