icon

Oklamal ma a obral o peniaze

16. sep 2025

Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?

pipimonterova
16. sep 2025
@anonym_ada879

@anonym_autor nabudúce si vymysli niečo uveriteľnejšie, od februára ste spolu bývali a on doma nechýbal? Že je kolega ženatý tiež nikto nevedel. A na ktorú cestu treba mať peniaze na jednom účte?😂😂😂

@anonym_ada879 no minimalne na ekonomickom sa to vie 100percentne😃

anonym_773059
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_773059 TP má v rodičovskom dome, kde žije aj manželka a detmi. Nebola som tam nikdy, neprišlo mi na tom nič podozrivé.
Ani raz som si nevšimla, že by mu volala jeho žena a to sme boli spolu skoro celé víkendy. Je pravda, že ráno sa sám chodil prejsť, zatiaľ čo ja som robila niečo doma.
Inak tak som to aj zistila. Že jedno víkendové ráno ráno doslova vybehol z postele rovno bez pozdravu, pričom normálne si dával načas , spával dlho. Zabudol niečo, čo urgentne potrebovala jeho žena.

@anonym_autor rozprávočku nám tu píšeš. Žiješ s niekým rok a nepoznáš jeho rodičov, jeho kamarátov, nikoho. A manželka mu netelefonovala

autor
16. sep 2025

A teraz k radám. Polícia sa nezaoberá takýmito vecami typu slovo proti slovu nie. Dala som mu tie peniaze do roky dobrovoľne, neukradol mi ich nejako. Len zneužil ich účel. Teraz mám síce papier, ale nemám nic v rukách , čo hovorí o tom, že to nebola napríklad obyčajná pôžička. Mám jedného svedka a nahrávala som si hovory tento týždeň, z ktorých je to jasné. To sa ale akože nemá robiť. My si väčšinou voláme a nevypisujeme

autor
16. sep 2025
@pipimonterova

@anonym_ada879 no minimalne na ekonomickom sa to vie 100percentne😃

@pipimonterova A ty sa bežne chodíš pýtať na rodinný stav kolegov na ekonomické?

anonym_81e179
16. sep 2025

Ja mam kolegu, ktory je zenaty, ma 2 deti. Vie to o nom len par kolegov, ktori su vo firme dlhsie. A s velkou oblubou si hlada "nadstandardne kamaratky" z radov mladych kolegyn. Do ziadnych papierov si neuvadza ze je zenaty, ani deti. Pri rocnom zuctovani nechava volnu kolonku "rodinny stav". Neberie ziadny pridavky, danovy bonus nic. Takze sa to da velmi lahko utajit.
A nie, neukradol Ti ich, pretoze si ich dala dobrovolne. Je to vylucne tvoj problem. Nahravanie bez jeho suhlasu nemozes pouzit na ziadne ucely ani na sude, ani na policii.

princkrason
16. sep 2025

tento tiez mal asi zlatu cicku , ci?

autor
16. sep 2025

Ohľadne ženy váham v tom, že neviem či mi to pomôže, ale jej to určite nepomôže. On je hajzel, ale žena, čo nepracuje a býva a jeho mamou? Nepoteší ju to

autor
16. sep 2025
@anonym_81e179

Ja mam kolegu, ktory je zenaty, ma 2 deti. Vie to o nom len par kolegov, ktori su vo firme dlhsie. A s velkou oblubou si hlada "nadstandardne kamaratky" z radov mladych kolegyn. Do ziadnych papierov si neuvadza ze je zenaty, ani deti. Pri rocnom zuctovani nechava volnu kolonku "rodinny stav". Neberie ziadny pridavky, danovy bonus nic. Takze sa to da velmi lahko utajit.
A nie, neukradol Ti ich, pretoze si ich dala dobrovolne. Je to vylucne tvoj problem. Nahravanie bez jeho suhlasu nemozes pouzit na ziadne ucely ani na sude, ani na policii.

@anonym_81e179 presne toto. To nahrávanie je zhruba tak nanič, ale nič lepšie nemám.

anonym_773059
16. sep 2025
@anonym_autor

A teraz k radám. Polícia sa nezaoberá takýmito vecami typu slovo proti slovu nie. Dala som mu tie peniaze do roky dobrovoľne, neukradol mi ich nejako. Len zneužil ich účel. Teraz mám síce papier, ale nemám nic v rukách , čo hovorí o tom, že to nebola napríklad obyčajná pôžička. Mám jedného svedka a nahrávala som si hovory tento týždeň, z ktorých je to jasné. To sa ale akože nemá robiť. My si väčšinou voláme a nevypisujeme

@anonym_autor a ako si zistila, že je ženatý, teda

domka222
16. sep 2025

V živote by som nedala niekomu väčší obnos peňazí po roku. Najlepšie by ešte bolo,keby jeho ženu vôbec táto info od teba neprekvapila 😀

zalka
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor napíš mu písomnú výzvu, že dňa XY prevzal v hotovosti yz eur a žiadas ich vrátiť napr do 31.10.25 na číslo účtu iban cccc..podpis sa... Vytlač si to 2x a na tvoju kópiu nech napíše... Prevzal dňa xy Jožko Mrkvicka a podpis...
Máš doklad ďalší, že nenamietal ani výšku prostriedkov ani nič a ak nevráti. Chod za prvým právnikom nech ti poda platobný rozkaz na súde, s tým ze trovy a poplatky bude hradiť dlžník... Ty síce zaplatíš teraz ešte poplatky ale pripočítaju sa k dlhu.
Príde mu domov platobný rozkaz, ak ho od ignoruje stane sa právoplatným a ak nepošle peniaze tak šup za exekútorom a on už z neho peniaze vytiahne.

autor
16. sep 2025
@anonym_773059

@anonym_autor a ako si zistila, že je ženatý, teda

@anonym_773059 vybehol von z postele, uplne akoby utekal pred ohnom a ked som sa spytala, o co islo, tvrdil, ze o nic, ze sa isiel len prejst. To bolo jediny krat, co som myslela, ze klame. Pozrela som mu do telefonu prvy krat. A co som nasla ma zaskocilo. Konfrontovala som ho,,najprv zatlkal, zamotal sa a priznal sa.

dahra
16. sep 2025
@anonym_773059

@anonym_autor rozprávočku nám tu píšeš. Žiješ s niekým rok a nepoznáš jeho rodičov, jeho kamarátov, nikoho. A manželka mu netelefonovala

@anonym_773059 - počúvaj, ja som vydatá roky. Keď som v lete s deťmi u rodičov, alebo na dovolenke so setrou či niekým, prejde aj týždeň-dva, čo mu nezavolám 🙂 On neznáša telefonovať, takže ak chcem vedieť či žije, raz za dva dni sms s textom - všetko ok? on napíše - ok. 🙂 Sú aj páry, ktoré nepotrebujú telefonovať. Takže ak by môj muž bol v tom čase u niekoho, ver, že je možné, že by ona nezistila, že je ženatý. Ani v peňaženke nenosí fotky rodiny. Ok, nosí, fotku svojho otca.

anonym_773059
16. sep 2025
@dahra

@anonym_773059 - počúvaj, ja som vydatá roky. Keď som v lete s deťmi u rodičov, alebo na dovolenke so setrou či niekým, prejde aj týždeň-dva, čo mu nezavolám 🙂 On neznáša telefonovať, takže ak chcem vedieť či žije, raz za dva dni sms s textom - všetko ok? on napíše - ok. 🙂 Sú aj páry, ktoré nepotrebujú telefonovať. Takže ak by môj muž bol v tom čase u niekoho, ver, že je možné, že by ona nezistila, že je ženatý. Ani v peňaženke nenosí fotky rodiny. Ok, nosí, fotku svojho otca.

@dahra rok? Rok chodíš s niekým a nepoznáš jeho rodičov, súrodencov, kamarátov? To tvoj muž aj 2 týždne nevie čo je s tebou ani s deťmi? Iba SMS, že OK? Za mňa veľmi zvláštny vzťah nekomunikovať spolu

janinah
16. sep 2025

Neviem aky papier ti podpisal.ale treba oficialny papier Uznanie dlhu a podpisat pred notarom.

sevrin
16. sep 2025

@anonym_autor je mi ľúto čo sa ti stalo, ale aspoň si vyhrala súťaž "Kto nájde najväčšie hovado roku 2025". Toto do konca roka už asi nikto nestihne prekonať.

enmery
16. sep 2025
@sevrin

@anonym_autor je mi ľúto čo sa ti stalo, ale aspoň si vyhrala súťaž "Kto nájde najväčšie hovado roku 2025". Toto do konca roka už asi nikto nestihne prekonať.

@sevrin Sne na koníkovi, do konca roka To určite ešte niekto prekoná...

mandzula
16. sep 2025
@sevrin

@sevrin mám ešte jedného kandidáta - kamarátka si našla chlapa, zoznámil ju so svojimi rodičmi, sestrami a po cca roku zistila, že má jedno dieťa s ex a druhé s manželkou, s ktorou nežije.

simona20201309
16. sep 2025

@anonym_autor ste kolegovia a netušila si ze je ženatý a má deti?

simona20201309
16. sep 2025
@anonym_autor

Ohľadne ženy váham v tom, že neviem či mi to pomôže, ale jej to určite nepomôže. On je hajzel, ale žena, čo nepracuje a býva a jeho mamou? Nepoteší ju to

@anonym_autor toto by ťa nemuselo trápiť. Je to jej volba ako žije a je hlupa keď túto situáciu neriesi. Myslím ze skôr či neskôr to aj tak skončí rozvodom a ona si bude hľadať najlacnejší podnájom a prácu za minimalku.
Toto by mal byť odstrašujúci príklad ore všetky ženy ktoré nepracujú a bývajú v manzekovom dome - nikdy nevieš čo sa udeje a nakoniec ostaneš s holým zadkom

vevesh
16. sep 2025
@simona20201309

@anonym_autor toto by ťa nemuselo trápiť. Je to jej volba ako žije a je hlupa keď túto situáciu neriesi. Myslím ze skôr či neskôr to aj tak skončí rozvodom a ona si bude hľadať najlacnejší podnájom a prácu za minimalku.
Toto by mal byť odstrašujúci príklad ore všetky ženy ktoré nepracujú a bývajú v manzekovom dome - nikdy nevieš čo sa udeje a nakoniec ostaneš s holým zadkom

@simona20201309 a co ked prave chlap je ta "vyzirka" a zena samostatna a zabezpecena z lazov...🫣🫣🫣🤷‍♀️🤷‍♀️ toto vobec nemozes vediet. Iste je iba to, ze im to zarobi na manzelske problemy, ak sa to prevali, ktore mozno vyriesia alebo aj nie.....

anonym_e15942
16. sep 2025

@anonym_autor asi by som šla na políciu. Aspoň "trochu" mu znepríjemniť život. Lebo kam dal 2600 eur tak rýchlo že nemá ani cent? Fakt si naletela a pravdepodobne si zaplatila nechtiac možno nejaké výživné alebo iné vydavky jeho rodine. No nezávidím Ti. Vypytovať sa naňho na ekonomickom v práci alebo robiť tam dusno asi nemá zmysel. Vyjdeš z toho aj tak ako blbá naivka. A keď chodil na tajňaša telefonovať žene ,tak znamená že Ťa tají a bojí sa ze by to prasklo. Takže jedinú páku vidím v tom, že "vráť prachy, lebo všetky dôkazy poviem tvojej zene" a je mi úplne šumák kde tie peniaze zoženieš. Do týždňa ich chcem späť.

autor
16. sep 2025

Dakujem za niektore rady. Zamyslim sa nad nimi a poinformujem sa. Nespala som skoro 2 noci poriadne, neda sa mi dobre rozmyslat.
Nemam ziadny papier od notara, iba rukou napisany narychlo v praci vcera. Nedalo sa uvolnit sa a on tu od dnes do konca tyzdna nie je.
Co sa tyka kamaratov, surodencov, oni su vsetci tam. Jediny raz dosiel jeden jeho kamarat k nam a nic nehovoril, normalna navsteva. Inak on sa mi zdal taky rodinny typ a velky introvert. Ja som podobna. Okrem prace sme boli vacsinou doma alebo sa v okoli najest. Mali sme taky harnomicky cas doma, nic nam nechybalo. So surodecami telefonoval. Ja som sa nezapajala do toho vobec. Nam to tak vyhovovalo. Nikdy by mi to nenapadlo.

autor
16. sep 2025
@anonym_e15942

@anonym_autor asi by som šla na políciu. Aspoň "trochu" mu znepríjemniť život. Lebo kam dal 2600 eur tak rýchlo že nemá ani cent? Fakt si naletela a pravdepodobne si zaplatila nechtiac možno nejaké výživné alebo iné vydavky jeho rodine. No nezávidím Ti. Vypytovať sa naňho na ekonomickom v práci alebo robiť tam dusno asi nemá zmysel. Vyjdeš z toho aj tak ako blbá naivka. A keď chodil na tajňaša telefonovať žene ,tak znamená že Ťa tají a bojí sa ze by to prasklo. Takže jedinú páku vidím v tom, že "vráť prachy, lebo všetky dôkazy poviem tvojej zene" a je mi úplne šumák kde tie peniaze zoženieš. Do týždňa ich chcem späť.

@anonym_e15942 ked budem nieco riesit v praci, mozno tak harassment mi toho este vyjde. Aj to ma inak trochu brzdi volat jeho zene.

autor
16. sep 2025

Bohuzial jemu to bude dlhsie trvat, takuto ciastku dat dokopy. Za tyzden bude vyplata, viem, kolko zaraba. Povedala som mu, ze mi da celu vyplatu, ale jemu sa z nej odratava hypoteka, takze mu az tak vela neostava. Oni si z takej hladovej doliny, tolko mu nikto nepozicia.

Mate niekto teoriu, na co to minul? To mi nechce za ziadnu cenu povedat. Nechcem ani nad tym rozmyslat, ale hlava ma neposlucha

evazhoufova
16. sep 2025

A na bývanie ti neprispieval?

simca06022011
16. sep 2025

a na co ti bol takyto material z nizkou mzdou z hlavodej doliny.. omg... ved sa len "priucil" ako si zarobit a teba vyuzil, ale ma to aj dobru stranku ak to tu citaju rozne zeny, sa poucit, ze nie vzdy je ok sa zatvarat doma v domacej pohodicke a naivne doverovat. Ako sa vravi, doveruj ale preveruj, uz pred tym ako si niekohonastahujem k sebe jeho rodinu poznat musim, aspon ich stretnut, pred tym ako mu davam peniaze na cokolvek si musim byt ista... ak sa cesta odlozila, okamzite si napr. mala davat peniaze posielat spat a nie "drz to na ucte do cesty". Ale to je teraz jedno.. nenechaj mu to len tak prejst.
2600EUr chlap s rodinou minie na HOCICO. Hocikedy, aj za mesiac dva.

anonym_cd7cc7
16. sep 2025

@anonym_8c384b nie ale v Ba mal kolegyňu, ktorú blbol tým, že nikoho nemá. A ďalšími drístmy. Tiež z nej ťahal peniaze. Pritom sme mali vytýčený dátum svadby o pár týždňov, rervovanú sálu, dohodnuté všetko na úrade, kúpené obrúčky a šaty a čo treba, ja som už kupovala aj zariadenia do nášho bytu. Tieto veci ma stáli tiež dosť

anonym_1d0504
16. sep 2025

Mohol to minúť na stávkovanie online, alebo poslal žene, to je už teraz jedno.
Urobila si hlúposť, ale život je veľmi krátky na to, aby si sa tým trápila, hoď to za hlavu, evidentne máš z čoho žiť, ber to ako ponaučenie, ak ti to bude splácať aj po 50€ treba s tým súhlasiť, lebo vymocť to od neho rýchlejšie sa ti nepodarí, keďže nemá z čoho.
Stávajú sa aj horšie veci, možno si urobila dobrý skutok a tie peniaze sa dostali k jeho deťom😌

autor
16. sep 2025
@simca06022011

a na co ti bol takyto material z nizkou mzdou z hlavodej doliny.. omg... ved sa len "priucil" ako si zarobit a teba vyuzil, ale ma to aj dobru stranku ak to tu citaju rozne zeny, sa poucit, ze nie vzdy je ok sa zatvarat doma v domacej pohodicke a naivne doverovat. Ako sa vravi, doveruj ale preveruj, uz pred tym ako si niekohonastahujem k sebe jeho rodinu poznat musim, aspon ich stretnut, pred tym ako mu davam peniaze na cokolvek si musim byt ista... ak sa cesta odlozila, okamzite si napr. mala davat peniaze posielat spat a nie "drz to na ucte do cesty". Ale to je teraz jedno.. nenechaj mu to len tak prejst.
2600EUr chlap s rodinou minie na HOCICO. Hocikedy, aj za mesiac dva.

@simca06022011 Hej, bol z hladovej doliny a mal nizky prijem, ale on pochadza z takeho prostredia chudoby, co si sam nevybral. Paradoxne, mne sa strasne pacil jeho charakter. Vzdy aktivne pomohol. Podrzal ma v tazkych situaciach ako autonehoda, choroba. Za ten kratky cas bolo privela takychto udalosti. Robil moj zivot lepsim vo vsetkych smeroch, teda okrem tych financii, ale zas ani ma nezatazoval.
Nevysmejte ma tu, ale ked na chvilu zatvorim oci, bol to moj najlepsi vztah. Asi vyzniem ako nejaka chudina. Ale citila som lasku, spojenie, respekt, smiali sme sa, tesili na seba po praci. Sedeli na terase do noci, bolo nam dobre. On nam rano pripravil obed do prace. Prestal kvoli mne po 14 rokoch fajcit, lebo mi ten smrad vadil.