icon

Oklamal ma a obral o peniaze

16. sep 2025

Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?

dahra
16. sep 2025
@anonym_773059

@dahra rok? Rok chodíš s niekým a nepoznáš jeho rodičov, súrodencov, kamarátov? To tvoj muž aj 2 týždne nevie čo je s tebou ani s deťmi? Iba SMS, že OK? Za mňa veľmi zvláštny vzťah nekomunikovať spolu

@anonym_773059 - vieme, kde sme, s kým sme, od kedy, do kedy. Nikdy sa nestalo, že by sme nevedeli o sebe. Ale nepotrebujeme sa baviť, ako sa kto zobudil, čo zažil, sem - tam prepošleme fotku, niečo zaujímavé.

autor
16. sep 2025
@eleanor2510

Robite v rovnakej firme a on zaraba smiesny plat a ty zarabas tolko, ze si mozes dovolit drahu dovolenku a este aj 2 600 eur mu poslat? To mi trochu nevychadza. Neklame ti aj o plate? A uz tu padla otazka, ako si mal on zaplatit taku drahu dovolenku, ked tak malo zaraba? Naco si tam potrebovala ist konkretne s tymto chlapom, ked na to ocividne nemal? Sa mi zda, ze si bola velmi hrrr do vsetkeho, a takto to dopadlo. Dalsia otazka, kde byval predtym? Ved ked nechodil domov a navyse je to daleko, tak asi nedochadzal. Platil ti vobec volaco za byvanie?

@eleanor2510 áno, predstav si, ja si to môžem dovoliť. Vo veľkej štruktúre máš platy od úplne nízkych po vysoké. Jeho plat proste viem presne, koľko ľudia na jeho pozícii u nás zarábajú. Keby som sa ho pýtala, možno by klamal, ale ja viem. Čo ja viem, aj so mnou sa bohatší ľudia v živote podelili, nevidím na tom nič až tak zle. On predtým mal prenajatú iba takú izbu, štýl matrac na zemi a nič. Tu si držal, aj počas nášho vzťahu a tam sa aj vrátil. Ja som tam bola raz. Proste úplne iný štandard. Neplatil nič, platil si iba tú svoju izbu v ktorej nebýval. Je úplne lacná, to sa zrejme aj oplatilo držať si.

sevrin
16. sep 2025
@enmery

@sevrin Sne na koníkovi, do konca roka To určite ešte niekto prekoná...

@enmery kľudne sa stavme, s tebou o hocičo 😋

anonym_773059
16. sep 2025
@anonym_autor

@eleanor2510 áno, predstav si, ja si to môžem dovoliť. Vo veľkej štruktúre máš platy od úplne nízkych po vysoké. Jeho plat proste viem presne, koľko ľudia na jeho pozícii u nás zarábajú. Keby som sa ho pýtala, možno by klamal, ale ja viem. Čo ja viem, aj so mnou sa bohatší ľudia v živote podelili, nevidím na tom nič až tak zle. On predtým mal prenajatú iba takú izbu, štýl matrac na zemi a nič. Tu si držal, aj počas nášho vzťahu a tam sa aj vrátil. Ja som tam bola raz. Proste úplne iný štandard. Neplatil nič, platil si iba tú svoju izbu v ktorej nebýval. Je úplne lacná, to sa zrejme aj oplatilo držať si.

@anonym_autor totálna rozprávka. Ty s niekým žiješ, snažíš sa o dieťa a na fb si ho ani nepridáš? Robíš dieťa s niekým koho vôbec nepoznáš? Nepoznáš jeho rodinu, jeho bývanie, finančnú situáciu a komplet iných vecí. Takže si riadne vymýšľaš alebo si riadne …

anonym_c3e958
16. sep 2025

HNUS!Tak tento prispevok tu vedie.
Že planovat dieta a svadbu a on doma rodinu 🤮
Bezcharakterny chrapun. Pretvárka.Uz možno dalsiu obhana ktoru zase vyuzije.Curak, daj to určite jeho zene vediet, nech s nim narobi poriadky.Niektori muzi by si zasluzili vykastrovat.
Aspon ti platil za byvanie?

enmery
16. sep 2025
@anonym_c3e958

Bezcharakterny chrapun. Pretvárka.Uz možno dalsiu obhana ktoru zase vyuzije.Curak, daj to určite jeho zene vediet, nech s nim narobi poriadky.Niektori muzi by si zasluzili vykastrovat.

@anonym_c3e958 Veď hneď tu hore píše, že jej neplatil nič.

luccys
16. sep 2025
@anonym_c3e958

@anonym_c3e958 Mozno jeho zena vie, co ma. Niektorym to nevadi. Kym sem-tam pride domov a prinesie nejake peniaze, su spokojne.

la_dolce_vita
16. sep 2025
@luccys

@anonym_c3e958 Mozno jeho zena vie, co ma. Niektorym to nevadi. Kym sem-tam pride domov a prinesie nejake peniaze, su spokojne.

@luccys tiez si myslim, ze taka zena, ktora nepracuje a zije v hladovej doline so svokrou, je rada, ze je rada, ochotna akceptovat aj neveru a potesi sa financnemu obnosu, ktory muzicek "obstaral". Ja skor nechapem to, ze ocividne sikovna zena/autorka si vydrziava typka z ubytovni..

anonym_c3e958
16. sep 2025

Zeny vy ste tak strasne zufale, ze si musíte chlapov vydrziavat.Tiez taku poznam v okoli.Ziaden ju nechce, tak si ,, lasku,, jedneho plati.Aj keby ona nemala čo jest, radsej da peniaze jemu, za chrbtom sa z nej rehoce

anonym_c3e958
16. sep 2025
@luccys

@luccys
Aj to moze byt, ze su len spolubyvajuci a maju dohodu , či su’ spolu’ len kvoli detom, maju sa na haku, nevera pre nich nic neznamena, ľudia ziju rôzne.A mozno nie, urcite by som jej to povedala, uz bude na nej ako s tou info nalozi.

autor
16. sep 2025
@la_dolce_vita

@luccys tiez si myslim, ze taka zena, ktora nepracuje a zije v hladovej doline so svokrou, je rada, ze je rada, ochotna akceptovat aj neveru a potesi sa financnemu obnosu, ktory muzicek "obstaral". Ja skor nechapem to, ze ocividne sikovna zena/autorka si vydrziava typka z ubytovni..

@la_dolce_vita privat, nie ubytovna, ale to je jedno. Podla dediny som a inych veci som presvedcena, ze ona nepracuje. Treba to hned takto pisat? A tie zeny, co menej zarabaju nez muz, tiez si ich ti muzi vydrziavaju? Ci treba si najst niekoho vylucne v rovnakej prijmovej skupine. Predstav si, odmietla som inych muzov, ktori mali sice peniaze, ale nieco mi na ich osobnosti nepasovalo. Tento sa mi zapacil strasne tym, ze sa mi zdal clovek s dobrym srdcom. Nerozumiem ani sama, ako som sa mohla tak pomylit

autor
16. sep 2025
@anonym_c3e958

@luccys
Aj to moze byt, ze su len spolubyvajuci a maju dohodu , či su’ spolu’ len kvoli detom, maju sa na haku, nevera pre nich nic neznamena, ľudia ziju rôzne.A mozno nie, urcite by som jej to povedala, uz bude na nej ako s tou info nalozi.

@anonym_c3e958 nie, preklepla som si jeho telefon a okrem vzdialenosti a faktu, ze tam moc nechodi, to cele znelo ako normalne manzelstvo.
Citala som tu teraz druhu diskusiu a nikdy mi nad tym nenapadlo sa zamyslat, ale on si tiez zvykol vypinat mobilne data. Komunikovali cez WhatsApp

anonym_5ea10c
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c3e958 nie, preklepla som si jeho telefon a okrem vzdialenosti a faktu, ze tam moc nechodi, to cele znelo ako normalne manzelstvo.
Citala som tu teraz druhu diskusiu a nikdy mi nad tym nenapadlo sa zamyslat, ale on si tiez zvykol vypinat mobilne data. Komunikovali cez WhatsApp

@anonym_autor
tak si zhrňme, plánovala si mať dieťa s mužom, ktorý spal v prenajatej izbe na matraci aj keď zarábal( žiadna kontrolka?), plánovali ste cestu do zahraničia kde bolo potrebné mať peniaze na účte( ale spal na matraci na zemi🙈) nič?
tl

evazhoufova
16. sep 2025
@anonym_autor

@la_dolce_vita privat, nie ubytovna, ale to je jedno. Podla dediny som a inych veci som presvedcena, ze ona nepracuje. Treba to hned takto pisat? A tie zeny, co menej zarabaju nez muz, tiez si ich ti muzi vydrziavaju? Ci treba si najst niekoho vylucne v rovnakej prijmovej skupine. Predstav si, odmietla som inych muzov, ktori mali sice peniaze, ale nieco mi na ich osobnosti nepasovalo. Tento sa mi zapacil strasne tym, ze sa mi zdal clovek s dobrym srdcom. Nerozumiem ani sama, ako som sa mohla tak pomylit

@anonym_autor Hej rozum sa nad tým zastaví. Aj ti to nejako vysvetlil? Myslis že šiel len po peniazoch? Ja by som to na súde skúsila aj len s tým papierom. Resp. Poslala predžalobnú výzvu.

bennn
16. sep 2025

Toto proste nedokážem pochopiť. Zlodejom, klamárom a mafiánom fakt patrí svet a dostanú všetko a každú ...aj viac naraz.

autor
16. sep 2025
@evazhoufova

@anonym_autor Hej rozum sa nad tým zastaví. Aj ti to nejako vysvetlil? Myslis že šiel len po peniazoch? Ja by som to na súde skúsila aj len s tým papierom. Resp. Poslala predžalobnú výzvu.

@evazhoufova neviem, či išiel LEN po peniazoch. Mala som pocit, že sú medzi nami city, obojstranné, prejavoval lásku. Aké keď sa nad tým zamýšľam, uznávam, že keď sa harmónia naštrbila iba o trochu, vedela som, že sa da všetko do poriadku, keď mu kúpim nejakú drobnosť na potešenie. Ale brala som to nie ako ísť po peniazoch, skôr v zmysle tých 5 jazykov lásky, že je rád obdarovávaný. Teraz neviem, čo si mám o tom myslieť

autor
16. sep 2025
@evazhoufova

@evazhoufova ja skúsim v práci ešte ho nechať podpísať ešte lepší papier. A nech mi ukáže stav účtu, že či fakt nemá nič vrátiť. Zatiaľ to zamieta, ale budúci týždeň veľa napovie. Výplata príde, on sa vráti. Tú ženu si nechám ešte v zálohe zatiaľ. Pokúsim sa z neho ešte dostať všetko, čo sa dá budúci týždeň a keď už nebude nic chcieť dať, ako konkrétny plán, transparenciu, tú ženu môžem stále zavolať.

maminkadeticiek
16. sep 2025

Udala by som ho na policii
Ti sa postaraju aj o to,aby sa to dozvedela jeho zena.

eleanor2510
16. sep 2025

Tento pribeh je cim dalej, tym absurdnejsi a absurdnejsi. 1. Nikto nehovorí, ze muz musi nevyhnutne zarabat o tisice viac ako zena a ze si mas hladat seberovneho vo financiach. ALE! Robite v korporate, cize predpokladam nejaku administrativnu pracu, nie ste partia robotnikov na stavbe, cize muz, ktory spi na matraci, ti pripada normálny? To, ze ma prenajatu izbu, je v poriadku, je z ineho mesta, ok. Ale preboha - slusnu izbu s postelou a nabytkom, a nie s matracom!! 2. Cely cas si izbu nechava a tebe neplati nic, aj ked spolu zijete - to vazne? Tieto premarnene peniaze ta neseru? 3. Vymyslis si dovolenku, na ktoru on ocividne nema, to uz mi vobec hlava neberie, chcela si mu ju teda zaplatit? 4. Dobre, beriem, ze je vas vo firme vela, ale nechapem, kde ste vobec na seba narazili, ked on je nejaky radovy zamestnanec a ty si podla tohto v top manazmente. A co ste mali spolocne pri takych diametralne odlisnych zivotoch? Bud sa admin dobre bavi, alebo ak je to realne, si strasne, strasne naivna.

princkrason
16. sep 2025
@eleanor2510

Tento pribeh je cim dalej, tym absurdnejsi a absurdnejsi. 1. Nikto nehovorí, ze muz musi nevyhnutne zarabat o tisice viac ako zena a ze si mas hladat seberovneho vo financiach. ALE! Robite v korporate, cize predpokladam nejaku administrativnu pracu, nie ste partia robotnikov na stavbe, cize muz, ktory spi na matraci, ti pripada normálny? To, ze ma prenajatu izbu, je v poriadku, je z ineho mesta, ok. Ale preboha - slusnu izbu s postelou a nabytkom, a nie s matracom!! 2. Cely cas si izbu nechava a tebe neplati nic, aj ked spolu zijete - to vazne? Tieto premarnene peniaze ta neseru? 3. Vymyslis si dovolenku, na ktoru on ocividne nema, to uz mi vobec hlava neberie, chcela si mu ju teda zaplatit? 4. Dobre, beriem, ze je vas vo firme vela, ale nechapem, kde ste vobec na seba narazili, ked on je nejaky radovy zamestnanec a ty si podla tohto v top manazmente. A co ste mali spolocne pri takych diametralne odlisnych zivotoch? Bud sa admin dobre bavi, alebo ak je to realne, si strasne, strasne naivna.

@eleanor2510 ale aspon mame temu tyzdna 🙂

margotka17
16. sep 2025
@anonym_autor

Ohľadne ženy váham v tom, že neviem či mi to pomôže, ale jej to určite nepomôže. On je hajzel, ale žena, čo nepracuje a býva a jeho mamou? Nepoteší ju to

@anonym_autor no či ju to poteší či nie, tebe to môže byť jedno. Veď ani teba neteší, že ti dlhuje 2600 €. Daj mu ultimátum na 2 splátky, inak zavolaj jeho žene, nech vie, čo doma má. Možno už nejaká ďalšia príde o ďalšie peniaze.

margotka17
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hej, predostrel ti svoje srdce na tanieri a až taký dobrý bol, že si privlastnil tvoje peniaze bez vrátenia ( zatiaľ). Čo je toto za človeka? A ešte aj podvádzal manželku 😏, čistá dobrota ten chlap 🙃.

autor
16. sep 2025
@eleanor2510

@eleanor2510 ty si fakt nevies predstavit, kde pracuju diametralne odlisni ludia? Dam ti priklad, napriklad zeleznice. A nie, nerobime tam. Ministerstvo zahranicnych veci, kde pracuju diplomati a soferi? A nie, nerobime ani tam. Proste vam tu snad nedam nase pracovisko. 2. Ake premarnene peniaze? Vsak ked som roky zila sama, vyslo ma to rovnako. A nejaka voda minuta naviac, ani som nad tym nerozmyslala. 3. Tebe nikto nikdy nezaplatil dovolenku? Mne ano. Niekedy beriem, niekedy davam. 4. Co sme mali spolocne? Dost vela toho. V dennom zivote skoro vsetko. Nepozerame telku. Lahneme do postele a rozpravame sa dlho. Potom intimny zivot taky, ze sme vedeli, ze zajtra budeme od unavy trpiet v praci, ale aj tak sa nedalo prestat. Podal mi pomocnu ruku vzdy. Prevzal na seba spontanne ulohy, aby mi ulahcil zivot. Ja mam v praci stres, on samozrejme menej. Tak sa zacal starat o opravu auta po nehode a ine veci, co bolo treba. Vybavovacky. Tak som sa dozvedela, ze to asi nebolo zadarmo z cisteho srcda, no. Tvoj admin

simona20201309
16. sep 2025
@vevesh

@simona20201309 a co ked prave chlap je ta "vyzirka" a zena samostatna a zabezpecena z lazov...🫣🫣🫣🤷‍♀️🤷‍♀️ toto vobec nemozes vediet. Iste je iba to, ze im to zarobi na manzelske problemy, ak sa to prevali, ktore mozno vyriesia alebo aj nie.....

@vevesh zabezpečená z lazov ktorá žije so svokrov v jeho dome?😀

mircalla
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak som si preletela este raz. Pises, ze rad dostaval pozornosti, Co si vlozila tie peniaze, tiez boli len tvoje, on ich nazval nase.
Jednoducho ta financne vyciciaval a vyuzival ako platena prostitulka. Cisty hnus myslel som, ze su nase, teba chybat nebudu. Ziadne realne city tam neboli, to si ich len chcela vidiet. Ako sa hovori, zena dokaze predstierat orgazmu, muz dokaze predstierat cely vztah. A to sa aj stale. Klamat s poker face cely rok, to chce povahu bezchrbtaka

lubkavargova1
16. sep 2025

Mne sa ten chlap paci aj ked vymyslena storka...super sikovnik....
Inak toto posli do JOJ tam chalanom ako story na pribeh co tocili tu seriu o podvodnikoch, prave hladaju namet na dalsiu seriu....este ti aj zaplatia za napad a tych 2500 dostanes naspat mihnutim oka. Ako honorar celkom slusne nie? Sledovanost by bola bomba dalsia.

mircalla
16. sep 2025
@lubkavargova1

Mne sa ten chlap paci aj ked vymyslena storka...super sikovnik....
Inak toto posli do JOJ tam chalanom ako story na pribeh co tocili tu seriu o podvodnikoch, prave hladaju namet na dalsiu seriu....este ti aj zaplatia za napad a tych 2500 dostanes naspat mihnutim oka. Ako honorar celkom slusne nie? Sledovanost by bola bomba dalsia.

@lubkavargova1 Nedavno tu bolo daco podobne.....podla mna mozno ta ista s novou story. Ale aj toto uz je fakt tazko uveritelne

enmery
16. sep 2025

Autorka, ja by som to nebrala ako urážky. Evidetne si kvôli niečomu ignorovala všetky varovné signály a asi to nebude Tvoj prvý taký vzťah. Asi by sa mala zamyslieť, ako to zmeniť v sebe, aby si si nevpustila ďalšiu takúto nulu do života po tomto.❤️‍🩹

eleanor2510
16. sep 2025
@anonym_autor

@eleanor2510 ty si fakt nevies predstavit, kde pracuju diametralne odlisni ludia? Dam ti priklad, napriklad zeleznice. A nie, nerobime tam. Ministerstvo zahranicnych veci, kde pracuju diplomati a soferi? A nie, nerobime ani tam. Proste vam tu snad nedam nase pracovisko. 2. Ake premarnene peniaze? Vsak ked som roky zila sama, vyslo ma to rovnako. A nejaka voda minuta naviac, ani som nad tym nerozmyslala. 3. Tebe nikto nikdy nezaplatil dovolenku? Mne ano. Niekedy beriem, niekedy davam. 4. Co sme mali spolocne? Dost vela toho. V dennom zivote skoro vsetko. Nepozerame telku. Lahneme do postele a rozpravame sa dlho. Potom intimny zivot taky, ze sme vedeli, ze zajtra budeme od unavy trpiet v praci, ale aj tak sa nedalo prestat. Podal mi pomocnu ruku vzdy. Prevzal na seba spontanne ulohy, aby mi ulahcil zivot. Ja mam v praci stres, on samozrejme menej. Tak sa zacal starat o opravu auta po nehode a ine veci, co bolo treba. Vybavovacky. Tak som sa dozvedela, ze to asi nebolo zadarmo z cisteho srcda, no. Tvoj admin

@anonym_autor ale viem si predstavit, kde pracuju diametralne odlisni ludia, len to je presne to, o com hovorim. Ty si dala take príklady, ze diplomat a sofer. Odhliadnuc od toho, ze zarabaju podstatne odlisne sumy, su to proste odlisne zivoty. Pokojne ma nazvi staromodnou, ale je to velmi nerovny vztah, nielen pre peniaze, ale proste kazdy je niekde inde, bez akejkolvek urazky si neviem predstavit, o com debatuje diplomat so soferom. Nejaky cas to moze fungovat, ale proste ked ty si zabezpecena dostatocne a on spava na matraci, tak by som ocakavala, ze takyto vztah rychlo skonci.

autor
16. sep 2025
@mircalla

@lubkavargova1 Nedavno tu bolo daco podobne.....podla mna mozno ta ista s novou story. Ale aj toto uz je fakt tazko uveritelne

@mircalla daj link, rada by som sa spojila s autorkou. Peer terapia