icon

Oklamal ma a obral o peniaze

16. sep 2025

Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?

autor
16. sep 2025
@enmery

Autorka, ja by som to nebrala ako urážky. Evidetne si kvôli niečomu ignorovala všetky varovné signály a asi to nebude Tvoj prvý taký vzťah. Asi by sa mala zamyslieť, ako to zmeniť v sebe, aby si si nevpustila ďalšiu takúto nulu do života po tomto.❤️‍🩹

@eleanor2510 diplomat pracuje v krajinach niekedy s presne takouto mentalitou ludi. Spravny diplomat chce rozumiet mysleniu uplne odlisnych ludi. Viem si predstavit, ze to moze byt s davkou tolerancie mentalne prinosne pre obe strany. Mozno by sa postupne ten vztah dopracoval k zaniku, ale okolo roka este v takej faze nebol.
@enmery predtym som praveze mala muzov postavenych vyssie ako ja. Skusenost este horsia. Tak celkovo, ze ten vztah bol taky, ze bud workoholici alebo len namysleni idioti, s takym pocitom, ze si mozu dovolit vsetko a vsetci sa z nich po****u. Vnutri nejake komplexy, ktore si kompenzovali. Ludia, ktori nikdy nemaju cas. Hrnu sa za peniazmi. Tito ma unavili tak, ze som vlastne chlapa nehladala ziadneho. Ja neviem, kde nejaki normalni su

enmery
16. sep 2025
@anonym_autor

@eleanor2510 diplomat pracuje v krajinach niekedy s presne takouto mentalitou ludi. Spravny diplomat chce rozumiet mysleniu uplne odlisnych ludi. Viem si predstavit, ze to moze byt s davkou tolerancie mentalne prinosne pre obe strany. Mozno by sa postupne ten vztah dopracoval k zaniku, ale okolo roka este v takej faze nebol.
@enmery predtym som praveze mala muzov postavenych vyssie ako ja. Skusenost este horsia. Tak celkovo, ze ten vztah bol taky, ze bud workoholici alebo len namysleni idioti, s takym pocitom, ze si mozu dovolit vsetko a vsetci sa z nich po****u. Vnutri nejake komplexy, ktore si kompenzovali. Ludia, ktori nikdy nemaju cas. Hrnu sa za peniazmi. Tito ma unavili tak, ze som vlastne chlapa nehladala ziadneho. Ja neviem, kde nejaki normalni su

@anonym_autor Ja nehovorím o postavení, ale o tom, ze mali niečo patologické v sebe, čo Ťa zakaždým k takému pritiahne a ignoruješ všetky logické varovné signály.

autor
16. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor

@mircalla teda! Ked som to zacala citat, na chvilu som sa zamyslela, ci som to nepisala sama. Ta zena ma uplne rovnaky styl. To bude nejaky soulmate. Idem citat dalej

autor
16. sep 2025
@enmery

@anonym_autor Ja nehovorím o postavení, ale o tom, ze mali niečo patologické v sebe, čo Ťa zakaždým k takému pritiahne a ignoruješ všetky logické varovné signály.

@enmery ja myslim, ze to moze byt. Ale neviem nic viac, co to moze byt, preco, nemam sa od coho odpichnut.

autor
16. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor

@mircalla 28 stran! Vies ako to tam dopadlo?

spongebob1
16. sep 2025
@sevrin

@anonym_autor je mi ľúto čo sa ti stalo, ale aspoň si vyhrala súťaž "Kto nájde najväčšie hovado roku 2025". Toto do konca roka už asi nikto nestihne prekonať.

@sevrin To fakt? Keby aapom 260K, nie 2600. Ved to je smiesna suma.

ester26
16. sep 2025

Máš výborný štýl písania. To sa ti musí uznať, ale vieme, že toto reálne nie je. V dnešnej dobe sociálnych sieti, je skoro nemysliteľné aby si žena tvojho postavenia nezistila základne info o chlapíkovi ktorý spi na madraci niekde v ubytovni. Dnes vies v podstate za pár minút zistiť o človeku všetko, ešte aj to, kedy vykonal naposledy potrebu a nepotrebuješ byt ani genius. Robím v podobnej sfére ako si vymenovala a ver mi, tie ženy z personálneho vedia o všetkom všetko. Ešte aj poslednú chorobu manžela a manželky🙈neexistuje aby si si nič nevšimla, pôsobis veľmi inteligentne, máš veľmi dobre vyjadrovanie a ako tak ti sedia fakty. Suma sumárom, takto blba dievča rozhodne nie si. PS: mala si zadať vyššiu sumu, bolo by fo možno o niečo viac realistické.

autor
16. sep 2025
@spongebob1

@sevrin To fakt? Keby aapom 260K, nie 2600. Ved to je smiesna suma.

@spongebob1 ale viem si za tú smiešnu sumu niečo predstaviť

autor
16. sep 2025
@ester26

Máš výborný štýl písania. To sa ti musí uznať, ale vieme, že toto reálne nie je. V dnešnej dobe sociálnych sieti, je skoro nemysliteľné aby si žena tvojho postavenia nezistila základne info o chlapíkovi ktorý spi na madraci niekde v ubytovni. Dnes vies v podstate za pár minút zistiť o človeku všetko, ešte aj to, kedy vykonal naposledy potrebu a nepotrebuješ byt ani genius. Robím v podobnej sfére ako si vymenovala a ver mi, tie ženy z personálneho vedia o všetkom všetko. Ešte aj poslednú chorobu manžela a manželky🙈neexistuje aby si si nič nevšimla, pôsobis veľmi inteligentne, máš veľmi dobre vyjadrovanie a ako tak ti sedia fakty. Suma sumárom, takto blba dievča rozhodne nie si. PS: mala si zadať vyššiu sumu, bolo by fo možno o niečo viac realistické.

@ester26 on na tom Facebooku má 77 priateľov, asi tak 10 alebo 15 ľudí z práce. Súrodencov som tam našla. Jeho ženu nie, aj keď už viem, ako sa volá. Drvivá väčšina z tých ľudí má zamknutý profil a tých pár, čo nie, nič zaujímave alebo o ňom som tam nenašla. Inak o ňom na internete neviem nájsť nič, dokonca ani v zozname dlžníkov nebol.
Čo už mám k tomu zvyšku povedať.
260k dávať niekomu na účet je už trochu mimo moju ligu. Ktovie, keby som ich v hotovosti mala.
Fakt nie, vlastne som už v minulosti požičala, čo sa mi nevrátilo, ale bolo to menej a teraz je s tým koniec

evazhoufova
16. sep 2025

Nechapem že ľudia si nevedia predstaviť že druhí nežijú podľa ich šablón. Že je to pre niekoho úplne nepredstaviteľné ….

anonym_0ae575
16. sep 2025

Opisem ti situaciu jedneho pripadu. Nebudem konkretizovat, aspon jadro veci.
,,Jozo,, vedome a dobrovolne vlozil peniaze na ucet manzelskeho paru XY. Tu je sice rozdiel oproti tvojmu pripadu - spisali zmluvu, ze z toho a toho dovodu on dava peniaze. Obe strany suhlasili a vsetko bolo v poriadku. Po roku sa Jozo sudnou cestou ozval, ze sa ,,neopravnene obohatili,, a nakoniec sud vyhral. Peniaze museli manzelia vratit.
Skus sa popytat pravnika. Mozno to stoji za pokus. Alebo ist cez exekuciu, aby sa mu ciastka pravidelne strhavala.
A po vyplateni penazi by som navstivila zenu, nech popremysla, ci takeho hajzla chce mat za manzela.

anonym_822de9
16. sep 2025
@simona20201309

@anonym_autor toto by ťa nemuselo trápiť. Je to jej volba ako žije a je hlupa keď túto situáciu neriesi. Myslím ze skôr či neskôr to aj tak skončí rozvodom a ona si bude hľadať najlacnejší podnájom a prácu za minimalku.
Toto by mal byť odstrašujúci príklad ore všetky ženy ktoré nepracujú a bývajú v manzekovom dome - nikdy nevieš čo sa udeje a nakoniec ostaneš s holým zadkom

@simona20201309 ďakujem, týmto komentárom mi asi niečo doplo o exovi. A čím ďalej som od rozchodu, tým viac mám pocit, že môžem byť rada. Furt rozprával, ako musím rátať s tým, že možno raz bude chodiť na týždňovky

123profil321
16. sep 2025
@anonym_autor

@sickynickyobsadene 1000+ zamestnancov, ak ti to pomôže. A nemusíte hadat presne kde pracujeme

@anonym_autor pracujete v Nitre? 🤔

123profil321
16. sep 2025
@mircalla

@lubkavargova1 Nedavno tu bolo daco podobne.....podla mna mozno ta ista s novou story. Ale aj toto uz je fakt tazko uveritelne

@mircalla myslíš tú, čo si zo dala dva úvery? Úplne odlišný štýl písania.

123profil321
16. sep 2025
@anonym_autor

@mircalla 28 stran! Vies ako to tam dopadlo?

@anonym_autor na začiatku riešila, že on ide z výplaty do výplaty, a on je obchodník. Hneď v prvý večer sa spolu vysli. On síce nebol veľmi spokojný so sexom, ale ona áno, ale on mal vždy len samé ku*by - podľa jeho slov, tak hľadal cielene skromnú ženu n tinderi. Zrazu jej povedal, že potrebuje požičať peniaze, tak mi dala cca 250€, spravila jednu pôžičku na 700€, druhú na 1500€ a dala mu ich. Aj s úrokmi a jej sumou cca 5500€. A zrazu zistila, že on nie je žiadny podnikateľ, byť kam ju vzal nie je jeho. Najprv jej nejakých 200€ vrátil, potom išla na políciu, tá mu pred ňou zavolala a spravila bububu. Potom podala predžalobnú výzvu a zrazu jej vrátenie peňazí vybaví jeho mamička. Zo šedej myšky sa postupne stala v diskusii panička, ktorá má známosti, ktoré postrašia, aj na polícii a este neviem čo.

hopsas
16. sep 2025

@anonym_autor toto je fakt divný príbeh. Kolega - a ty nevieš že je ženatý? Žena mu nikdy nevolala? Ani on jej? Ani deti? V mobile žiadne fotky? Býval u teba a za rodinou nechodil?

123profil321
16. sep 2025
@hopsas

@anonym_autor toto je fakt divný príbeh. Kolega - a ty nevieš že je ženatý? Žena mu nikdy nevolala? Ani on jej? Ani deti? V mobile žiadne fotky? Býval u teba a za rodinou nechodil?

@hopsas odpovede dala do diskusie

betulinka1
16. sep 2025

@anonym_autor normalne chod za pravnikom nech ti poda platobný rozkaz na sud a ten si vies pisomne podat aj sama. Vzorov ne kopec na nete. Mas papier, mas. Tak co. Dolezite je, kedy mas splatnost pôžičky. Ci je splatná alebo nie. Lebo pred splatnosťou nevies ist na sud. Toto presne ti ten pravnik povie. Uz len z princípu by som mu nic nenechala.

hopsas
16. sep 2025
@123profil321

@hopsas odpovede dala do diskusie

@123profil321 ani to nečítam. Tento príbeh je celý nezmysel.

123profil321
16. sep 2025
@hopsas

@123profil321 ani to nečítam. Tento príbeh je celý nezmysel.

@hopsas tak potom na čo sa vyjadruješ, keď ani len autorkine odpovede nečítaš? 😃 Odveci 😃

liv1
16. sep 2025

Pripadny sudny spor by si pravdepodobne vyhrala ak mas ten papier. Moj brat tak vyhral.

zuzanka.zuzu
16. sep 2025

mne napadol ešte napríklad Volkswagen 🤷 tam je mrte ľudí, platy od sociek po desať tisíce mesačne, prečo nie... úplne uveriteľné 🤷 veď si zoberte že pomaly DENNE tu nejaký dôchodca vyhadzuje peniaze von oknom 🙈 to je uveriteľnejšie? 😀

priscilla07
16. sep 2025

Je mi to ľúto čo sa Ti prihodilo. Asi by má viac ako peniaze, trápilo to že ten, z Tvojho pohľadu, skoro ideálny romantický vzťah, bol fikcia. Vlastné áni nevieš čo v ňom bolo skutočne a pravdivé a čo lož. Či naozaj všetko bola lož? A čo je to v Tebe čo pritiahlo také individuum? Ty aspoň už žiješ v pravde, aj keď bolestivej. Nechcela by som si predstaviť tu bolesť ktorou by si prešla jeho manželka, keby sa o tom všetkom dozvedela. To sklamanie Ťa určite veľmi bolí. Čo sa tyka peňazí, možno pomôže veta, že do hrobu si nikto nič nevezme. Držím palce aby si sa z toho čím skôr dostala.

autor
16. sep 2025
@priscilla07

Je mi to ľúto čo sa Ti prihodilo. Asi by má viac ako peniaze, trápilo to že ten, z Tvojho pohľadu, skoro ideálny romantický vzťah, bol fikcia. Vlastné áni nevieš čo v ňom bolo skutočne a pravdivé a čo lož. Či naozaj všetko bola lož? A čo je to v Tebe čo pritiahlo také individuum? Ty aspoň už žiješ v pravde, aj keď bolestivej. Nechcela by som si predstaviť tu bolesť ktorou by si prešla jeho manželka, keby sa o tom všetkom dozvedela. To sklamanie Ťa určite veľmi bolí. Čo sa tyka peňazí, možno pomôže veta, že do hrobu si nikto nič nevezme. Držím palce aby si sa z toho čím skôr dostala.

@priscilla07 ♥️♥️♥️ ty si moj clovek, krasne zhrnutie. Dakujem

A dakujem vsetkym za velmi podnetne myslienky. Treba tu situaciu procesovat. Posuvam sa dalej, aj ked len pomaly

simca06022011
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hej lebo tento tvoj sa nehrnul za peniazmi a bol v poriadku. Nietkori proste vedia ze musia makat aby mali.. ini si ukradnu, alebo klamstvami k tomu pridu. Neviem ci prave dojmom, ze nietko okolo mna tancuje, a iny je workoholik, sa da vybrat partner. AJ ked je to iste prijemne mat niekoho kto spravi a postrara sa.. keby nakoniec nevyslo najavo, ze to nebolo zadarmo ani tvoje pekne oci.

anonym_ada879
17. sep 2025
@eleanor2510

Tento pribeh je cim dalej, tym absurdnejsi a absurdnejsi. 1. Nikto nehovorí, ze muz musi nevyhnutne zarabat o tisice viac ako zena a ze si mas hladat seberovneho vo financiach. ALE! Robite v korporate, cize predpokladam nejaku administrativnu pracu, nie ste partia robotnikov na stavbe, cize muz, ktory spi na matraci, ti pripada normálny? To, ze ma prenajatu izbu, je v poriadku, je z ineho mesta, ok. Ale preboha - slusnu izbu s postelou a nabytkom, a nie s matracom!! 2. Cely cas si izbu nechava a tebe neplati nic, aj ked spolu zijete - to vazne? Tieto premarnene peniaze ta neseru? 3. Vymyslis si dovolenku, na ktoru on ocividne nema, to uz mi vobec hlava neberie, chcela si mu ju teda zaplatit? 4. Dobre, beriem, ze je vas vo firme vela, ale nechapem, kde ste vobec na seba narazili, ked on je nejaky radovy zamestnanec a ty si podla tohto v top manazmente. A co ste mali spolocne pri takych diametralne odlisnych zivotoch? Bud sa admin dobre bavi, alebo ak je to realne, si strasne, strasne naivna.

@eleanor2510 hádam neveríš tomu, že je to pravda

eleanor2510
17. sep 2025
@anonym_ada879

@eleanor2510 hádam neveríš tomu, že je to pravda

@anonym_ada879 neverim, ved preto som pisala, ze je to cim dalej absurdnejsie

anonym_1d0504
17. sep 2025

Akokoľvek je to neuveritelné sa takéto príhody dejú, trvá často aj niekoľko rokov kým človek zistí s kým žije.
Aj mne sa stalo, aj kamarátke, aj známej atď
Chlap hrá na lásku, plánuje sa svadba a v konečnom dosledku len potreboval zariadiť byt, kúpiť auto, isť na dovolenku, zaplatiť dlhy atď a je to len naša vina, že sa necháme opiť rožkom, zdravý rozum necháme za dverami, nepočúvame dobré rady okolia, by sme sa rozdali nezištne a nenapadne nás, že tá láska je fake.
Často som počúvala o ženách, čo takto oberú chlapov, ale už je tu máme fenomén dnešnej doby.
Mali by sme byť obozretnejšie a nielen slepo doverovať ale aj pravidelne preverovať.

evansova
17. sep 2025
@gab1sol

@anonym_autor a to manželke nechýbal, keď býval s tebou? Či ako ti vysvetlil, že chodí na vikendy domov? A to kam ste chceli cestovať? A najrýchlejšie riešenie bolo dať mu hotovosť, ktorú bolo treba vložiť niekde na účet? To je rýchlejšie ako bankový prevod?

@gab1sol Možno manželka bola informovaná, toto je celkom ľahký spôsob ako obohatiť domáci rozpočet o pár tisíc. Veď peniaze nesmrdia.