Oputstili by ste partnera len kvôli tomu, že doma majú gazdovstvo, býva s rodičmi a nikam nechce ísť?
Vedeli by ste opustiť partnera len kvôli tomu že doma majú Gazdovstvo a býva s rodičmi a nikam nechce ísť?
precitaj si tuto knihu, sice zo starsieho obdobia ale presne charakterizuje zivot dievcata a zeny na farme z ktorej neskor utiekla, nakolko jej bol blizsi mestsky zivot a nie muklovanie na farme: https://www.antikvariatshop.sk/kniha/h5885/macd...
@kristinaa300 buď sa pridáš, alebo nie
Ani ak dosiahneš bývanie mimo gazdovstva a rodičov,tak to nebude nijaká výhra.On tam bude chodiť vždy,roboty bude plno a kto pomôže,ak nie syn,však on to raz zdedí.A ty sa bude pridáš a budeš sa tam ťahať s ním aj s deťmi,plienkami a jedlom alebo si môžeš ostať doma vo vašom bytíku-sama resp. sama s deťmi a snívať o idylickej rodinnej dovolenke alebo aspoň víkendovom výlete.Raz za čas sa možno na ten výlet aj vyberiete,ak už budeš príliš nas-atá a nejaký pobyt vybavíš /on to robiť nebude,relax na gazdovstve stačí/.Tí rodičia sa raz pominú,tvoje deti vyrastú a budeš si myslieť,že si teraz konečne idete užívať sami dvojka....omyl,gazdovstvo ho už tak pripúta,že ho neopustí,lebo predkovia by sa v hrobe obracali....predať ani náhodou,lebo peniaze nemajú cenu....
záver....utekaaaj a ani sa neobzri /neplatí pre včielky robotnice,pre ktorých je byť gazdinou životný sen/
Nie .. ale ak si domased a mas rada farmu ok lenze nie zit u svokrovcou ani keby mali palac🙄
@kristinaa300 No u mňa by to fakt nehrozilo, nemám rada ani zvieratá ani nejaké poľnohospodárske práce, chuťovky typu kydanie hnoja fakt nemusím. To, že teraz len varíš a upratuješ je varovný prst, ja ked som s mojím mužom chodila, nedovolil mi ani upratať hrnčeky u neho, nieto ešte variť. Po svadbe budeš makať ako mulica, no dakujem pekne. Radšej si nájdi priateľa z mesta, to je istejšie.
@kristinaa300 definuj gazdovstvo
Prečo nechce odísť od rodičov, lebo očakávajú, že bude robiť s nimi a boji sa?majú z toho finančný prospech či len pre seba?
Nie, nechcela on bude celé dni robiť na teba budú zazerat, je to životný štýl
inak- nič proti názorom tu,ale pekný príklad,ako chce každý len výletovať a robiť nechce nikto 😀 😀
takyto zivot ti musi vyhovovat, lebo ak je taky gazdovsky typ, tak je fakt mozne, ze bude chchiet byt len doma a prakticky ani nebude mat cas niekam chodit
@livi nesuhlasim. Ja som vyslovene domaci typ, tzv. domased. Vylety robim viac-menej iba v lete a aj to kvoli detom, nech maju zazitky. Parkrat do aquaparku, nejaka turistika ci prazdniny u starych rodicov. Nic extremne. No ani toto by sme nemohli, ak by sme mali gazdovstvo.
Svagor je gazda a teda cely den je to o zvieratach. Nikam nechodi, ak uz musi, musi si poriesit krmenie zvierat. Viem teda, co vsetko to obnasa a ako je clovek ,,obmedzeny,, casom a povinnostami.
Toto nie je o vyletoch, ze vsetci by len vyletovali. Pocas roka sa ti naskytne par dni, kedy si mimo domu. Zvierata ale obriadit treba.
Na druhej strane, co je zle na vyletoch, ked deti vidia svet? Blizky ci daleky? Mne je luto deti, ktore nejdu niekam mimo, trosku dalej ako je ich dvor. Staci aj po Slovensku, len nech maju moznost vidiet viac. Je na tom nieco zle?
Ak z roka - z 365 dni co i len 50 si mimo, uz mas problem, co so zverou. Na to musi byt povaha, priam az vasen.
Je to aj obeta - este pred odchodom do prace obriadit gazdovstvo, po prichode z prace tiez, vecer zase... plus povinnosti beznej zeny. Nie je to lahke a nie je to pre kazdeho.
Tu vobec nejde o tie vylety.
@malapepka Áno,určite súhlasím.. my máme zopár zvieratiek,ale máme pomoc od rodiny,keď treba,v lete sme stále niekde,aj keď len na 1 den. Manzel je aj typ gazdu-pestuje aj chová, ale rád si aj uzije a chodievame veľa na turistiku. Áno,chápem,že veľký statok už je aj väčší záväzok, no aj tam sa dajú prerozdeliť povinnosti medzi rodinu či zamestnancov- ak teda sú nejakú. Kamarát má toho oveľa viac a rieši to vždy tak,že keď idú na pár dni prec,tak sa k nemu nasťahujú rodičia a starajú sa o zvieratá a záhradu. Všetko sa dá,keď sa chce. Len otázka je,či sú partneri povahovo nastavení rovnako - či majú rovnaký pohľad na svet a záľuby,alebo nie,v tom prípade je lepšie sa včas rozísť
@kristinaa300 …co tam po gazdovstve, to sa da zvládnuť ….ale so svokrovcami za zadkom by som nežila ani den.
@tykat áno máš pravdu, najväčší problem je bývanie s rodičmi,o Gazdovstvo mi až tak nejde aj keď sú dni keď som stoho zmätená.
@livi áno aj ja mám trošku ten pocit že znázormi sa pozerajú len na seba,lebo chlap je smradľavý tak už ho nechcú.Ved aj takáto práca je práca.Mozno preto lebo majú život ako gombicka a chlapi stoja v rade,len nie každý má také šťastie aby si mohol vyberať
@kristinaa300 No hlavne sa zamysli nad tým, čo chces ty. Ja by som žiť na gazdovstve nechcela za žiadnu cenu a ani so svokrovcami. Chlapov na svete je veľa, určite tento nie je jediný.
@janickacrazy lenže nebudem čakať do 50 a hľadať aká dobrá duša má bude chcieť lebo som odkopla kvôli Gazdovstvu chlapa a ani rodinu si nezalozim.Najst normálneho chlapa je ťažké.A možno ten čo gazduje je lepší ako dajaky doktor,právnik alebo neviem kto čo podvádzaju na každom kroku.
@livi nie každý je na gazdovstvo. Ja by som tiež do takého niečo nešla. Len robota a robota. Nemám problém niečo spraviť. Ale odtiaľ potiaľ. Zase celý život zasvätiť robote na gazdovstve. To teda nie
@kristinaa300 sama si musíš povedať, čo je pre teba podstatné. Rodičia nebudú večne vládať a potom bude očakávať od teba, že budeš pomáhať. Vieš, časom človeka omrzí stále sa prispôsobovať a tá nenaplnená túžba- po inom živote - cestovaní, výletoch, víde na povrch a je problém. Byť s niekým len preto, že si chcem založiť rodinu a povedať si, že stačí mi aj toto. Človeka to časom dobehne. Ja by som nemohla žiť celý život na gazdovstve. Ešte tak dom, záhrada, pár sliepok a mať čas aj na oddych ,výlety. Ale toto už je taký extrém, že nie každý to dá.
@kristinaa300 autorka nerozumiem kam sa chceš touto diskusiou dostať. Na jednej strane sa pýtaš na názor a na druhej strane keď ho dostaneš tak osočuješ iné ženy, že im taky chlap smrdí a majú život gombička. 🤷♀️ neviem koľko máš rokov, ale píšeš ako keby si už mala po 35. bola a bála sa že už nikdy nikoho lepšieho nenájdeš.
@kristinaa300 mám pocit, že ty si už rozhodnutá
@gabika128 je to predovšetkým o diskusii,na jednej strane ja mám trápenie ale to už je o inom a po druhej strane chcela som vedieť nazori iných a je mi smutno že v dnešnej dobe každý pozerá sa len na seba,akokeby ten chlap čo gazduje bol nejaké monštrum.Akokeby si nemohol založiť rodinu lebo každá jedna žena odíde len kvôli Gazdovstvu a nepozerá sa na charakter toho chlapa
@janickacrazy ja nemám čo vyberať,niesom krásna a nemám poradovník chlapov aby som si mohla vyberať,a vek už tiež nemám aby som ďalej čakala na niečo lepšie čo nemusí nikdy prísť a nakoniec ostanem sama bez všetkého.Kazdy tu opisuje ako hrozne je žiť na Gazdovstvu áno to je ale nie je to také odstrašujúce.
@kristinaa300 Počúvaj, baví ťa taká práca? Ráno vstávať , dojit, čistiť zvieratám, potom robiť na traktore, sadiť zemiaky , úrodu , okolo toho dojit, robiť korbace, mäso , zabíjačky , lebo ono to gazdovstvo musí na seba zarobiť, taký chlap fakt nebude mať cas na rodinu, výlety , dovolenku pri mori, to budú len zvieratá , plus svokrovci za zadkom ani ja nebudem mať rodinu. Ale takého chlapa, ktorý by ma aj chcel, no svokrovci a gazdovstvo , veľký problém. Ináč ja som aj ručne hrabala seno a tak, je to makačka , čiže si to zváž!!!!!
@kristinaa300 ale viem ťa aj pochopiť, no musíš sa sama rozhodnúť.
Ono to nie je hrozne pre cloveka, ktory sa v tom vidi a taka praca a zivot ho proste naplnaju. No ak ti gazdovstvo nic nehovori, tak neviem, ci by som do toho sla, lebo by si isto bola nestastna
@kristinaa300 pozri sa, ja ked som bola mladá, tak som bola veru krásna a mohla som si vyberať, no samozrejme som sa zamilovala do chlapa, ktorý ma ako tehotnú opustil, hoci predtým mi sľuboval hory-doly, takže nikdy nevieš dopredu, čo sa stane, neskôr ako 32-ročná aj s dieťaťom som si našla úžasného muža, sa ktorým som doteraz a som maximálne spokojná. Krása je veľmi subjektívna, niektoré pekné ženy sa nevydali a iné, čo nie sú nejaké krásavice majú super mužov a pekné rodinky. U nás v triede sa ako prvá vydala úplne nenápadné dievča, čo sa bála, že ju nikto nebude chcieť, lebo mala trochu nadváhu.
Na tomto Gazdovstvu je to tak kto chce robí,kto nechce nerobí.partner má sestru čo si žije svoj život a nerobí okolo hospodárstva skoro nič.
Tak si to zhrňme, nie si veľmi na gazdovanie, s chlapom si, lebo nemáš podľa tvojich slov na výber.
Akú radu vlastne čakáš?
Na jednej strane vieš, kde je problém (gazdovstvo, rodičia), na druhej strane sa vyhováraš, že nikoho si už nenájdeš, tak budeš tolerovať, čo ti vadí.
Chýba ti sebaúcta.
A k tej jeho sestre, že nič nerobí. Ona vždy bude ICH krv, aj keby do konca života prdela do gauča. Na teba nebude nikdy rovnaký meter, ty budeš vždy cudzia. Na to pamatäj.
Suhlasim s predchadzajucimi nazormi. Skus si polozit sama sebe otazku- Kde sa vidim o 5-10-15-20 rokov? Vidim sa na gazdovstve, kde sa neda to vsetko zamknut a dat si pauzu na tyzden ci dva? Vidim sa ako pomocna sila pri starsej gazdinej? Rozumej dve gazdiny pod jednou strechou- co nikdy nerobi dobru krv v rodine? Vidim sa vedla manzela, ktoreho vystavim krutej realite, ked sa bude musiet pravidlne postavit bud na moju stranu, alebo proti mne a teda na stranu jeho matky/otca s ktorymi ja budem ma nezhody? Tie urcite pridu! Aj ked su teraz ako med, ale nova metla vzdy dobre metie a aj ked vtacika lapaju,pekne mu spievaju. Vidim sa pri starnucich svokrovcoch, ktorych budem musiet doopatrovat zaroven spolu s gazdovstvom aj detmi? Zivocichom nevysvetlis ze uz mas toho dost, nevladzes, lebo musis sa krutit v jednom kuse. Buduci svorkovci sa vidia v synovi a spoliehaju, ze to gazdovstvo je aj jeho srdcova zalezitost teda nezoberie sa s tebou a detmi niekde do sveta. Ved by to neprezili a on by im to nedokazal urobit, ani keby si sa vyhrazala. Potom by si bola ty ta zla, neschopna sa prisposobit, neschopna obriadit gazdovstvo, neschopna na toto a ani na tamto. Potom by si iba oci otvarala, co vsetko sa o sebe dozvies. To vyplakavanie, ze taku lenivu zenu si nas syn zobral, ze taku co nic na gazdovstve nevedela robit a oni chudaci ta to museli ucit a pod. Ohovaranie a osocovanie velmi boli! Dobre si rozmysli toto nekompatibilne manzelstvo, pretoze je lepsie sa z pol cesty vratit.
@kristinaa300 nemyslim, ze tie co vyjadrili negativny postoj voci gazdovstu vyslovene opovrhuju gazdovanim alebo znevazuju gazdov, skor je to o tom, ze si nevedia predstavit taky zivot. Ani ja nie.
Nepochopila som uplne ci svokrovci maju gazdovstvo len pre svoj uzitok a ziju z toho co dochovaju/dopestuju, alebo ci maju ine zamestnanie a statok je zaluba. Napisem to priamo, nebavi a nebavilo ma nikdy zahradnicenie, ako mladsia som si odskusala co to zo zahrady, zabijacok, zabijania sliepok… viem ale, ze nie je to to, co chcem. Mam pracu, administrativnu, ale bavi ma. Bohuzial do a z prace cestujem dobrych 45 minut, mame male dieta a fakt to posledne, co by ma dobilo energiou je, ze cez tyzden po praci sa natrepem do zahrady a idem okopavat, alebo ze si to necham ako relax na vikend. Pri tychto cinnostiach fakt nerelaxujem. Mame vsak maly zahon s cucoriedkami a pre tento rok zostaneme iba pri tom.
Neviem si predstavit zivot na gazdovstve, kde by sa ocakavalo, ze prilozim ruku k dielu a to z hlavneho a zakladneho dovodu, lebo ma to nebavi, ale ineho by nebavila moja praca a moje konicky.
Napisla si, parafrazujem, ze vlastne nemas moc na vyber a tento partner ti vyhovuje po viacerych strankach. Vzdy mas na vyber, len treba aj trosku predvidat. Pokial si vies samu seba predstavit na gazdovstve, potom je vsetko v poriadku. Pokial si vies predstavit seba byvat so svokrovcami, znova je vsetko v poriadku, a urcite su priprady aj kladneho spoluzitia so svokrovcami, ale to si musis zhodnotit ty sama, lebo my nepozname ani teba, ani tvojho priatela ani jeho rodinu. No si ochotna a si si ista, ze zvladnes spolunazivanie so svokrovcami a bude ta bavit pracovat okolo zvierat, zahrady a tak podobne?
Moja odpoved na tvoju otazku je ano, opustila by som ho. So skusenostami, ktore mam, so zivotom, co som ai ja osobne prezila, viem, ze by som nezvladla byvat so svokrovcami a taktiez viem, ze gazdovstvo by mna nenaplnalo a myslim, ze keby som nebola stastna a spokojna ja sama, tazko by mohol fungovat vztah, v ktorom by som bola.

Keby mal gazdovstvo ,tak ho sama ziadam o ruku 🤣ale byvat so svokrovcami ani za nic.to u mna neprichadza do uvahy