icon

Partnerova “najlepšia kamarátka”

21. aug 2023

Ahojte žienky, dievčata.

Chcela by som si prečítať vaše skusenosti, keď má váš priateľ/manžel/partner najlepšiu kamarátku. Či už z detstva, alebo len proste kamošku a trávi s ňou čas, vadi vám to? Necítite sa dobre?

Ja som toho názoru, že to neakceptujem. Nemám dobrú skúsenosť čo sa týka toho. Podľa mňa ja ako jeho už snúbenica, pred nesjakým časom priateľka by som mala byť ja, tá jeho “najlepšia kamarátka” a zároveň aj najbližšia osoba. Vo mne môže nájsť všetko. Podporu, pohladenie, bozk, zábavu, zdieľanie spoločných chvíľ… Ja som osoba ktorá podporuje jeho koníčky, prácu, pomáha mu psychicky, podporuje ho, motivuje ho. Nevidím dôvod, v našom vzťahu mať nejakú inú ženskú. Aj keď medzi nimi nikdy nič nepreskočilo a ani nepreskočí. Sto ľudí sto chutí sto skúseností. Neakceptujem to… Somnou si môže zahrať stolné hry, PC hry, navariť, prebrať osobné a pracovné veci, posťažovať sa mi, pozrieť film atď. Partneri sú od toho…

Nemusíte ma odsudzovať alebo prirovnávať k žiarlivému psychopatovi. Som so sebou spokojná taká aká som. Chcela by som len vedieť čo na to vy. 🙂

cipina
21. aug 2023

Ty chces, aby on akceptoval Teba, ale Ty neakceptujes jeho. S kamaratmi muzmi by si predpokladam nemala problem, takze ak je to ako pises a si si ista ze medzi nimi nikdy nic nebude, nie je dovod obmedzovat ich priatelstvo.

ellisss
21. aug 2023

Myslím si to isté …poznám to 🙂

pininka1
21. aug 2023

Ty nevieš o kamarátstve absolútne nič, nieje to o žiadne pozornosti, ty práveže potrebuješ len vlastniť a celú pozornosť tvojho partnera. Je to tvoja vec, ale žiaden s tebou nevydrží. To je horšie ako v base.

thoughtfulweirdo
21. aug 2023

Pre mňa je totálne neprijateľné partnerovi niečo povoľovať a nepovoľovať. Zdraví a vyrovnaní ľudia to robia tak, že ak robí potenciálny životný partner niečo neakceptovateľné, neurobia z neho svojho životného partnera 🙂 neviem si predstaviť správať sa k partnerovi ako k decku.

petronelag
21. aug 2023

Aj na túto oblasť mať alebo nemať kamarátky musia mať obe strany rovnaký názor, lebo to môže spôsobiť problém. Ktorá žena nechce, aby jej muž mal takéto kamarátky, si ma hľadať takého muža, ktorý nemá o to záujem. A ktorá mu to bude tolerovať, tak asi aj on jej to bude tolerovať. Ale ani podľa mňa to nie je dobré, lebo to môže skončiť všeliako, dosť žien má veľmi uvolnené zásady. Keď má kamarátov mužov, spolupracovníkov to je celkom normálne.

liusa82
21. aug 2023

@autor nečítala som diskusiu ale súhlasím s autorkou.Nech sa sťažuje kamošovi a nie kamoške toť vsjo.A keby nerešpektuje že mi to robí zle bol by ex on a to rýchlosťou blesku.

kiki68
21. aug 2023

Mne to neva, mam tiez naj kamosa a je dovod preco sme iba naj kamosi od strednej. Keby chceme, sme davno zobrati. Nie sme a mame obaja svoje uz rodiny. My vieme, ze by sme sa ako manzelia prizabili. On nema rad moju hudbu, ja nemam rada jeho hudbu, Ako teenage sme sa na tom vedeli posekat na dva dni 😂 Ale su tam naozaj veci, ze nie. A to viem ako vyzera maju, viem ake ma specifika snad vo vsetkom, ale proste neboli by sme spolu. On ma rad mojho muza a na jeho zenu. Este som mu pomahala, ked to mali take no, proste jeho otec ju nemal rad. Kamos pomaha mojim rodicom ked cosi treba, ja zase ked viem im nieco pomoct ako jeho rodine. Moj muz nie je moj naj kamos na vsetko. Mam s nim dieta, super sex a rozumieme si ako soulmates, ale nemoze vyplnit to, ze rokmi mam aj kamosa, ktoreho urcite nechcem stratit ako cloveka len skrz partnera. To su dve kategorie.

tumira
22. aug 2023

moj ma taku kamaratku, este z detstva a nemam s tym problem, tiez mam kamaratov, myslim, ze treba aj trosku doverovat, to ze ty v tom vidis problem neznamena, ze on tam aj realne je 🙂

ibrunova
22. aug 2023

A kolegyne ženy môže mať, či aj tie zastúpiš?

ziabs81
22. aug 2023

@galganka 🤣🤣🤣🤣

jablkova13
22. aug 2023

Zboznujem to moralizovanie...
Uz si viem predstavit ako by sa ženy chovali, keby mali doma túto situaciu. Ved niektore si zavidite aj nos medzi očami! Mne by to teda dost prekažalo priznam sa...

sabinami
22. aug 2023

Ak by ma s nimi zoznámil a dalo by sa povedať že sú to aj moje kamošky respektive vyšli by sme si von všetci spolu, nemala by som problém 😁 inak by mi to vadilo 🙂

galganka
22. aug 2023

...inak, autorka, do budúcna... takéto čistky kamarátov a kamarátiek sa robia až po svadbe, teraz by si to nastávajúci ešte mohol všimnúť a zrátať si, čo si za povahu... ( ...a ujsť do bezpečia)... takže, teraz ešte ticho, šúchať nohami, a jak to podpíše, ideš... 🤣💪🏻

danulienkalienka
22. aug 2023

Dobrý deň, idem sa vyjadriť k danej ,,problematike" lebo je to ,,problém" dnešných vzťahov. Ak ma muž kamarátku z MŠ, ZŠ alebo boli susedia v detstve a stretnú sa sporadicky za prítomnosti aktuálneho partnera teda vás,tak je to o.k.Ešte je akceptovatelne ak sa stretnu nahodne napr.:v nakupnom centre...a daju si spolu kavu a zaspominaju na pekne casy ale ,to ostatne nie je NORMALNE a BEŽNÉ.Ak sa stretnu po dohode a rozoberaju aj vas,tak to uz normalne nie je.Partner sa nemá prečo 3 osobe sťažovať na aktuálnu partnerku/partnera ale ma vám priamo povedať, čo mu na vás prekáža aby ste vedela na com potrebujete pracovať inak ten vzťah neposuniete ďalej.Ešte jeden prípad je o.k, ak je ta jeho kamarátka lesbicka,tak tiež sa to da akceptovať.Osobne si myslím, že vašu situáciu poznáte najlepšie a viete, že to nie je správne inak by ste to sem nepísala.Piseme sem veci, ktoré nás trápia a nechceme vidieť to pozadie situácie ale potrebujeme sa tu uistiť, ze takto ,,BEŽNE"žiju aj iní ľudia vo vzťahoch.Zostavajte s pozdravom

celasapremenim
22. aug 2023

mal by sa s tebou rozist rychlo .....lebo nechapes, ze cloveka nevlastnis

galganka
22. aug 2023

@danulienkalienka u vás je dnes riadne teplo, však? 🙈

mimi3008
22. aug 2023

Bolo by mi cudne, ak by moj manzel chodil len vo dvojici po kavickach s nejakou inou zenou alebo s nou inak travil osamote cas. Tak isto, ani ja by som niekam nechodila sama s nejakym chlapom kamaratom. Ale ani jeden z nas dvoch nema nejakeho dobreho kamarata opacneho pohlavia, uz vobec nie takeho, ktoreho by sme poznali pred nasim vzajomnym zoznamenim (chodili sme spolu odkedy som mala 16, on 19 a uz nejaku dobu sme sa pred tym poznali), tak mozno preto je to pre mna nepredstavitelne. Lebo tiez, ked si predstavim, ze by som svojho manzela poznala dajme tomu ako 25 rocna a dovtedy by som mala dobreho kamosa, napr.od detstva, asi by som kamaratstvo neutala uplne, ale uz by som to stretavanie a travenie casu prisposobovala tomu, ze mam partnera

adrianajozko
22. aug 2023

@emm_i presne si to napisala aj ja to takto citim a takto to citi aj moj manzel tiez by sa mu nepacilo kebyze mam ja kamaratov blizkych chlapov a riesime nieco sms o nasom vzťahu. Toto si asi bolo treba vyrozpravat na zaciatku.

adrianajozko
22. aug 2023

Veď s kamaratmi nech ide na pivo na futbal ale so ženou? Tak toto nie. Určte by sa ani jemu nepačilo kebyže chodim na kavu s kamaratom mužom.

00kvetinka00
22. aug 2023

Ak by to bola kamoska s detstva ok .... raz za pol roka dáka káva (s tým ze sem tam aj mňa zoberie ako partnerku) ...... ale keby sa snou stretáva často stále si snou vola píše určite by som mu dala na viber....ja alebo ona.

Mala som krátky vzťah a tam ex mal kamošku..... boli kamaráti od detstva ... istý čas tam boli aj city ale obaja sa dohodli ze nepokazia kamaratstvo koly tomu.
Povedal mi o nej a ja som mu na to povedala ôk..... nevadí mi kým to nebudete preháňať. Tajne kavicky netolerujem.... ani časté stretavačky ...... pri mne žiadne dlhé telefonaty stylu nudím sa potrebujem pokecat.

Aj to akceptoval on aj ona. Pochopili to obaja takže skúsila by som to vysvetliť obom naraz ze ak ma partnerku/ženu všetko s mierou.

erikavesela
22. aug 2023

A ty jeho osobu respektujes tym, ze mu kamosku nedovolis?...no...prepac, uz by si nebola moja snubenica...ja mam tiez takeho kamosa a manzel ho uz viac ako 25 rokov akceptuje, lebo akceptuje mna ako osobu

ja_bb
22. aug 2023

Ja som mala kamarata a manzel ho neakceptoval. Vraj chlapi nikdy nie sú so zenou kamoši len tak. A potvrdilo sa. Ja som tiež potrebovala oddych,nie len stále s partnerom,taky moj svet,aby mi nesiblo. Zena s muzom môže kamaratit len tak,muž so zenou vraj nie. Mala som troch takych kamaratov a pri kazdom to platilo,len ja som to nevidela. Ale ak je chlap,ktorý to berie tak,ako ja,ze fakt iba kamarat,to by bolo super :D

katkami123
22. aug 2023

Od kedy mám manžela, s kamarátmi von nechodím, nie kvôli tomu, žeby mu to vadilo, ale preto, že som to videla a cítila z ich chovania, že vždy by chceli aj viac, i keď boli naše rozhovory vždy v kamarátskej rovine, niektorí dokonca mali občas žiarlivostné reči. A mútiť vodu a niečo si dokazovať som nepotrebovala a ani nepotrebujem. Ozajstná kamoška som bola iba s jednym, ktorý je ale gay. Ja osobne neverím medzi úplne čiste kamaratstvo medzi mužom a ženou, tam vždy bude chcieť jedna strana viac. Vždy aspoň jedna. Buď tej žene sa bude pozdávať kamarát alebo mužovi kamaratka. Jediný prípad je možný vtedy, ak je jeden /jedna z ich inak orientovaná/ý. Koľko som si aj ja vypočula rozprávok mojich kamosiek ako je on iba super kamoš, pokým si dotyčný nenašiel priateľku a nezoznámil ich. To išli puknúť od jedu na mieste.

petronelag
22. aug 2023

@adrianajozko Poznala som jednu vydatú ženu, ktorá sa rada kamarátila s mužmi, aj ženatými a neskôr som zistila, že keď jej hovoria, že sa doma so ženou pohádali alebo majú nejakú krízu, tak ona to hneď využila a mala zopár takých románikov aj so sexom, od niektorých, že vraj aj pýtala peniaze. Robila sekretárku a takto si spestrovala.

akiana
22. aug 2023

Celkom nechapem pointu tvojho postu, kedze si absolutne skalopevne presvedcena o svojom pristupe, ale dobre. Predstav si, ze mas pri sebe cloveka, ktory ti je odmalicka ako surodenec a kedze ste spolu stravili cely zivot od detstva, je jasne, ze medzi vami nebude nikdy nic romanticke alebo sexualne. Avsak zdielate hlboky az surodenecky vztah, ste si oporou, nestrannym radcom (kedze nemate intimny vztah) a mate spomienky, ktore su stare desatrocia.

A potom pride nejaka hysterka ako ty, a cele priatelstvo zakaze, nie preto, lebo by nehak ohrozovalo ju, ale proste preto, lebo si dupla nozickou a ma pocit, ze to vsetko dokaze nahradit ona.

Celkom blba predstava, co? Tvojmu snubencovi prajem, aby este pred svadbou otvoril oci a poslal ta do riti, predtym nez si jedneho dna zmyslis, ze mu dokazes nahradit napriklad aj rodinu.

katkami123
22. aug 2023

Pamatam si na jeden prípad, kedy boli tiež super kamoši, pokým chlap neprišiel s babou z Ameriky, spoznal ju na nejakych svojich potulkách svetom. Tá jeho “kamoška” išla puknúť na mieste, normálne mi 5-6x skočila zakazdym do reči, keď sim sa s nou chcela porozprávať, všetku pozornost sa snažila strhnúť na seba, len aby Američanka sedela ticho v kúte a sama. Keď odišli, tak sa opila a rozplakala, že ako jej toto mohol urobiť a že to prehnal. Nikto z nás do teraz nepochopil, čo jej take urobil a čo prehnal, kedže nikdy nič spolu nemali a ich vzťah bol v kamarátskej rovine. Asi iba z jeho strany. Lebo on športovec, hokejista a tá jeho kamoska mala tak 20kg nadváhu. Od vtedy už na takéto povedačky neverím.

astonka
22. aug 2023

Ty máš “par pravých” a tovj partner si usúdila rozhodla za neho mať žiadnych nebu lebo “ty” mu dáš cšetko aj naj kamku hmm odvážna si veru žena dufam,že sa chlap rýchlo spamatá a ano ma aj moju muž kamku.

katkami123
22. aug 2023

@akiana
Z mojej skúsenosti, práve takéto “rodiny”, to sú najviac naviazaní ľudia, ktorí aj roky prežívajú platonicku lásku. Keby to bol niekto iba kamarát, tak by potom to odstrihnutie tak ťažko neprežívali. Ľudia do našich životov bezne prichádzajú a odchádzajú, niektorí sú dlhšie a niektorí kratšie. Ak však nejaký kamarát alebo kamaratka ide strašne bojovať o kamaratstvo, tak žiaľ, neverím že z ich strany tam nie sú hlbšie city, keď až takéto prejavy. Všade by mala byt miera, aj pochopiť, keď si niekto vedie vlastný život a ma čas a chuť na pokec 1x za rok pri káve. Potom je väčší problém ten kamoš alebo kamoška, keď toto pochopiť nedokážu.

mameha7
22. aug 2023

Ako nehnevajte sa na mňa. 😃 Kamarátky mať môže, ideálne nepríťažlivé. Ale ak by to bola kočka, tak by som teda riadne zneistela. Ja na takéto ,, najlepšie,, kamarátstva medzi mužom a ženou neverím.

adrianajozko
22. aug 2023

@petronelag je to možne verim tomu len si myslim že asi muži boli aj radi ze maju taku dobru kamaratku nablizku