icon

Porovnávanie veku muža a zeny

30. sep 2025

Ahojte
Neviem, či sa chcem posťažovať, či chcem polemizovať, ale v posledných týždňoch má strašne otravuje, ako všade okolo seba vnímam rozdiel porovnávania veku u chlapov a u žien. 40 ročná žena je už stará, vhodná len na odstrel a chlap 55-60 je v najlepších rokoch. Je to tak na zoznamoch, v bežnej konverzácii v práci, aj tu to často čítam. Prečo je to tak?
Som rozvedená, chlapa intenzívne nehľadám, ale ani sa vzťahu nebránim, mám 42 rokov a každý mi alebo povie, alebo dá najavo, že môžem byť rada, ak má bude chcieť nejaký panko pred 60, lebo chlapi v mojom veku balia mladé 25 -30 a ja som uz stará pre 40 ročného. Nemyslím si, že som stara. Nevyzeram na 30, ale myslím, že na svoj vek vyzerám dobre, som stihla, behávam, vždy som upravena.
Rozviedli sme sa, pretože si exmanžel našiel o 14 rokov mladšiu milenku. Moja kolegyňa bola po rozchode 6 rokov sama a aj keď staršieho chlapa nechcela, má o 15 rokov staršieho, lebo mladší chcú oveľa mladšie ženy. Susedka ovdovela krátko po 50 a nemá nikoho, už to aj zabalila, lebo kto uz by len ženu pred 60 chcel. Šéfku máme na dlhodobej PN, došiel ju zastupovať z iného mesta šéf iného oddelenia, má 58, je rozvedený. Dvakrát má náhodou bral domov po práci, má to cestou, tak ma zviezol a kým sme čakali v kolóne tak sme prehodili pár slov aj o súkromí a tiež medzi rečou povedal, že chce ženu max 40 ročnu, staršie ženy vraj ťahajú chlapa mentálne dole a človek pri mladšej omladne. Ešte sa aj pochválil, že už mal aj mladšiu, ale musela sa kvôli deťom presťahovať, tak to skoncilo.
Tak ja neviem, nie je v matrixe chyba? Podľa vás, príde vám toto v poriadku?

Strana
z2
anonym_42768b
30. sep 2025

jasné že každý chlap chce mladšiu. vidím to aj doma - syn 20 r slečny považuje za staré .

anonym_47156d
30. sep 2025

@anonym_autor no ja nemám takú skúsenosť, s mojím druhým mužom sme sa do seba zamilovali, keď som mala 47, on o 2 roky viac, sme spolu 4 roky, láska ako hrom, sex máme takmer každý deň a je oveľa lepší ako za mlada 🙂
On vyzerá skvelo, udržiava sa vo forme, ale my máme aj záľuby spoločné, veľa športujeme, žijeme akčne.
Tak ale my už neriešime malé deti, obaja máme deti dospelé, ktoré si spolu rozumejú a majú sa radi.
Čo sa týka veku, bývalka môjho muža bola od neho o 10 rokov mladšia a nevyšlo to. A tvrdí, že až teraz so mnou je to ono, vo všetkých ohľadoch 🙂
Takže netreba paušalizovať, ja si nemyslím, že všetci muži chcú mladučké, aj tá mentalita je potom inde, pochybujem, že by veľký vekový rozdiel nerobil žiadny problém

luccija
30. sep 2025
@anonym_47156d

@anonym_autor no ja nemám takú skúsenosť, s mojím druhým mužom sme sa do seba zamilovali, keď som mala 47, on o 2 roky viac, sme spolu 4 roky, láska ako hrom, sex máme takmer každý deň a je oveľa lepší ako za mlada 🙂
On vyzerá skvelo, udržiava sa vo forme, ale my máme aj záľuby spoločné, veľa športujeme, žijeme akčne.
Tak ale my už neriešime malé deti, obaja máme deti dospelé, ktoré si spolu rozumejú a majú sa radi.
Čo sa týka veku, bývalka môjho muža bola od neho o 10 rokov mladšia a nevyšlo to. A tvrdí, že až teraz so mnou je to ono, vo všetkých ohľadoch 🙂
Takže netreba paušalizovať, ja si nemyslím, že všetci muži chcú mladučké, aj tá mentalita je potom inde, pochybujem, že by veľký vekový rozdiel nerobil žiadny problém

@anonym_47156d to je veľké plus, že máte obidvaja veľké deti a potom máte čas iba pre vas

lina169
30. sep 2025
@luccija

@anonym_47156d to je veľké plus, že máte obidvaja veľké deti a potom máte čas iba pre vas

@luccija jasné, to robí veľa, že nemusíme riešiť starosti s malými deťmi, aj keď na druhej strane deti sú hlavne radosť a keď vidím, aký je skvelý otec, ako pekne sa správa k svojím aj mojím deťom, až mi je ľúto, že nemáme tie naše deti spolu
Niekedy si aj povieme, škoda, že sme neboli spolu od mlada, ale možno to tak malo byť, sme šťastní, že aj keď neskôr, predsa sme sa len našli 🙂

anonym_8d6a23
30. sep 2025

ja ako 45 rocny chlap vnimam zeny ako prijemnu volbu, to su zeny mlade do veku 30 rokov cca , po takom nieco skoci asi kazdy chlap v mojom veku ako prve, mladost, krasa, moznost mat deti. dlhodoba krasa, a ak chlap dokaze zene dat co ona chce tak mozno zaujimavy vztah ulovit taku je nieco premiove... potom su zeny od 30 do 40 cca tie su pre mna neni take zaujimave, teda to je aspon moj pohlad, obycajne zadlzene, maju prehnane sebavedomie, stale sa citia na 20 ale uz tak nevyzeraju a ani sa nespravaju, maju deti vo veku do 15 rokov cca co znacne komplikuje stretavanie a spolocne aktivity (tym myslim nadviazanie vztahu) a sex.. neustale, dnes nemozem lebo maly toto, dnes nemozem lebo mala tamto, .. potom su tu zeny od 40 do 45 cca,, tiez uz obycajne maju zabehnuty zivot, deti odrastene, nikto a nic ich neobmedzuje pri spoznavani noveho partnera, dlzoby a hypoteky z velkej casti splatene a naucili sa istemu standardu aj zitia aj vztahov, obycajne si vazia zaujem o ne, vekovo vyssie zial nesledujem .

rachel36a
30. sep 2025
@anonym_autor

@rachel36a pred 16 rokmi bola situácia a zmýšľanie chlapov úplne iné. Pozri sa na štatistiku rozvodovosti pred 16 rokmi a dnes a štatistický sa 60 percent manželstiev rozpadá kvôli nevere

@anonym_autor no určite nie...aj pred 16 rokmi ľudia porovnávali vek, hlavne keď bola žena staršia.. a to iste platí teraz...stále su muži co neriešia vek, stále sú ženy co vypadaju na svoj vek podstatne mladšie a pod...a nevera tu bola vzdy...nic nové...ide len o to ako si nastavená.. ak riesis ze nikoho nenájdeš a nemáš sebavedomie, tak nenájdeš...ja som sa dosť potykalla s odsudzovali kvôli veku, prave teraz je už to oveľa beznejsie ako vtedy

lina169
Autor odpoveď zmazal
anonym_47156d
30. sep 2025
@anonym_8d6a23

ja ako 45 rocny chlap vnimam zeny ako prijemnu volbu, to su zeny mlade do veku 30 rokov cca , po takom nieco skoci asi kazdy chlap v mojom veku ako prve, mladost, krasa, moznost mat deti. dlhodoba krasa, a ak chlap dokaze zene dat co ona chce tak mozno zaujimavy vztah ulovit taku je nieco premiove... potom su zeny od 30 do 40 cca tie su pre mna neni take zaujimave, teda to je aspon moj pohlad, obycajne zadlzene, maju prehnane sebavedomie, stale sa citia na 20 ale uz tak nevyzeraju a ani sa nespravaju, maju deti vo veku do 15 rokov cca co znacne komplikuje stretavanie a spolocne aktivity (tym myslim nadviazanie vztahu) a sex.. neustale, dnes nemozem lebo maly toto, dnes nemozem lebo mala tamto, .. potom su tu zeny od 40 do 45 cca,, tiez uz obycajne maju zabehnuty zivot, deti odrastene, nikto a nic ich neobmedzuje pri spoznavani noveho partnera, dlzoby a hypoteky z velkej casti splatene a naucili sa istemu standardu aj zitia aj vztahov, obycajne si vazia zaujem o ne, vekovo vyssie zial nesledujem .

@anonym_8d6a23 fakt by si chcel ako 45.ročný 30.ročnú ženu? Na dlhodobý vzťah? A prečo si myslíš, že ona by chcela teba? Muži v tomto veku sú buď zadaní alebo rozvedení, to nie je žiadne terno pre slobodnú tridsiatničku, úplne iná životná filozofia, rozličné životné skúsenosti aj ciele
A ešte keď napíšeš, že uloviť takú, tak mám dosť, uloviť??

culienka
30. sep 2025

Akurát včera som čítala článok, že slobodné ženy sú šťastnejšie ako slobodní muži. https://www.zenyvmeste.sk/slobodne-zeny-su-stas...
@anonym_autor Možno preto chcú mladšie ako tvoj zastupujúci šéf, že starí chlapi vyciciavajú energiu z tých mladších žien 😂😂😂 Podľa tohto článku slobodná, bezdetná žena, žiadny problém, ale dokonca výhoda, takže v podstate chlapi by mali byť radi, že ich vôbec dáka chce 😉

samo789
Autor odpoveď zmazal
anonym_313e15
30. sep 2025
@anonym_autor

@rachel36a pred 16 rokmi bola situácia a zmýšľanie chlapov úplne iné. Pozri sa na štatistiku rozvodovosti pred 16 rokmi a dnes a štatistický sa 60 percent manželstiev rozpadá kvôli nevere

@anonym_autor no neviem,aká bola štatistika pred 16 rokmi,ale v tom čase sa moja sestra spoznala so svojím druhým manželom,mladším o 8 rokov a nevera v tom nebola

anonym_5103b7
30. sep 2025

Všetky moje 3 kamošky majú výrazne mladších mužov, od 8 do 12 rokov, rozumej žena 50, muž 38 a takto sú spolu už viac ako 10 rokov.

ajkajajkaka
30. sep 2025

@anonym_autor muži smrdia

betulinka1
30. sep 2025
@luccija

@betulinka1 neboj sa on by ožil🤪.Mne stačí u nás v práci vždy, keď príde nová mladá kolegyňa tak sa predvádzajú ako kohúti naši ženaci normálne komédia.Taka mladá krv dokáže divy.

@luccija vidis a ten moj v mužskom kolektive chudak 🤣🤣 keby pribudla ženská, mozno by aj doma ožil 🤔🤔🤔

strawberry0797
30. sep 2025

Mna zas balia zajacikovia, vekovo do 30. Tvrdia, ze si s rovestnickami a mladšími nemajú čo povedať. 🤷🏽‍♀️

wolf_
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
30. sep 2025

Nedavno sme sa s kolegynou v robote bavili na tom, ze sa nachadza vo veku, kedy moze ist na rande aj s otcami aj synmi. Takze okolo 45 rokov sa vies hybat na ktorukolvek stranu, zalezi od toho, co chces a hladas. Ale inak suhlasim

domkakvet
30. sep 2025

@anonym_autor pre mna osobne su starsi muzi neatraktivny, tak ako aj starsie zeny rovnako vnimam aj starsich muzov vo veku je maloktory pohladny.

anonym_12e547
30. sep 2025

ja by som starsieho muza teda vobec nechcela, aj muza mam mladsieho, nechapem, kde berie takmer 60 rocny chlap istotu, ze by ho nejaka 40 rocna chcela

anonym_d07b1e
30. sep 2025
@anonym_12e547

ja by som starsieho muza teda vobec nechcela, aj muza mam mladsieho, nechapem, kde berie takmer 60 rocny chlap istotu, ze by ho nejaka 40 rocna chcela

@anonym_12e547 Ani ja, mam o 6 rokov mladsieho a aj moji rovesnici sa mi zdaju stari. Kazdy nech si hlada takeho partnera, aky mu vyhovuje..ak chce 40tnik 20 rocnu - nemam s tym problem. Ale ja by sa 60tnika ani palicou nedotkla 😅

anonym_e33987
30. sep 2025

Ti stari muzi nie su sebakritickí a to neskutočne ego.Velka vacsina sa o seba nestara, vyzera hrozne, dole im to uz tak nefunguje a naroky maju také, ze ani Dicaprio take nema.Co poznam v okoli zeny 40+pekne, upravene, staraju sa o seba ale muzi no hnus.Taki 60-nik by chcel aj 40 ročnú alebo 70nik 50 ročnú, mozno aj mladsie len pochybujem, ze oni by o nich zakopli, mozno nejake vychcane, co si pockaju na dedicstvo😁 U mna by nepochodili to radsej vstupim do kláštora 😁

anonym_7c1e38
30. sep 2025

Mám 50 rokov a mne to príde, že som naladená inak, ako keby som bola mladica. Napríklad rovesníci, muži v mojom okolí rozprávajú a chovajú sa ako 80 roční dedkovia. Už len by oddychovali na gauči, pri pive a nič nerobili a nechávali sa obskakovať ženami. Bruchá majú veľké, aj vlasy im chýbajú a o hygiene ani nehovorím. Ale samozrejme, nie všetci sú takí...
Možno preto si hľadajú mladšie, aby sa mal kto o nich postarať, tak mi to príde.

dvoncb
30. sep 2025
@anonym_autor

Je to pravda a je to kvôli sociálnym sieťam ,zoznamka a internetu

anonym_c4d70a
30. sep 2025

@anonym_autor neviem, ja to nejako nevnímam, mala som presne toľko, koľko máš teraz ty, keď som stretla terajšieho muža, je starší o 4 roky. On práveže nechcel mladšiu, ako 40, lebo tá by možno chcela ešte dieťa a to on už nechcel, mal svoje už veľké, jedno dospelé. A moja kamarátka má priateľa o pár rokov mladšieho a klape im to už roky. Možno ty to tak vnímaš vzhľadom na tvoj vek a situáciu, ale nie je to pravidlom.

anonym_b22511
30. sep 2025

@anonym_autor ja mám 53 a môj partner je o 7 rokov mladší. Zatiaľ nám to nijako nevadí. Sme spolu pár rokov. Neviem si predstaviť mať muža okolo 60. Ale uvidíme, ako to bude, keď budem mať ja 60 a on 53.

anonym_d3096b
30. sep 2025

Tento rok mám 50 a partner s ktorým som 5 rokov má 45 rokov. Doslovne si spolu užívame život , je vdovec s jedným 20 ročným synom , ja mám deti už tiež dospelé. Doslovne si užívame život , cestujeme veľa a ďaleko , zdolávame náročné kopce a vrchy, sme v skupine otužilcov a máme sa radi a to až tak že ma partner požiadal o ruku . Jeho brat má 53 rokov, je rozvedený a má presne takéto tupé reči že od 40+ je žena stará a on by len ženu do 30 rokov. Pritom keby sa na seba pozrel v zrkadle , ani 50 tnička by ho nechcela, hnusný pupkatý chlap ktorý len sa sťažuje, nadáva a sedí doma , tak ako väčšina jeho kamošov . 50 + ročný chlap ktorý chce ženu do 30 tky si zväčša naseká deti s ňou a chodí s kočíkom , v tom lepšom prípade, v tom horšom prípade uteká z domu lebo chce kľud a tráviť čas inak . Ženy do 35 ktoré svoje životy spoja s 50+ ročným mužom nevedia čo robia , jednoducho ich považujem za hlúpe. Len starosti si na seba nakladajú ešte ďalšie .

mirec0124
4. okt 2025

Tu ide o výsledok evolúcie: Muži, ktorým sa páčia mladšie ženy boli úspešnejší v prežití, než tí, ktorým sa páčia staršie ženy. To je preto, že starším ženám klesá plodnosť a už nemôžu mať toľko potomstva. Príroda to zariadila tak, že máme takýto výsledok. Niektorí muži sa zaujímajú o mladšie, lebo tak im radí inštinkt. Niektorí ešte chcú mať deti a preto aj vedome dávajú prednosť mladším.

Strana
z2