Považujete za rodinu nezosobášených rodičov s deťmi?
Urcite ano, urcite je za mna Ok, ak sa oslovuje mama priatela svokra a otec svokor (to je tu tiez tema v príspevkoch “to nie je tvoja svokra” 🙈🙈🙈). Jaaaj a aby som nezabudla, je jedno na koho je byt písaný, je to spolocna domacnost a aj ten co nie je na LV ma pravo povedat svoj nazor 😉.
Neviem dôvod tejto otázky,ale samozrejme rodinu tvoria ti,ktori spolu ziju.
Odkaz na Sk.wiki:
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Rodina
Odkaz na Nem.wiki:
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Familie
Ešte zo školy si pamätám, ako nás to učili - rodina je základná bunka spoločnosti tvorená aspoň jedným rodičom a jedným dieťaťom. Takže nezosobášení rodičia s deťmi sú pre mňa rodina. Ak ide o bezdetných partnerov, či sú rodina alebo nie, nechávam na nich. Stretla som sa už aj s takými, ktorí sa aj napriek spoločnému bývaniu za rodinu nepovažovali…
Mama, otec a dieta (deti) ze by neboli rodina? Samozrejme ze su, co je to vobec za otazku…
su tam rodicia a deti, takze je to rodina.
Nie. Nech si kto chce čo chce hovorí, pre mňa rodinu tvoria manželia a ich deti. Žiadny frajer s frajerkou (ktorí majú spolu dieťa, prípadne jeden z nich dieťa z iného vzťahu) a nie sú zosobášení. (Ako tu už niekto spomínal ten "papier", áno pre mňa je dôlezitý.) Alebo ako tu niekto spomínal že aj nezosobášený pár je rodina. No nie, ja sa s priateľom za rodinu nepovažujem hoc spolu žijeme. Príde mi vtipné keď kolega povie v práci - ponáhľam sa za rodinou, pričom zosobášení nie sú🙄 alebo kolegyňa povie - príde pre mňa muž (nepovie partner, frajer, priateľ) Muž u mňa rovná sa manžel. A úplne ma irituje (aj tu na mk) keď niekto povie/napíše môj chlap toto, môj chlap hento...🙄 (nie priateľ, frajer alebo manžel) ale to už je mimo témy.
Akonáhle je tam dieťa, tak sú rodina, ak tam nie je dieťa sú rodina iba ak sú manželmi.
Ľudí čo zdieľajú spoločné bývanie, či randia nepovažujem za príbuzných, teda rodinu
Nie.
Som rovnakeho nazoru ako @sisaka 🙂
Je to rodina, ale taká, že im nejaká časť skladačky k úplnosti chýba. Je to ako puzzle, ktorému chýba jeden diel. Stále to je puzzle, ale niečo tam predsa chýba.
Takze tie, co ste napisali “nie”, tak ked sa rozvediete, uz nebudete s dietatom rodina, ale iba spolubyvajuci, ano? 😀
Nie. Su to rodicia a partneri.
@teki1 matka a dieta ano. Aj muz a dieta. No rodicia ak nie su zosobaseni, su si navzajom “len” partnermi
Nie. Kolegyňa sama priateľa nazýva len partnerom, hoc sú spolu už 20 rokov.
V zahraničí som bývala v rôznych WG, a neboli sme rodina len preto, že spolu bývame.
@katarinka289 Presne tak
Považujem za rodinu ľudí, ktorí sa ľúbia navzájom a ľúbia aj svoje deti. To je rodina. Koľko párov je zosobašených a ako rodina sa nesprávajú..
Ja som síce deti chcela priviesť do manzelstva, ale nemyslím si, že my sme o niečo viac rodina ako ti, ktori svadbu nemali. Už sú detmi spojení dokonca zivota.
Nie
Ano beriem take pary ako rodinu, ale odkedy sme manželia sa cítim ako viac rodina. Mne osobne veľmi vadili rozdielne priezviska hlavne u doktorov, v škôlke atd
@hendikep cize keď sa rozvedies, tvoje dieťa stráca rodinu? 🤔
Neviem si síce predstaviť brať dieťa ako trofej, ale tak nikomu názor neberiem.. to dieťa sa narodí rodičom, pre neho budú rodinou vždy a to rodičov aj bude navždy spájat, hoc by už spolu neboli..
Papier vymysleli LEN na právne úkony, nie ako niečo čo rodinu vytvorí..
Ano, samozrejme ze je to rodina.

@lonely66 cize rodic s dietatom nie su rodina?