icon

Povedať ex priateľovi, že je otec?

28. júl 2023

Ahojte zienky
Uz krasne 3 tyzdne som maminka zdraveho dietatka.
Sme uz doma, zvykame si na seba, vsetko vyzera byt v poriadku, no je tu jedno velke ale...
Moj ex priatel nevie, ze som uz porodila. Nekomunikujem s nim, pretoze ma velmi sklamal.
S rozchodom som vyrovnana, sama som to ukoncila, ide mi o to, ci mu dat vediet.
V rodnom liste zapisany nieje.
O peniaze mi nejde, dieta je z mojej strany vytuzene a dokazem sa postarat.
Avsak, ma on o tom vediet?
On uz deti ma, pre mna je toto prve.

autor
28. júl 2023

@jessx suhlasim s tebou.
Nechcem tu riesit moj vztah s nim, mam to davno uzavrete. Ak by som mala istotu, ze bude riesit iba dietatko, nemala by som problem. Ale pocuvat ako ma miluje fakt nemam chut.

portret7
28. júl 2023

Určite povedať…odložiť svoju hrdosť aj kvôli dieťaťu…raz sa bude pytat…ale vzhľadom na to, ze je to normalny vzdelaný chlap - 1.môže mu byt dobrým otcom 2. Teraz si nezávislá, ale nevies, čo bude o 10 rokov ( či tu vobec budeš - nechcem samozrejme nic privolávať), kto sa o dieta postará? Tvoji rodičia? Ok, ale ten pocit siroty - no, nechcela by som zažiť. O vas tu nejde, ty to máš už upratané, ale mysli na dieta. Peniazky mozes dieťaťu predsa bokom odkladať - na kepsie štúdium, lepsi štart do zivota, prip. na veľmi tazke situácie v živote, ktoré nemusia prist, ale môžu.

sense
28. júl 2023

Ja by som mu to oznámila. Ak by chcel byť s dieťaťom by som mu umožnila ale návrat ku mne alebo nejaku náklonnosť nie.

portret7
28. júl 2023

Počúvať, ako ta miluje, nemáš chut a preto vezmeš šancu dieťaťu na možno dobrého otca? Čítaš po sebe? Veeeelmi smutne.

deti95060810
28. júl 2023

ak nie je zapísaný v RL, výživné ti nepatrí - takže ja by som nehovorila vôbec...

autor
28. júl 2023

@jan510 s manzelkou som sa stretla osobne, takze vie o mne urcite. Rozvod, to tu rozoberat teraz nechcem, nieje to predmetom diskusie a nechcem odbacat od temy, ziadost je sice podana, no viem, ze od rodiny neodide. Su tam ine veci...

pkgirl30
28. júl 2023

dieťa nie je na užívanie si, nie je tvoj majetok, bola tvoja zodpovednosť začať si so zadaným, dieťa nemôže za skutky dospelého. povedať a stáť si za svojim že ho už nechceš. si silná na výchovu dieťaťa ale nie na to aby si odolala chlapovi? si silná alebo nie?

autor
28. júl 2023

@portret7 dakujem za nazor, tiez mam podobne myslienky, no chcela som vediet viac nazorov, mozno aj zien, co boli v podobnej situacii

nikoleta1234
Autor odpoveď zmazal
jan510
28. júl 2023

Raz tu bola taka diskusia kde sa jedna dievcina zaplietla so zenacom, tu utocila na milenku toho jej a potom tvrdila ze bude s nou, dokonca ze ju zoznamil s detmi a ze budu spolu, bola aj tehotna v juli cakali dietatko, no snad to nie si ty🤔🤣. Sledovala som to rok asi ten pribeh. Kazdopadne vela stastia, pevne nervy, budes ho potrebovat

ruxandra
28. júl 2023

Neviem, ci ti to tu uz niekto pisal alebo nie, ale tie peniaze nie su PRE TEBA, ale pre to dieta, tak prosim, odhod to hrozne ego a vyzivne si popytaj, kludne davaj na ucet a dietatu v 18 odovzdaj, ale neukracuj ho o toto. Tu vobec nijako nejde o teba, mysli len na to dieta. 🙂

jessx
28. júl 2023

Pozri skúsiť to môžeš a sama uvidis či má záujem o dieťa alebo ho berie ako prostriedok byt blízko tebe. Ak to bude ta druha možnosť tak jednoducho zakročis v zmysle že to takto nepojde.

sasa1310
28. júl 2023

ja by som povedala. Už len kvôli dieťaťu, aby mi nemohlo v budúcnosti nič vyčítať.

stanulienkat
28. júl 2023

Už by som mu osobne nestrpčovala život, myslím, že si tej rodine už narobila dost skody. Keď si s tým vyrovnaná, nikomu nič nehovor.

mamina7070
28. júl 2023

a on vobec chce byt v rodnom liste dietata ? suhlasi manzelka? lebo ak sa mu nieco stane a je v RL ma narok na ich majetok v bsm

miroslava21
28. júl 2023

On akoze vobec netusi ze si bola tehotna? Alebo teda vie, ale nevie ze to je jeho?
Inak musis mysliet aj na to, ze ak mu to oznamis tak je moznost ze otec bude mat zaujem o dieta, mozno casom ho vcleni aj do rodiny resp budu nejake stretnutia s jeho rodinou, starymi rodicmi. Nikdy nevies co bude o par rokov

lienka.7
28. júl 2023

@autorka poslala by som mu klasickú info smsku s fotkou a klasika ahoj, volám sa Janko a aj s maminkou sme v poriadku. Nič viac nič menej

abbey1
28. júl 2023

Ze slusny chlap a mozno by bol dobry otec. No, pobavila som sa. ;)
Nezaplietla by som sa so zenatym v prvom rade.
Nasledne by som mu neoznamovala ani tehotenstvo, ani narodenie dietata. Zbytocne si komplikovat zivot a aj zivot dietatu.

dskjhfdlkdjhl
28. júl 2023

Tak toto isto nie je slusny chlap, ale pre milenku je dobry aj taky😉

karinka223
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuza265
28. júl 2023

@ruxandra lenze pri vyzivnom - povinnost, prichadza aj pravo - napr stretavanie sa, podielanie sa na rozhodovani, vychova, … cokolvek. A to si zena, ktora je v situacii ako autorka 2x zvazi. Ona pise, ze financne to zvladne..

portret7
28. júl 2023

@abbey1 to, ze niekto ma milenku nehovori o tom, ci je slusny/neslusny a ci moze byt dobrym otcom. Na svete je tolko vzornych otcov a manzelov, ktori vletu do pistele inym a zeny sa to nedozvedia, to plati aj opacne… zena, ktora ma milenca je automaticky zla matka? Tato dolezita info, ze ty by si sa nezaplietla so zenatym jej v rozhodovani muselo velmi pomoct, urcite sa da o tuto radu opriet😂

zuza265
28. júl 2023

Ano, oznamila by som to ako fakt: vtedy a vtedy sa narodilo “meno” a je zdrave a vporiadku. Ma podla mna pravo to vediet - je bio otec. To ostatne chapem, ze uz chces, nech viac nepokracujete v minulosti…

autor
28. júl 2023

Dakujem za vsetky nazory baby, premyslim si to...on sa to dozvie aj tak, akurat nie odomna teda. Mozno aj vie uz.

misana84
28. júl 2023

Ale on vie o dieťati… aj termín… tu nie je nič zatajené len mu nepovedala, že sa už narodilo… tak asi o mesiac mu dôjde, že už asi je na svete…alebo sa stretnú keď bude kočíkovať… keď sa bude chcieť stretávať asi vás vyhľadá

abbey1
28. júl 2023

@portret7 A co urcuje, ci je clovek slusny a ci jie?
Predsa jeho skutky. Slusny clicek si poriesi vztsh, manzelstvi, nebude si hladat milenku popri manzelstve. Rovnako dobry otec bude dibrym manzelom a ak aj msnzelstvo nefunguje, poroesi rizvid a az nasledne bude hladat novy vztah a nebude si ribit dieta s milenkou. Slusny clovek a dobry otec ma urcitu moralku.
Pre mna to slusny clovek nie je.
A ci je dobra matka zena, ktora ma milenca? No minimalne nezodpovedna je.
A ci jej moje slova pomohli? Ona musi vefiet, ci mu to povedat chce ci nie.
Napisala som, ze v prvom rade by som sa do takeho vztahu nepustila a ak uz, tak by som mu o dietati vobec nepovedala. Nevybrala by som takeho otca pre svoje dieta.

autor
28. júl 2023

@misana84 ano...ved prave, ze nieje hlupy, vie, ze raz porodim, aj ked to bolo skor.
Len tieto chvile s vytuzenym dietatkom si chcem uzivat v klude a nie riesit jeho nalady.

autor
28. júl 2023

@abbey1 myslim, ze toto je uz zbytocne riesit, kto bol nezodpovedny. Stalo sa.
O dietatko sa s laskou postaram.
Ano, bola chyba zapliest sa s nim, no cas spat nevratim. Teraz tu je malinke a ja uz minulost riesit nechcem.

autor
28. júl 2023

Zienky prepacte, dojcim malicke, nestiham vsetko docitat.