icon

Prečo sa obaja rodičia stále zúčastňujú aktivít s deťmi?

9. apr 2025

Čo je to teraz za novodobý trend že všade chodia s deťmi obaja rodičia?
Stretla som kamarátku, rozprávali sme sa že boli na zápise do školy aj do škôlky s deťmi že musel manžel vybaviť dovolenku aby mohol ísť s ňou. Alebo staršie dieťa ráno aj poobede chodia preň spolu. Na výlety, do kostola všade chodia spolu. Ona hovorí že to je teraz taká móda že obaja rodičia sa starajú že prečo nie.
Ja čo vidím rodičov v okolí všade chodí väčšinou matka, onedinele otec pre deti. Na zápise všetky deti boli s matkou, nikto tam nemal obidvoch rodičov.
Príde mi to ako keby niektory nevedia sami ani prdnúť bez chlapa.
Volám ju von ísť si sadnúť niekam, ona nemôže lebo manžel je v práci a nechce ísť sama von bez neho. Veď to už je choré, nemyslíte?

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

@1sally12 ale neboj, vieme ist aj same 😉… ale jednoducho niekedy ten otec CHCE… tak ako CHCE robit aj ine veci… ale vsetko som uz popisala vyssie…
Skusme sa navzajom viac respektovat. Hned bude svet krajsie miesto ….
@vroni No nasi mali pisomku z AJ dnes. Zajtra nemaju nastastie nic… v piatok slovina a biologia. A mlady muz sa nechce ucit sam ale ani s otcom 😂 cize zvladam aj toto 💪💪💪

evaachesa
9. apr 2025

Len preto že sa tvoj muž nezaujíma o deti a všetko musíš riešiť sama, neznamená, že takto fungujú aj iné rodiny. 🤷
Ja aj manžel každé ráno doprevádzame syna do škôlky a zúčastňujeme sa na všetkých synových aktivitách či predstaveniach spoločne ak môžeme. ☺️

michelle567
9. apr 2025

A teda nechápem čo ti je ľúto dovolenky jej muža 😃😃😃 kedy by si podľa teba mal brať voľno?? ty si taká kamarátka ako tá vegeta.... 😃

tom_i
9. apr 2025

Nepozerajte sa dookola, ale pred seba. Žite svoj život podľa svojich predstáv. Nie podľa "manuálu doby"

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

Inac, ja som sa az teraz dozvedela, ze niekoho moze iritovat kto s kym chodi k lekarovi, ako rodina travi cas … toto mi fakt nikdy nenapadlo, ze sa nad tym vobec treba zamyslat 😂😂😂😂😂 no nic, clovek sa uci cely zivot… a uz teraz sa vidim, ako budem u lekarov sledovat, kolko slaboduchych sa nas zislo 😃

michelle567
9. apr 2025

No my sme dokonca išli s dcérou na RTG traja, neviem čo si mohli o nás ľudia myslieť 😱

ivangeline
9. apr 2025

No na zápise mali byt obaja, potrebujú ich podpisy. ;D

srdeenko19
9. apr 2025

Tak u nás na dedine vyžadujú oboch rodičov pri zápise aj do MŠ, aj do ZŠ.
A podla mňa to je veľmi pekne, ze sa zúčastňujú manželia, rodičia spolu, nielen pri zápise. 🙏🥰

lilith_p
9. apr 2025

@michelle567 ani nehovor 😁 ja, muž a svokra minulý rok so starším prvý krát u zubára 😁

tamitamitami
9. apr 2025

My sme minule boli na detskom koncerte 4 + dcéra 😂....je nám spolu dobre, nech si každý myslí čo chce.

zooeynka
9. apr 2025

Ten hajzel muz si vzal dovolenku aby travil cas s vlastnym dietatom na zapise. Chrapun jeden. Kvoli dovolenke na milenku by tema nevznikla, ale kvoli tomu ze ide s dietatom na zapis tak to niekomu kole oci...."super kamoska" si autorka. Ani sa nedivim ze s tebou radsej nejde na kavu a vyhovori sa ze bez muza nejde.....

diewcatqoo
9. apr 2025

Ja neviem, ale mne pride uplne normalne, ze ideme s dietatom k lekarovi obaja. Nechodime tak stale, chodim vacsinou sama, pripadne bol parkrat aj on sam s dietatom, ale ked je moznost, pripadne ak sa riesi nieco vaznejsie, je normalne mat tam oboch. Je normalne chodit aj na detske predstavenia, besiedky, zapisy a pod obaja - ved pre deti su toto dolezite milniky v zivote a urcite je rado, ak tam ma oboch.
Pride mi normalne aj to, ze ak sa riesi nieco vaznejsie, ze k lekarovi nepojde muz sam, ale pojdem s nim (bez deti) a naopak, alebo mi pride normalne, ze ak sme v cudzom meste, kde sa jeden z nas neorientuje a druhy ano, tak ten, co sa orientuje, pojde s tym druhym a vyprevadi ho napr. aj na tu spomenuty pohovor (samozrejme, nie uplne az dnu do firmy). Neviem, ale v zivote by mi nenapadlo, ze su ludia, ktorym toto vadi.

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

@diewcatqoo ze? Ani mne toto nikdy nenapadlo. Ze to moze niekomu prekazat 😀

dagas
9. apr 2025

Nezáviď...aj my chodíme spolu keď sa dá...ale predstav si vieme fungovať aj samostatne 😏

lenka.25
9. apr 2025

My s mužom tiež chodíme všade spolu . Aj na zápis do prvého ročníka sme boli spolu . A áno , trafila by som tam aj sama 😀 , ale môj muž tiež chcel byt pritom . Ja nechápem , čo je na tom divne ? Veď muž je tiež rodič a nerobí to z povinnosti , chce byť pri jednotlivých životných etapách svojho dieťaťa , tak ako ja .
Na každý jeden zápas ideme spolu , na každé jedno vystúpenie , po tréningoch chodíme pre dcéru tiež spolu , aspoň sa prejdeme a mame čas sa po celom pracovnom dni porozprávať …

dagas
9. apr 2025

@vroni Máš pravdu že nie všade musia byť obaja...ale napriklad keď idú k lekárovi tak nevidíš dôvod prečo sú tam obaja či? Ja napríklad šoférujem ale len tak po okolí takže keď ideme k lekárovi niekam ďalej ideme s deťmi obaja a väčšinou to potom spojíme s výletom...ale tak my chodíme s deťmi radi spolu obaja a je jedno aká je to akcia.

miadi
9. apr 2025

Najlepsi rodicia su taki co deti dali do decakov nikam s nimi nejdu a ani spolu nie su 😂 Podla tejto logiky .

michaela329
9. apr 2025

Ja som veľmi samostatná osoba, ale len čo sa týka mňa. Tam, kde sa môže zúčastniť aj OTEC NÁŠHO dieťatka, ide aj on. Nechcem aby bol len nejaký prizerajúci sponzor, ale aby aktívne žil so svojím synom.

bosorkabb
9. apr 2025

V našej škole na zápise boli všetci rodičia spolu. Otec aj matka a to 99% rodičov. Tak ako prvý deň v škole. Tiež chodíme s manželom spolu s deťmi veľmi často kamkoľvek vrátane nákupov.
A názory iných ma netrápia.

jvasenka
9. apr 2025

nie je to choré ak to dvom vyhovuje.. my s mužom tiež chodíme zväčša spolu.. aj dcéru do škôlky pred prácou sme spolu nosili, ak sa dalo spolu po ňu aj po práci, na ihrisko, na všetky jej predstavenia, k lekárom… ja som rada že sa zaujíma a zapája sa do starostlivosti o dieťa.. u nás to ale nie je trend ale je to aj jeho dieťa predsa a trávime čas spoločne ako rodina

monicatko20
9. apr 2025

Autorka ja neviem či máš deti, a teda neviem jak fungujetw ako rodina.. Ale to co píšeš je pre mňa úplne normálny.. Skôr by som bola asi prekvapená, keby mala na krku všetko len matka..my sme s malým vyše roka boli v podstate dvaja.. Na vlastné oči som zažila, jak sa malý od otca odďaľuje napriek tomu, že s nami trávil všetok voľného času.. A teraz pre mňa nie je nič krajšie ako to, jak sa malý teší z obyčajnej prechádzky s oboma rodičmi 🙏 a jak je unesený z toho, keď ide s nami tato niekde kde sme chodili doteraz sami 🙏 takže pre mňa tvoj príspevok úplne nepochopený.. Dieťa potrebuje oboch rodičov rovnako...

lija22
9. apr 2025

chodia ako prilepeni vsade spolu lebo maju jedno dieta. Chcem vidiet ako budu vsade spolu chodit ked budu mat deti tri :D to nie je ziadna robota byt spolu s jednem dietatkom, ale byt na troch miestach s tromi detmi ked su dvaja rodicia to je ta prava zabava

jvasenka
9. apr 2025

často sa tu inak rieši ten lekár.. my ideme zväčša spolu lebo 1 dieťa “zábava” alebo vyzlieka, oblieka a ten druhý rozpráva s dr. a spokojní sú všetci ;)

sablinka
9. apr 2025

@lija22 súhlas, patrím k tým viacdetným bežne napr. cez víkend ide s deťmi von len muž a ja varím a pod., jasné že chodíme aj spolu a aj každý má svoje vlastné aktivity.

autor
9. apr 2025

Končím diskusiu, niektoré pochopili o čom píšem, väčšina dala za pravdu kamarátke. No pre mňa aj tak ostáva divná aby manzela nútila všade chodiť s ňou. Áno je to divné ale je to jej problém nie môj. Tak sa s tým ďalej nebudem zaoberať. Majte sa

sazumak
9. apr 2025

@mandzula My sme presne takto teraz boli na rodičku maturantke celá rodina, aj s ňou 🙂 Triedny nás chcel všetkých spoznať, bol strašne zlatý😍

ktobytobolpovedal
9. apr 2025

Autorka a aj si jej do oci povedala, ze je divna a ze ti pripada slaboducha? Ci len na internete poohovarat a potom pozvat na kavu? 😁😆
…. toto je tragedia nas zien, namiesto toho, aby sme tej druhej poopravili kornu, ktoru ma nakrivo, sa jej za chrbtom smejeme… nikdy nevieme, co je za spravanim toho druheho… a ako hovori stare indianske prislovie: nesud nikoho, kym si aspon 40 dni nechodil v jeho mokasinach 😉

mamutka
10. apr 2025

Ono je to všetko v pohode, nech si ľudia chodia ako chcú, ale čo som videla a naozaj mi nepríde normálne je, že k lekárovi s deťmi prídu obaja a obsadia väčšinu z tých pár stoličiek čo tam sú. Na zvyšok idú kabáty. Keď prídem s chorým dieťaťom, tak ani jedného dokonalého otecka nenapadne, aby zdvihol rit! Treba si o miesto žiadať! To sú fakt slušní starostliví muži 👀 normálneho chlapa by napadlo uvoľniť miesto ktoré zvytocne zaberá. Keby to napr môjmu nenapadlo, hned mu to vysvetlím. Ale tam nikto nič. Našťastie väčšinou čo vidím chodia ľudia po jednom. Podobne, v tehotenstve ako doprovod kaslajuci partner v čakárni. Doslova choré, že tam vôbec bol. Takže niektorí ozaj musia byt v každej onej a nie tak celkom je to v pohode.
Vtipne ako autorka píše, že sa jej muž normálne detom venuje, len sa proste čuduje, že sa dvaja musia niekedy spolu ťahať stále všade a tu jej x žien napíše že ma muža čo sa nestará. Problém s čítaním? Či stúpila na otlak?
Je fajn vidieť, koľko ľudí ma čas chodiť spolu ráno odprevadiť deti, doteraz tu celý kôň roky plakal že stíhať škôlku a školu je strasne o drzku a ledva to jeden z rodičov da.
Akože, mne sa páči keď chodia ľudia spolu, aj my sme radi stále veľa spolu, ale niektoré tu doslova útočíte do autorky, akoby si vtala degesa čo o nu a deti nejaví záujem. Ved tiež rešpektujte, že sa pýta a čuduje a odpovedajte bez utokov a výsmechu.

gab1sol
10. apr 2025

@mamutka s tou čakárňou súhlasím…

Ale je vtipné napísať “Problém s čítaním? Či stúpila na otlak?” a vzápätí uviesť “koľko ľudí ma čas chodiť spolu ráno odprevadiť deti, doteraz tu celý kôň roky plakal že stíhať škôlku a školu je strasne o drzku a ledva to jeden z rodičov da.”
Naozaj máš pocit, že tu niekto z tých, ktoré chodia vo dvojici s deťmi, vyplakával, že je to o držku? Ako si toto mohla spojiť dokopy?
Mimochodom, ja som tu také vyplakávanie “celého koňa” nepostrehla. Postrehla som, že sú rodiny, ktoré s tým majú problém, nestíhajú, ale sú rodiny, ktoré si to vedia zariadiť, resp. dokážu to/je im to umožnené, aby stihli aj deti, aj načas prísť do práce.
Proste, každý to má tak, ako mu to situácia dovoľuje. Netreba sa zamýšľať nad tým, prečo jedna rodina tak a druhá tak…

emuska30
10. apr 2025

Jediný problém je ten....ze sa ľudia starajú a rozoberajú iných...a je ich to tohoto hovno....keď aj srat budú naraz je to ich vec....prečo ma stále niekto potrebu riešiť co robí jej kamoška...suseda...svokra ...brat od jej koňa je to každého život...niekto to robí tak niekto onak...skôr mi príde divne...ze sa tým zaoberaš a ešte verejné ideš riešiť...