Prečo som bola tak slepá v láske?
Rozišla som sa so snúbencom, zrušila som svadbu. Bol mi neverný, takto s odstupom času ľutujem to premrhané obdobie , 2roky. Spočiatku som iba ťažko odolávala jeho pokusom o zmierenie. Už ma nekontaktuje. Je tomu 10 mesiacov a dnes sa bojím dôverovať chlapom, bojím sa že zas niekomu naletím. Ako tomu predísť?
Začiatok bol tak pekný, možno spomienkový optimizmus. U neho v práci, som ho buchla dverami do nosa až sa mu krv spustila, z môjho dlhého ospravedlňovania bolo nakoniec rande. Čo malo byť red flag? Že som ani po dvoch rokoch a vytýčenom dátume svadby nepoznala nikoho z jeho rodiny okrem rodičov? Hoci babka mu mala bývať vo vedľajšom vchode. Že v tridsiatych býval stále u rodičov? Fakt že mal podmienku? Alkohol? Citové vydieranie?
Na moje otázky, pochybnosti mal vždy,,uveriťeľná,, odpoveď. Som veľmi naivná, že som mu zhltla jeho ktorý aj s navýjakom. Vlastne ako dlho sa hojí zlomené srdce?
A prečo si to vyčítaš? Mala by si byť hrdá na to, že si v správnej chvíli otvorila oči ... človek sa zamiluje, slepo dôveruje, lebo ľúbi, to je prirodzené, každý to tak má ... je úžasné, že si na to prišla tak skoro ... si predstav, že by ste mali deti, hypotéku atď. ... to už by bol iný level ... a ako dlho sa hojí zlomené srdce? ... chce to čas, musíš odpustiť sama sebe, musíš odpustiť jemu ... áno aj jemu ... a posunúť sa ďalej ... život prináša takéto lekcie, uvedom si, že si obstála na 1*.
Treba si hlavne povedať: chvalabohu ze som na to prišla kým nemáme deti... hlavu hore. Nemusíš za každú cenu hneď začať dôverovať. Ak sa raz stretneš s niekym kto bude výnimočný príde to samo.
o čo ti ide? Však si to vyriešila sama. A čo na to srdce? Zlomené sa lieči dlho... ale ak si si vedomá, že si urobila tak, ako ti vlastne srdce kázalo, dostaneš sa z toho. A verím, že na to treba len správneho chlapa 😉
@dzulli1980 lebo som do toho vzťahu investovala veľa času a žiaľ aj peniaze
S tymto pristupom "uz nedokazem doverovat, co sk ma sj ten dalsi sklame" si normalneho partners nenajdes.
Srdce by mslo byt nie ze zahojene, sle bijuce od radosti, ze si sa odpizala od nevhodneho partnera.
Bojis sa? Tak nerandi a kup si macku
@kikusenka1 chcela by som začať znova niekomu dôverovať, kamoška dohodla rande várj ideálny pre mňa,.môj tip, ale chlapík nedošiel ,údajne dostal defekt ale ja mu neverím ani nos medzi očami
@kitycat mám šesť ročného kocúra
Vyjadrim sa k tejto téme.
Čo mal byť red flag? Zo spomenutého to záverečné: Fakt že mal podmienku? Alkohol? Citové vydieranie?
Citové vydieranie je veľmi špecifické a keď je niekto puntičkár a hľadá stále niekde problém, typciky ženy, (pozn autora) tak ho nájde aj po dvoch prehodených vetách s náhodným človekom na ulici.
To že si nepoznala jeho babku je irelevantné. Vlastne ani nemusíš poznať jeho rodičov. Len nemôžeš mu veriť všetko čo ti povie, pretože o to ide tým ľuďom, užívať si, nie usadiť sa, alebo zostať s niekym naozaj a mať neskôr rodinu. Napr. jednoduchý príklad zo ZŠ čo si pamätám, baba, do ktorej som bol, začala chodiť s o 2 roky starším, vtedy deviatakom, čo bol proste kk, bitkár, mňa aj ostatných sa fyzickým útokom snažil umlčať, ak sme ho vyrušovali. On bol typický lúzer, chuligán, ona bola pomerne dobrá žiačka, milá baba celkovo. No samozrejme že po polroku cca sa rozišli. Nevadilo, že každy jej hovoril, že ten chalan je idiot aj tak s nim bola.
Tym chcem povedať, že je potrebný aj tretí pohľad na toho človeka. To ti povie viac ako by si ty mohla zistiť, zvlášť to od niekoho iného počuť, čo si o ňom myslí a aký je.
A zlomene srdce sa lieči dlho pre človeka, s ktorým sa niekto rozišiel. Rýchlo sa lieči pre človeka, ktorý sa s niekym rozišiel. Pretože ten človek, bol už dávno zmierený s tým, ako to je, že toho človeka ťahá za nos, že k nemu necíti to čo by mal, a trvá mu to často strašne dlho, kým to dá najavo. A mnohokrát sa tí jednoduchší jedinci bez morálky uchýlia radšej k podvodu, a nechajú sa nachytať, miesto toho aby sa rozišli najprv, a dôstojne.
sorry, ale mna to rozosmialo, ze "zacalo to tak pekne" - rozbila som mu nos 😀 .. no, vlastne si tam mala tu 'red' uz hned na zaciatku 😉
Ty si ho nebuchla dverami do nosa. On do nich narazil a potom už len sprosto zneužil situáciu. Prišla si o pár rokov života.
2r je uuuplna pohoda... A zrušila si svadbu! Dievča, ved ty si o nič neprišla. Získala si skúsenosti, poučila si sa a vďaka bohu si všetko stihla zastaviť čas. Nemáš s ním dieťa, nemáte spoločne majetky, ...
Bud šťastná! Prajem ti to. Užívaj si život, slobodu. A ze sa už bojíš dôverovať? Myslim, ze bohužiaľ už do konca života ti bude stále svietiť kontrolka, ale toe nie je na škodu. Vždy lepšie byť obozretna ako naivná.
Prosim ta v tejto chvili, ak mas Facebook/Instagram, najdi si na nom psychologa, ktory sa vola Pavel Rataj. Z parovych terapeutov, co su na aktivni na internete, tak on mi pripada najzrozumitelnejsi. Je taky kludny pri vysvetlovani a vtipny, ze je radost pocuvat ho. Na youtube tiez su nejake rozhovory dostupne s nim...
Ten FB a Instagram ti odporucan preto, ze precitaj si cca 10 jeho poslednych prispevkov, ktore su dost dlhe a su zamerane na propagovanie jeho aktualneho kurzu pre pary - o prenose a projekcii. Ak budes citat pozorne, pochopis, co sa ti stalo. Pochopis, ze to co si lubila, nebol tvoj partner, jeho skutocne ja, ale tvoja predstava o nom. Lubila si svoju vlastnu idealizovanu predstavu o nom.
A co robit, aby sa ti to v dalsom vztahu nestalo zas a zila si naozaj stastne a bez zlomeneho srdca? V prvom rade porozumiet si, porozumiet si, ake mas ocakavania a pri stretnuti s novym partnerom odlisovat svoje projekcie a prenosy a skutocne ja partnera. Nebat sa byt chvilu sama, upratat si v sebe, spoznat seba.
Mozno zniem prisne, neviem to napisat lepsie - to vie prave ten Rataj. Zmysluplne, strucne a vystzne a vtipne a este aj laskavo. Precitaj si jeho prispevky, naozaj si myslim, ze ti velmi pomozu.
@jumama ďakujem
@bennn keby si bol zaľúbený a požiadaš babu zo ruku, chceš užívať si pohodu babkynho tehlového bytu, (80r babka by sa bola sťahovala do jeho izby) tak ty by si babke nevestu ani len nepredstavil?
Je brat s manželkou a malý
Malými deťmi bývajú 150km odtiaľto . Neprišli za dva roky pozrieť babku, dedka . Babka s dedkom nešli 2roky pozrieť vnúčatá.
Čo sa týka tretieho názoru. Naši hi rýchlo prekukli lem nič nepovedali. Keď som s plačom oznámila máme že som zrušila svadbu bola rada. Dúfala že sama od seba prídem na to aký bol, že jej by som vtedy aj tak neverila. Čo sa týka našej patríte, kamoškov a kamošky ja som s nimi kvôli nemu prerušila kontakt
ja som stratil vyse 10 najlepsich rokov zivota s nespravnou a nevesiam sa 😉 ... si este mlada, ked sa uvolnis a prestanes chlapov vidiet negativne, tak o dalsieho zakopnes raz-dva, neboj.
2 roky je veľa času? 🤔 Nezartuj. Teraz buchni šampanské 🥂 a oslavuj, že si sa zbavila hovna na topánke a vyzenuj sa 😁Uži si voľnosť a nikoho nehľadaj len aby bolo 🙄

Alkohol, podmienka, 30r. a zije u rodicov lebo tipnem si, neoplati sa mu platit vlastny najom ked je sam , ci? Mne to pride ze ten chlap bol cely red flag. Len ty si si ho asi zidealizovala. Bud rada ze len dva roky, predstav si ze sa toto stane po svadbe, detoch a podobne… Len ho pekne nechaj nestastniciam s kt. ta podvadzal, to je sen kazdej zeny, takyto muz 🙂 . Zlomene srdce zalezi od okolnosti, ale precitaj si po sebe este znova a znova co si napisala a porozmyslaj ci tento clovek stoji o to aby si to srdce mala zlomene.