Prečo sú moderní muži čoraz ženskejší?
Je to tym, ze zeny su az moc v muzskej energii? Alebo je to neuplnou rodinou, kde chybal muzsky vzor? Alebo kvoli tomu, ze je tolko slobodnych mamičiek a robia si zo svojich synov svojich partnerov? Som po rozvode s muzom, z ktoreho som si bohužiaľ ja sama spravila toho beta jedinca, lebo som vzdy vsetko urobila lepsie a ano, priznavam si chybu. Po rokoch ma proste byvaly manzel prestal priťahovať. Pretoze ja som boka vzdy ta úspešná, samostnatna a on sa s tym nejako naucil zit. Pritom sam ma svoju kariéru, ale po rojoch mojej dikatury sa zmenil na jemneho muza. A teraz som na randiacom trhu a ja mam pocit, ze sa na mna lepia len taki muzi bez ambicii, bez napredovania a som uz z toho zufala. Pacil sa mi jeden muz, ktoreho som spoznala na jednej akcii, viackrat sme sa stretli a ja som mala pocit, ze konecne poriadny chlap s vlastnou kariérou a ambiciami. Po case mi sam povedal, ze som mu sympatická, ale prisla ina zena, ktorá ho zaujala viac. Mam vlastný byt v centre BA, super karieru, viem si vsetko zariadit a aj tak si vybral obycajnu zenu, ktora nema ani titul...a toto nie je prvýkrát. Preco ti dominantni muzi proste chcu tie submisivnejsie zeny?
Obyčajnú ženu, ktorá nemá ani titul? No zjavne mala niečo co nemáš ty.
Možno chcel len krajšiu alebo mladšiu ako si ty. Tituly a vzdelanie, či kúpa bytu v centre to tá druhá môže dosiahnuť celkom ľahko tiež. Skrátka sa treba zmieriť s tým, že lovíš v zlých vodách. Hľadaj si partnera z rovnakých kruhov ako si ty sama. A tým myslím: seberovného vekom, pôvodom, rodinným stavom, vzdelaním a v neposlednom rade majetkom. V takom spolužití kde on bol zvyknutý na pracujúcu, vzdelanú a ambicióznu matku, nebude hľadať domácu puťku čo bude piecť koláče a čakať v kúte kým on príde domov aby mu posluhovala.
Nehľadaj slabých jedincov, lebo tí sú možno zvyknutí na to, že sa mama postarala a teraz to čakajú od ženy.
Muži sú jednoduchi. Keď idem na zoznamku, nepytaju sa na titul, chcú fotku postavy. 😂
Je realita ,ze uroven testosterónu u dnešných 20 ročných mužov sa rovná výška testosterónu dnešných 70nikov...
Je to alarmujúce pretože sedemdesiatnici už majú testosterón na ústupe a oni mali v 20 tie čísla úplne niekde inde.
Je to vplyvom životného prostredia chémie a hlavne plastov ktoré vplývajú na náš hormonálny systém a stretávame sa s nimi od bábätka vo forme hry zatiek fľašiek rôznych nádobiek lyžičiek tanierikov v podstate Stále všetko vieme z plastov.
Nemyslím, že tu ide o mužskú alebo ženskú energiu. Ide tu o JA a nič iné. Vzťah a manželstvo nie je o tom stať sa šťastnou a spokojnou v každej oblasti, ale urobiť šťastným toho druhého. Aj vysoko postavená žena s dobrou kariérou, môže byť spokojná a dokonca aj šťastná aj so spokojnejším a pokojnejším mužom 😉😊
Ta druhá sa mu viac páčila fyzicky a tým ze bola menej schopná, tak on sa pri nej cítil lepší. Nehľadaj chybu v sebe ,si aká si, raz si schopná tak sa za to nehanbí, ten pravý príde.
Problem je v tom ze ty si lovec a partner ta bavi dovtedy kym ho lovis. Ked sa z neho stane poslusna ulovena korist, uz nie je pre teba zaujimavy.
Jednym z dôvodov je aj prebytok estrogénu..všade v prostredí..pôsobí už na malých chlapcov..sa nedivím že mladší majú viac problémov s erekciou aj plodnostou ako muži starší
Ale ved odpoveď máš v poslednej vete ktorú si si sama napísala. ,,dominantni muzi proste chcu tie submisivnejsie ženy,, od nepamäti to tak bolo a aj keď ľudia aj svet sa mení, toto stále platí. Muž má byť alfa samec a žena ta submisivnejsia. Zase nie vždy a vo všetkom ale vo svojej podstate vzťahu áno.
To bude o tebe, pritahuješ len takých aká si ty sama. Nosia v sebe tvoj tien, alebo ten istý. Partnerstvo neni o majetku, ale o láske. Ide o rovnovahu, medzi mužským a ženským, volá sa to harmónia. A ty nemaš byť tolko v rozume a v egu, ale v srdci. Mala by si rozvíjat svoju pravú hemisféru. Tam patrí tvorenie, malovanie priklad, činnosti pre potešenie duše.
Fuj, v živote by som nechcela alfa samca. 🙂 Ale ked sa Vam to páči, ešte 450 vztahov, tohto chatakteru a možno sa vyliečite z toho. Žena nemá byt submisívnejšia. Majú sa doplnať a vztah ma plynúť v rovnovahe, ako som uz pisala. A toto, že ide na pedikuru a neviem čo. To budú tie mladšie ročniky asi.
Tak ty mas byt a titul ta ktoru si vybral ma prenho asi krajsi interier extrerier . Chlapi si nevyberaju zeny na zaklade toho co vlastnia ale ake su .( az na tych neschopnych) A Alfa chlap nepotrebuje zenu s titulom a bytom ktora vsetko vie najlepsie . On chce zenu pri ktorej sa mu rozbucha srdce ktora ho očari pri ktorej sa citi dobre , Nepotrebuje control freak zenu ktora ho ulovy ubyje vycucne a zahodi Lebo ju prestal pritahovat ked unho udupala jeho sebavedomie. Je jednoduchsie si povedat ze ty si uzasna a chyba je v chlapoch ked ta nechcu . Ale takymto stylom nikoho nenajdes. Vo vztahu by mali byt partneri rovnocenni . Seba vies ocenit este sa treba naucit ocenit toho druheho.
Ano presne preto, nie si pre alfa samca atraktivna! On porebujem jemnu submisivnu zenu, ktora mu vytvori teplo domova… nie mudrejsu ani ambicioznejsiu, on potrebuje mat navrch. Je lovec, zabezpecuje zenu on. Niektore zeny vedia hybat krkom takym chlapom bez problemov, a muzi ani netusia… a su pritom velmi mudre a sikovne… ale nedaju to alfa samcovi najavo. 🙂 a venuju sa radsej detom, tie su dolezite aj pre nich a hlavne pre alfa samcov na zachovanie rodu. Beta samec sa vzdy prisposobi, ustupi, hormony mu v 40 tke klesnu a je pre alfa zenu neatraktivny. Tak je to.
Dominantny muz potrebuje doma pokoj,jeho zivot je pravdepodobne napinavy dost a nepotrebuje este doma riesit zbytocne dobrodruzstva s dominantnou zenou,preto preferuje submisivnu.
Dominantna zena ak chce dominatneho muza,musi vo vacsine situacii zaujat submisivnejsiu poziciu-aspon navonok😁Moze mat silne stranky ale nemala by o nich rozpravat,nemala by to vytasit ako svoje zbrane pri spoznavani sa s novym potencionalnym partnerom ,neohanat sa samostatnostou,vzdelanim ani nicim inym.Mala by posobit jemne,troska zranitelne-femininne.
To se nedá číst- tyhlety stereotypy, nálepkování, házení do jednoho pytle. Tyhlety staré role- chlap lovec, ženská hlídá oheň. Z pravěku uz jsme dávno pryč, uz se na to vymlouvat nedá. Každý at si prece je, jaky chce.
Na každý hrnec se drive ci později najde poklička, říkala moje babička.
Každý a každá si najde přesně ten typ partnera/ partnerky, kterého v daný moment potřebuje.
A buď ten vztah oba obohacuje a dává jim smysl a nebo prostě ne, a tak se ten vztah rozpadne. Ale to nevypovídá nic o celém chlapském nebo ženském plemenu. A bagatelizovat chlapi jen proto, ze s jednim to nevyslo, to prece nedava smysl.
@elzu no nemas tak celkom pravdu. v sucasnosti je obrovska vztahova kriza hlavne u mladych ludi. nevedia si najst partnerov, zit s nimi preto sa rozmahaju priatelstva s vyhodami. to nie je z mojej hlavy. vsak su o tom stovky knih, podcastov. prave to ze sa stieraju hranice aj role vznika dost velky chaos. ludia vo vyspelych krajinach maju v tomto smere dost velke problemy.
a ani nie je pravda ze na kazdy hrniec sa najde poklicka. je obrovske mnozstvo single ludi a nie preto ze single byt chcu. ty to tu denne necitas? nevidis. mizive percento je takych co naozaj sami chcu byt. vacsina si len nemoze z roznych dovodov najst partnera pretoze skratka nenajdu vhodneho partnera k sebe hoc by chceli.
a bohuzial je naozaj pravda ze u muzov sa zacina vytracat zivocisnost a maskulinita a u zien zase zenstvo. prave ta odlisnost bola vzdy pritazliva. cim su rozdiely mensie tym vacsi problem pre hetero ludi.
@pralinka25 lidstvo se mění, vztahy se mění, přístupy k pohlaví se mění, genderove stereotypy se mění, stejně jako se mění role zen a mužů ve společnosti…každý se tomu může bránit jak chce, vzpomínat na staré dobré časy…nemusí to být jen partnerské nebo milostné vztahy, které člověka naplňují, mohou to být i ty přátelské nebo dokonce profesní, které davaji človeku smysl…
Ak je žena ambiciózna, nech sa realizuje mimo vzťahu, normálni muži nechcú doma generála ale ženu ktorá je láskavá, nie autoritatívna. Ak už sme vo vzťahu, myslím si že je dôležité navzájom sa podporovať a to muža v mužskej a ženu v ženskej roli. Ak chceme aby muž psychicky zosilnel, predávajme mu zodpovednosť, no len tam treba mať trpezlivosť a to sa dá len vtedy ak ho milujeme naozaj, inak to nepôjde. Muž s apotrebuje cítiť od ženy úctu-rešpekt, potrebuje pochvalu ocenenie za hocičo-ale musí to byť úprimné, potrebuje sa cítiť potrebný, užitočný, ak si všetko spravíme sami nevieme prijímať-tam je dobre hľadať prečo(vzorce z minulosti napr) To isté muž by mal ženu podporovať v jej prejave nejakej ženskosti a jemnosti-to majú normálni muži na ženách najradšej-nie jej kariéru, ale to sa dá samozrejme len ak sú obaja partneri vedomí a dopredu si určia nejaké svoje predstavy, štandardy a hranice a dohodnú sa na čom je potrebné pracovať, lebo povedzme si úprimne, nikto nie je dokonalý a učíme sa celý život..
@elzu nuz ale v tomto bode sa to meni v neprospech ludi. pretoze ako je vidiet ludia tym trpia.
ale nie vsetko ide samo a prirodzene, kopec tych zmien sme si vtlacili do hlav sami. je extrmne mnozstvo osamelych ludi napriec celymi generaciami. neviem ci sa tomuto ludstvo prisposobi. skor nie a je to zaciatok konca presne ako v tom velkom mysacom pokuse ktory niekolko krat zopakovali a vzdy s rovnako smutnym vysledkom.
Mne to pripada, ako by si hladala kvalitneho zamestnanca a nie partnera/lasku.
Inak este som nepocula, ze by si muzi vyberali zeny podla kariery ci vzdelania, zaujima ich uplne nieco ine...vsakze.
Tu absolutne nejde o alfa alebo beta, o zmužštenie žien, alebo o zženštenie mužov. Autorka má totiž veľký problém so svojou povahou a hlavne so svojim egom. Treba si naozaj pozorne prečítať čo píše: "po rokoch mojej diktatúry" - tu je ten zásadný problém a je jedno či je diktátor žena, alebo muž. Veď kto by chcel žiť s diktátorom? A taktiež prezentovať svoj majetok a postavenie, ide o vzťah, alebo o súťaž kto má viac? V neposlednom rade "ktorá nemá ani titul"...to akože titul je vo vzťahu dôležitý? Poznám x ľudí, ktorí majú titul, ale chýba im prirodzená inteligencia. Kto ju nemá, tomu nepomôže ani 10 titulov. Vo vzťahu musí byť empatia, porozumenie, ponechanie životného priestoru partnerovi, neobmedzovať partnera a prijať jeho osobnosť. Nestačí, že si autorka chybu prizná, ak si chce nájsť partnera, mala by popracovať na svojej povahe.
Ja si myslím že o tituloch nemal ani poňatia, neriešil toto ale skôr celkové vystupovanie a záujem oňho,ak vyzerali tie stretnutia tak,že sa dozvedel neustále o tvojej ,,genialite, sebestačnosti, múdrosti, šikovnosti...."... mal šancu hovoriť aj o sebe? Dokazovala si mu záujem o neho, sympatie,bol tam smiech, radosť,...toto musí byť obojstranné 💁🏻♀️
Lebo + priťahuje - . Dvaja dominantní partneri by sa “pozabíjali”. Mala si možno dobrého muža, ktorý ti asi doprial podporu, pričom on nesedel a tiež robil. Možno si poslala k vode toho jediného, ktorý zato stál. Si vieš predstaviť, ako by to bolo s vašim voľným časom keby sa stretnete vo vzťahu dvaja úspešní kariéristi? Väčšinou práve do vzťahu si ženy radšej vyberajú kľudných, spokojných mužov a nie alfasamcov.
Si dost dominantna a dve alfy sa proste nepritahuju.. uz len preto,ze kazda chce mat vacsie slovo, veci podla seba. Ak nie hned po par rokoch to buchne.
Tiez nie kazdy chce mat ako zmysel zivota ambicie a pocit, ze sa od neho nieco stale ocakava. Doma chce mat klud a zit podla seba.
Hlavne taky muzi, ktorych ty chces, chcu menej dominantnu osobnost. Jemnejsiu, zenstilejsiu... aby sa citili potrebne a muzne. Ktora ho pochvali, mozno obdivuje vdaka tej kariere, ci inemu.
Jednoduchi taku pri ktorej sa budu moct citit a aj byt v stahu nepopieratelna alfa. Nie o poziciu s niekym bojovat.
Tu sa to vníma ako že ty si zlá lebo si akčnejšie a muž tiež zlý lebo je mäkký. Obaja ste vporiadku len nepasujete k sebe. Spoločnosť vyžaduje od mužov nie že byť zenskejší ale stratila sa divokosť muža a mužnosť. A môže za to vedecko technická revolúcia a mužské vzory sú zavreté v kanceláriách a vo fabrikách a ešte aj tam musia počúvať nejakého zakomplexovaného šéfa, ktorému by inak dali do nosa. Proste sa nenosí vlastný názor muži ani ženy ho vo firme nemôžu povedať lebo by boli prepustení. To je negatívny jav vedecko technickej revolúcie. U nás ani odbory fakticky neexistujú. Potom deti chlapci nevidia svojho ocka ako tvrdo pracuje a aký je skvelý a šikovný. Vidia ho už len unaveného ležať na gauči. V minulosti muži boli s deťmi a robili s nimi na poli na dome a chlapci sa naučili mižským vzorom. Byť nežný a jemný je dobré byť. A byť mačo nie je mužské. Divý muž vie plakať ale aj sa spravodlivo nahnevať a postaviť do čela konfliktu. Nebojí sa konfliktov. Pouvažuj ešte raz nad svojimi hodnotami a či ozaj je najdôležitejší jeho výkon a či nestačí nasadenie a nadšenie. Ak zarába menej ako ty ale nie je lenivec a baví ho čo robí nestačí ti to?
@pralinka25 to nie je o tom,že nevedia si nájsť partnera. To je o kvalite budúceho partnera. Voľakedy si takmer všetci našli ale tak to aj vyzeralo.

Zevraj je to tak,ze silny muzi chcu slabsie partnerky,ale podla mna nie je problem silna zena ale slaby muz,keby bol dostatocne silny zvladne ta ale vraj sa ja mylim
Vnimam to tak,ze muz nienje v skutocnosti silný,len pri slabej zene je troska silnejsi a to mu imponuje,ked to tak natvrdo pogiem muz ma dozrieť fakt tam v lese o samote a prevziat zodpovednosť za svoj zivot a rodinu inak mne je dle x tychto zzenstilych muzov, chlap co nevie rozbit dvere a nevie byt sebavedomy pri akejkoľvek silnej zene s amne osobne hnusi
Drzim ti palce,lenivy chlap je hruza