icon

Rande a rovnomerné delenie nákladov: Je to správne?

Dnes o 06:52

Spoznali sme sa pred 3 mesiacmi na jednej akcii v meste. Hneď sme si padli do oka, vypýtal si odo mňa IG, odvtedy sme si každý deň písali. Býva odo mňa cca 20 minút, ja mám 21, on 24. Pracujeme obidvaja, ja zatiaľ bývam s rodičmi, on sám v prenájme. Boli sme 5x na rande, vždy nejaká prechádzka plus káva alebo koláč, raz sme si dali aj obed. Ja auto nemám, on áno, chodí za mnou on. Na prvom rande na prechádzke povedal, že môžeme ísť aj na kávu a tak, ale nerobí sponzora. Má vraj rád, keď žena je samostatná a vie sa o seba postarať. Vždy, keď príde na platenie za tú kávu alebo teda raz za ten obed, povie obsluhe aby rozdelila účty. Proste každý si platí svoje. Zobrala som to ok, viem si za seba zaplatiť, aj keď by ma potešilo ak by rande občas platil chlap. Na poslednom rande mi povedal, že on bol 5x za mnou, tak je buď rad na mne nech ja prídem busom za ním alebo nech kávy a obed platím odteraz len ja a príde on za mnou na rande. Povedala som, že sa nejako dohodneme, ale neviem čo si o tom myslieť. Nedávno som mala narodeniny, vedel o nich, poslal mi len správu. Potešila by ma aspoň maličkosť, bola som z toho trochu smutná. O týždeň mám termín u zubára, toho mám v inom meste, sám sa mi ponúkol, že ma zavezie, ale nech si zaplatím celú cestu. Povedala som, že nie, busom ma to vyjde aj tak lacnejsie. Padla reč aj o vzťahu a ako to vidí on čo sa týka platenia. Ma názor 50/50, aj keď on má príjem vyšší než žena. Niesom žiadna zlatokopka, ale bojím sa, že toto bude nejaký držgroš. Rozumieme si, máme aj spoločné záľuby, ale toto jediné ma odrádza. Čo si o tom myslíte?

o__o
Dnes o 07:34

Toto sa mi páči, chlap vzdy povie, ze nebude sponzor, ze bude platenie 50:50, ale nikdy nepovie, ze aj domace prace budu 50:50 😄

anonym_bf6972
Dnes o 07:46

@anonym_autor je to obyčajný držgroš .. čo ti poviem, s takým vzťah by som nechcela, v živote ti nič nedá, a tym nemyslim finančne

Zo začiatku pozýval môj partner, keď sme chceli byť spolu platil ubytká on, potom po dlhšej dobe, sme išli na polovicu, predsa mi to neskôr bolo blbé, ale vzdy keď sme boli na kave alebo sa najesť platil on. Niekedy som ho aj ja pozvala.

enmery
Dnes o 07:49

To bude Andrej 2😃

esther100
Dnes o 07:59
@enmery

To bude Andrej 2😃

@enmery Andrej 1 je ten čo aj za magnetky chcel polovicu?

enmery
Dnes o 08:00
@esther100

@enmery Andrej 1 je ten čo aj za magnetky chcel polovicu?

@esther100 Presne ten.

sissy27
Dnes o 08:01

@anonym_autor ja by som sa zasmiala a povedala mu, ze chlap, ktory nema na dve kavy alebo benzin do svojho auta, ma nema preco zaujimat. Lebo najdes dalsich 10, ktori tu kavu vdacne zaplatia. A je mile, ze ma rad samostatne emancipovane zeny, ktore sa vedia o seba postarat a presne take nepotrebuju stracat cas s niekym ako je on.

esther100
Dnes o 08:02
@enmery

@esther100 Presne ten.

@enmery nehodíš sem link,nech si autorka prečíta ,ako to dopadne

anonym_07b05a
Dnes o 08:02
@enmery

@esther100 Presne ten.

@enmery To bol nejaký tragéd čo tu chodil vypisovať? Tipujem že teraz je asi sám ako starý mládenec a teší sa ako kradne teplo susedom v paneláku, že nekúri (mal som takéhoto žgrlavého kolegu starého mládenca)

anonym_73c25b
Dnes o 08:03

@anonym_autor dievča utekaj, s týmto nechceš mat budúcnosť alebo deti. On bude od teba pýtať prispievať aj keď budeš v pôrodnici, ver mi.

cyberk
Dnes o 08:04

Ponukol sa, ze ta odvezie ale chce na cestu 😂 posli ho doprec, ale predtym mu povedz, kde je problem snad ho osvieti 😅😅 alebo bude jeden z tych chudakov, ktory si myslia, ze kazda ze a je “zlatokopka” 😂

anonym_288769
Dnes o 08:04

@anonym_autor ja sice suhlasim s tym, ze nech si kavy/obedy plati kazdy sam, ale vydelovat kolkokrat bol on za tebou a ze sa mas za to revansovat je daaaaleko za hranicou aj mojej tolerancie. To budes mat cely zivot takto, ten clovek sa nechce o nic delit, takze ja by som vycuvala. A to som taka, ze necakam dary, vecere, kabelky, ale aby mi niekto vykrikoval, ze on prisiel a teraz mam ja alebo mu to zaplatit, tak to prrrr. Tak ja zit nechcem, aby sme vsetko prepocitavali takto na peniaze.

enmery
Dnes o 08:06
@esther100

@enmery nehodíš sem link,nech si autorka prečíta ,ako to dopadne

@esther100 Už na prvej strane je ten link.

princkrason
Dnes o 08:11

To sa už na prvom rande platí pol na pol? A nie muž? To som nevedel. 😲

marsmykkok
Dnes o 08:15

@anonym_autor za mňa príliš rieši peniaze už na začiatku, proste držgroš. Napríklad tá cesta k lekárovi, ja by som to zadarmo nechcela, keby ma zavezie zaplatím obed aspoň, ale aby mi rovno povedal vopred, že benzín platím ja je cez.

bg92
Dnes o 08:30

Prepac nemyslim to v zlom ale si zufala?
Alebo preco vobec nad tymto uvazujes ako na potencialnym muzom? Ze ta zavezie ale zaplat si cestu :D ved to je ake ubohe.
Nechapem ze vobec o tom zakladas diskusiu a uvazujes, nebud hlupa preboha

citronove_koliesko
Dnes o 08:31
@anonym_autor

@anonym_8339bd zatiaľ sme spolu nespali, píšeme si denne, boli sme spolu 5x vonku.

@anonym_autor pozri ak ti to takto vyhovuje tak ok aspon si nic nedlzite, ak nie tak to ukonci. Co si myslia ini je nepodstatne.
Za mna, prvy krat ak by som citila ze chcem aj dalsie stretko by som prijala nech zaplati, nabuduce by som ho pozvala automaticky ja
Ak by sam povedal ze ideme 50:50 tiez ok, v dnesnej dobe rychlych vztahov by chlap skrachoval keby za kazde prve rande plati.
Ak by sa osival a cakal ze zaplatim, tak zaplatim a dalsie rande uz nebude. Som stara skola 50+ toto by u mna nepreslo aj kebyze si ma len testuje.
Odvoz. Poznate sa 3 mesiace, asi to az taka velka iskra medzi vami nie je, skor zvazujete pre a proti. Tak tiez je jasne ze ta nebude rozvazat zadarmo.

anonym_c76b75
Dnes o 08:36

To su tie dnesne vyhovorky,ze zena ma byt samostatna,nuz vychovali sme tymto takychto chrapunov,co nevedia co znamena byt gentleman.To iste by si mala aj pri dietati.Ono takto by to ani nevadilo,ale potom su zeny chuderi.Bohuzial,a mali to moznost presne takto vidiet ako ty.Tak vzidi radsej s kratsej cesty.
Mojho muza by hanba fackovala riadne.

anonym_36e1c4
Dnes o 08:40
@a0

@anonym_autor skončí, toto je strata času. Je to proste držgroš, čo prerátava každý cent. Nájdi si chlapa, ktorému bude hlúpe ťa nechať platiť, odviesť ťa bude samozrejmé, bez toho, aby pýtal za cestu… toto je len pako, ktorý by mal ostať radšej sám.

@a0 to je otrasný chlap. Ja som bola včera s kamoškou na jahody, brala som auto ja, kúpila som jej na benzínke kroadant a nechcela som od nej ani cent.. ponúkala mi peniaze. Nezobrala som si, lebo je to kamoška, nabudúce zoberie auto ona napr. keď pôjdeme na kávu. Takého chlapa by som nechcela čo predstava a kalkuluje...

esther100
Dnes o 08:42
@enmery

@esther100 Už na prvej strane je ten link.

@enmery nečítala som všetky komenty 🤦

fil1p21
Dnes o 08:54

@anonym_autor šibe ti ? Čím skôr to ukončí.

niki35
Dnes o 08:55

Taký by ma ani nepriťahoval. Chýbalo by mi to také džentlmenstvo že má ako muž niekde pozve a zaplatí.
My s manželom keď sme začali randiť tak on vyslovene trval na tom ze na prvom rande všetko platí on aj keď som sa ja sama ponúkla že niečo zaplatím ja. Nikdy som nečakala aby úplne všetko platil muž ale vnímam to ako takú mužnosť že sa akokeby postará a zaplatí. Neskôr keď sme randili dlhšie tak som aj ja niečo zaplatila, ale on viac. Ani na benzín nikdy nepýtal keď sme niekde išli. Ak som išla autom ja tak ani ja som nepýtala na benzín. Proste to šlo tak prirodzene bez kalkulácií.

Ja na tvojom meste by som to s ním hneď teraz ukončila. Není nad čím premýšľať. A ešte aby si nedovolil ťa náhodou nazvať zlatokopkou ak mu ako jeden z argumentov uvedieš jeho predstavu fungovania 50/50. Ja keď toto počujem že 50/50 tak sa mi hneď vybaví predstava že ako budeme fungovať keby som bola na materskej. Mňa by to veľmi odrádzalo.

elz1920
Dnes o 08:59

Kriste, to čo je za vadný kus? Aspoň na prvom rande mal byť gentleman. Celé zle.
Viac by som ho nekontaktovala.

anonym_3098e5
Dnes o 09:03

namiesto chlapa, kalkulacka...zial, je tak mentalne nastany, kasli na nrho...to je pod uroven este aj za cestu pytat...

a0
Dnes o 09:03
@anonym_36e1c4

@a0 to je otrasný chlap. Ja som bola včera s kamoškou na jahody, brala som auto ja, kúpila som jej na benzínke kroadant a nechcela som od nej ani cent.. ponúkala mi peniaze. Nezobrala som si, lebo je to kamoška, nabudúce zoberie auto ona napr. keď pôjdeme na kávu. Takého chlapa by som nechcela čo predstava a kalkuluje...

@anonym_36e1c4 🤣za mňa ešte aj brat platí, keď niekam spolu ideme. Vo vzťahu som ok s tým, že platím aj ja veľakrát a nie kávu ale kľudne aj víkendový wellness atď. Ale toto je proste úbohé. 🙈 zbohom mužnosť.

anonym_eaf16b
Dnes o 09:09

to by som sa ani nepytala na fore, za mna antisexi chlap, bez charizmy, skoncil by po prvej vete, ze chce delit 3 eura za kavu, hanba, uz by som sa s nim nestretla, nevedela by som si vazit takeho typka ani nasilu

januska12323
Dnes o 09:16

@anonym_autor ja ťa opravím hneď na začiatku, neboli ste 5x na rande ale 5x si sa stretla s držgrošom. Na rande by ťa nenechal zakaždým platiť a už vôbec by nepýtal za cestu.

anonym_8ec2fc
Dnes o 09:22

@anonym_autor po 3 mesiacoch je každý chlap ideálny, čo sa týka času, záujmov. Ale, keby mi chlap na prvom rande povedal, " že mi nebude robiť sponzora" tak druhé rande by nebolo. Táto veta poukazuje na hlboko zakorenené vnutorne choré a patologické nastavenie životných hodnôt a aj chorý pohľad na ženy. Možno je traumatizovaný, alebo čo, ale to mňa nezaujíma. S takýmto človekom si žena pokazí.zivot a aj potenciálnym deťom. Na prvom mieste len peniaze a on a až potom ostatné veci.

anonym_4e5dd4
Dnes o 09:23
@anonym_autor

@grace55 no a tú cestu, že ma zavezie navrhol on. Len chce ju mať aj zaplatenú

@anonym_autor je taxikar? 🙂 🙂

anonym_36e1c4
Dnes o 09:32
@a0

@anonym_36e1c4 🤣za mňa ešte aj brat platí, keď niekam spolu ideme. Vo vzťahu som ok s tým, že platím aj ja veľakrát a nie kávu ale kľudne aj víkendový wellness atď. Ale toto je proste úbohé. 🙈 zbohom mužnosť.

@a0 aj za mňa platí brat 😆. Ale ak niekde ideme s celou jeho rodinou, snažím sa to vykonpenzovať tým, že ich pozvem na obed. Deti, jeho aj švagrinu 🙂. Mna by taký chlap nepriťahoval. Že odveziem Ťa, ale cestu si zaplať. Snáď to pre tú kočku urobí, lebo chce, lebo mu na nej záleží. Tento týpek hľadá iba spoločnosť, aby mal ísť s kým von a nič ho to nestálo..

anonym_d66cf6
Dnes o 09:38
@anonym_36e1c4

@anonym_36e1c4 "Nezobrala som si, lebo je to kamoška, nabudúce zoberie auto ona napr. keď pôjdeme na kávu."
Len mala fakticka. Aj toto je kalkulacia. Nezobrala si jej croissant len tak, ani jej ich nekupujes casto len tak, cakas, ze ti to niekedy vrati. 🙂