icon

Rande a rovnomerné delenie nákladov: Je to správne?

Dnes o 06:52

Spoznali sme sa pred 3 mesiacmi na jednej akcii v meste. Hneď sme si padli do oka, vypýtal si odo mňa IG, odvtedy sme si každý deň písali. Býva odo mňa cca 20 minút, ja mám 21, on 24. Pracujeme obidvaja, ja zatiaľ bývam s rodičmi, on sám v prenájme. Boli sme 5x na rande, vždy nejaká prechádzka plus káva alebo koláč, raz sme si dali aj obed. Ja auto nemám, on áno, chodí za mnou on. Na prvom rande na prechádzke povedal, že môžeme ísť aj na kávu a tak, ale nerobí sponzora. Má vraj rád, keď žena je samostatná a vie sa o seba postarať. Vždy, keď príde na platenie za tú kávu alebo teda raz za ten obed, povie obsluhe aby rozdelila účty. Proste každý si platí svoje. Zobrala som to ok, viem si za seba zaplatiť, aj keď by ma potešilo ak by rande občas platil chlap. Na poslednom rande mi povedal, že on bol 5x za mnou, tak je buď rad na mne nech ja prídem busom za ním alebo nech kávy a obed platím odteraz len ja a príde on za mnou na rande. Povedala som, že sa nejako dohodneme, ale neviem čo si o tom myslieť. Nedávno som mala narodeniny, vedel o nich, poslal mi len správu. Potešila by ma aspoň maličkosť, bola som z toho trochu smutná. O týždeň mám termín u zubára, toho mám v inom meste, sám sa mi ponúkol, že ma zavezie, ale nech si zaplatím celú cestu. Povedala som, že nie, busom ma to vyjde aj tak lacnejsie. Padla reč aj o vzťahu a ako to vidí on čo sa týka platenia. Ma názor 50/50, aj keď on má príjem vyšší než žena. Niesom žiadna zlatokopka, ale bojím sa, že toto bude nejaký držgroš. Rozumieme si, máme aj spoločné záľuby, ale toto jediné ma odrádza. Čo si o tom myslíte?

Strana
z5
grace55
Dnes o 06:54

@anonym_autor ak je to fakt realny problem, tak utekaj. Toto lepsie nebude, je to skupan. A vypytat si peniaze za cestu je strasne pod uroven..

autor
Dnes o 06:56
@grace55

@anonym_autor ak je to fakt realny problem, tak utekaj. Toto lepsie nebude, je to skupan. A vypytat si peniaze za cestu je strasne pod uroven..

@grace55 no ešte spolu nechodíme, len sa spoznávame. Tiež sa mi to nezdá. Ale ma serie, že konečne sa mi niekto zapáčil a aj som mu dala šancu a je takýto držgroš

autor
Dnes o 06:58
@grace55

@grace55 no a tú cestu, že ma zavezie navrhol on. Len chce ju mať aj zaplatenú

a0
Dnes o 06:59

@anonym_autor skončí, toto je strata času. Je to proste držgroš, čo prerátava každý cent. Nájdi si chlapa, ktorému bude hlúpe ťa nechať platiť, odviesť ťa bude samozrejmé, bez toho, aby pýtal za cestu… toto je len pako, ktorý by mal ostať radšej sám.

watermelon

Keby mi chlap na prvom rande povedal, ze nerobi sponzora a kavu si mam zaplatit sama, bolo by to prve a posledne rande! Prosim ta, nestracaj s nim cas, nedodrb si zivot s takym drzgrosom.
Minule tu bola podobna tema, kde frajer este aj za magnetku z vyletu polovicku preplatit chcel. Velmi sa mi podoba na toho tvojho.

ivik4

Ja len strucne 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩

grace55
Dnes o 07:00
@anonym_autor

@grace55 no ešte spolu nechodíme, len sa spoznávame. Tiež sa mi to nezdá. Ale ma serie, že konečne sa mi niekto zapáčil a aj som mu dala šancu a je takýto držgroš

@anonym_autor chapem, ale ver mi, spolu so ziarlivcami a alkobolikmi je to ten najhorsi druh chlapa. Zazila som, sice len sprostredkovane, ze muz si po vylete vypytal aj poplatok za amortizaciu auta a dialnicnu znamku. Posli ho niekam, naozaj.

anonym_dbe3e4
Dnes o 07:00

@anonym_autor takyto mlady muz by sa mi rozhodne nepacil, urcite by som v tom nepokracovala. Je fajn ked zena tiez zaplati ale takto sa dievceta nebalia. Ak chce aby nejaka zostala musi byt galantny a vediet sa postarat.

anonym_1d20ba
Dnes o 07:03

A co sa ti na nom paci? Ze je sebecky? Ze nechce obetovat vztahu ani halier navyse? Alebo ze je uplne bez emocii a vsetko iba preratava?

maca1984
Dnes o 07:05

Aby prerátaval každý cent a nezaplatil ani kávu ? Ďakujem. Nech ide o dúm dál.

sisa_s
Dnes o 07:07

Podla mna je toto narocky zalozena tema ako volne pokracovanie pribehu o drzgrosovi, ktoreho opustila frajerka nedavno a zobrala mu pol vybavenia bytu 😀

unicornlady

Tento chlap ti oporou ani partnerom nebude.

anonym_9c7d67

Utekaj.lakomec.fuj.

sisa_s
Dnes o 07:08

Ak to nahodou nie je vymyslene, nech sa paci autorka, citaj a ked po 19 stranach nebudes mat jasno, tak si divna aj ty
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/50-50-vo-vztahu-co-na-to-hovorite/

anonym_74c93b
Dnes o 07:09

Rozhodne je lakomec. Len tak ti nedá ani kyticu kvetov ,aby si ju ti sama zaplatila. No nehnevaj sa keby mne chlap povedal na prvom rande, že si mám sama zaplatiť kávu . Viac by ma už nevidel. On si radšej da do kolena dieru vŕtať ako by tebe dal 1euro.😁

anonym_8339bd
Dnes o 07:10

@anonym_autor spite spolu? Ak ano utekaj, ak nie utekaj.

autor
Dnes o 07:12
@sisa_s

Podla mna je toto narocky zalozena tema ako volne pokracovanie pribehu o drzgrosovi, ktoreho opustila frajerka nedavno a zobrala mu pol vybavenia bytu 😀

@sisa_s ?? Nie je to náročky založené, chcem si dať len poradiť a uistiť sa, že to nevidím len ja.

catherin4

Ani len kavu ti nezaplati? WTF? Utekaj co najdalej od takeho drzgrosa

autor
@anonym_8339bd

@anonym_autor spite spolu? Ak ano utekaj, ak nie utekaj.

@anonym_8339bd zatiaľ sme spolu nespali, píšeme si denne, boli sme spolu 5x vonku.

zmrzlinka2021
Dnes o 07:13

@anonym_autor

A aký máš názor, keď žena zarába viac ako muž? Tiež je nefér 50 na 50?

Odmysli si rodové stereotypy.

Za mňa: ak ľúbim, takéto veci neriešim. Keď sme s mužom chodili, bola som študentka, nikdy som nič neplatila a aj z čoho?
Keď pracujeme, je uuuuuplne jedno, kto vytiahne penazenku

anonym_dbe3e4
Dnes o 07:15
@sisa_s

@sisa_s tiez ma to napadlo

gejb
Dnes o 07:16
@anonym_autor

@anonym_8339bd zatiaľ sme spolu nespali, píšeme si denne, boli sme spolu 5x vonku.

@anonym_autor precitaj si tu diskusiu ktoru sem dala Sisa...stoji za to a zistíš co by ta s nim čakalo budúcnosti

lindous
Dnes o 07:17

Tak, že raz platil jeden, raz druhý, cca 50/50 sme mali počas randenia aj my, obaja študenti bez stabilného príjmu, platil ten kto mal zrovna peniaze 😅 ale toto je dosť iná situácia, rozpočítavať sa na centy, každý za svoje a od začiatku takéto reči by ma odradili… bolo by to pre mňa znakom, že v téme financií nie sme kompatibilní a v spoločnom živote by nám to robilo problemy… utekaj

lasona
Dnes o 07:21

Utekaj...to aj na plienky bude pýtať? Nevravím drahe dary, alebo daco...ale jednu kavu zaplatiť a pýtať si polovicu na cestu??? Omg

muchotrafka298
Dnes o 07:22

Od takehoto cloveka utekaj co najskor.Lebo uz na zaciatku randenia Ti rozratava kavu a obed, chce od teba za cestu peniaze. Na rande pride autom, ale ty to mas vlastne zaplatit. Co myslis, ako to bude dalej pokracovat?Rande bude, len ked ty poplatis co treba. V buducnosti by to ako vyzeralo? Si predstav, ze ostanes bez prijmu a on od teba bude chciet vsetko platit na polovicku. Redflagov milion asi. Nemusi davat drahe dary, ale nezaplatit ani kavu za 2 EUR? A na zaciatku spoznavania? Utekaj zena.

anonym_07b05a
Dnes o 07:22

Chalan je žgrloš, len to skrýva za nejakú akože "spravodlivost, férovosť, každý sám zaseba" atdˇ. Ja som ako chlap vždy platil na prvom rande celé, aj daľšie rande. Samozrejme som si všímal reakcie žien. Boli také čo ma samé zastavili: "vtedy si platil ty, teraz zaplatim ja". A boli aj také, čo si nechávali všetko platiť a brali to ako samozrejmosť. S takými som sa potom neskor rýchlo rozlúčil...

Ale k tomu chlapovi. Ten bude žgrlošiť celý život. Na dovolenku ti povie že sú to vyhodené peniaze a maximálne pojde tak na nízko rozpočtovú, kde si ty ešte zaplatíš sama za seba 😀 A že mu máš platiť za cestu? To si robíš srandu? To ako fakt sa toto deje? 😀 OMG.

anonym_8ec2fc
Dnes o 07:28

@anonym_autor preboha dievča, utekaj, o vzťahu s ním ani len neuvažuj !!!!! Takýto človek sa ti nemôže páčiť skutočne, sú to asi len hormóny , z nedostatku sexu. Odpudivy drzgros. Sused, kolega, alebo hocikto iný by mal viac empatie a ľudskosti ako toto. Vážne ťa takýto človek, ak s ním budeš v manželstve s deťmi môže dohnať na psychiatriu. Finančné týranie v manželstve je reálny problém a deje sa mnohým ženám. Toto je absolútne ukážkový kandidát na finančného tyrana. Keby si bola moja dcéra, ani ťa von nepustím s ním.

rachel36a
Dnes o 07:30

@anonym_autor už po prvom stretnutí by som to ukončila...nehovorím, že ma chlap platiť vždy všetko, ale abg sa hneď delil a vyžadoval za všetko platiť...za mna s takým chlapom vzťah určite nie

anonym_a44135
Dnes o 07:33
@anonym_07b05a

Chalan je žgrloš, len to skrýva za nejakú akože "spravodlivost, férovosť, každý sám zaseba" atdˇ. Ja som ako chlap vždy platil na prvom rande celé, aj daľšie rande. Samozrejme som si všímal reakcie žien. Boli také čo ma samé zastavili: "vtedy si platil ty, teraz zaplatim ja". A boli aj také, čo si nechávali všetko platiť a brali to ako samozrejmosť. S takými som sa potom neskor rýchlo rozlúčil...

Ale k tomu chlapovi. Ten bude žgrlošiť celý život. Na dovolenku ti povie že sú to vyhodené peniaze a maximálne pojde tak na nízko rozpočtovú, kde si ty ešte zaplatíš sama za seba 😀 A že mu máš platiť za cestu? To si robíš srandu? To ako fakt sa toto deje? 😀 OMG.

@anonym_07b05a musí byť hlúpa keď rozmýšľa o vzťahu. Ja som tiež nikdy nenechal platiť dievča za obed alebo večeru lebo by mi to bolo divné. Samozrejme potom keď som spoznal ženu tak niekedy pozve ona mňa a neplatim za všetko len ja.
Benzín som nikdy nepočítal keďže som ju odviezol z toho dôvodu žeby prišla v bezpečí domov a nie žeby som počítal ešte aj posratý benzín 😅

anonym_4c6aa3
Dnes o 07:34

Boze dievca, toto fakt nie, typek ako maly asi rad pozeraval Káčerovo a az prilis sa inspiroval strykom Držgrošom😩😩. Viem, ze si mladunka a este nemas tolko skusenosti, ale jednu vec ti napisem - VZDY, ale ze VZDY!!! daj na svoju intuiciu, aj ta ti teraz hovori, ze nie je vsetko s kostolnym poriadkom, aj preto tu pises o nazor.

Nie, fakt nie je normalne, ked chalan na prvom rande povie, ze nerobi sponzora a takto chorobne vyclenuje 50/50. U mna by skoncil uz tu. Ako keby si mysli, ze som nejaka chudera, ktora potrebuje, aby jej zaplatil kavu. Ma chory vztah k peniazom, normalny muz by ta ten prvykrat pozval bez reptania. On za vsetkym vidi peniaze, polozili by ho aj 3€ za kavu, ved to je nonsens.. Co myslis, keby s takym mas spolunazivat, riesit vacsie financne obnosy napr. ak by ste zacali neskor spolu byvat (najom, energie, stravu..), ze by to nechal tak? Vsetko by ti vyhadzoval na oci. Netrapilo by ho, ze on zaraba 2-3x tolko, co ty. Vsetko by slo 50/50 na cent presne. Na materskej by si mala unho dlh za VASE dieta. Je to deges, takeho nechaj tak, ten si normalnu zenu nezasluzi. Nech si najde rovnaku drzgrosku a zeru cely zivot suche rozky s plesnivou salamou. Ty si mlada a rozumna, nezahadzuj sa s takym clovekom.

Strana
z5