icon

Rande a rovnomerné delenie nákladov: Je to správne?

Dnes o 06:52

Spoznali sme sa pred 3 mesiacmi na jednej akcii v meste. Hneď sme si padli do oka, vypýtal si odo mňa IG, odvtedy sme si každý deň písali. Býva odo mňa cca 20 minút, ja mám 21, on 24. Pracujeme obidvaja, ja zatiaľ bývam s rodičmi, on sám v prenájme. Boli sme 5x na rande, vždy nejaká prechádzka plus káva alebo koláč, raz sme si dali aj obed. Ja auto nemám, on áno, chodí za mnou on. Na prvom rande na prechádzke povedal, že môžeme ísť aj na kávu a tak, ale nerobí sponzora. Má vraj rád, keď žena je samostatná a vie sa o seba postarať. Vždy, keď príde na platenie za tú kávu alebo teda raz za ten obed, povie obsluhe aby rozdelila účty. Proste každý si platí svoje. Zobrala som to ok, viem si za seba zaplatiť, aj keď by ma potešilo ak by rande občas platil chlap. Na poslednom rande mi povedal, že on bol 5x za mnou, tak je buď rad na mne nech ja prídem busom za ním alebo nech kávy a obed platím odteraz len ja a príde on za mnou na rande. Povedala som, že sa nejako dohodneme, ale neviem čo si o tom myslieť. Nedávno som mala narodeniny, vedel o nich, poslal mi len správu. Potešila by ma aspoň maličkosť, bola som z toho trochu smutná. O týždeň mám termín u zubára, toho mám v inom meste, sám sa mi ponúkol, že ma zavezie, ale nech si zaplatím celú cestu. Povedala som, že nie, busom ma to vyjde aj tak lacnejsie. Padla reč aj o vzťahu a ako to vidí on čo sa týka platenia. Ma názor 50/50, aj keď on má príjem vyšší než žena. Niesom žiadna zlatokopka, ale bojím sa, že toto bude nejaký držgroš. Rozumieme si, máme aj spoločné záľuby, ale toto jediné ma odrádza. Čo si o tom myslíte?

anonym_d66cf6
Dnes o 11:25
@anonym_41c941

@anonym_36e1c4 Vieš čo je vlastne feminizmus? Mám pocit, že nie a hrušky s jablkami miešaš ty. Je smutné, keď žena povie, že nie je feministka. Nie je to totiž o tom kto doma robí ženské a kto mužské práce, ale o rovnakých pracovných príležitostiach a finančnom ohodnotení bez rozdielu na pohlavie, práve na vzdelanie, na slobodnú voľbu... a tou voľbou kľudne môže byť aj byť ženou v domácnosti, pričom rodinu komplet živí muž, ako feministka to plne podporujem, ak sa žena takto rozhodne... no ide o to, aby to bolo naozaj jej rozhodnutie a nie povinnosť

@anonym_41c941 Feminizmus je hnutie za rovnopravnost zien. Len niektore si to mylia, ze ta co je konzervativna zena v domacnosti, ktoru zivi muz, nie je feministka. Feministka je podla nich ta, co sa vie o seba postarat aj sama a nepotrebuje na to muza sponzora a zivitela.

anonym_db1cf4
Dnes o 11:39

Mala som takého prvého frajera, tiež som mala 20 jednoducho som ešte nechápala ze mi majú hneď blikať kontrolky keď na prvom rande odo mňa pýtal do posledného centu za caj( áno doslova centy som pred ním hladala) a to on už pracoval a ja študentka...ale lichotili mi tiež iné veci tak som to prehliadala, ale postupne sa to len a len zhoršovalo, neskôr sa pridali iné veci, neskutočné ponizovanie atď, no bola som s nim 3 roky a mam traumu na celý život..ale mne vtedy nemal kto poradiť takto ako tebe tu, takže snáď ti táto diskusia otvorí oči...
A napíšem presný opak a to ako to ma vyzerať, moja terajšia polovička s ktorou som už 13 rokov, mi dal od začiatku aj prvé aj posledné, cestoval za mnou stovky km, prispieval mi na nájom aj keď som to od neho vôbec nechcela, a to úplne z malého platu co vtedy mal, platila som veľmi zriedkavo na začiatku lebo som chcela aj ja niečo zaplatiť, aj keď sme zarábali obaja rovnako málo...ale mal to jednoducho v sebe ze sa chcel postarať lebo videl v nás potenciál, snažil sa, a nikdy mi nevycital ani cent...mame spolu 2 deti, a je to tak doteraz mali sme všelijaké problémy aj finančne, niekedy som ťahala ja ale bolo vidno ze sa zle cíti a snažil sa potom ešte viac...takže proste to muž má v sebe to drzgrozstvo alebo nie, a žiadny rozhovor s ním to nezmení...utekaj dievča..

bielasovicka
Dnes o 12:01

@anonym_autor čo si o tom myslíme? Ze je to kkt. A aj ty si to myslíš, však?

1sally12
Dnes o 12:08

Že zlatokop je on.

anonym_db77d2
Dnes o 12:15
@anonym_autor

@grace55 no ešte spolu nechodíme, len sa spoznávame. Tiež sa mi to nezdá. Ale ma serie, že konečne sa mi niekto zapáčil a aj som mu dala šancu a je takýto držgroš

@anonym_autor Konecne sa ti niekto zapáčil a to, že ťa má za ho*vno, to ti nevadí? Keď sa chlap takto správa väčšinou je to AJ preto (pre nechápavé), že ťa až tak ten chlap jednoducho nechce.... !
Keby si bola pre neho 10/10, tak sa potrha, aby z teba spravil princeznu. Ja som mala tiež lakomejsieho istý čas, ale raz za čas sa prekonal a objednal kúpil zabezpečil, až som oči vyvalovala. A hlavne kávy drinky apod som mala automaticky zdarma preboha a od samého začiatku. A furt doliezal, aj keď som ho už ani nechcela, proste som sa mu dosť páčila a bolo to vidno na ňom.
Ten tvoj ťa nechce nemiluje, je s tebou z nudy a preto platis. Uvedom si, že ťa má za nič, aj keď klame do očí, že akože ťa chce. Nechce. Keby chcel, tak poplati všetko a na narodky ťa pozve na večeru a daruje ti pekne pradielko. A ty si hlupucka, keď sa s nim aj napriek tomu vláčis, taký krason by mi za to nestal. Musíš popracovať na vlastnej seba hodnote, lebo ju evidentne nemáš.

anonym_ab0e9f
Dnes o 12:22

Ešte sa len spoznávate a on sa správa takto..... Nechci ani vedieť ako sa bude správať neskôr.
Ja rada zaplatím obed/kávu, nerobí mi žiaden problém zaplatiť za seba a aj tak by som nechcela takéto chlapa. Lebo je rozdiel snažiť sa deliť náklady férovo a nerobiť si z chalapa bankomat. Niečo úplne iné je mať vedľa seba neschopáka ktorý si počíta každý cent a je mu veľa zaplatiť kávu.

abbey1
Dnes o 12:36

@anonym_autor Utekala by som hneď po prvom rande. Toto skutočne nepotrebuješ do života.

lucia245
Dnes o 12:43

@anonym_autor utekaj čo najdalej

anonym_9f8dba
Dnes o 12:59

@anonym_autor musis si raz a naraz uvedomit ze cesta autom je dnes podstatne drahsia ako dakedy, STK stuplo zo 45 na 95€, benzin atakuje 2€/L, do toho drahe poistky, servis, neviem preco by ta mal zadarmo vyvazat a este ti platit aj k tomu obed a kupovat darceky, ponukol ti predsa komfortnejsiu jazdu a urcite by stala menej ako taxi, zeny chceli ste byt emancipovane/zrovnopravnene, tak teraz žejete svoje plody, ked k tomu pridam este fakt ze normalny slusny muz, pracovity ale bez draheho auta a draheho obleku nema u vas sancu ale Quasimodo stary 60 rocny s tucnou kapsou splesniveny o toho sa pobijete kazda, sme presne tam kde sme, väcsina zien povysila peniaze nad realnu lasku/city od strednej skoly a muzi to jasne vidia a citia, najviac sa mi rata ked sa chce zoznamovat daka potetovana kačacio-husacio poperciengovana umelina ktora ma 3 deti kazde s inym a rovno mi vytasi zoznam svojich financnych narokov, to uz ale nie je zena ani zlatokopka, ale cisty ludsky hnus, este jedna vec, aj tie obedy zdrazeli z 3,30€ na 11€, ze je to ale umelo navysene, o tom ani rec, v Bratislave sa da normalne najest za 5€ aj s citronovou vodou alebo kavou k tomu, len netreba mat v hlave piliny a rozhadzovat, rovnako cena zmrzliny vraj 2,20€ za kopcek umeliny, no bol by som padnuty na hlavu aby som dal, nie moje dieta ju jednoducho nedostane, zbehnem kupit poslednu skutocne smotanovu rusku po 60c/kus a doma si moze dat kolko mu srdce raci, cize vratme sa späť, dnes tie rande a potulky stoja minimalne na 40€/stretko a teraz narataj tie stretnutia za mesiac..., matematika jednoducho nepusti, ak chces mat opicu, musis mat aj na banany a skutocne ak ma dnes clovek 2000€, nemoze uz z toho vyskakovat, to uz je malo na Bratislavu, musi mat prijem nad 2500€ opakujem v cistom.

anonym_7c5004
Dnes o 13:06

@anonym_autor potrebujesbtakého , muža, ,? Ze ta niekde odvezie a chce preplatit cestu? Že ma problem kupit kavu? Potom sa narodi dieta a vy pojdete pol na pol ale z coho pol na pol? Prepac a nech som aj za zlatokopku moj vzdy zaplatil obed aj kino a veru ani ho nenapadlo pytat odomna peniaze pre mna bol aj toto znak bezpecia dovery a vedela som ze toto je muz ktory sa postara ked budeme rodina 🙂 utekaj

tetapetra
Dnes o 13:09

@anonym_autor bež Foreste, bež.

anonym_7c5004
Dnes o 13:11

@anonym_autor moja mamina ma koleginu a tej partner doniesol do roboty 6 rozkov a hadaj co? Musela mu tie 3 zaplatit 🤣dakujem ale radsej sama ako s takym

tiezjedna
Dnes o 13:16

@anonym_autor blb.

anonym_17b0bf
Dnes o 13:22

@anonym_autor Prepáč, ale mne jeho správanie príde ako drzgrosske.Pozvat na rande a deliť účet?...alebo, príde za tebou, ale rieši cenu pohonných hmôt a pritom býva blízko.Dievca,neviem aku spotrebu má jeho auto,ale je dosť možné, že napr.pri platení obeda/keď už pán všetko preratuva/tebou a on by platil pohonné hmoty,tak by to vôbec nebolo spravodlive.s ohľadom na teba.Pises,ze sa ešte len spoznávate.Pre mna by jeho vzťah k peniazom bol poznaním, že mám utekať od neho.K lekárovi by som šla just busom, prípadne taxíkom.Predpokladam,ze tiež by nerátal len presnú spotrebu, ale by sa ohradil,ze aj jeho čas sú peniaze a aj auto sa opotrebúva

anonym_17b0bf
Dnes o 13:27
@anonym_9f8dba

@anonym_autor musis si raz a naraz uvedomit ze cesta autom je dnes podstatne drahsia ako dakedy, STK stuplo zo 45 na 95€, benzin atakuje 2€/L, do toho drahe poistky, servis, neviem preco by ta mal zadarmo vyvazat a este ti platit aj k tomu obed a kupovat darceky, ponukol ti predsa komfortnejsiu jazdu a urcite by stala menej ako taxi, zeny chceli ste byt emancipovane/zrovnopravnene, tak teraz žejete svoje plody, ked k tomu pridam este fakt ze normalny slusny muz, pracovity ale bez draheho auta a draheho obleku nema u vas sancu ale Quasimodo stary 60 rocny s tucnou kapsou splesniveny o toho sa pobijete kazda, sme presne tam kde sme, väcsina zien povysila peniaze nad realnu lasku/city od strednej skoly a muzi to jasne vidia a citia, najviac sa mi rata ked sa chce zoznamovat daka potetovana kačacio-husacio poperciengovana umelina ktora ma 3 deti kazde s inym a rovno mi vytasi zoznam svojich financnych narokov, to uz ale nie je zena ani zlatokopka, ale cisty ludsky hnus, este jedna vec, aj tie obedy zdrazeli z 3,30€ na 11€, ze je to ale umelo navysene, o tom ani rec, v Bratislave sa da normalne najest za 5€ aj s citronovou vodou alebo kavou k tomu, len netreba mat v hlave piliny a rozhadzovat, rovnako cena zmrzliny vraj 2,20€ za kopcek umeliny, no bol by som padnuty na hlavu aby som dal, nie moje dieta ju jednoducho nedostane, zbehnem kupit poslednu skutocne smotanovu rusku po 60c/kus a doma si moze dat kolko mu srdce raci, cize vratme sa späť, dnes tie rande a potulky stoja minimalne na 40€/stretko a teraz narataj tie stretnutia za mesiac..., matematika jednoducho nepusti, ak chces mat opicu, musis mat aj na banany a skutocne ak ma dnes clovek 2000€, nemoze uz z toho vyskakovat, to uz je malo na Bratislavu, musi mat prijem nad 2500€ opakujem v cistom.

@anonym_9f8dba Keď svieti silné slnko, šiltovka je vhodná a veľmi potrebna ochrana hlavy.Zaroven je dôležitý aj pitný režim

sara07
Dnes o 13:28
@anonym_c053a0

@sara07 keby si s pochopením čítala celý môj koment, zbytočne by si ma neoznačila so svojim trápnym príspevkom.

@anonym_c053a0 keby si ho napísala zrozumitelnejšie alebo normálnejšie tak by ti viac báb nenapisalo to isté, ako to urobí 1 ok je to v nej , ale ak ich je zhodou nahod 😂 viac chyba je inde 😍

anonym_c053a0
Dnes o 13:36
@sara07

@anonym_c053a0 keby si ho napísala zrozumitelnejšie alebo normálnejšie tak by ti viac báb nenapisalo to isté, ako to urobí 1 ok je to v nej , ale ak ich je zhodou nahod 😂 viac chyba je inde 😍

@sara07 väčšina to pochopila, ale vždy sa nájde pár slabšie chápavých, aby si mohli niečo dokazovať ❤

sara07
Dnes o 13:42
@anonym_c053a0

@sara07 väčšina to pochopila, ale vždy sa nájde pár slabšie chápavých, aby si mohli niečo dokazovať ❤

@anonym_c053a0 a včerajší nick 😂😂vracia uder
o niekom kto nevie normálne napisat niečo bez invektiv si myslim svoje
a ak máš pocit že ti ja začnem nadavat aby si ma nahlasila , tak to sa musíš mily anonYYYYYm viac snažit 😂😂😂😂😂😂
väčšina sa v podstate k tomu nevyjadrila asi tak

anonym_9f8dba
Dnes o 13:43
@anonym_17b0bf

@anonym_9f8dba Keď svieti silné slnko, šiltovka je vhodná a veľmi potrebna ochrana hlavy.Zaroven je dôležitý aj pitný režim

@anonym_17b0bf to povedz predavačke, čašníčke a recepčnej keď budeš musieť platiť moja...

anonym_c053a0
Dnes o 13:56
@sara07

@anonym_c053a0 a včerajší nick 😂😂vracia uder
o niekom kto nevie normálne napisat niečo bez invektiv si myslim svoje
a ak máš pocit že ti ja začnem nadavat aby si ma nahlasila , tak to sa musíš mily anonYYYYYm viac snažit 😂😂😂😂😂😂
väčšina sa v podstate k tomu nevyjadrila asi tak

@sara07 prosím?? o čom točíš? Ty si ma prvá označila s trápnym komentom.
Žiadne invektívy som nepoužila, že si nepochopila môj príspevok je tvoj problém, tak sa do mňa nenavážaj.

anonym_8ec2fc
Dnes o 14:11

@anonym_autor predtým, než sa a ním rozideš sa ho opýtaj ako sa podľa neho má správať samostatná žena v domácnosti s mužom. Či ide 50 na 50. Teda na polovicu zmyvat podlahy, umyť WC, chodiť do obchodu, pripravovať jedlo, umývať riad? Alebo toto už môže žena všetko robiť sama slobodne a samostatne?

anonym_c053a0
Dnes o 14:21
@anonym_8ec2fc

@anonym_autor predtým, než sa a ním rozideš sa ho opýtaj ako sa podľa neho má správať samostatná žena v domácnosti s mužom. Či ide 50 na 50. Teda na polovicu zmyvat podlahy, umyť WC, chodiť do obchodu, pripravovať jedlo, umývať riad? Alebo toto už môže žena všetko robiť sama slobodne a samostatne?

@anonym_8ec2fc hlavne by sa ho mala spýtať či chce v budúcnosti deti sú oveľa drahšie ako káva, obed, benzín...

zorienka28
Dnes o 14:21

@anonym_autor "Na prvom rande na prechádzke povedal, že môžeme ísť aj na kávu a tak, ale nerobí sponzora."

Po tomto by som nie, ze s nim nikam uz nesla, ale rovno by som vymazala jeho cislo. Ked niekoho iniciativne pozvem, tak zaplatit je slusnost, nie sponzorovanie. Na toto este nedozrel.

sense
Dnes o 14:26

Ja nemam nic proti tomu ak si v case spoznavani a zaplati Zena sama, dokoncr nemam Ani nic proti deleniu 50/50, pokial to nie je stylom presne na cent. Ale keby my potencialny frajer zahlasi, že ja som prisiel 20km za tebou tak ty zaplatis obed, tak si potukam po cele a že teda chodi nemusi

anonym_8ec2fc
Dnes o 14:28

@anonym_autor vieš si predstaviť, že ste spolu, idete na zmrzku a ty si zacvakneš za svoju a on za svoju, potom sa odveziete autom k nemu a po príchode od teba najprv skasírje za cestu 4,50 a ešte za amortizaciu 0,50 centov potom vyberieš z peňaženky 5 eur a dáš mu ich a on ich vezme a potom bude chcieť sex? Ako sa budeš cítiť, keď sa ťa bude takéto čudo dotýkať? Nebudeš mať chuť od neho sa " služby " zapýtat par eur? Aspoň 70 za celé číslo? Veď je to trápny, smiešny kus muža, teda jedinca a nie muža.

anonym_219b11
Dnes o 14:41

@anonym_autor môj muž sedí vedľa mňa tak som mu to prečítala , a ako chlap sa vyjadril že preboha to akože je ešte stále s ním? Normlane neveril mi 🤣 ale teraz vážne, vezmi nohy na plecia a utekaaaj lebo keď budete mať deti tak si budete deliť peniaze aj na plienky atd

la_dolce_vita
Dnes o 14:44

Ako a cim ti moze imponovat tento typek!? Taky nech ostane sam.

cacianka
Dnes o 15:01
@watermelon

Keby mi chlap na prvom rande povedal, ze nerobi sponzora a kavu si mam zaplatit sama, bolo by to prve a posledne rande! Prosim ta, nestracaj s nim cas, nedodrb si zivot s takym drzgrosom.
Minule tu bola podobna tema, kde frajer este aj za magnetku z vyletu polovicku preplatit chcel. Velmi sa mi podoba na toho tvojho.

@watermelon to bude on ! Debil zase loví 🤣
Autorka - prečítaj sú tu výživnú tému, nech ti je jasné, že ak s ním budeš pokračovať, čo ťa čaká

anonym_17b0bf
Dnes o 15:09
@anonym_9f8dba

@anonym_17b0bf to povedz predavačke, čašníčke a recepčnej keď budeš musieť platiť moja...

@anonym_9f8dba Ja tvoja nie som.Nastastie.

anonym_239e8e
Dnes o 15:25
@anonym_219b11

@anonym_autor môj muž sedí vedľa mňa tak som mu to prečítala , a ako chlap sa vyjadril že preboha to akože je ešte stále s ním? Normlane neveril mi 🤣 ale teraz vážne, vezmi nohy na plecia a utekaaaj lebo keď budete mať deti tak si budete deliť peniaze aj na plienky atd

@anonym_219b11 aj ja som prečítala môjmu, a on že to čo je za cocota ?!