icon

Riešenie napätých vzťahov s neempatickou svokrou

29. mar 2025

Ahojte, chcem si precitat nestranny nazor. S muzom sme vyse 20.r.spolu, manzelia 15.r.
Pred 1,5r mi zistili intoleranciu laktozy a hit. Svokra je zbehla 62r dochodkyna, funguje na nete, objednava si veci, vie si vygooglit.. uz 2x som jej na viber posielala, co mozem a nemozem jest. Moja mami si kupila ghee, rastl.mlieko, bezlakt.vyrobky. pritom je o 6r starsia od svokry. Svokra vzdy iba lamentuje, ze nevie, co ma pre mna varit/piect. Za 1,5r si to nevedela, ci nechcela nastudovat? No ale dnes ma dozrala, bo upiekla bublaninu, ktoru keby upecie iba s ovocim, mozem, ale ona tam ako naschval slahla tvaroh. Total ma to zarmutilo. Mame v pohode vztah, ale toto bola facka. Chodime tam tak 2x so mesiaca, cize inokedy moze piect s tvarohom, ale musela ho tam slahnut dnes, ked vedela, ze pride nevesta s intoleranciou? Este mi ho aj nukala, reku, ale ja tvaroh nemozem a ona-ani tvaroh? 🙄🙈😐😞😔

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2025

@viestta Ja budem nekorektna a nevadi mi to😀 Takze nie strasne mlada, ale strasne blba. Hmm, aj take sa stava. By ma zaujimalo, kolko toho navari, ked ma prist svokra a ci jej svokra diktuje, co jej ma navarit😉

lenkasarka
29. mar 2025

Prečo to tak prežívaš? Tiež mám intoleranciu,ale som dospela a viem sa ovládať. Keď niekam ideme beriem si aj svoju kávu neočakávam,že budú ľudia kupovať kvôli mne všetko bezlaktozove,alebo bezkofeinovu kávu.

miskaska
29. mar 2025

Ja som celiatik. Poteší ma, keď niekto myslí na to, že mám diétu. Ale nie je nikoho povinnosť prispôsobovať sa mi. Od hladu neumriem. V tvojom prípade by som riešila enzymom laktaza v tabletke, keď sa budeš stravovať u svokry.

autor
29. mar 2025

Esteze vy, co rypete v kazdej teme, ste mudre a dokonale. Blahozelam Vam😆

0silvia0
29. mar 2025

Nikto tu nerype, davame ti iny uhol pohladu, nehladaj za vsetkym utok a rypanie.

autor
29. mar 2025

@dskjhfdlkdjhl mna neurazis. Blba nie som. A ocakavam, ze ked ma niekto pozve na cely den k sebe a uz 1,5r vie o mojich problemoch, ze ma pohosti tak, aby mi z toho nic nebolo. Vdaka Bohu za empaticku maminu a svagriny 😃

viestta
29. mar 2025

Ak sa za mudrost povazuje nevyvadzat ak niekto zabudne pri priprave pohostenia, ze mam dietne obmedzenia, tak s tebou (aspon raz) suhlasim 😉

autor
29. mar 2025

@miskaska ja netvrdim, ze je to jej povinnost, stacilo tam nedat tvaroh.. to je cele🙂

autor
29. mar 2025

@lenkasarka dotklo sa ma to. Bo ja sa jej vzdy snazim. Uvarim, upeciem, co ma rada.. aj alkohol, ktory ma rada.. ved ked ju pozvem, chcem si ju uctit a pohostit.

autor
29. mar 2025

@viestta ak ma niekto niekoho rad, tak nezabudne😉

autor
29. mar 2025

Ja nikdy na nikoho v rodine nezabudnem..

viestta
29. mar 2025

Ak mam niekoho rada, tak mu prepacim aj drobne pochybenia a zlyhania

lenkasarka
29. mar 2025

Možno by si si hodila mašľu,keby si mala žiť ako momentálne žijem ja. Zápal pankreasu= beztukova dieta,ziadne korenie a všetko na vode🤮 Intolerancia na laktozu = to poznáš a k tomu mám aj Ulceroznu čiže šialene prísne diéty dokopy. Varím si zvlášť,lebo doma by z toho boli hladní,ale ja som si už zvykla. Ja nerypem,len má udivuje,že jedna dospela osoba robí takto cirkus. To len preto,lebo svokra. Ale budiš. Každý z nás je nejaký.

autor
29. mar 2025

@viestta vyvar z mrazaku, pritom nemozem zohrievane.. to sa nakopilo..

autor
29. mar 2025

@lenkasarka aj ja som si presla podobnym, vychudla,.. vdaka Bohu to uz mam pod kontrolou🙏

miskaska
29. mar 2025

Tak si nos lieky. A prej jedlom si jednu tabletku šupni. Mne v dospelosti zistili celiakiu. Vieš koľkokrát slintám nad jedlom s lepkom, co jedia ostatní. Hlavne, keď si tu chut ešte pamätám. Ale nie je to tragédia. Prežiť sa dá aj bez bublaniny.

0silvia0
29. mar 2025

Tak to nabuduce tak neries ked je ona u vas. Upec, uvar co mate radi vy, svokra sa prisposobi. Vidis, ze si na tom hosteni az tak nepotrpi, tak si to od nej odpozeraj.

lenkasarka
29. mar 2025

Tak si var sama a nos so sebou. Aspoň budeš vedieť,že ti nič nebude a nemusíš sa spoliehať na iných. Spôsob ktorým to riešim ja. Jasne že by som si dala. Keď ideme na svadbu,alebo na oslavu tak doslova trpim,keď vidím ako sa iní napchávajú,ale žiaľ takýto je môj údel a musím s tým žiť.

viestta
29. mar 2025

A svokra uz vie ako ta urazila? Uz vi, ze spravila chybu a ma sa tomu pre buducnost vyvarovat?

buberova
29. mar 2025

My už vieme, kde laktóza je a čomu sa vyhýbať. Automaticky si v hlave prehráme či je to ok. Ale ľudia, ktorí nemajú obmedzenia v jedle tak proste nerozmýšľajú. Alebo tomu neprikladajú takú váhu. Môžeš si z iných situácií spraviť záver či ťa svokra má rada a rešpektuje alebo ten vzťah máte naštrbený.

lenkasarka
29. mar 2025

@buberova presne si to vystihla aj moja mamina povie,ale veď to len trošičku korenia som dala,len trošičku masla fakt máličko. A ja viem,že ona to mysli dobre.

any_soj
29. mar 2025

"keby ma ma rada a chce, aby som sa u nej citila dobre, aj sa dobre najedla a k caju si dala kolac, tak to urobi. "

Poznáš 5 jazykov lásky? Rozumiem, že ti nejde o ten koláč ako taký, ale o tú pozornosť, ktorá je za tým, a cez ktorú ty vnímaš lásku druhých. K tomu je dobré pochopiť, že druhý to môže mať inak - že napríklad pre niekoho je úplne nepodstatné, že navaríš všetko možné, čo má rád, ale napríklad si nenájdeš čas poriadne si sadnúť a počúvať ho, so sústredeným očným kontaktom. Alebo ak je niekoho jazyk lásky dotyk, tak sa môže cítiť odmietaná, lebo čojaviem ju nevyobjímaš pri vchode a pri rozhovore jej priateľsky nedržiš ruku alebo čo... Skús si o tom niečo prečítať, oslobodí ťa to. Lebo to, že druhý ti neprejavuje lásku tvojim spôsobom, neznamená, že ťa nemá rád. Ty vieš, aký je jej jazyk lásky a hovoríš k nej práve ním?

janinah
29. mar 2025

Tiez som chodila ku svokre ,v lete aj kazdy vikend. Varila som tam,piekla,zavarala,upratovala,robila na zahrade...teba treba obskakovat....62r.zena ti upecie kolač a kralovna este frfle...Bars by si to tu ta svokra precitala a nabuduce namiesto pecenia nech si ide lahnuť ci porobit svoju robotu.
Moj syn nema rad iste ovocie,je toho viac a vies ty čo.? On si ho normalne z kolaca vyšprta a ostatok zje,mozno aj ten tvaroh sa dal vydroliť ak ti uz tak velmi ten kolac siel na chuť.
Nie,radsej budeme svokru ohovarat na nete pred cudzimi ludmi,zenu,ktora vas tam 2x v mesiaci uvita,pohosti ako vie a strpi aj velkomoznu nevestu.
Celkom ma zaujima,ci je este pracujuca alebo vyzierate dochodkynu a aj co dobreho podzub jej tam nosis ty,ak pridete.

buberova
29. mar 2025

@lenkasarka moja mama sa dosť dlho bála že sa jej koláč nepodarí keď tam dá bezlaktozové mlieko 😁😁 tiež to myslela dobre.. pre druhých.. ale už aj ona pečie bezlaktozovo, som rada ☺️

biba_18
29. mar 2025

ja mám pocit že ako keby ste nečitali čo autorka píše - veď nepíše že svokra má variť niečo extra pre ňu… btw, nič by sa nestalo ak by tam do tej bublaniny dala bezlaktózový tvaroh…

tamta
29. mar 2025

@janinah och, kolko jedu z teba ide... Asi ti brnkla na citlivú strunu...

autor
29. mar 2025

@any_soj dakujem.nepoznam.pozriem si😍❤️

autor
29. mar 2025

@janinah tiez s nou zavaram, robim leco, zabijacky.. takze jej tiez pomaham/e.
Ona nas vola na cely den. Keby jej staci poobedie, doobeda napeciem a prinesiem. Nie som nevdacna nevesta, vazim si, ze pre nas navari, napecie a inokedy to spravim ja pre nu.

janinah
29. mar 2025

@tamta ja nevestu nemam,ak o to ti ide...autorka je mi ukradnuta,ta svokra nie,je v mojom veku a viem kolko energie ma stoji mat u seba vnucata s ich rodicmi,hoc ich milujem...a to moji zatovia u nas nesedia so zalozenymi rukami

autor
29. mar 2025

@biba_18 dakujem. Nemusela tam dat ziaden tvaroh, ako ju pekava inokedy. Btw, ani moje deti nelubia tvaroh, takze z kolaca si dal len jej syn😃