Riešenie problému s partnerom vo vírusovom období
Ahojte , môj partner je chorý má virózu , hnačky a tak….. ide o to , že ja mám iný zdravotný problém a nemôžem od neho ochorieť lebo sa mi skomplikuje zdravotný stav . Požiadala som ho nech ide do druhého bytu ktorý máme k dispozícii nech neochoriem . Nešiel povedal , že je mu tam zima ( výhovorka) , lebo kúrenie tam ide . No je toto láska?
Nemozes ist ty, kedze si “zdrava”?
Mne príde logickejsie aby si ty išla do druhého čistého bytu, keďže v tomto sú už asi všade aj tak tie vírusy 🤷♀️ a ak mu je zle a treba mu každú chvílu na WC. Ja sa mu nečudujem ze sa mu nechce presúvať po meste.
No je toto láska? Je otázka,ktorú by si si mala položiť sama.Lebo z tvojej strany mi to veru ako láska nepripadá.Si dosť detinska.
Keby to bolo opačne a chorá si ty? A teba by niekto vyháňal z bytu? Bolo by to OK pre teba?
@13uzivatelka11 ten druhý byt je pod nami . Tak mi prišlo logickejšie aby sa on premiestnil sám , ako ja s dvomi malými deťmi .
@doriiis keby som nemala iný zdravotný problém , neriešim toto žiadnu izoláciu len som nechcela od neho ochorieť ešte viac ako som .
Predpokladám že chorý nie je zopár hodín. Celý byt už má v sebe vírus ktorý muž má. Hlavne WC. Je veľká pravdepodobnosť ze to už máš v sebe alebo deti.
Radšej keď už tak by som išla do druhého bytu ja s deťmi je to lepšie aj z medicínskeho dôvodu.
Podľa mňa je to však už jedno.
a ty prečo nejdeš , ste obidvaja chorí, tak múdrejší odíde ...
Deti si spomenula az teraz...
Črevné virozy su prudko nákazlivé, ak ich máš chytiť, tak už sa to aj tak stalo. Čiže už je úplne jedno, ci on odíde, alebo nie, ak máte byt aj ty s deťmi chori, taj budete. Ak nie(záleží od imunity) , tak nie.
Ú nás raz doniesol syn hnačky z nemocnice, ochorela som aj ja, aj sestra, ktorá bola s ním len chvíľu a jediný muž bol úplne zdravý. Čiže fakt to nie je o izolácii, ale o tom, akú odolnosť kto má.
Mas divnu logiku. Ved teb byt v ktorom chces ostat je uz davno kontaminovany. Si mohla jednoducho zobrat deti a ist do cisteho bytu pod vami a mohla si dufat ze ste si ten 🦠 nepriniesli v sebe tam. Namiesto toho vyhanas z bytu cloveka co potrebuje 🚽 ako ryba vodu.. a to je kde ta laska ? On je chory je mu na 💩 a ty si este zduta ze neleti do bytu pod vami pre tvoj nelogicky lepsi pocit . Co je na tom tazke ist s dvomi malymi detmi o poschodie nizsie ?Kto chce problem si ho vyrobi. Radsej bud mila Lebo jemu hnacky prejdu ked tebe zacnu a vtedy ti este bude dobry na starostlivost p teba ci deti. A ked tam nie je laska este je fajn ze mate dva byty a mozete sa jednoducho odstahovat. Len tam bude este boj o ten vrchny byt.
Tak deti by som fakt nepremiestnovala - aj tak by si stale behala hore po veci - ale pekne muz dole... ako ked mate tuto moznost, je blbost, aby to od neho chytili dalsi traja ludia 🙄
Daj si čierne uhlie a nikam sa nesťahuj. Už to aj tak máš v sebe keďže ste spolu boli.
To uz je pasé... este deti do toho.
@anjelicek26 taky rotavirus je hojne v stolici uz dva dni pred hnackou a priznakmi . Stahovat sa je uplbe zbytocne . Ked uz mohla ist do cisteho bytu. Tento hnackovy treba dezinfikovat .Aj tak uz to mà v sebe je len otazka ci mà imunitu na dany virus .+ deti je velka sanca ze u nich to prepukne skor .Je uplne jedno kto je teraz v ktorom byte. Zmysel by to malo len Keby ochorel niekde mimo ich byt mimo ich rodiny niekde odcestovany a dosiel by rovno do toho bytu pod nimi a tyzden dva by sa im vyhybal. Teraz je uz pozde rit bit ked sa po 💩
@anjelicek26 ďakujem 🙂
Inak môj muž mal Covid a nikam som ho neposielala. Donieslo to jedno z detí. Normálne som sa o neho starala tak ako o deti. Neposlala by som ho nikam aj keď možnosti na to máme.
A to mám tiež ochorenie nie moc príjemné keď do toho niečo chytis. A ja jediná som Covid nemala.
Tak ako sa manžel stará o mňa počas choroby tak sa starám o neho aj ja.
Ak je človek úplne zdraví Top tak veľmi nič nehrozí. Ale ak máš nejakú chronickú chorobu ktorá by sa TI odobratím od partnera mohla dostať neriskovala by som. Pre svoje zdravie by som do bytu išla na tvojom mieste. Priateľ ťa asi zrejme nemá tak rád ako TY jeho ked že vie že máš nejakú chorobu ktorá môže skomplikovať tvoj zdravotný stav. Ináč by ťa neohrozil.
Mna skor zaraza, že sú mu jedno ešte aj deti. Lebo črevná viróza pre deti nie je sranda. Ale ved je mu to jedno, lebo ty sa budes starať aj o deti s črevnou virózou. Cele zle. Ja úplne rozumiem tvojmu rozhorčeniu. Mne by to strašne vadilo, ak má možnosť odísť a nejde o poschodie nižšie.
Nikdy si sa v rodine v jednej domácnosti neizolovali. Nemá to žiadnu logiku a sme rodina. V chorobe sa vzájomne postaráme jeden o druhého.
tak brala si si ho asi s tým, že spolu zotrváte v zdraví aj chorobe. keby nemáte druhý byt tak kam ho pošleš, do pivnice ? štandardne normalne rodiny zotrvavaju v jednej domacnosti a dezinfikuju si po každom WC. ďalšia eko bio mamička
@betulinka1 ďakujem za podporu😌
Myslim.ze uz je to jedno ,uz ajtak tam.mate virusy.A neviem mne toto izolovanie pride vzdy divne.Mame 3deti a nikdy sa nikto.neizoloval ked bol chory,ja by som teda muza neposlala.prec ,skor.sa snazim pomoct mu ked sa neciti dobre.Tak isto tvoja otazka Toto je laska,sa.moze pytat aj on
Ale dobre ti pisu,ty si mala hneď odísť s deťmi do druhého bytu,a muža nechať tam,kde už s virózou je,
@rorino ale tak uz je to ajtak v podstate jedno,crevne virozy aj ine,su casto najviac nakazlive este pred prvymi proznakmi (crevne virozy dokonca aj 3tyzdne niektore virusy po cize pokial pouzivaju jednu kupelnu a nevystahuje ho na mesiac) a druha vec ze ochoriet moze hocikde nielen od chlapa.
Ked je taka moznost a ty mas zdravotne problemy mal by sa premiestnit.

Tak mu povedz ze keď nejde on, ideš ty do toho bytu kým sa nedá doporiadku. Aj to je laska