icon

Rodičia mi bránia v nasťahovaní sa k staršiemu priateľovi. Čo robiť?

Dnes o 09:14

Mohol by mi byť otec (44 rokov má), ale skrátka som sa zaľúbila. Poznáme sa už dlhšie, ale nikdy sme nerozmýšlali nad vzťahom, až teraz. Písali sme si celú noc, padla reč o tom, že by som sa k nemu nasťahovala. Má tri deti, ale tie sú už dospelé, v mojom veku. Nebývajú s ním. Rozvedený je už roky, má prácu... Len keď som to povedala rodičom, tak vôbec neboli nadšení. Doslova mi povedali, že ma k nemu bývať nepustia, ale ja som už dospelá a môžem rozhodovať o sebe. Povedali, že sa tak dobre nepoznáme, aby som k nemu išla bývať. Chápem, že sa o mňa boja, ale je to predsa moja vec, nie?

anonym_feffce
Dnes o 09:46
fil1p21
Dnes o 09:53

@anonym_autor no ty musíš byť dobre mimo. To si fakt chces pokaziť mladosť ? Mohol by nám byť obom otcom. Hľadaj vo svojom veku normálneho chalana a nie takého čo o pár rokov mu budeš robiť opatrovateľku a tvojim rodičom sa ani nečudujem že ťa nechcú pustiť. Keby som povedal rodičom že chcem ísť bývať ku frajerke ktorá je v ich veku ta by boli zhrozený

anonym_8371d1
Dnes o 09:57

@anonym_autor technicky mas pravdu... Otazka je, ked ta za mesiac kopne do zadku, ci budu zrazu rodicia dobri a ty uz nebudes az tak strasne dospela... Lebo dospelost je nie len o samostatnosti v rozhodovani, ale aj akceptovani nasledkov a vysporiadavanie sa s nimi... cize kam sa vratis, ked ta posle do pecka (a ver tomu, ze statistika je neuprosna... moze to zrovna vam vyjst, ale ak je na taketo mlade, tak za par rokov najneskor uz nebudes prenho prinosom... okrem sexu mu aj tak nemas co ponuknut - deti ma, zabezpeceny asi je...)...

anonym_b71a9c
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@anonym_c41cb4 21, chodíme spolu týždeň, ale už sa poznáme dlho z videnia. Jeho deti poznám, chodili so mnou za základnú školu.

@anonym_autor na 21 rokov máš dosť hlúpe názory.

ivik4
Dnes o 10:05

Vsak ked chces zit so starsim chlapom kt. Ma decka v tvojom veku a vies sa uzivit pripadne Ta bude zivit on tak nech sa paci 💁🏻‍♀️
Ked si dospela, zakazovat Ti nemôzu

anonym_b71a9c
Dnes o 10:05

@anonym_autor no ja keď som mala 21, tak pre mňa bol už starý od 27. 44-ročný bol pre mňa vtedy plesnivých dedo (s prepáčením). Peniaze nie sú všetko. Zatiaľ čo budeš bývať u neho si prepásneš šancu nájsť k tebe seberovného. Tento pán sa chce len rozptýliť a ty zaľúbiť.

muchotrafka298
Dnes o 10:07

Vobec ho nepoznas..to ze niekoho stretavas desiatky rokov neznamena nic. Lebo toho cloveka len poznas z videnia, par viet ste mozno prehodili. A ano, je pre teba stary, aj ked tu casto citam, ze vek je len cislo. Nie je. Si mlada a uviazes si na krk chlapa v strednom veku, co pride do andropauzy a ty stravis produktivny vek s totalne neperspektivnym chlapom. Este pochopim, ak je financne na tom vyrazne nadpriemerne a budes z toho profitovat. Stahovat sa k niekomu po par spravach?Ved to je scifi alebo totalna hlupota.

anonym_c6ba2a
Dnes o 10:10
@muchotrafka298

Vobec ho nepoznas..to ze niekoho stretavas desiatky rokov neznamena nic. Lebo toho cloveka len poznas z videnia, par viet ste mozno prehodili. A ano, je pre teba stary, aj ked tu casto citam, ze vek je len cislo. Nie je. Si mlada a uviazes si na krk chlapa v strednom veku, co pride do andropauzy a ty stravis produktivny vek s totalne neperspektivnym chlapom. Este pochopim, ak je financne na tom vyrazne nadpriemerne a budes z toho profitovat. Stahovat sa k niekomu po par spravach?Ved to je scifi alebo totalna hlupota.

@muchotrafka298 ved ale ona si ho nejde brat, mozno rok, dva s nim porandi a pojde si po svojom, najde si rovesnika, zas nie kazda zena chce hned celozivotny vztah, rodinu a pod....poznam xy mladych bab ktore si chcu len uzit, zazit nieco nove

ivik4
Dnes o 10:14

Tak hlavne autorka sa pytala ci jej môzu branit ked je officialne dospela. Nie ci je to hlupe a nerozvazne

kiki68
Dnes o 10:14
@anonym_c6ba2a

@muchotrafka298 ved ale ona si ho nejde brat, mozno rok, dva s nim porandi a pojde si po svojom, najde si rovesnika, zas nie kazda zena chce hned celozivotny vztah, rodinu a pod....poznam xy mladych bab ktore si chcu len uzit, zazit nieco nove

@anonym_c6ba2a Ak jej nespravi dieta, poznam taky pripad a dopadlo to tak, ze dotycny ani neplatil pravidelne na dieta, ved 6 mes mal cas doplatit, babu drzali rodicia. On sa pobavil a ona to schytala.

motylik2559
Dnes o 10:16
@anonym_autor

@oceanahory prečo dodrbať?

@anonym_autor Autorka, to ze mas 21 neznamena,ze mas aj rozum dospelej a zodpovednej. Ocividne tieto 2 veci k tebe pridu postupom casu az. Takze stretavate sa tyzden, poznas ho len z videnia a ty sa chces k nemu stahovat,hej? 🤦‍♀️ Neviem ci sa smiat od tolkej tvojej hluposti ci naivity alebo plakat😄🥲 Kazdopadne, ako sa chces k nemu nastahovat, ked ho realne nepoznas? Ved ani nerandite, tyzden je nic, a to ze ho poznas od malinka z videnia lebo je to rodic tvojej spoluziacky je tiez NIC! Nepoznas ho, nevies ako sa chova doma, ako sa chova na verejnosti, za tyzden nezistis nic a ani z toho,ze bol kedysi pre tvoju spoluziacku v skole (inak nehnevaj sa, ale tebe nepride nechutne si zacat s otcom tvojej spoluziacky?🙄). Dievca zlate, ano pisem dievca, lebo tvoje spravanie zatial nie je spravanie dospelej rozumnej zeny, najdi si rovesnika v dobrom ti radim. Nepoznas ho a absolutne nevies co mozes od neho ocakavat. To,ze ste si pisali je sice pekne, ale cez pismenka sa zmestia kadejake nezmysly, ktore ti moze natarat...Ak tento nezmysel spravis aj tak, potom sem nedojdi vyplakavat, ked zistis, ze nielen tvoji rodicia, ale aj tu zeny ma mk mali pravdu.

misicka31
Dnes o 10:18

Si dospelá, brániť ti nemôžu, ale keď si chces len užiť, prečo nie. Hlavne bez bývania. Podľa mňa už dlho nemal a ty si pre neho IP (istý pich ). Nechaj si poradiť.

anonym_c6ba2a
Dnes o 10:18
@kiki68

@anonym_c6ba2a Ak jej nespravi dieta, poznam taky pripad a dopadlo to tak, ze dotycny ani neplatil pravidelne na dieta, ved 6 mes mal cas doplatit, babu drzali rodicia. On sa pobavil a ona to schytala.

@kiki68 a ja poznam taky ze nespravil jej dieta normalne porandila a rozisli sa, my tu mozeme len dedukovat co ako a preco a ak by nahodou..preto diskusie na MK su zbytocne lebo vsetko su to len dedukcie co sa moze....

lucia147852
Dnes o 10:24

V 21 byt taká blbá, tým by som sa ani neschválila. Moja 9 ročná ma takéto nápady a názory 🤦‍♀️

anonym_e55b4d
Dnes o 10:27

Aj ja by som Ťa pustila, a život Ťa naučí. Že chodíme spolu týždeň ale poznáme sa od malička 🤦 pomooooc🤣

svetlonos
Dnes o 10:27
@anonym_c6ba2a

@kiki68 a ja poznam taky ze nespravil jej dieta normalne porandila a rozisli sa, my tu mozeme len dedukovat co ako a preco a ak by nahodou..preto diskusie na MK su zbytocne lebo vsetko su to len dedukcie co sa moze....

@anonym_c6ba2a
Ta tvoja známa aké mala evidentne trochu viac rozumu. Tu dievčina je tak hlúpo naivná až to je hrozne.

svetlonos
Dnes o 10:36

@anonym_autor
Chlapi 45 roční sú o 24 rokov napred oproti tebe, skúsenosťami. Pokiaľ ide takýto oproti tebe starý chlap po mladej žene neskúseného, nemá to v hlave v poriadku. Bol by rozdiel keby máš 35. Ale on vyslovene chce takú sprostucku l, čo mu všetko zožerie. A extrémne uchylne je to vo vašom prípade, keďže ste s jeho deťmi spolužiaci a poznáte sa. Je to čistý úchyl a nikdy nikto ma nepresvedčí o opaku! Byť tvojím otcom, fešák by to nerozhodol. Dala by som pokec s jeho ex ak deťmi a opýtala sa, čo mu vždy tak j....o alebo si do teraz nič nevšimli.
Poznám toto z blízkeho okolia. Chlapovi to inak šľahali na karbit. Ako sa choval v manželstve, čo urobil vlastnej žene ani radšej nenapíšem.
A to sú jasné znaky, že títo dilinovia sú psychicky narušení jedinci.
A že ho poznáš?? No jasne z videnia a doma suchas kryštálový guľu a presne vieš aký je!
Uvedom dá a nebuď blba. Toto nie je láska ale z jeho strany čistá nadrzanost! Keby ťa úprimne ľúbil, ani by s tebou nič neriešil.
No podľa toho aká si hlúpo naivná si super korisť pre takýchto kktov uchylnych. Daj na seba bacha a tajne dúfam, že ho "poriešiť" niekto kto ťa ma úprimne rád.

bielasovicka
Dnes o 10:38

@anonym_autor boze dievča, ved ty si ešte dieťa. 🙈 Dospelá žena, by nikdy nepovedala ze po týždni,, chodeni,, sa ide sťahovať k chlapovi.

crazy_cat_lady
Dnes o 10:38

21 a rozum nikde, dievca, tyzden spolu chodite a uz chces ist k nemu byvat? Pocuvaj rodicov, chcu ti dobre..

muchotrafka298
Dnes o 10:39
@anonym_c6ba2a

@anonym_c6ba2a no tak to dufam. Ja len pisem o tom,ze jednoducho nastahovat sa k niekomu po par spravach nie je odvaha, to je v dnesnej dobe hlupost a hazard. Ved nech sa s nim stretava, uzije si, nech jej veci pokupuje a dovidenia.Len to ze niekoho poznas roky neznamena, ze ho skutocne poznas.

anonym_4723f5
Dnes o 10:39
@anonym_c6ba2a

@anonym_c6ba2a ja poznám aj taký prípad, že normálne spolu žijú, majú dieťa a všetko je v pohode aj napriek 20 ročnému vekovému rozdielu, ale normálne sa pred tým poriadne spoznali... po týždni sa ku niekomu nasťahovať zaváňa prúserom, nie na základe dedukcie, ale skúseností... naozaj pochybujem, že za týždeň sa stihli spoznať tak, aby mali vykomunikované financie, fungovanie domácnosti, budúcnosť, aby spoznali svoje dobré aj zlé stránky, ako fungujú v stresových situáciach, v konfliktoch a podobne...autorka si mýli poznať niekoho dobre s poznať niekoho dlho, ale tieto dve veci sa vôbec nerovnajú a takéto rýchlo rýchlo všetko, skočiť do všetkého po hlave som ešte nikdy nevidela s dobrým koncom... z jeho strany je to predátorské správanie... človek si povie, že veď môže hocikedy odísť, ale žiaľ to tak nebýva

anonym_4760dc
Dnes o 10:43

Mas 21 a rozum 12 rocnej. Od rodicov si asi zavisla (byvas s nimi, financuju ta) ak ta k nemu nechcu pustit. V podstate stary bere mladu pipku za dotovanie … v podstate ides na isto robit plateny matrac v 21 a potom s igelitkou do detskej, mozno aj s outezkem a ako troska naspat … ty nemas ani jeho skusenosti (ani ziadne … aby si prekukukla ak nieco nebude uplne koser) rodicia maju rozum a boja sa o teba … asi vedia preco

bessie12
Dnes o 10:44

@anonym_autor ak chceš, tak chod do toho. Za pokus nič nedáš. Tiež mám staršieho partnera, ktorý bol rozvedený a ma dospele deti, ktoré sú trochu mladšie odo mňa. Ale ešte sa k nemu nesťahuj. Ak by to aj vyšlo, tak tomu sťahovaniu k nemu daj čas.

kp7333
Dnes o 10:46

chlap, ktory zvadza dievca vo veku jeho deti, je sexualny predator, uchylak. Od takeho utekaj co najdalej.

anonym_8c8525
Dnes o 10:50
@lucia147852

V 21 byt taká blbá, tým by som sa ani neschválila. Moja 9 ročná ma takéto nápady a názory 🤦‍♀️

@lucia147852 To je dnesna doba, 20rocni su mentalne na urovni 13-rocnych. To vidim vsade okolo seba.

lindous
Dnes o 10:54

Mala som susedu a kamošku zo SŠ, ktorá sa čerstvo po mature dala dokopy s učiteľom, tiež myslela, že ho pozná, lebo sa 4 roky videli v škole každý deň, do mesiaca sa k nemu nasťahovala a pol roka ju nikto nevidel, úplne ju zmanipuloval, odstrihol od rodiny, kamarátov a doma ju otĺkal... jej rodičia boli bezradní, zúfalí, nakoniec ju z toho nejak dostali, ja už som sa s ňou potom nestretávala, tak neviem všetko... ale potrebuješ takto nejak dopadnúť?... vôbnec to nemusí byť takýto prípad samozrejme, ale aj môže, daj tomu čas a spoznajte sa poriadne, zo začiatku je každý chrumkavý a nikdy nevieš čo sa v človeku skrýva...

simona20201309
Dnes o 10:59

@anonym_autor prečo??? Prečo sa chceš pripraviť o mladosť? V tvojom veku máš blbnuť, vystrajať,

simona20201309
Dnes o 11:00

Je rozdiel začať si so starším mužom keď ste už obaja zrelí a rozdiel začínať vo veku, ked máš všetko pred sebou. Ja len dúfam ze vam to nevydrží dlho, prepáč.

gribka1
Dnes o 11:05

Nepustila by som ťa, a vieš prečo? Nie len to, že je starší, že ste vôbec spolu nechodili, to je jedna vec, druhá vec, že sa mi on nepáči, že vôbec toto navrhol. Z tvojej strany možno láska, z jeho strany kalkul.

deti95060810
Dnes o 11:07

možno to bude niečo ako tá téma kde pani asi sedí v hoteli v Tatrách a čaká manžela. Manžel odišiel na služ. cestu do Čiech - len na tajnáša zakúpil si wellness pre 2 osoby do Tater. Téma má tiež pár strán a autorky nikde - hoc prizvukovala že sa v piatok ozve.
ale toto je slabota, treba niečo lepšie vymyslieť.