icon

Rozchod

jujala
11. sep 2022

i ja sa idem po prvykrat vyzalovat. Po 14r mi vcera manzel oznamil, ze sa so mnou rozchadza, vraj uz posl. pol roka citi, ze ma nemiluje, chyba laska. Do karat mu hra aj nova praca vo svajciarsku, ktoru prijma na plny uvazok t.j. zacne tam zit. Jeho predstava je, ze ja s detmi 10a 12r ostanem byvat v novostavbe, bude i nadalej platit 50% nakladov na domacnost + 1000eur na deti. Rozvod zatial nechce kvoli roznej administrative, ale skor ci neskor rozvod bude musiet byt. Dalsia zena nie je v hre, to mu verim, uz ho tolko poznam. Vraj len laska sa stratila a takto zit nevie a nechce. Na jednej strane som rada, ze mi povedal pravdu, lebo posl. par mesiacov som sa necitila komfortne a nieco som tusila ale ze mi pride uder pod pas som nepredpokladala. Obaja sme mali problemy v praci ktore sme vyriesili. Ziadna diskusia ako poradna, hladat pricinu, skusit odznova nepripada do uvahy, ma to uz v hlave upratane. Planuje 2-3krat rocne, ze pride na SK a zahra sa na otca. On je v poho, deti si poplakali cely vcerajsok ale sa s nimi rozpravam a vyzeraju ze to zvladnu, ja som celu noc presedela a prerevala zjavne len mne zivot stroskotal. Neviem, ci ostat v novostavbe s 3000m2 pozemkom a pokracovat alebo trvat na predaji a radsej kupit byt v rovnakom meste /lahsie obhospodarim byt ako dom s pozemkom/ alebo nechat dom tak ako je /pre deti do buducna/a prestahovat sa 100km domov do mesta kde som vyrastala kde mam vl. byt a tym padom zmenim detom skolu, kruzky, kamaratov. On momentalne si nenarokuje na nic /bude zarabat krasne tak nepotrebuje/ chce len to najlepsie pre deti. velmi to boli....

domca1408
13. sep 2022

@jujala no v prvom rade nie je o čo bojovať...načo by si chcela mať pri sebe chlapa ktorý ťa neľúbi a chce inú? v druhom rade treba uvažovať logicky a hlavne vyhodne pre seba a tvoje deti. čiže dom na teba, a ináč kedže má frajerku garantujem, že tá tisícka mesačne sa veľmi rýchlo zmení...na 200 eur. ale najlepšie určite sa poradiť s právničkou.

dada_99
13. sep 2022

osobne by som zatial ostala v tom dome a to hlavne kvoli detom. ono treba im nechat cas na to, pokial si zvyknu na novu situaciu, ze otec odchadza a lepsie im bude doma, ako by si mali znova zvykat aj na toto, ale aj na nove prostredie a vsetko to okolo

cialota
13. sep 2022

@dada_99 asi tak nejak by som to spravila aj ja. neviem ci budes zvladat platiti tu polovicu za dom a kjolko to tak manzelovi vydrzi, ze bude tolko prispievat

janage
13. sep 2022

Aký majú deti vzťah s otcom? Ak doteraz bol vynikajúci, uprednostnila by som striedavku s menšími peniazmi ako viac peňazí a príde 3xdo roka za nimi.
A to ja teda za SS veľmi nie som.
Ak bol vzťah vlažný a deti si mala na starosti hlavne ty, tak rozvod a ísť od seba s čistým štítom.
Mne to príde ako zadné dvierka, ak by mu to nevyšlo s kolegyňou tak sa čoby stále ženatý vráti akoby nič zo zahraničia.

aliii3
13. sep 2022

Bolí to lebo je to čerstvé a je toho veľa naraz. Nechala by som to plynúť. Myslím, že sa nemáš čoho báť, zvládneš to. Zostala by som v dome, lebo tam ste doma a uvidíš ako sa to vyvinie. Možno ti bude aj ľahšie, keď pôjde pracovať preč, že aj ty si nejaké veci ujasníš, čo chceš, čo ti bude najlepšie.

bambinomio99
13. sep 2022

@jujala poviem ti to tak ako je ....on mal v prvom rade mysliet na to ze ma rodinu ...je to blbo povedane ale doba je taka ze ona sa pred teba postavi a povie ti kludne aj do oci ze je jej to jedno ona je slobodn a a moze si robit co chce
Plus nadavat jej alebo ju osocovat ti nijako nepomoze ani sa do toho stavu neponizuj
Ja by som le sucho oznamila ze vies celu pravdu, vsetko chces na papier a ze si mienis zit svoj zivot , bude to tazke viem o com hovorim ale raz to prejde objavis v sebe mozno nov e veci, zmenis priority aj postoje najdes samu seba a nove konicky .....a este stale aj ku tebe moze prist laska ....venuj cas sebe a detom, nevenuj ho ani pomste ani zavisti ani negativite ..ver mi je to tak lepsie

linddi
13. sep 2022

Hlavne sa neponižuj a nestretávaj sa s ňou ani ju nekontaktuj! Len by si sa ponížila a po rokoch si to vyčítala... nestojí ti to zato. Ver mi 😔 veľa šťastia🍀

danielinaa
13. sep 2022

Rozved sa. Hneď. Mas právo byť znovu šťastná s iným mužom a ked sa nerozvediete, bude to robiť sararapatu v novom vzťahu. Plus výživné na 3 deti môže byť aj väčšie než tých 1000 eur co by ti posielal. Ked sa dom predá, budeš na tom finančné lepšie ako keby ti platil iba polku nákladov. Urcite sa nedaj obalamutit. Nech si pánko plati. To by sa mu páčilo mat manželstvo na papieri, nech ma vo švajčiarsku komfortnejši zivot za vyšší plat. No určite. Ked mu odklepnu výživné 1000 a viac a plat menší, aspoň si uvedomí ze mat rodinu je zodpovednosť, nie sa sebecký zdekovat het.

danielinaa
13. sep 2022

Kukám až teraz ze sa s kolegyňou zaplietol. Duplom sa rozved. A ked kolegyňu nabucha, to ešte len pánko uvidí, co je platiť výživné na 3 deti, plus viesť novu domacnost a platiť na ďalšie.

michaela16
13. sep 2022

V prvom rade, mi je ľúto čo sa ti stalo, keď si tvoj muž začal romanik s kolegyňou a klamal ti, prepáč ale je to slaboch a moja kamoška po skúsenostiach má na takýchto chlapov jeden pekný výrok: sú to,, duševný mrzáci"
V druhom rade, určite mu nepovedz, že o tom vieš, že ma inú...teraz musíš myslieť triezvo a rozvážne(aj keď je to niekedy fakt o držku) a ako bolo tu už v názoroch spomínané, vytĺcť z danej situácie co najviac pre deti a seba! Máš ešte rodinu a píšeš ze aj svoj byt, takže určite pomoc bude. Jeho novú známosť tak isto nekontaktuj, tieto ženy sú bez chrbtovej kosti a zbytočne by si sa ponížila. Nech si idú svojom Bohom, inak veľa takýchto pracovných párov, ktoré vznikli na pracovisku sa aj veľmi rýchlo rozpadlo. S tebou má vesmír iný plán, hore hlavu bude dobre!

dankanka
13. sep 2022

@jujala miluje naplno? A preto si ide sam zit ako slobodny a na Tvoje plecia da vsetko okolo domu a detí..miluje naplno znamena cely zivot, aj v case nemilovania, zotrva lebo citi zodpovednost. Laska je rozhodnutie, nie cit ktory sa casom vypari..tento muz miluje naplno hlavne sam seba. zelam Ti vela sil.

mk22
13. sep 2022

Ukončiť túto kapitolu so všetkým čo k tomu patrí.
Nemiluje ta?
Nie je šťastný?
Odchádza preč?
Fajn.
Rozvod a deti, výživné a všetko čo k tomu patrí.
Akože on nemá potrebu dôvod riešiť rozvod lebo mu to tam bude veľmi vyhovovať.
A ty?
Budeš tu stále ako vydatá pani.. Sama.. Véd neskôr budeš chcieť možno s niekym vyraziť.. Môžeš sa zamilovať.. Ako majú chápať pot napadnici ze si vydatá.. Iba na papieri?
Na čo držať manželstvo pokope kvôli čomu?
A keď on už má plány, novú lásku.. Zariad sa.. Rozmýšľaj triezvo a bud sebecká a chamtiva, aj ty.
Porad sa s právnikom.
Podaj návrh nečakaj.
Z jeho príjmu vysekaj max výživné aké sa dá..
Mu zvadnu krídelká veľmi rýchlo.

amiaja
13. sep 2022

@jujala rozvod, vytrieskaj z neho co sa da a nech si ide

mk22
13. sep 2022

Aký chytrý Janko z neho😀 ty bud doma, staraj sa.. Netreba sa rozvádzať, lebo ja nechcem.. A ja si pôjdem do sveta užívať novú lásku.
Blbec neskutočný.
A sľuby sa sľubujú.. Dnes ti povie co ti pošle co bude posielať, platiť a za mesiac dva ti to skrese na minimum, ved on tam nežije.. Plat si sama.
Neverila by som ani nos medzi očami.
Sama si písala iná žena nie, a vidíš všetky ženy mali pravdu, čo písali, je v tom iná.. Normálny muz len tak nezdupka preč od rodiny, bez dôvodu.

jujala
autor
13. sep 2022

v noci som opat nespala a premyslala. Samozrejme, ze mu nic nepoviem, nechapem co ma to napadlo.
V piatok mam pravnicku a idem riesit rozvod. Uvidim, ci sa mi podari mat deti vylucne vo svojej starostlivosti, nakolko striedavka neprichadza do uvahy kedze bude zit v zahranici a toho sa chcem chytit. Rovnako spisem u notarky prislub, vsetko co mi nasluboval. Dom riesim do podieloveho vlastnictva. Auto je pisane na nho ale realne som si ho zaplatila sama, to riesim zajtra. Velmi sa snazim spravat sa normalne a nedat najavo, ze viem o nej. Dnes je v praci 19hod...si mysli, ze som mechom udreta. Mi zoviera zaludok, ci to vsetko stihnem lebo moze kedykolvek otocit a nic nebude pravda, popritom deti, praca. Som vycerpana.
Dakujem vam vsetkym za empatiu a podporu.

emily_666
13. sep 2022

@jujala od juna pachtluju a on zahodi vsetko za hlavu, co ste budovali? Neuveritelny ko..ot
Nedaruj mu nic, hajzlovi jednemu, co ani pravdu ti nevie povedat. Pokrytec jeden. Nemam slov, chrlila by som tu dalej, ale sama mas toho dost.
Dievca, drzim palce a nic mu nedaruj pri rozvode.
Zalohuj si dajako tie spravy s tou babou, ak sa ti da.

mk22
13. sep 2022

@jujala držím ti palce.
S autom ho slušne popros, že keďže odchádza, chceš mať všetko na poriadku a prepísať si ho na seba.
Snáď bude ochotný.
Priznaním, že o nej vieš, môže on veľa veci zmeniť.
Pokiaľ si pevne rozhodnutá, že nechceš, nejdeš bojovať tak si s právnickou premysli každý jeden krok.
Striedava určite nie, tu musia chcieť obaja rodicia a to on nechce.

ahhola
13. sep 2022

Baby ti tu radia nereagovať na mužov nový objav a tváriť sa, ze nieje... Mne by to asi nedalo... Pokiaľ chodí nejak normálne z roboty-nie z kancľu cez garáž autom preč-just by som s deťmi čakala pred jeho robotou... Možno by neskodilo keby videl, o co príde, keď sa ho nová fuchtla nasyti... 🌞 Nejako pozrieš, deti ta potrebuju💔

svetlanka111
13. sep 2022

@ahhola vies,nepomohla by si.ona isto vie ze ma deti,je jej to jedno..a jemu tiez..navyse odchadzaju do zahranicia,tam staranie nehrozi…

jujala
autor
13. sep 2022

@svetlanka111 ona vie o detoch, vsetku komunikaciu som precitala. Ako teraz nieco riesit smerom k nim je NULA. On chodi ako zhypnotizovany, pouziva s nou rovnake finty ako so mnou pred 15r a jasne, ze sa jej to paci. Ja ho uz nechcem lebo ja som principialna. Mne nevadi zenska, ta by skor/neskor prisla mna naposledy ranilo, ze ma podlo klame a to sme si slubili, ze keby nieco tak si povieme a pojdeme od seba. Ak ma chlap gule tak nech si uprace 1 vztah a potom pre mna za mna sa aj ozen. Ale najprv si uprac.
A deti drzim mimo celeho cirkusu, zatial su v poho lebo mna vidia OK. plakali ked som plakala ja a to im robit teda nebudem. Pride im to, ked v zivote budu potrebovat chlapsky nazor, radu, usmernenie ale uz to bude pase.

katkazuz
13. sep 2022

@jujala
Je mi to veľmi ľúto a súcitim s tebou.
Posobiš ako sympatická rozumná žienka na úrovni a dobrá mama. Z celého srdca ti želám do nasledujúcich ťažkých dni a noci veľa sily, veľa dobrých rád a rozhodnutí. Dúfam, že máš niekoho vo svojom okruhu, kto ti aspoň trošku bude oporou.
Držím palce ✊

domca1408
14. sep 2022

@jujala múdro veľmi múdro...že si mu nepovedala že to vieš a ešte múdrejšie, že sa tu nejdeš biť o niečo čo nemá význam (o vaše manželstvo) zachraňovať totiž niečo čo on už dávno zahodil...ináč on je vážne vychcaný...ja mám kamošku ktorej frajer tiež posiela alimenty na dieťa zo švajčiarska a tá mi tento týžden hovorila, že prišla na to, že on tam hajzlik na to dieťa dačo berie a len to jej posiela že vlastne z výplaty svojej jej nedáva nič. akože sila, a tvoj ako ženatý a na dve boh vie čo všetko by vo švajci poberal ! a tebe sa bude tváriť ako najlepší na svete....ako klobúk dolu, že to dávaš...myslím nenapluť mu to všetko do tváre ale ver stojí to za to. bude v inom šoku ked zrazu to na neho spadne a plány padnú ...asi všetky tu by sme radi videli v tej chvíli jeho výraz....

blontimka
17. sep 2022

@jujala nepotrebuješ žiadne rady a ani nepocuvaj laickú verejnosť. Jedine čo potrebuješ je čas a vyrozprávať sa zo svojej bolesti. Rozprávaj koľko potrebuješ, ale zariad sa podľa seba
Veľa síl

mk22
17. sep 2022

@jujala ako sa máš?

momoqui
17. sep 2022

@jujala nechce rozvod lebo administrativa … jemu to takto vyhovuje. A ak tebe tiez, tak to nechaj tak, kvoli par euram navyse.
Ja vidim vela parov ktori takto ziju - nie sme spolu ake rozvod sa nam riesit mechce. Nikdy to nepochopim, kvoli par euram navyse.
Inak s tym ze nikoho nema by som si az taka ista nebola, urcite ti to teraz nebude vesat na nos

juliet86
17. sep 2022

ahojki. pisem ti ako dieta rozvedenych rodicov. a ze teda v niecon podobne mozno aj horsie... bola to rodinna kamaratka vdova ktorej sme financne pomahali odkedy jej tragicky zahynul manzel a ona sa dala dokopy s mojim otcom (telenovela je suvix) ja ti radim. vsetky blocky ohladom deti (oblecko drogeria kruzky vylety dovolenky strava) vsetko si daj dokopy co mozes. realny podklad. on ma dokonca aj vyzivovaciu povinnost nie len voci detom ale aj manzelke. mate mat rovnaku zivotnu uroven ako on. okrem pravnika ti radim riesit aj psychologa. psychoterapeuta. mne najviac sedi institut virginie satirovej. uzasne pracuju s rodinami. pogugli si. radsej majte psychologicku pomoc preventivne ako prilis neskoro ak by sa prejavil inejake dusevne mentalne problemy u teba ci deti. uvedom si ze si na starte minimalne maratonu nie sprintu. kazdopadne ty to das. iba jednu vec ti radim
viem aku stratu hnev ponizenie nenavist zradu citis. on este vselico predvedie. kazdopadne ako dieta co zazilo 8rocne tahanie po sudoch ti radim napriek tomuto vsetkemu nikdy o nom nehovor v zlom pred detmi... to si nechaj kamoskam a psychologom. drz sa. to das

danicastiavnica
18. sep 2022

@jujala trošku mi to pripomína moju aktuálnu životnú situáciu ,s tým rozdielom že môj ešte manžel zatiaľ nechce odísť. zo spoločného domu (aj ked ma kam )..tiež 3 deti,milenka ,rozvádzať sa nechcel lebo mu to vyhovuje takto ..milenku stále zatĺka ...🙄o rozvod som podala ja ,lebo všetky moje snahy o záchranu manželstva boli z jeho strany odignorovane......boli to jak svina ,ale život musí ísť dalej a snáď to raz aj prebolí ...najviac ma boli tá zrada a poníženie ,že človek ktorému som najviac verila ma zradil a zradil aj deti ....my sme akurát v procese rozvodu ,za pár týždňov máme pojednávanie ,ohľadom deti a výživného sme spísali manželskú dohodu (to je asi jediný svetlý bod za posledný rok )...a som rada ze sa nebudeme aspoň ohľadom deti doťahovať na súde ...mne celkom pomáha ked sa o tom s dvomi nqjlbizszimi kamoškami vyrozprávam,zo začiatku som mala tendenciu to dusiť v sebe ale vidím ze je lepšie ked to ide von ..pár x aj u psychologicky som bola a fakt to pomáha ....človek získa taky iný pohľad na vec a neutapa sa len v tom svojom žiali...prajem Ti veľa sily a nech to čo najskôr prebolí ...niektorí chlapi sú fakt sebci a slabosi ...😥

banderaska29
19. sep 2022

@jujala mrzí ma to, vedela som to bolo to jasné z toho ako si to opísala..
prejde pár dni a budeš rezignovaná vyplakaná a zmierená.
zbal mu všetko a pošli ho doprdele, vyhod ho za nou, podaj žiadost o rozvod deti vylucne do svojej starostlivosti, žiadaj mastné výživné.
ja by som mu to povedala ako nič, že je to sprostý tupý ko/**t a že sa ti hnusí že o tom vieš s kym je čo robí atď, ešte pri mojej povahe by som mu na rozlučku hodila hrniec o hlavu, z ktorého žral mnou navarené jedlo a pritom už ma podváadzal.

a aj ked teraz to vidíš s mrakmi nad hlavou, ver mi že buducnost ti prinesie odmenu♥ to je karma, budeš šťastná s niekym iným a tento jebko počkaj o pár mesiacov príde s kvetmi nech ho zoberieš naspať.. a už ti bude uplne ukradnuty to mi ver 😀 ♥ držím ti palce, keby si čokolvek poterbovala napíš

jujala
autor
19. sep 2022

ahojte holky, hlasim sa po par dnoch a cela vec sa ma zatial takto:
- mam nachystanu Rodicovsku dohodu
:kde deti su zverene vylucne mne a kedykolvek otec prejavi zaujem, tak nebudem branit.
: kde sa zavazuje platit 500eur/dieta /tak ako slubil/
- mam nachystane prehlasenie, kde suhlasi s rozvodom /to bude pre neho uder pod pas, lebo to necaka/. Samozrejme, ze nemusi suhlasit, ale nakolko mam ofotene takmer vsetky komunikacie ohladom nevery, tak sud s tymto problem nebude mat.
- mam nachystanu zmluvu do banky o prevode z BSM na podielove 1/2 a 1/2
- mam mnou zaplatene auto uz na moje meno /pred tym bolo na manzela kedze spravoval auta/

Len teraz ho cakam z roboty a konci o pol noci, ale kedze kazdym dnom sa viac a viac zdrziava u frajerky, tak moze prist az rano a ja zajtra vybavujem ale chcem mu dat vsetky tie dohody dnes, a dufam, ze podpise. Tak ponocujem. Snad pochopi, ze je to aj v jeho zaujme aby si z oficialnil novy vztah a ja tiez budem mat "veci na poriadku".

Deti sa ho pytaju, kam chodi, ze ani neda vediet a bla bla a on im, ze ma kamaratku. 12r syn utrusil, ze "mama on ma frajerku" a ja mu na to "ano ma a stale nas klame".

No som v stave, ze poriesit administrativu a nech tahne k certu. Len dufam, ze ozaj vycestuje do Svajcu, lebo mi to nedava logiku, ze ako chce riesit frajerku aj Svajc, jedine ze by sla s nim, co by bolo fajn, lebo sa ho zbavim a bude mat prachy na platenie. Keby ostal na SK, tak mi hrozi, ze bude v dome /co mu pravom polovica plati/.
Ale som diskutovala s advokatkou, ze ak bude robit problemy, tak dam navrh na predaj domu + moj byt= novy byt v Trencine a deti ostanu v rovnakej skole. Ale kedze on nechce predat dom, tak ho tymto drzim "za gule".

info pre ostatne: mam advokatku kde cely proces, zastupenie na sude, vklad na kataster ma bude stat 450eur. A nema problem s platbou po castiach, tak to nejak dam.

Dakujem vam holky za podporu a som zistila, ze tych rozvodov a vadenic je na kazdom kroku, a ci sa ten svet nezblaznil?

andrea78
19. sep 2022

@jujala si skvela, velmi Ti drzim palce. Nedaj sa!❤️