icon

Rozdelili nás deti

3. máj 2025

Pokazil sa vam vztah s nejakou kamoskou lebo ste mali kazda inak temperamentne dieta?
Ja mam dieta ktore skvelo spi, je extra spolocenske stale vesele turbo a takmer pre nic neplace. Kamaratka ma dieta ktore ma nonstop problem s rezimom a so spankom, je bojazlive, hanblive, pre vela veci place.
A stale to pocuvam take narazky ze ake to mam ja lahke a ako by si to chcela vymenit so mnou atd.
Co ale ona nevidi ze ja mam doma extremneho nejedaka, ze od narodenia sa trapim kvoli prospievaniu dietata, ze moje dieta nic dlho nebavi a potrebuje stale dynamicky kreativny program. Nevidi ze ja prisposobujem cely den dietatu, ze by som nikdy nesla napr v case jeho spanku na kavu (z toho si zo mna robi posmech ze vsetko musi ist ako hodinky)…
A dobera si ma ze nedavam 2 rocnemu synovi cokoladu a vselijake keksiky, nechape ze z toho mala co mi dieta zje potrebujem aby z toho nieco mal, nejake vitaminy nejaky prinos nie sladkosti a prazdne kalorie.
Sme kamaratky od ZS a je smutne ze asi prave nase deti nas rozdelia lebo ona nevie svoje dieta prijat take ake je, chce aby sa dieta prisposobilo jej a ja to mam nastavene v hlave naopak.
Je mi z toho strasne smutno ked si predstavim ako sme sa tesili ked sme zistili ze sme otehotneli v podobnom case a zaver z toho je ze sa z kamaratsva stali preteky ktore dieta co skor dokaze (preteka ale iba ona, moje dieta bolo vyvojovo vzdy viac pomalsie ale ja som to neriesila, to az teraz ked zistuje ze jej dieta je vzdorovitejsie tak je nespokojna).

jaass
3. máj 2025

Keby bola kamaratka, tak ťa podporuje. A nepovie, že to máš ľahké a že by si to chcela vymeniť 🤦‍♀️ sama viem, čo znamená riešiť odmalička aby dieťatko papalo. Synček sa narodil s váhou 1400g. Čiže absolútne by som sa kvôli takej “kamaratke” netrápila. 🙂. Užívaj si všetok čas s dieťatkom, kamaratka ti toho do života veľa nedá ale dieťa áno, to ti dá všetko💙

marianarem
3. máj 2025

A rozpravala si sa s nou o tom? Ja mam pocit, ze to porovnavanie deti praktizuju hlavne zeny, ktore sa citia neisto, pochybuju o sebe ako o matke a potrebuju sa casto utvrdzovat v tom, ze to robia dobre. Mozno ma kamoska v skutocnosti tento problem.
Ja hovorim aj zo svojej skusenosti, tiez sme s jednou kamoskou skoro naraz rodili. A moj bol tak ako tvoj nejedak, bola som miestami zufala...Ked mi napisala ze si jej mala dala na Vianoce varenu rybu a zeleninu, tak mi bolo do placu, kedze moj zjedol len par hryzov zemiaku. Bola som ako keby aj nahnevana, ze im to ide tak dobre. Neskor som si o tom nejedactve nieco nastudovala, pochopila som, ze to nie je moja vina a ze nie som kvoli tomu zla matka a uz mi potom nevadilo, ze jej mala zje toho ovela viac.

deedol
3. máj 2025

je mi to luto, hlavne ked ste boli kamosky tak dlho. tiez mam kamosku zo ZS a nahodou mame deti s rozdielom 1 mesiac, ale ona je v tomto uplne super - nikdy som z nej nemala pocit, ze by sa so mnou porovnavala alebo ze by povedala nieco neprijemne. bavime sa o detoch, ale nielen o nich, preberame aj jej a moju pracu a ine temy. tiez ma jedna z nas dieta pokojnejsie, druha akcnejsie, jedno rado pocita, druhe nadherne kresli, jedno je fyzicky zdatnejsie, druhe bolo vzdy lepsi spac a jedak, jedno je odvaznejsie, spolocenskejsie, druhe neistejsie a citlivejsie, jedno vzdorovitejsie, druhe poslusnejsie... neviem ti velmi poradit, len mi napada, ze mozno ste neboli az take dobre kamosky, alebo ze skuste preberat aj ine temy ako deti (napr. co ste zaujimave videli (filmy, serialy), citali (knihy, clanky) poculi (hudba, podcasty)... a este mi napada, ze mozno vekom sa to zlepsi, lebo sa niektore veci vyrovnaju, alebo ju prestane to porovnavanie bavit, alebo pojdete naspat do prace a budete mat aj ine temy ako deti... mozno sa stretavajte chvilu menej?

biba_18
3. máj 2025

bodaj by jej dieťa stále neplakalo keď ho nenechá vyspať a musí sa jej prispôsobovať… a či vás to rozdelí? podľa toho čo píšeš tak asi áno 🤷‍♀️

rfrd12
3. máj 2025

Bud rada, ze sa prejavila.

kristinka92
3. máj 2025

bodaj by nemala problém so spankom a režimom keď matka nemá problém ist vtedy na kavicku…a ešte sa cuduje že je dieta plačlivé. Ja som si tiež bezdetna myslela ako si budem chodiť po kavickach a dieťa sa prispôsobí mne a veľký opak! Pokial malá nemala režim, bola to katastrofa a vždy je, keď ten svoj spanok vynecha

nikpa
4. máj 2025

Charakter ľudí sa prejavuje az v určitých životnych situáciách a tu to bolo narodenie vašich detí. Takže si už konečne zistila, že vlastne nie ste až tak na jednej vlnovej dĺžke, ako to doteraz vyzeralo. Povznes sa nad tým, vzťahy sa vyvíjajú celý život, nielen tie partnerské ale aj kamarátske.

0silvia0
4. máj 2025

Boze zeny, prestante s tymto neustalym porovnavanim, ktora to ma horsie. To je tak trapne. Ked sa neviete rozpravat o nicom inom ako o detoch, stretavajte sa bez deti.
Ked sme ako kamosky mali male deti, tak sme sa nejaky cas nestretavali. Lebo sme sa parkrat stretli a ani sme sa neporozpravali, lebo sme sa kazda venovala svojim detom. To mna nebavi, dali sme prestavku, ked vsetci povyrastali, sme sa stretavali dalej uz bez deciek.

kavasmliekom
4. máj 2025

U nás to bolo podobne. Od prvej triedy na ZŠ sme spolu sedeli, jedna bez druhej sme nedychali, strednú sme si vybrali rovnakú. V rovnakom čase, po týždni sme sa vydávali, jedna druhej svedok...ja som otehotnela, jej sa nedarilo. Ale ani to nás nerozdelilo. Na druhý deň bola za mnou v pôrodnici, fakt ako sestra. Ešte aj s dcérou sme chodili k nim, aj na prespavacku, vlastne sa nič nezmenilo, moja dcéra spala hocikde, nikdy nebol problém s jedením, s hraním..až otehotnela ona. Už musela mať ona pravidelný režim, pravidelne ako hodinky, vtedy vstávať, vtedy jest, cvičiť, vitamíny, prechádzka atď. Vždy keď ma volala k nim, tak niečo robila, ako diablom posadnutá. Dobre, chapala som, prvé tehotenstvo, možno sa bála, že to zle dopadne, alebo čítala nejakú sprostosť, že nemôže žiť normálnym životom.
Aj tak som sa prispôsobila. A keď porodila, už to začalo, nemôže vysavať, nemôže telefonovať, nemôže variť, nemôže vetrať, ani ísť von, lebo dieťa, raz mu bude zima, raz potrebuje spať, potom potrebuje jest, pre baliť. Povinné sa gulat na zemi, potrebuje aby malo dieťa pevný režim.
Cvičila s nim, aby čo najskôr sedel, kamerovala každý prd...manzela odsunula na vedľajšiu koľaj. Aj keď sme tam chodili, už sa nám nevenovala, a manželovi tiež nedovolila, lebo dieťa potrebuje obidvoch rodičov pri sebe 😄
Viete si predstaviť, prebaluju ho, jeden ho hladká po hlave a druhy po nohách 🫣 kojila a on malého musel pritom držať za ruku atď. 🙂
Mne to prišlo divne, ale ok. Nikdy som jej nič nevycitsla. Len raz, keď moja dcéra mala zle obdobie, tak som zrušila výlet. Povedala som ze ma asi obdobie vzdoru, či čo to je, že len vrieska, bije nás... A ona, ze to preto, že matka vyzerá ináč, že ja sa na materstvo nehodí, lebo si všimla, ako sa správame k dcére, že ju necháme samu na zemi a my si kľudne vypijeme kávu a preto vždy padá na zadok, keď chodí, lebo sme ju nestimulovali. Vtedy som jej drzo povedala ze dieťa nie je kkt, že ho treba stimulovať, aby stal a nepadal. A odvtedy sme o sebe ani nepočuli ani sme sa nevideli. 😏

ivik4
4. máj 2025

Nie
Posledny raz kedy sme boli s naj kamoskou spolu vsetci 4ja,bolo ked mali nase deti 2 roky. Jej dcera mojmu synovi dost ublizovala. Vyriesili sme to, odvtedy sme sa nestretavali aj s detmi. Vlastne je to super 😄. Pri malych sme sa nemuseli nahanat, neprekrikoval nas nik, mali sme cas pre seba. Teraz budu mat nase deti 10 ( narodene aj v rovnaky mesiac ) a stretavame sa stale spolu my 2,cele roky. Nemenili by sme

terezka1947
4. máj 2025

@autorka ja si, bohužiaľ,aj po osobnej skúsenosti myslím,že nikdy ste skutočne priatelky,či kamarátky neboli. Možno si to len doteraz,kým nejaké problémy a nedorozumenia nenastali,nevidela.

lujza123
4. máj 2025

Niektorym ženám sa stane ze ked sa im narodia deti tak im začne hrabať. Doslova

Jedine riesenie je dočasne prerušiť kontakt, stretávať sa bez deti. Pravé kamarátstvo vydrží pár rokov prestávky kým sa dotyčnej ukľudní hormón. Väčšinou stačí len počkat do konca rodičovskej, vtedy ženám spravidla šibe najviac

lenkakravcova
4. máj 2025

Možno sa chce len proste posťažovať na to svoje a dáva to takým spôsobom. Však jej normálne odpovedz. Ona prestane. Možno si to ani neuvedomuje. Žeby sa vám kvôli takej hlúposti pokazilo kamarátstvo, to by bolo odveci.

ivangeline
4. máj 2025

Porovnávanie je nesprávne. Ona ma mať také dieťa a ty také. Hotovo.

margitaf
4. máj 2025

Dobera si ťa kvôli režimu a potom sa sťažuje ,že jej nespí a je neposlušný a taký a onaky a má problém so spánkom keď doňho furt tlačí sladkosti a blbiny,čiže dieťa by mohlo byť ok,len ona má asi problém nie dieťa

amore_suomi_kawaii
4. máj 2025
@nikpa

Charakter ľudí sa prejavuje az v určitých životnych situáciách a tu to bolo narodenie vašich detí. Takže si už konečne zistila, že vlastne nie ste až tak na jednej vlnovej dĺžke, ako to doteraz vyzeralo. Povznes sa nad tým, vzťahy sa vyvíjajú celý život, nielen tie partnerské ale aj kamarátske.

@nikpa presne. Lepšie by som to nenapisala

taktotedanie
4. máj 2025

Kamaratky su boli a budu
Najdete si mozno k sebe cestu inokedy
Teraz by som prerusila vztahy a komunikaciu na minimum, nezvyknem sa obklopovat niekym kto mi zato nestoji

tyriss
4. máj 2025

Presne preto sa stretavame s kamoskami na kavach bez deti. Bravat deti na stretnutia znamena, ze nikto z neho nebude nic mat. Zbytocne strateny cas. Bud bez deti na kave alebo s detmi na ihrisku a to vtedy vieme, ze sa vobec neporozpravame, kedze na tie svoje deti si tam aj davame pozor a sme v strehu. Zaver - stretavajte sa bez deti ak z toho stretnutia aj chcete nieco mat. Ja mam aj pravidlo, ze sa na takych stretnutiach nebavime o detoch.

janickacrazy
4. máj 2025

Veď si ich vymente na pár hodín a hneď jej to docvakne. Možno druhé bude mať ona spokojné a ty uplakané, nikdy nevieš. Ja som tiež tak chodila do sestrou vonku, jej syn bol kľudný, spavy, vôbec neplakal nikdy, môj bol ako z divých vajec, akčný, spať nechcel skoro vôbec. Ale teda občas som aj ja niečo také povedala, že aké to má super jednoduché. No určite nás to nerozdelilo, neboli to naše prvé deti, takže vieme, že každé je iné. Možno sa ozaj skúste stretávať bez detí, aspoň si oddychnete od nich trochu.

lauricka
4. máj 2025

Prečo jej to nepovieš tak, ako si to tu napísala. Veď sa postazuj aj ty, vo máš ťažké. A tiež že nechceš deti porovnávať, každé je jedinečné a má svoje tempo, nikto nevie, aké nakoniec budú v budúcnosti. Aj to jej môžeš povedať, že ťa mrzí, ze si týmto kazite vzťah. Ak by pokračovala, asi by som trávila čas radšej s niekým iným.

eskop
4. máj 2025

Ja by som to vôbec neriešila.. ste kamošky, ona ta tak berie, že sa ti postazuje a čaká od teba oporu a podporu,možno nejaké pochopenie... ja mam tiež kamošky s ktorými sa bavíme len o deťoch 🤣 a potom mam jednu z najlepších kamosiek ,ktorej sa narodilo tiež také iste dieťatko ako mam ja s dg... takže sa postazujeme jedna druhej , raz ja jej dávam podporu raz ona mne.. a presne o tom to ma byt.. určite by som koli takejto banalite nezahadzovala kamošku, bože... váž si ze v dnešnej dobe máš kamarátku roky.. ❤️❤️❤️ držím palce .. spravte si čas pre seba dve, choďte do kina, na nákupy, pospominajte staré časy bez deti...

maya_hi
6. máj 2025

A ako vás rozdelili? Prečo by ste stále nemohli byť kamarátky? Píšeš "ona nevie, nevidí..." tak jej o tom povedz. Komunikuj s ňou. Kľudne sa pohádajte. Veď vzťahy nie sú vtedy o.k. ak sú úplne bezkonfliktné a vo všetkom spolu súhlasíte. Vzťahy sú aj o hádke, o rozchode a návrate. A hlavne ak ste tak dlho kamarátky, stálo by za to na tom pracovať. A niektoré veci jednoducho aj neriešiť 😏 Deti podrastú, zase prídu iné veci na pretriasanie

alcielle
6. máj 2025

To vas nerozdelili deti, ale ona a jej povaha alebo ako ro napisat ... Skoda no na druhej strane sa ti prirodzene oddeluje zrno od pliev. Dobru kamosku si asi predstavujeme vsetci inak. Ale dala by som jej slusnu ale pravdivu spatnu vazbu, mozno sa casom zamysli nad tym.

belaanabela
6. máj 2025

Áno stalo sa mi to s jednou osobou...celý problém bol v tom že moja dcéra je o 3 a pol r. Staršia čo je u malých detí dosť evidentne A to druhé mladšie dieťa sa v kuse porovnavalo....čo nerobilo dobrotu a ani sa jej nemohla v ničom rovnavať....Skončilo to tak že "urazena" mamka rozniesla Drb že moja robí deťom zle a postarala sa ešte aj nadramec 🤦🤦🤦 No nech sa jej darí ako si zaslúži🤞

andrea2323
6. máj 2025
@kavasmliekom

U nás to bolo podobne. Od prvej triedy na ZŠ sme spolu sedeli, jedna bez druhej sme nedychali, strednú sme si vybrali rovnakú. V rovnakom čase, po týždni sme sa vydávali, jedna druhej svedok...ja som otehotnela, jej sa nedarilo. Ale ani to nás nerozdelilo. Na druhý deň bola za mnou v pôrodnici, fakt ako sestra. Ešte aj s dcérou sme chodili k nim, aj na prespavacku, vlastne sa nič nezmenilo, moja dcéra spala hocikde, nikdy nebol problém s jedením, s hraním..až otehotnela ona. Už musela mať ona pravidelný režim, pravidelne ako hodinky, vtedy vstávať, vtedy jest, cvičiť, vitamíny, prechádzka atď. Vždy keď ma volala k nim, tak niečo robila, ako diablom posadnutá. Dobre, chapala som, prvé tehotenstvo, možno sa bála, že to zle dopadne, alebo čítala nejakú sprostosť, že nemôže žiť normálnym životom.
Aj tak som sa prispôsobila. A keď porodila, už to začalo, nemôže vysavať, nemôže telefonovať, nemôže variť, nemôže vetrať, ani ísť von, lebo dieťa, raz mu bude zima, raz potrebuje spať, potom potrebuje jest, pre baliť. Povinné sa gulat na zemi, potrebuje aby malo dieťa pevný režim.
Cvičila s nim, aby čo najskôr sedel, kamerovala každý prd...manzela odsunula na vedľajšiu koľaj. Aj keď sme tam chodili, už sa nám nevenovala, a manželovi tiež nedovolila, lebo dieťa potrebuje obidvoch rodičov pri sebe 😄
Viete si predstaviť, prebaluju ho, jeden ho hladká po hlave a druhy po nohách 🫣 kojila a on malého musel pritom držať za ruku atď. 🙂
Mne to prišlo divne, ale ok. Nikdy som jej nič nevycitsla. Len raz, keď moja dcéra mala zle obdobie, tak som zrušila výlet. Povedala som ze ma asi obdobie vzdoru, či čo to je, že len vrieska, bije nás... A ona, ze to preto, že matka vyzerá ináč, že ja sa na materstvo nehodí, lebo si všimla, ako sa správame k dcére, že ju necháme samu na zemi a my si kľudne vypijeme kávu a preto vždy padá na zadok, keď chodí, lebo sme ju nestimulovali. Vtedy som jej drzo povedala ze dieťa nie je kkt, že ho treba stimulovať, aby stal a nepadal. A odvtedy sme o sebe ani nepočuli ani sme sa nevideli. 😏

@kavasmliekom záver pobavil 🤣🤣🤣🤣🤣

alcielle
6. máj 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom 🤣👍🏻

teedynka
6. máj 2025

Ja mam tri deti a este so ziadnou kamoškou som sa neprestala bavit kvoli detom 🤦
Ale tak my sa bavime o "dospelackych" veciach, neriesime nonstop len deti, pupocnu snuru nam prestrihli uz v porodnici 🤣🤣 a osobne sa vyhybam zenam, ktore vkuse riesia len deti, akoby iny svet prestal existovat ...

jankaa26
6. máj 2025

Inac toto neznasam. Ked maju zeny pocit, ze maju horsi život nez ostatni. Teda najhorši. Pritom pravda je presny opak. A este to budu niekomu oplieskavat o hlavu,ako sa maju ti druhi super a ako ona zle.

kavasmliekom
6. máj 2025
@alcielle

@kavasmliekom 🤣👍🏻

@andrea2323
@alcielle a nie je to tak? 🤣

mooonika1975
6. máj 2025

Tak si dajte oddych od seba, uvidíš, či si budete chýbať, potom sa trošku utrasiete