icon

Sestra podviedla muža

10. sep 2025

Ahojte... mpja sestra má 35r a pred pár dňami som sa dozvedela, že podvádza svojho manžela, popravde jej muž je taký dobráčisko, síce trochu nudný, toto by mi však nenapadlo. Čo je ale najhoršie je fakt, že som sa dozvedela, že ich 4r dcéra nie je jeho. Informácia je to overená aj testom otcovstva, takže naozaj na sto percent malá nie je jeho... neviem čo robiť a hrozne ma to ťaží, nechcem sestre skaziť manželstvo a zároveň sa vždy cítim zle, keď vidím jej manžela a viem, že je takto ťahaný za nos. Povedali by ste pravdu alebo sa do toho memám montovať? Viem to už dva mesiace a naozaj ma to ťaží. Druhá vec je, že maličká ho volá tato a on sa hrozne snaží byť dobrým otcom, nechcem mu ublížiť.

Strana
z4
maryetta
10. sep 2025

Ja sa riadim heslom-radsej bolestiva pravda ako sladke klamstvo.
Ty si uz sestre povedala ze aka je situacia. Teraz sa s tym musi popasovat ona.
Asi si doteraz ani ona sama nechcela priznat ze pravda moze byt aj takato. Bremeno pravdy/klamstva si nesie ona.
A to ze kazde klamstvo sa raz prevali je hadam iste.
Akurat mozes dohovorit sestre. Ako bolo vyssie spomenute-radsej nech sa to dozvie od nej doma. Nech ma cas s tym pracovat. Prijat.
Ako niekde od lekara v ordinacii.

cacianka
10. sep 2025
@katarinaba

@cacianka tak sa ta opytam - ako by si s tym zila ty? V pohode? Tak gratulujem. Prizerat sa tomu.Pozerat sa tomu cloveku do oci a usmievat sa, ved salam banan. Ja by som to nedokazala. To nie je o rozkazovani sestre ako ma zit. Ved jej nerozkazuje aby ho uz nepodvadzala. Len je kaze uviest pravdu. To so sposobom zivota nema nic.
A ako tu mnohe pisu - ze mozno to on vie - no nie, nevie, lebo to by sestra povedala, ze o tom vie a nech si to necha pre seba pred ostatnou rodinou.
Kazdopadne - ja mam svoj nazor, ty svoj. Autorka nech sa uz rozhodne sama. Pekny den.

@katarinaba čítala si s porozumením môj príspevok a aj ten predtým ? vyjadrila som sa že má riešiť sestru, len to môže , apelovať na ňu, aby povedala mužovi pravdu. aj mne by sa veľmi ťažko žilo, keby viem ťaživé tajomstvo, ale nie vždy je nám súdené aby sme ho vyslovili. takže ti ujasňujem, že klamstvo nepodporujem, štíti sa mi, ale názor mám, že autorka môže prioritne riešiť iba svoju sestru a nie švagra. lebo je limitovaná aj internými informáciami o zdravotnom stave malej pacientky a prevalenie by sa sakra mohlo dotknúť jej pracovnej pozície

anonym_262325
10. sep 2025

A podstatná vec
Uz len z dôvodu!!!ze dieťa ma zdravotné problémy tak by sa mala vedieť pravda!

dundulica
10. sep 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 pretože malá je chorá, má isté autoimunitné ochorenie a je dosť možné, že bude potrebovať krv, ja pracujem na oddelení, kam malá patrí a toto sme riešili a kolegyňa mi povedala, že nesedia krvné skupiny, pretože obaja sú rh- a malá je teda pozitív, takže darcom byť nebude môcť, ak na to príde. Nie žiadna tretia strana ani nič podobného.

@anonym_autor ak pracuješ na oddelení tak vieš aj to, že ak je malá Rh+ môže prijať krv aj od Rh-

autor
10. sep 2025
@dundulica

@anonym_autor ak pracuješ na oddelení tak vieš aj to, že ak je malá Rh+ môže prijať krv aj od Rh-

@dundulica nie od kompletne odlišnej krvnej skupiny každopádne

Nedávam tu všetky detaily, pretože nie som na výsluchu u polície, asi posledná odpoveď odo mňa, kto nsverí, toho nepresviedčam, ešte raz vďaka za všetky slušne vyjadrené názory. Zrejms skúsim prehovoriť so sestrou znova.

anonym_262325
10. sep 2025

Takže píšte si co chcete je to stále nesprávne a ešte ked to môže ohroziť zdravie alebo život dieťaťa
Neviem kde ľudia podeli rozum
Ale ajtak si myslim že táto téma je fake ale je to jedno

magdalienka11
10. sep 2025

@anonym_autor nie je to tvoja vec. Nechaj pracovať karmu. Pravda vždy vyjde skôr alebo neskôr na povrch.

minenkaa
10. sep 2025
@anonym_262325

Takže píšte si co chcete je to stále nesprávne a ešte ked to môže ohroziť zdravie alebo život dieťaťa
Neviem kde ľudia podeli rozum
Ale ajtak si myslim že táto téma je fake ale je to jedno

@anonym_262325 kde je ohrozený zivot alebo môže byt

rozculena
Autor odpoveď zmazal
rozculena
10. sep 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 pretože malá je chorá, má isté autoimunitné ochorenie a je dosť možné, že bude potrebovať krv, ja pracujem na oddelení, kam malá patrí a toto sme riešili a kolegyňa mi povedala, že nesedia krvné skupiny, pretože obaja sú rh- a malá je teda pozitív, takže darcom byť nebude môcť, ak na to príde. Nie žiadna tretia strana ani nič podobného.

@anonym_autor len tak ste tam robili krvné testy a len tak niektorá zistila,že to nesedí.prečo o tom nebol informovaný ošetrujúci lekár a rodičia? Prečo lekár neinformoval rodičov?

januska12323
10. sep 2025

Krv sa vyšetruje bez súhlasu rodičov? Nie sú informovaní o výsledkoch?

jamimo
10. sep 2025
@evcagabi

@really8 mas pravdu. ja som musela ist na cistenie po spontannom potrate o kt.vedel len chlap a po par tyzdnoch sa ma mama - zdr.sestra pytala, preco som bola na potrat. Takze ano, zdravotne sestry su najvacsie drbny a bolo mi na grc z tej, co nieco take z huby vypustila. Keby mi vtedy mama povie, ktora urobila taketo reci, tak by som jej bola schopna ist aj hubu rozbit.

@evcagabi absolútne s tebou súhlasím. Ja napríklad viem už dávno minimálne o 5 verejne známych osobách ich diagnózy. Dozvedela som sa ich náhodou v špecializovanej ambulancii, alebo z ich okolia zdravotného personálu, pracovníčky v zdr. poisťovni... Nikdy som to nikomu nepovedala, len som sa doma pred mužom rozčúlila, čo to má znamenať 🤔
A ešte jedna skúsenosť. Umrel nám v minulosti sused. Ok, vyzeral biedne. Samozrejme, že pri prvej príležitosti suseda po pohrebe👉 mojej mame vyklopila úplne bez chochmesu, čo mu bolo. Jasné, že pracovala v zdr. poisťovni. Hnus!

mirokub
Odpoveď bola odstránená
katarinka963
10. sep 2025
@cacianka

aké debiliny tu ženy predvádzajú, chce se mi blejt velebnosti...
načo sa vypytujete podrobnosti, čo ste kriminálka ?!
ke´d neveríte, nečítajte, chráňte si zrak a nervy.

@cacianka pani múdra

anonym_e331f7
10. sep 2025

Povedala by som mu to, nech má chlap šancu na dobrú partnerku a vlastné deti. To čo robí tvoja sestra je extrémny hnus.

bashka80
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak ho neprestane podvádzať, toto sa prevalí na 100%. Prve tehotenstvo medzi Rh- ženou a Rh+ mužom je v poriadku, ale druhé už bude rizikové, pretože jej telo si vytvorilo protilátky na Rg+ krv. Môže sa stať, že to dieťa ani nedonosí. Ja tak trochu pochybujem, či fakt pracuješ v zdravotníctve, keď toto nevieš. Hlavne ak sestra nebola pri prvom tehotenstve imunizovaná, čo sa asi nebola, keďže dieťa má zdravotné problémy.

basullinka
10. sep 2025
@anonym_autor

Najprv sa riešila tá krv, po tej som o tom nejaký čas rozmýšľala, nešla som za ňou hneď, pretože som tiež nechcela zbytočne robiť problémy, neskôr sme sa jednoducho porozprávali a ona priznala tieto ostatné veci o ktorých som dovtedy netušila, neviem kde v tom vidieť klamstvo

@anonym_autor ďakujem za vysvetlenie 🙂 asi jediné tlačiť na sestru, nech povie pravdu

lenka.25
10. sep 2025

Ja ťa nahodou chápem . Xy rokov bude žiť v nevedomosti a náhodou to po rokoch praskne a bude to mat veľmi ťažké následky aj na “otcovi “ aj na dieťati . Ja by som zatlačila na sestru , nech mu to povie . Veď to nie je sranda . Tiež by mi bolo nevoľno , pri každej návšteve , oslave atd na nich pozerať .

anonym_cc0a49
10. sep 2025

@anonym_autor
@anonym_autor
Pritlač na ségru,nech mu to vykrámi ona,nie ty...

pako24
10. sep 2025
@anonym_autor

@katarinaba ďakujem za pochopenie, áno. Práve toto je to čo ma ťaží, že sa jednoducho pozerám na niekoho, kto žije v klamstve. Nechcem nikomu kaziť život a už vôbec nie svojej neteri, nie som žiadna nepríjemná ženská, ktorá si to užíva.

@anonym_autor nerieš to, aj tak si už riešila, čo si nemala...
1. dozvedela si sa o tom v práci, máš povinnosť mlčanlivosti,
2. ak je potenciálny darca nekompatibilný, hľadá sa iný kompatibilný, tam to končí,
3. žijú s tým 4 roky, vedomky či nevedomky, je nezmysel vŕtať sa v tom teraz,
4. ži svoj život a nerieš nadprácou iných, každý má dosť svojich starostí,
5. prečo by si mala mať výčitky svedomia k tomu, čo urobili iné osoby pred x rokmi?

anonym_700923
10. sep 2025

@anonym_autor Smutne ze mas sestru ku*vu. Chudak muz.

bystrozraky
10. sep 2025
@anonym_autor

Nechcem any ste to chápali, že chcem sestre alebo malej ublížiť, to vôbec nie je v mojom úmysle, rozhodne nechcem. Obe mám rada, chcela som len vedieť názor ostatných. Akoby sa zachovali iní v mojej situácií. Nie je to tak, že chcem sestru pranierovať

@anonym_autor Ak im nechceš ublížiť, tak to nechaj tak. Keď to povieš, tým ublížiš všetkým, aj sebe. Nechaj to na nich. Očividne to zámena v nemocnici nebola, keď má dvoch kandidátov 🙂 Pre svoju spokojnosť si povedz: ako dobre, že ja také problémy nemám.

anonym_e23515
14. sep 2025

@anonym_autor Povedz to jej mužovi, on si nezaslúži ako za trest premrhavat s ňou ďalšie roky svojho života, ktoré by mohol investovať normálnej žene.

Strana
z4