icon

Som zlá, keď chcem deň pre seba?

13. nov 2024

Ahojte, píšem sem, pretože potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Ide o to, že som s priateľom rok cca. Ja bývam sama na byte a on býva u rodičov (presťahovala som sa sem kvôli prácu a on je tu domáci). Pracujem v dosť časovo náročnej práci (24hod služby, atď...), on v it firme s flexibilnou pracovnou dobou, home office atď... Takže asi nechápe, čo to obnáša. No ale ide o to, že vždy keď mám voľný víkend alebo nejaké voľno, tak chce ísť ku mne prespať, čo mi nevadí, chcem ho pri sebe. Tento víkend budem mať voľný a potom ďalšie 3 víkendy som v práci. Takže sme sa dohodli, že príde ku mne z piatka na sobotu a v sobotu pôjdeme s jeho rodinou niekam. no napísal mi, že by chcel u mňa ostať aj zo soboty na nedeľu. Ja som sa ale tešila, že si spravím taký deň pre seba, vstanem o 11, budem sa motať po byte v pyžame, poupratujem si, no chápete asi čo myslím. A keď som váhala, tak sa asi urazil, lebo mi dnes ešte nenapísal, riešili sme to včera večer. Teraz keď to navrhol, mám pocit, že ho nemôžem odmietnuť, ale keď si predstavím, ale fakt by som chcela byť sama, som introvert, práca s ľuďmi je náročná, no cítim sa ako xantippa, ktorá neznáša svojho priateľa. Keď som sa mu snažila povedať, že potrebujem v nedeľu upratať atď... Tak že on ráno zmizne preč a neviem čo, ale ja by som ho nedokázala vyhodiť chápete. A on aj skoro ráno vstáva, takže sa ani nevyspim, no celé zle. Čo poviete?? Vy by ste sa urazili? Mám právo na deň osamote? Cez týždeň tiež spolu trávime čas, len nespí u mňa, lebo vstávam ráno o piatej do práce a to sa mu nechce vstávať lol

januska12323
13. nov 2024

Počkaj on má doma izbu s bratom, má viac ako 18, dobrú prácu a namiesto skúšky bývania s tebou sa radšej urazí? Huh?

marcellka32
13. nov 2024

🍿 tu bude ešte veselo

autor
13. nov 2024

@mamutka tiež 24

autor
13. nov 2024

@marcellka32 no ja by som chcela, aby tiež nejaký čas býval sám, aby si vyskúšal, čo to obnáša (starať sa o domácnosť, naučiť sa prať atď...)a potom môžeme bývať spolu. No lenže to on nechce, lebo nájom je zbytočný. Takže sme v takom mŕtvom bode v tomto. Fakt ako netuším, čo mám robiť no, preto píšem tu

stanulienkat
13. nov 2024

Na jednej strane chápeme aj teba, že chceš mať občas čas pre seba, na druhej strane chápem aj jeho, že sa mu máli čas s tebou. Tretia vec-nerozumiem mnohým prispievateľkám prečo už rozprávajú o svadbe a o smerovaní vzťahu.😁 Ste spolu len rok. Mate cas. Nie kazdeho zivotnym poslanim je hned uloveneho chlapa dohnat k oltaru. Užívajte si sami seba a slobodu.

vanilkovazmrzka
13. nov 2024

Mas pravo na den osamote a mas pravo hlavne si to s nim normalne vydiskutovat

Hlavne nechapem preco nebyvate spolu? Necitil by sa tym padom odstrceny ten jeden z dvoch dni kedy mas volno, keby ste sa videli kazdy den hoc aj chvilku

lindous
13. nov 2024

Fuuuha, tak tu sú za mňa úplne iné problemy ako to kde a ako strávite nedeľu 😅

vler
13. nov 2024

Autorka, podla mna tento vztah nema buducnost. On do podnajmu nepojde, a Ty-bud si uvedomis sama alebo precitas milion tem tu na konovi o tom ake su zeny nestastne z byvania u muzovych rodicov-sa k nemu nenastahujes

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
13. nov 2024

Ved si ho vyskusaj u seba v byte, ci je prakticky alebo si pride k tebe len uzivat a navarte mi niekto.
Ked k tebe pride, prinesie nieco jest? Uprace si po sebe?
No ja neviem, po roku este nemusi byt hrr do spolocneho byvania, ved sa len spoznavate.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanafrank00
13. nov 2024

Je to úplne v pohode stačí si k tomu sadnúť a vyjadriť čo to pre vás znamená a ako to cítite ak to nebude tolerovať dovi. Mala som to podobné stále na mne nalepený mala som toho plné zuby kým sme sa tak nepohadali že som buchla dverami a odišla od neho. Trvalo mu to pár mesiacov ale potom sa zasa ozval a ako sa cítim a či chcem rešpektuje už 5 rokov . Ak to myslí naozaj s vami vážne tak to rešpektovať musí nerobíte nič zlé . Ak nie raz budete mať toho nad hlavu bez oddychu a psychicky oddych je dôležitý. A ešte niečo netreba riešiť kto má naročnejsiu pracu a kto nie . On chce vypadnúť z domu tomu tiež rozumiem ale treba sa rešpektovať navzájom

culienka
13. nov 2024

Ja si myslím ze máš právo na deň osamote. On si k tebe príde odpočinúť od plného domu alebo bytu kde býva s celou rodinou. U teba ma kľud tak sa mu tam určite páči. Ale na tvojom mieste by som trvala na svojom. Však nech ti prispeje na nájom aby si nemusela toľko pracovať a môžte pekne byť spolu každý víkend. A okrem iného keď náhodou by ste začali spolu bývať alebo mali deti tak už nebude jednoduché mať deň iba pre seba, takže si to treba užiť teraz.

autor
13. nov 2024

@lonely66 áno, dosť si to vystihla 😅

olimuc
13. nov 2024

Plany si rob podla seba, v 24 byvat s mamou s mladsim bratom v izbe je na zvazenie, ci sa vobec oplati spustat z vlastnych priorit … v tomto pripade neoplati, mama hotel uprace, uvari atd a k tebe uzit si dospelackeho zivota, ale nemat ziadne povinnosti. Uzi si pokial chces a ked sa objavi niekto prespektivny vymen ho …

oslo1
13. nov 2024

Autorka, aj ja mam Rada tieto volne dni Len Sama pre seba. Mam ich strasne Malo. Ale je to super.
Ked ta chce partner vidiet kazdy den, tak nech si ta zoberie za zenu.
On sa k tebe nasackuje, Ty mu okolo riti budes behat a on potom pojdem k maminke. A Ty mozes upratovat.
Takto by si SA o 11 vyvalila do vane, o 12 dala maslovy chleba, urobila cely den co chces.
Takto tam mas navstevu, ktorej aj navarit musis.
Ja ta chapem. Ja som za onych cias mala tiez az jeden vikend do tyzdna volny a teda program som mala dopredu naplanovany. A byt doma a oddychnut si patri tiez k zivotnu.

evazhoufova
13. nov 2024

Škrípe to, chalanko je rozmaznany

sante81
13. nov 2024

Prežila som niečo podobné skoro 2 roky, non-stop chlapa za ritou a u seba, on mal byt, pôvodný stav , a býval u mamy.
3mes vozil kufre v aute a chcel sa nasťahovať, mne chýbal čas pre seba, bez detí , bez muža, proste vyhorena z práce, z domácností, do dnes to nepochopil.
Takže som radšej zostala sama a keď su deti preč, ležím , pozerám Netflix a nemusím nikomu behať okolo riti 🍀😉

minenkak
13. nov 2024

Chlapi si chodí k tebe pospať a oddýchnuť od rodiny,dúfam,že aspoň nakúpi kopec jedla keď je u teba

janage
13. nov 2024

Nepíšeš ale nič o tom ako funguje doma, ci ma koníčky, ako poobede trávi čas. S tebou? Kde? V byte, mimo bytu...
V byte vyžaduje, aby si sa len jemu prispôsobila, či sa prispôsobuje aj on.
Lebo môže byť, že každý deň vozí mame nákup, hodí do umývačky či práčky bežne a tiež normálne vysáva atď.
To nikde nevidím. Ako chalan funguje doma.
Ako funguje s tebou. Či chce, aby si ho mala za návštevu, či si ho do tej pozície postavila ty sama.
Véd kým ty budeš do 11 späť on môže počúvať hudbu cez sluchátka, čítať, skočiť si zabehať, na nákup.....
Upratovať môžete v pyžame spolu a navariť tiež alebo môže objednať on. Vlastne by ti mohol deň ešte spríjemniť a uľahčiť. Ale to by nesmel byť návšteva.

marca12
13. nov 2024

Keby ste chodili spolu mesiac,nepoviem. Ale po roku robis taketo? Ked budete spolu zit,tak kam ho posles,ked budes chciet byt sama? Ved vsetko mozes robit,aj ked tam je. Aj v pyzame sa poflakovat,aj upratovat aspon ti pomoze.

nurielka
13. nov 2024

Och toto by som nedávala, držím ti palce. Máš právo na svoj oddych, aj keď druhú stranu tiež chápem, keď som sa zamilovala chcela som mať toho druhého stále pri sebe. Ale frajer sa musí zamyslieť, hypotéka tiež nie je všetko.. to dokedy bude čakať do 30 kým nenasetri na časť hypo.. amen s takým.

anickaaa6aaa
13. nov 2024

Dnešní muži v 24r nie sú chlapi ako kedysi. Su to bohužiaľ ešte deti…

mandarinka555
13. nov 2024

@marca12 Ale toto je učebnicový príklad, zvaný "mamin cecok" 🙈 Absolútne nepoužiteľný do bežného života...Mama operie, navarí, uprace a on nič, len si chodí ku frajerke zatrtkať...Absolútne neschopný jedinec.... A autorke len toľko, zamkni sa a oddychuj, lebo toto rozmaznané decko ti k životu netreba.

janage
13. nov 2024

@mandarinka555 ale odkiaľ vy všetky viete, že sa stará mama o všetko a on nič nerobí doma?
24 rokov ak má VŠ je tesne po výške, možno rok po.
Dnes maturujú 19 roční plus 5 rokov výška.
@autorka šetrí si chalan na hypotéku? Lebo keď áno, tak v takom zmysle nájom je vyhadzovanie peňazí.
Radšej rok, dva v detskej izbe s plným zapojením do domácnosti a šetrením si...
Plus nevieme ako na tom doma sú. Prispieva doma na náklady na bývanie a stravu?
Sadnúť a dohodnúť sa, koľko času je u teba, prispieť na náklady atď. Normálna komunikácia. Aká je jeho predstava aka tvoja. Co sa s tým dá, nedá robiť

autor
13. nov 2024

@janage on nemá vysokú, pracuje už 4.rok, prispieva nejako 100€ a varí doma raz za týždeň

autor
13. nov 2024

Jaj a zarobí cez 2tisic. Preto ma to štve, lebo peniaze na to má, ale jemu sa to podľa mňa proste nechce riešiť, zháňať si byt, nejako ho zariadiť...

madeincssr
13. nov 2024

AUTORKA ty priatela poznas najlepsie, aky je clovek a co k nemu citis a on k tebe. Rady (najma tie radikalne) tu na MK ber s rezervou. Suladneho partnera bezny smrtelnik najde 0 (nula) az 1-2 krat za zivot (cim netvrdim, ze je to ten tvoj aktualny). Mnohi radikali ziju napokon sami a, hoci si to mnohi vychvaluju, skutocnost nemusi byt az taka idealna, najma po vyleteni deti z hniezda.

autor
13. nov 2024

@anickaaa6aaa no on mi tiež niekedy tvrdí, že sa cíti na 16 a nie na 24. Tak jamu vždy poviem, že keď sa osamostatní, tak sa už tak cítiť nebude 😅