Svadba pod psychickým tlakom
Ahojte, so snúbencom, s ktorým sme spolu už dlhé roky chystáme svadbu, má byť o 2 týždne.. keďže výdavky na ňu sú veľké, posledné 2 roky sme obaja veľa makali pracovne ale aj čo sa týka vlastného bývania, najmä partner pracoval naozaj veľmi veľa všetko čo mohol, bola to však jeho iniciatíva, vlastne on bol hlavne za to, aby sme mali veľkú svadbu čo sa týka počtu hostí.. vravel, že to bude v pohode že to zvládne, že je to krátke obdobie, potom polavi.. lenže teraz sa mi priznal, že mu je už nejakú dobu zle, psychicky.. že má pocit že to celé bolo naňho príliš veľa, že je nešťastný a má aj samovražedné myšlienky.. spýtala som sa ho, či chce zrušiť svadbu, vravel že nie, že ma ľúbi a chce si ma vziať.. mne je však z toho ťažko, jednak mi ho je ľúto a chcem mu pomôcť, na druhej strane však neviem kde mi hlava stojí keďže už svadba klope na dvere, a tiež mi je ťažko z toho, že v období, ktoré by malo byť pre nás krásne a šťastné, on má úplne iné pocity..
@kavasmliekom mysliet si mozeme hocico...fakt je, ze je labilny a naozaj by som to prehodnotila...
@nyusika na každého to môže byť veľa. Tu skôr by ma trápilo, že kvôli čomu potrebuje mať takú veľkú svadbu a či už majú všetko podstatné a už toto im k šťastiu chýbalo.
Akože nepopulárny názor, ale svadba je niečo tak extrémne precenovane...v živote by som nedala za svadbu viac ako 2000€. V živote. Tie peniaze môžu ísť do toľko veci, ale ľudia to predrbu za jeden deň, kde sa aj tak polovica ozerie a nebude si to pamätať. A nikdy by mi nestala svadba za zdravie. Nikdy. A po tomto by som si ju ani užiť nevedela.
Ja toto asi nikdy nepochopím, vrážať do svadby nehorázne peniaze a ísť sa kvôli tomu zodrať 🤦🏼♀️ veď keď na to nemám, tak načo? A čo to vlastne dá človeku do života? Nič. Možno pár pekných fotiek. A minuté tisíce eur. A minutý čas. Kvôli jednému dňu v živote.
Mňa by zaujímalo, koľko hostí máte a aké si mala ty nároky na svadbu. Aj tu často vidno, aké majú niektoré nevesty požiadavky. 🙏🤦 Ak ťa ľúbi, chce, aby si bola šťastná, chce ti splniť všetko, čo ti na očiach vidí, tak jasné, že vyhorí a vôbec nemusí byť labilný. Jednoducho zamilovanosť, stres zo svadby, či je pre teba dosť dobrý, či ti dokáže všetko splniť.. Poviem ti, ako osoba, ktorej sa tiež tento mesiac žení brat, že by som ho "zabila", keby toto viem. Povedala by som mu, nech sa v kľude zoberie aj o dvoch svedkoch, hlavne nech je šťastný a aj do obálky by som mu dala.
Bez ohladu na svadbu vztah a okolnosti, faktom ostava, ze ak ma clovek samovrazedne myslienky, patri do ruk psychiatra. (Niekedy je to dokonca na okamzitu hospitalizaciu). Takze by som toto urcite riesila.
@kavasmliekom mysliet si mozeme hocico...fakt je, ze je labilny a naozaj by som to prehodnotila...
@nyusika vôbec nemusí byť labilny. Veď makal ako blázon posledné dva dni. Väčšina by mala dosť.
Autorka už nič nepíše tak kto vie ako dlho to trvá, mozno sa to dalo zmeniť
Mala svadba do 20 ludi a hotovo. To sa zmestis do cca 1000 eur a mas pokoj
On ma samovrazedne sklony, ako chapem, ze je to stres, ale zasa samovrazedne sklony je tiez prehnana teakcia.
@nyusika pre PN, že si potrebuje odpočinúť. Nechápeš? Zobral si na plecia veľa úloh. nevieme čo všetko je za tým.
Polož si otázku... kedy ide človek na PN?
@isis234 neviem, ja si chodím odpočinúť na dovolenku.
Nie som kvôli únave práceneschopná.
Keď ma už teraz samovražedné myšlienky, čo bude mať po strate príjmu ?
@1gramofon a kvôli tomu má samovražedné sklony ?
A to akože nie je znak psychickej nevyrovnanosti ?
@nyusika máme veľmi málo informácií. Môžeš mať pravdu a nemusíš. je to úplne jedno pretože je to aj tak fake. Prečo by niekto založil tak vážnu diskusiu a potom nič nenapísal? Lebo takto sa nezamota do klamstiev.
Tvoj partner si vzal na plecia toho viac, ako dokázal uniesť. Určite vypísať PN, ako už bolo vyššie spomenuté.
Ja by som to zrusila...iba o svedkoxh a blízkej rodine.....už by som nikdy nemala svadbu...iba posedenie. Nemali sme veľkú... ale mali 2010, ale je to zbytocne
Nech sa dá vypísať. Ale počas maródky nemôže mať svatbu, jedna u nás mala z toho veľký problém, a to bola len na úrade a obed pre rodičov a dosť.
Teraz už nech poľavi. Dokopy sa bude dávať aj rok. Choďte potom niekde na týždeň dva, na relaxačný pobyt a nech sa rok šetrí. Je to vyčerpanie. Tam potom sú aj samovražedné myšlienky. Vitamíny veľa. Neviem akú má povahu, či je spoločenský typ, ale sociálne kontakty mať tiež v miere. Striedať oddych samoty so spoločenskými. Druhým povedať,ak by sa pýtali, že proste zdravotné problémy dlhodobé. Nemusí byť všetko tip top svatba. Hlavne nech sa bavia ľudia. Bola som na svatbe,,kde všetko vynikajúce, až na zábavu, taká suchá. Niekde to nebolo vyčačkane, ale pekné jednoduché,a ľudí nie a nie sa zbavít. Bolo to krásne. nám sa v októbri menili na svatbe hodiny, a ešte ráno o 7 sme museli byť pri hosťoch. No vyhoď ich 😁. Už som chodila boso, lebo nohy o 2 čísla väčšie 🤭
Ale vážne. Už teraz nech poľavi. Nie je to o tom, že je neschopný, ako si často chlapi potom myslia. Lebo nemusí sa z toho dostať ak sa neprelieci, a może padnúť vzťah. Pre vaše dobro, musí oddýchnuť. Dlhšie. Aj spánok, nech si dáva melatonín, čaj cez deň medovka, mučenka. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Odnesie si to vzťah. Preto musí do toho investovať svojou regeneráciou.
Ak by ste zrušili svatbu, možno by mu bolo ľúto, že chcel kamarátov. Neskôr všetci hovoria, že toto a toto by už tak nerobili, ale radšej nech o tom rozhodne on. Netlač v tomto na neho. Druhí na svatbe spomínajú aj tak na zábavu, nie na ozdoby, či koláče. Najedia sa vypijú, vytancuju. A všetko ok. Neriešte veľa.
Veľa píšem,ale ešte jedno 🙂
Napríklad, niekto si dá vyrobiť magnetky. Je to pekné. Ale keď si rodina donesie domov 5 magnetiek tak čo z toho. Prepáčte, ale u nás skončili v koši. Pretože nedá sa všetko odkladať. Vy ste prvoradi. Vaša pamiatka. Druhí ozaj budú mať v hlave len to, či sa cítili ok, nie čí dostali darček a tak.
Možno som jednoduchá, ale pri týchto jeho terajších problémoch, to môže skončiť zle. Áno, cíti sa zle, neteší sa, lebo je vyčerpaný. Nie preto, že ťa nemá rád, alebo, že on je neschopný. Ste krásni a vynimocni. A nezmení to nič, či budete mať o kvietok, o mašličku menej.
On ma samovrazedne sklony, ako chapem, ze je to stres, ale zasa samovrazedne sklony je tiez prehnana teakcia.
@domkakvet také myšlienky nie sú prehnaná reakcia. Vyhorenie, vyčerpanie. Dlhodobé namahanie nad sily si odnesie telo a psychika. Dá sa to dať ešte do poriadku. Ale čím skôr začať oddych, lebo pri dlllllhom prekračovaní síl sa môže zdravie zmeniť na trvalú chorobu
Tak toto mi pride chore.. kvoli takejto blbosti sa rucat a mat chut sa zabit?... musi byt extremne labilny, ked ho takato somarina polozi.. ja by som s takym nechcela byt, hocikedy ho polozi nejaka blbost a bude si to chciet supnut z mosta 🙄
@cyberk sobáš nie je blbosť. Je to na celý život
kvoli svadbe samovrazedne sklony ?, to co je za kus chlapa?
kvoli svadbe samovrazedne sklony ?, to co je za kus chlapa?
@princkrason to nie je kvôli svatbe, to je kvôli vyčerpaniu. Ťahá 2 roky či koľko.
@princkrason to nie je kvôli svatbe, to je kvôli vyčerpaniu. Ťahá 2 roky či koľko.
@malary a čo je jediný,vktiry veľa pracuje ?
To sa teraz pôjdu všetci hádzať pod vlak ?
Má problém, obrovský problém...ja by som si takého muža nevzala.
Chápem, že niektoré ženy toto pobúri....ale ja by som radšej cuvla. Určite mu pomohla, stala pri ňom počas liečby...ale vedome by som si takto chorého muža nevzala.
Chápem, že niektoré ženy toto pobúri....ale ja by som radšej cuvla. Určite mu pomohla, stala pri ňom počas liečby...ale vedome by som si takto chorého muža nevzala.
@nyusika toto aj mna napadlo , ze co je to za chlapa, zo swadby sa zruti ako keby dostal rakovinu a pol rodiny mu zomrela v autonehode
@nyusika väčšina mužov veľa pracuje. Potom to tak vyzerá. Lenže on to prehnal. Viem ako môj mal pol rok ale že superprehnany, nie preto že chcel, nebudem o tom písať prečo.. A rok sa z toho dostával.
Akože nepopulárny názor, ale svadba je niečo tak extrémne precenovane...v živote by som nedala za svadbu viac ako 2000€. V živote. Tie peniaze môžu ísť do toľko veci, ale ľudia to predrbu za jeden deň, kde sa aj tak polovica ozerie a nebude si to pamätať. A nikdy by mi nestala svadba za zdravie. Nikdy. A po tomto by som si ju ani užiť nevedela.
@lucia13022023 správny názor,plne súhlasím.
Definuj co je veľká svadba? Ja mam svadbu o 3 mesiace a teda nerutim sa kvôli tomu, ani nemusím driet ako kon a to budem mat do 50 ľudí. Ale dat za svadbu desiatky tisíc je prehnane, treba spraviť takú, akú si môžete dovoliť. Lebo takýmto štýlom sa možno vydal, ale chlap sa zabije, lebo to neunesie a to asi nechceš.

@nyusika on sa podľa mňa nezrutil z toho, ze má mať svadbu, ani z toho, že bude stres. Ale z toho, že je prepracovaný. Vyšťavený. Neviem síce, čo robil, koľko a za koľko, ale určite by som sa nenechala zničiť kvôli jednému "áno".