Švagor ohrozením života? Sestra žiada ospravedlnenie!
ahojte..potrebujem nazor nezavislych na tento incident..lebo ja si pripadam ze niekedy uz zijem v matrixe...Vo stvrtok som bola ss 5 rocnou dcerkou na vysetreni v susednom meste. isla som tam vlakom ..ked sme sa vybavili vola mi sestra ze pocula od mamy ze sme v meste ze je tam aj ona s muzom isli do kinekusu daco kupit a ze nas mozu hodit domov..tak som sa potesila ze nemusime ist vlakom ..aj ked na druhu stranu so svagrom nerada sadam do auta lebo zvykne jazdit dost rychlo ale pomyslela som si ze snad pojde opatrne kedze aj male dieta bude v aute (oni deti ešte nemaju)..ako strasne som sa zmylila...samozrejme jazdil rychlo prekracoval povolenu rychlost cez obec isiel 70 tkou a podobne..samozrejme sestra nic na to ta sa tvarila vsetko je OK..ja som sa vzadu len vduchu modlila nech sme cim skor doma bez ujmy..no a potom sme vysli z obce a sli sme cez taky nehodovy usek ( bola tam aj vystrazna tabula) zrazu pred nami kamion uz som videla ze svagor je nervozny ze musel ist len 80 tkou za kamionom ..z nicoho nic dupol na plyn ..v absolutne nepriehladnej zakrute zacal kamion obiehat ..zeny keby sa vyrutilo nieco z poza tej zakruty sme vsetci mrtvi..sestra samozrejme nic ale videla som na tvari ze aj ona sa zlakla..ja som sa nezdrzala spustila som nanho ci je normalny ci nas chce zabit on sa najskor len smial ze vsak nic sa nestalo ..ze on zdialky videl ze nic neslo oproti...hovorim ako mozes z dialky vidiet za zakrutu..ci ma rontgenove oci alebo co a potom uz obaja na mna ze co hystercim a neviem co..vynadala som mu do nezodpovednych s tym ze to bolo posledny krat co som sadla do ich auta a ze ked chce takto soferovat a sa zabit nech to robi ked je sam v aute...strasne som bola vytocena..a vzivote som sa tak nebala..mala som tam svoje dieta ,...svagor sa samozrejme urazil ked ma vysadili ani sme sa nepozdravili ani nic len hned odisli..mna klepalo doma ešte asi pol dna..sestra je teraz nahnevana a ze mam sa jej muzovi ospravedlnit inak k nam uz nepridu..sorry ze to pisem ako magor ale vytocena som ešte stale..
Typické koníkovské reakcie: chlap je debil!!! Autorka, nehnevaj sa na mňa, ale keď si naňho začala bliakať, on ti odpovedal, že zdiaľky videl, že nič nešlo. To, že ty si zo svojho miesta v tom čase za zákrutu nevidela, neznamená, že nevidel on predtým, že tam žiadne auto nie je. Mal už švagor niekedy dopravnú nehodu? Keď si mala pocit, že jazdí nebezpečne, mohla si ho aj slušne požiadať, nech ide pomalšie, že sa bojíš.
Ak ja osobne niečo zduše neznášam, tak je to to, keď mi niekto kecá do šoférovania. Robí mi to pravidelne (pravidelne = úplne vždy) môj muž a mám na to neskutočné nervy a to na mňa pritom ani nezvyšuje hlas. Keby po mne začal niekto bliakať počas šoférovania, že ako to jazdím a či ho chcem zabiť, v tom momente zastavujem a dotyčný ide ďalej po svojich. Takže sa pekne švagrovi ospravedlň, poďakuj za odvoz a nabudúce s ním do auta nesadaj.
Za mna si reagovala hystericky. Pytat sa niekoho ci je normalny je tazko urazlive. Dobrovolne si sa rozhodla ze s nimi sadnes do auta aj napriek tomu ze vedomost ako jazdi mas. A ak sa ti jazda zdala nebezpecna da sa to povedat aj slusne. A hlavna zasada v aute je ze nikdy nekricim a neriesim konflik s vodicom pocas jazdy.
Strasne mam rada ked pocujem argument ved jazdi 14 rokov bez nehody…
Povedz svagrovi ze ja jazdim 22rokov bez nehody na cestach svajciarsko-slovensko kde v D vsetci lietaju 200 a nikdy by som do zakruty nepredbiehala kamion. A to mam teda podstatne viacej najazdenych km ako zvoj svagor
Reagovala by som úplne rovnako, takýchto arogantných je na cestách mnoho a fakt som na to alergická.. tvoja sestra to pochopí keď raz ohrozí ich dieťa a to by som jej aj do očí povedala, tak isto mame a kazdemu kto by zomna chcel robiť hysterku za to, že nechcem aby sme sa zabili v aute!!!!
@h2 ty by si obiehala kamión v zákrute?
Staci sekunda a je problem. Nemas sa za co ospravedlnovat. Aj ja taketo podobne mam v rodine. Nesadam k nemu do auta, lebo viem ako nezodpovedne jazdi. Mas poucenie do buducna.
@jana_eyre_2 ale Ved tak si mohla pekne počkať na vlak a nebola by pohádaná so sestrou a švagrom 🙂
Autorka, ty si z pozície spolujazdca sediaceho na zadných sedačkách, venujúca sa dcére, mala lepší prehľad o premávke ako šofér auta, ktorý má výhľad a pozná svoje auto? Ale pre presnú predstavu, skús napísať, kde presne sa to stalo, lebo je zákruta a zákruta… A možno naozaj on so sestrou zle vyhodnotil situáciu. A možno si ty bola zbytočne hysterická. A už vôbec nech sa do toho nemontuje tvoj manžel, lebo on tam nebol.
@aurora33 vodič má hlavne dodržovať pravidlá cestnej premávky, v zákrute je vždy plná čiara a vtedy sa neobieha..
Pre pokoj v rodine a rodinne vztahy (ak ti na nich zalezi), by som sa ospravedlnila so slovami, ze pod navalom emocii si sa nezachovala najkludnejsie a ospravdelnujes sa za urazlive slova.
ALE uz nikdy by som k nim do auta nesadla. Ani by som im to nijako nehovorila, jednoducho ak na buduce pride ponuka na odvoz (co si myslim, ze uz nikdy po tomto nepride) slusne odmietnes. A vybavene. Netreba to dalej hrotit stylom co sa mohlo stat. Nestalo sa, prezili ste a treba to nechat tak.
Ak sa chces rozhadat a mat dusno v rodinnych vztahoch tak to mozes dalej nafukovat 🤷♀️ je to na tebe.
Nejde len o to že ste sa mohli zabiť ,v oproti idúcom aute mohol zabiť ďalších ľudí ktorých by ani nenapadlo že debil ide oproti..určite sa neospravedlňovat a za svojím názorom si stať..viac sa k tomu nevraciat a urobiť si vodičak ,zľahčuje to život..
Tvoja sestra bola tak mila, ze na Vas myslela ze Vas zoberú domov a dočkala sa tohoto. Ona určite pozna svojho muza a vie ako šoféruje. Ty si hysterka a este aj naprd sestra. Apropo moj švagor tiež šoféruje tak ze občas sa uz vidím v aute pred nami, ale nikdy by som si nedovolila mu niečo povedať. Proste to, ze ked k nemu sadnem do auta znamená, ze mu dôverujem.
@aurora33 takto inak v pohode berieš každého šoféra ktorý ťa na cestách ohrozí? Či akože ty ich nestretávas? Lebo ja ich vidím denne 100vky a normálne nechápem že to tu ospravedlňujete..
@jana_eyre_2 po tom ako tu autorka pletie píšte cez deviate by som sa necudovala, kebyže namiesto kamióna v zákrute obiehal obyčajne auto na rovnej ceste. Suhlasim, vodič má dodržiavať pravidla cestnej premávky, ale ak k niekomu dobrovoľne sadám do auta tak som ticho a nehulakam na šoféra počas jazdy.
@jana_eyre_2 ale tu nejde o toho šoféra tu ide o autorku a jej správanie. Ano jazdím denne a stretávam takých blbcov. Ja by som napr k takému do auta nesadla.
@aurora33 aha, čiže keď ťa ohrozí tak sa milo usmievaš ako to robíš často tu v diskusiach že.. 😏
Ja vychádzam z informácií čo autorka píše a tie sú celkom jasné, ako to bolo naozaj síce nikto nevie ale záhada je že napriek tomu že to nikto nevie tu toľko ľudí predpoklada že to bolo inak ako autorka vidí.. len preto že sama autom nešla.. čiže úplne vpohde sa tu ospravedlňuje ohrozenie ľudí na cestách, ale iných tu irituje že autorka si dovolila povedať šoférovi že sa počas cesty bála o svoj život a o svoje dieťa..
@jana_eyre_2 Ja som taký šofér, že by som kamión neobiehala ani na rovnej ceste, kde vidím kilometer dopredu. 😀 Jedine, že by sa fakt vliekol. Ak by išiel 80, tak by som išla za ním.
@lonely66 zas pisem ja som nevrieskala..
@h2 tak potom nerozumiem že dokážeš pochopiť šoféra ktorý ohrozuje na cestách ostatných.. to že autorka chodieva vlakom predsa neznamená že nevidí situácie na ceste správne.. čo je zákruta vie aj človek čo nevlastni vodičák..
@jana_eyre_2 toto je cesta zo ZA do Terchovej. Je to zákruta? Je. A je tam prerušovaná čiara. V smere zo Žiliny, keď je zákruta ľavotočivá, nie je problém kamión obehnúť, pretože vodič má čistý výhľad na protismerný pruh. V opačnom smere do Žiliny v istom bode zákruty nie je vhodné kamión objednať, nakoľko ide o veľký kolos, ktorý prívesom zakryje výhľad na protismerný pruh. Napríklad, aj pre toto nemôže byť úplne zrejme, či reakcia autorky bola primeraná, či nie. Zatiaľ ide len o jej subjektívny pocit.
@aurora33 kolko krat mam napisat ze som ani nekricala ani nehulakala?-.citanie s porozumenim je problem?
@gab1sol a kde som ja pisala o ziline prosim vas ?:
Toto je tak typicke pre MK. Musis popisat celu situaciu, co si robila pred a po, co robilo a povedalo pol tvojej rodiny, ako sa cela vec stala vratane kazdeho detailu.... a aj tak je polka komentarov o tom, ako je to TVOJA chyba, za to ze si sa ozvala v situacii , kedy niekto potencialne ohrozil zivot tvojho dietata.
Vies co, riad sa vlastnym rozumom, nikto z nas tam nebol a ty vies najlepsie z nas, co sa vlastne stalo. Ak si sa ozvala, zrejme bol dobry dovod, nepotrebujes sa pred nikym obhajovat.
Ja na tvojom mieste by som sestre povedala, ze je to sice od nich mile ze vas zobrali a ze to ocenujes, ale nie za cenu toho, ze sa budes bat o svoj zivot alebo zivot svojho dietata, najma po tom co sa ti stalo. Vysvetlila by som, ze nechcem, aby sme si pokazili vztahy, ale proste moj nazor na celu situaciu je iny ako jej.
A kde ja píšem, že ste išli cez Žilinu?
@jana_eyre_2 Nie je zákruta, ako zákruta. Bolo by dobre asi napísať, kde sa to stalo.
Teraz vidím, že pribudol príspevok s mapkou zákruty, niečo takéto som mala na mysli. Proste niekde je zákruta len mierne zahnutá, tiahla, vidíš z veľkej diaľky, či niečo ide, alebo nie.
@rebeka25 to myslite vazne toto?...idete v aute vedla vas sedi vase dieta..sofer zrazu v NEPREHLADNEJ zakrute kde nevidno absolutne ci ide auto alebo nie oproti dupne na plyn a ide obiehat kamion.kde v pripade ak by vtedy akurat islo tade auto oproti nemate sancu sa vyhnut zrazke a pri tej rychlosti je dost mozne ze by ste sa tam vsetci zabili...kde aj na vasej sestre ktora sedi v predu vidite ze je prelaknuta..a nic by ste nepovedali?..nic by to s vami nespravilo?..este by ste podakovali soferovi?...to fakt?
zeny ja nie som idiot..ja viem rozoznat zakrutu za ktoru vidno a je tam prerusovana ciara a da sa obiehat ako zakrutu kde je plna ciara a kde predtym je ešte ta posrana tabula ze pozor nehodovy usek..