icon

Svokra a jej názory

valeva
23. sep 2023

Ahojte, so svokrou neviem nájsť spoločnú reč. Akokoľvek sa snažím, všetko mi zhejtuje, no včera ma dostala, že som až plakala. Mám dcéru 22 ročnú z prvého manželstva, žije v BA kde študuje a tak sa ma dotýka akákoľvek krimi správa z BA.
Svokra povedala - nie mne - ona totižto nikdy nehovorí mne, ona hovorí o mne napr. manželovi. Tak povedala, že ona sa ani nečuduje tým úchylom, čo znásilňujú v BA študentky (akurát išla správa o študentke Soni), lebo veď si o to koledujú, aké chodia vyobliekané a vôbec čo majú čo robiť v noci na ulici. Veď každé slušné dievča v noci spí...... a veď priťahujú svojim minimálnym oblečením len dáky prúser. A že tak im treba. A tie matere že ako ich vychovali, keď ich dcéry takto fungujú.
Neviem ani čo na toto dodať. Ale fakt sa ma jej názor dotkol.

Strana
z3
mogaa
23. sep 2023

@0silvia0 vidíš ja si skôr myslím že volakedy bola tá doba oveľa bezpečnejšia....bežne sme chodili z diskotéky samé baby a keďže každá bývala inde sme sa v určitom okamihu rozdelili a išli samé...ale nebáli sme sa....dnes po 22:00 by som teda mala riadne obavy ísť sama von, nehovoriac pustiť samé dieťa von....

0silvia0
23. sep 2023

@mogaa asi vychadza kazdy zo svojich skusenosti. Tie moje neboli vobec pozitivne a drzych uchylov som stretavala fakt ze dost.

subartic
23. sep 2023

@0silvia0 vieš v minulosti by sa ťa aj okolo stojaci muži zastali , dnes sa mnohí muži boja aj vlastného tieňa. Vždy boli úchyláci a vždy sa ženy znásilňovali , či to bola prvotnopospolná doba , stredovek alebo terajšia doba. Len vtedy sa znásilňovaním ponižoval nepriateĺ , ak sa mu znásilnili jeho ženy , teraz je cieľom uspokojiť svoju zvrátenosť. A naozaj nikdy nevieš kde čo v ktorom chlapovi drieme, veď mnohí znásilńovači boli muži do ktorých by si to " nikdy nepovedala ".
Priateľ mojej dcéry povedal že to sú takí chudáci čo nemajú schopnosť získať ženu tak aby s ním " zľahla " dobrovoľne a rada a tak volia takúto cestu . Nikto z nás nepôjde do moslimskej zeme s odhaleným zadkom a vyvalenými prsiami , koleduje si akurát tak o znásilnenie niekde v bočnej uličke a o mravné pohoršenie. Tam to rešpektujeme ale tu už nie, ja chápem že je to iná kultúra ale prečo si myslíme že tu chlapi rozmýšľajú inak ?

0silvia0
23. sep 2023

@subartic ja som v tej minulosti zila a nikto sa nikoho nezastal. Rozoberat do prvotnopospolnej spolocnosti to ale nema vyznam. Vyjadrila som k comu som sa vyjadrit chcela, uz to rozoberanie ide prilis dosiroka, toto sa mi uz riesit nechce. Napisala som moju skusenost a ta je neodskriepitelna. Mam 19 rocnu dceru, ktora tiez chodi mhd, vlakmi, von a ju neobtazoval nikto v tejto "zlej" dobe, mna v tej "dobrej" dobe ano. Porovnavala som len toto.

diablikovci
23. sep 2023

Hriechy jazyka sú najohavnejšími hriechmi zo všetkých. Sú to hriechy, ktoré ľuďom spôsobujú strašne veľa utrpenia, lebo útočia na jeho dôstojnosť. Ja by jej povedala iba toľko!

janinah
23. sep 2023

@januska12323 to nikde nepíšem

ivangeline
23. sep 2023

Je to jej nazor a ja som vobec nepostrehla...preco by to mala byt narazka na tvoju dceru..... :D len preto ze byva v BA?

spadnutaslivka
23. sep 2023

je rozdiel byť oblečená krásne a byť oblečená sexy. Veď už v tom pomenovaní je jasné, že to dievča/žena zo seba robí sexuálny objekt. Ja chcem byť krásna, nepotrebujem, aby som bola objektom sexuchtivých pohľadov. Krása vie byť aj vkusná, nemusí byť žena oblečená ako štetka z ulice. A muži sa veru radi pozrú aj za krásou, ale nemusia hneď všetko vidieť. Skúste radšej svoje dcéry učiť sebahodnote a nie ponúkať sa a provokovať. Jasné, že chlap nemá právo si brať, čo chce, ale hodnota ženy/dievčaťa nie je meraná tým, čo má na seba a čo vie otŕčať. Keď si bude vedomá svojej hodnoty, nebude ju trápiť, či sa za ňou otočí 10 chlapov za večer alebo "len" jeden.

bloger
23. sep 2023

@babulkomale Neviem či si pozorne čítala čo som napísal. Ja nepopieram dôležitosť toho čo píšeš a síce, že sa netreba obliekať vyzývavo. Len si to napísala dosť tvrdo. Ale rozumiem ti.

denithestrange1993
23. sep 2023

@spadnutaslivka zena ako aj muz sa mozu obliekat ako chce a vobec tym nezvysuje,neznizuje svoju hodnotu. Co je na tom ked sa dospela osoba chce obliekat vyzyvavejsie? Vela ludi sa oblieka,aby sa pacili sami sebe,nie aby provokovali. A aj ked chcu provokovat,kto si ty aby si ich sudila?

stanislavicenka
23. sep 2023

@valeva jezisi, to je strasna krava. Nechcem byt zla, ale moz3 sa stat aj jej, ze si bude "koledovat" o takyto pruser🤦‍♀️. Ach, to je neskutoc e, ze este sa takito ludia vyjadruju

spadnutaslivka
23. sep 2023

@denithestrange1993 ja nikoho nesúdim. Opisujem stav veci. Podľa čoho spoznáš sexy oblečenie? Ako odlíšiš krásne oblečenie od sexy oblečenia? Presne tým, čo ním komunikuješ. A hovorím, že v tom hodnota tej ženy nie je. Keby to vedela, nemerala by ju práve týmto. Ale robí to, Lebo má pocit, že v tom je jej hodnota.

spadnutaslivka
23. sep 2023

@denithestrange1993 keď muž pozrie na ženu a povie, že je krásna, vidí krásu ženy. Ak na ňu pozrie a povie, že je sexy, vzbudila v ňom len sexuálnu túžbu. Hodnota ženy ale nie je v tom, v koľkých mužoch vzbudzuje sexuálnu túžbu. Ale samozrejme, je to čisto vec každej ženy, čo chce v mužoch vzbudzovať 😉

denithestrange1993
23. sep 2023

@spadnutaslivka ako napr ja nepatrim medzi "sexi zeny", ale hneva ma ked niekto diktuje zenam ake maju byt. Ked je sexi zle,ked je nenamalovana zle,ked je sportova zle,ked je etno zle,ked je cela v cierno zle. Nechajme zeny,nech si same rozhoduju co sa im paci a co chcu nosit.

janinah
24. sep 2023

@cessy01 ukľudní sa.lebo tá picne a nechcem ťa mať na svedomí...také si už počula.ze každý má právo mať svoj názor? A čo je to diskusia atď....

cessy01
24. sep 2023

@janinah na toto sa ani nedá reagovať ale ešte ma napadlo, buď si ako žena tak škaredá alebo tak tučná že zavidíš normálnym pekným ženám ktoré niesu odkázané chodiť vo vreci alebo si tak vychovaná že žena sa nesmie pekne obliecť lebo sa výchova vo vašej rodine zastavila v roku 1800 .. aby žena žene závidela znásilnenie a ešte jej ho priala a nečudovala sa narušenému človeku že to urobil tak to už je niečo.

vilma7
25. sep 2023

@valeva nechápem autorka, prečo ta názor svokry rozplakal. Takíto názor zdieľa určite 95% babiek, len ho nehovoria svojim synom. Svokra podľa mňa vôbec nenarážala na tvoju dcéru ale myslela to všeobecne. A ani sa jej nečudujem... Pretože niektoré slečny to ozaj veľmi s tým *neobliekanim " asi preháňajú.... Aj keď, ako už bolo spomenuté, kto chce a ma potrebu byť voči niekomu násilník, nepotrebuje k tomu sexy oblečenie.

Ešte tu padlo * že v minulosti by sa hneď okoloidúci zastali*, tak o tom sa dá tiež polemizovať, keďže sama som bola ako dieťa (10 r.) na pravé poludnie obťažovaná dospelým chlapom na frekventovanej ulici a ti milión okoloidúci aspoň boli ochotní zavolať VB (dnešná polícia).

kvetinka75
25. sep 2023

podľa mňa si len vzťahovačná. Povedala to mužovi a nie priamo o tebe alebo tvojej dcére. Tak by som to ani neriešila.

lily246
25. sep 2023

@cessy01 nie nie, janinah je pichnutá v každej téme o svokrách a slepo sa ich zastáva, by ti rozum postál, akých ježibáb sa tu už zastala a vždy to píše štýlom že veď bohvie aká je tá nevesta a je to jej vina. Nechápem ale prečo, iba preto, že aj ona je už svokra a babka? Alebo naozaj schvaľuje toľké hrozné veci, čo tie svokry porobili nevestám. Ťažko povedať. Ja som si ju už podľa toho dokonca zapamätala, vždy ma šokovali jej schvaľujúce vyjadrenia k jednoznačne hroznému správaniu nejakej svokry.

Strana
z3